jolisia34 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 bayco napisał(a):Tak jak obserwuje to ceny piesków biewerków sprowadzonych w Niemiec sa od 4.300zł. a suczki widzialam sprowadzone z Czech po 6.500zł. Mysle że nie trzeba zaniżać ceny i trzymac sie takiej jakie maja w Niemczech lub Czechach. Masz rację,tylko czy u nas ludzi będzie stać na takie drogie pieski?:cool3:
bajadera Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 A może zacznijmy od tego, że trzeba psy kochać ? I żeby hodować, trzeba wiedzieć co nieco na temat rozrodu, odchowania szczeniąt, genetyki itp. I po pierwsze i najważniejsze trzeba mieć jakiś cel w hodowli, nie tylko wyciągnięcie kasy. Od tego są chodoffcy, których w yorkach wszelkiej maści (uznanej i nie uznanej) nie brakuje (nawet w zarejestrowanych w organizacjach kynologicznych).
jolisia34 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 bajadera napisał(a):A może zacznijmy od tego, że trzeba psy kochać ? I żeby hodować, trzeba wiedzieć co nieco na temat rozrodu, odchowania szczeniąt, genetyki itp. I po pierwsze i najważniejsze trzeba mieć jakiś cel w hodowli, nie tylko wyciągnięcie kasy. Od tego są chodoffcy, których w yorkach wszelkiej maści (uznanej i nie uznanej) nie brakuje (nawet w zarejestrowanych w organizacjach kynologicznych). Masz rację w tym co napisałaś.Ale czy uważasz,ze wszyscy tutaj nastawieni są na wyciąganie kasy z psów?Nie należy wszystkich do jednego worka wrzucać bo może to być krzywdzące:shake:.
bajadera Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Napisałam tak, bo bardzo mi się nastawienie Biewerki nie podoba !
pompeo Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Myslę że jak nas stac na psa z rodowodem i jechałysmy tyle kilometrów po niego to dlaczego inni mieliby je dostac "darmo" kupując w Polsce.
bajadera Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Z wypowiedzi biewerki wyziera dla mnie jako podstawowe zagadnienie "za ile sprzedam szczeniaki" i to właśnie jest dla mnie nie do przyjęcia !
dorota07 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 i tu popieram moją przedmówczynię...BIEWERKA weź kalkulator i sobie policz...cztery suki po srednio 4-5 szczeniąt , własny reproduktor ...tylko czy ten jeden pies wydoli na tych czterech sukach??? :crazyeye:szykuje się następna rozmnażalnia.???..:roll: :shake::shake::shake: szkoda gadać...
jolisia34 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Myślicie,że można traktować psa jak maszynke do robienia pieniędzy? Nie wyobrażam sobie.One są takie kochane.Pewnie,że chciałabym aby biewerki rozpowszechniły się u nas bo są piękne.Ale nie za cenę eksploatowania ich bez umiaru.:-(
dorota07 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 jolisia34 napisał(a):Ale nie za cenę eksploatowania ich bez umiaru.:-( a o czym ja piszę??? dokładnie o tym samym :cool1: jak widać z wypowiedzi co nie którym tylko to chodzi po głowie, niestety...
pompeo Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Słuchajcie nie chwaliłam się żeby nie zapeszyć , JADĘ PO SUCZKE BIEWERKĘ Oby wszystko wypaliło i nic po drodze nie wypadło. TRZYMAJCIE KCIUKI :thumbs:
BIEWERKA Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Wszyscy ci któży sprowadzają biewery myślą o rozrodzie tylko nie chcą się otwarcie do tego przyznać Ja kocham psy i na pewno bym kżywdy im nie zrobiła bo wolała bym sobie rękę odciąc niż zrobić coś przez co by miały cierpieć Ja tylko się zastanawiałam jak to jest z tymi biewerami u nas i jak to będzie z wprowadzaniem tych psów do PL, jak taka hodowla będzie u nas wyglądała i jakie będzie miała prawa bo poprostu to mnie ciekawi
bajadera Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Przepraszam z góry, ale zaoffuję. Kiedyś niektórzy tu na dogo mieli znaczek informujący o tym, że szanują język polski. Czy można by prosić o dbałość o nasz język. I aby pisać ortograficznie .......
Migotka Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 bayco napisał(a):Słuchajcie nie chwaliłam się żeby nie zapeszyć , JADĘ PO SUCZKE BIEWERKĘ Oby wszystko wypaliło i nic po drodze nie wypadło. TRZYMAJCIE KCIUKI :thumbs: Oj ja też stale myslę o drugiej suczce Biewera :loveu: jedź i przywieź te sliczności , trzymamy kciuki :thumbs: .Ja jakbym jechała to teraz wybrałabym b. jasną dla mojego Ingberta... oj jakbym chciała , ale nie opamiętałam się jeszcze po ostatnim zakupie Biewerów te 2 szt piesków kosztowały mnie wtenczas 12 tyś. więc nie dziwię się mojej poprzedniczce ,że mówi o kasie :placz: to spory wydatek no i drwiny rodziny , sąsiadów , innych hodowców w/g których owe Biewery można sobie samemu wyhodować :shake: :shake: ciekawi mnie tylko to w jaki sposób ci owi przemądrzali dokonają tego sami ???????
BIEWERKA Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 [quote name='bajadera']Przepraszam z góry, ale zaoffuję. Kiedyś niektórzy tu na dogo mieli znaczek informujący o tym, że szanują język polski. Czy można by prosić o dbałość o nasz język. I aby pisać ortograficznie ....... Ja niestety mam dyskortografie a nie będe się ze słownikiem męczyć:eviltong:
białeyorki Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 a ja właśnie kupiłam i przywiozłam z Czech dwie suczki po biewerce i yorku,tak więc będzie już u mnie 6 szt biewera.Ta tyłem to właśnie mama.
anushka Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Agata_B napisał(a):z papierami ? :cool1: białeyorki napisał(a): po biewerce i yorku :p i wszystko jasne
białeyorki Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 zapomniałam jeszcze o Filutku,synku mojej pięknej Lejduni.To ten szczeniak w środku.Całkowicie pokochał te nowe sunie,mimo że są od niego większe,ale daje im rade.
białeyorki Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Oczywiście że bez papierów,a to że są ciemne to właśnie o to mi chodziło bo moje biewerki przeciez są jasne i troche ciemnej barwy trochę im się przyda.Nieprawdaż?
Kincia Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 białeyorki napisał(a):Oczywiście że bez papierów,a to że są ciemne to właśnie o to mi chodziło bo moje biewerki przeciez są jasne i troche ciemnej barwy trochę im się przyda.Nieprawdaż? Biedne psiaki.
Guest Agata_B Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Kincia napisał(a):Biedne psiaki.Zgadza sie. "oczywiście ze bez" :shake:
Megula Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Białeyorki tylko pozniej sie z nami nie kloc ze szczeniaki po tych nowych suczkach (bo chyba po to jej kupilas, czytajac poprzednia twoja wypowiedz) to biewery.. rece opadaja.
Recommended Posts