Mraulina Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 A ja jadę poszukać dobrej wódki. Żeby zdezynfekować się na wypadek ataku paskudztw. Migotko - pozdrowienia od Lizy z Krakowa!
BIEWERKA Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Mnie tak boli głowa że każde szczeknięcie psa jest dla mnie jak wybuch bomby Chyba siękimne nan moment
Guest Agata_B Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 białeyorki napisał(a):Migotka czy ty nie masz czasem zamiaru iść na weterynarza?Robisz tym swoim pieskom coraz bardziej sterylne warunki,jeszcze trochę a pozamykasz je w jakis inkubatorach.Masz naprawdę niesamowite pomysły.A co do szamponu wysrebrzającego,coś nie bardzo chce mi się wierzyć że takowy istnieje .Jeśli york czy biewer ma się wybarwić na kolor srebrny to wcześniej czy póżniej to napewno nastąpi samoistnie.Ja osobiście pierwszą kąpiel funduje swoim szczeniaczką już w wieku 5 tygodni.Jeszcze nigdy żaden z nich się nie pochorował,a póżniej to już w miarę potrzeb.W każdym razie WITAM następne BIEWERKI.Przykre, ale całkowicie się zgadzam!
BIEWERKA Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 A dokładnie w czym się zgadzasz bo były tam dwa wątki
Guest Agata_B Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='BIEWERKA']A dokładnie w czym się zgadzasz bo były tam dwa wątkiRobisz tym swoim pieskom coraz bardziej sterylne warunki,jeszcze trochę a pozamykasz je w jakis inkubatorach.Masz naprawdę niesamowite pomysły. . Mam ochote napisac całą prawde o X . ale nie moge
Chefrenek Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='Agata_B']. Mam ochote napisac całą prawde o X . ale nie moge Agata no i po co robisz zamieszanie. Jak o czymś wiesz to poprzyj to dowodami oraz imieniem i nazwiskiem.
Patikujek Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Jest nam tutaj tak dobrze i miło, atmosfera się w ostatnim czasie poprawiła i proszę niech tak zostanie, nie róbmy na nikogo nagonek, a jeśli chce ktoś coś napisać to tak jak Chefrenek powiedziała, podpisać się imieniem i nazwiskiem oraz dac konkretne dowody P.S Chefrenku dziękuję za pomoc w pilnowaniu yorków:loveu: (to już Ci miałam dawno napisać:loveu:)
Migotka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Mraulina napisał(a):A ja jadę poszukać dobrej wódki. Żeby zdezynfekować się na wypadek ataku paskudztw. Migotko - pozdrowienia od Lizy z Krakowa! Dzieki za pozdrowienia i wzajemnie ....Kynologii nowej jeszcze nie dostałam....:crazyeye:
BIEWERKA Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Ale jaja normalnie chyba do mnie zaczną chodzić wycieczki Ja wiedziałam że wet powie paru osobą że mam biewerki no i zaczeło się bo dzwonili że chca do mnie przyjść i zobaczyć:lol::lol::lol:
Mraulina Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Migotko - z Kynologią są jaja. U nas w Krakowie zniknęła. Chyba trzeba pisać do redakcji żeby przysłali!
BIEWERKA Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ja też wolę jak jest taki spokój na forum:multi::multi: Bo ja jest nie miło i np. ktoś mi dokucza to ja to strasznie przeżywam i potem po nocy spac nie mogę:placz::placz: Ja juz taka jestem:-(:-(
Migotka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Dokuczanie -dokuczaniem,ale myślę ,że ród kobiecy jest rzadny taniej sensacji :talker: nie zbaczajac na to ,że można komuś niesłusznie ubliżyć...ale w naturze już tak jest - wszystko jest tylko "pożyczone"...
BIEWERKA Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ja mama jakiś uraz do kłótni ale to pewnie przez to co było u mnie w domu jak byłam mała rozwód rodziców i ogólne to co się z tym łączy:angryy: Więc kłótni to ja już mam po dziurek w nosie i poprostu tego nie lubie:shake:
pompeo Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Migotko wstaw troche fotek swoich piekności do galeri :)
BIEWERKA Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 No właśnie coś mało tych zdjęć wstawiacie a ja nie będę was zanudzac zdjęciami moich:lol::lol::lol:
Mraulina Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 link usuniety (prosiłam linki na pw jak już) Biewery z papierami po 850 €! Tanieją.
Mraulina Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ale rodowodowe! Jeżeli dobre eksterierowo, zrobią uprawnienia i będą kryły. Samcowi jest trudniej wejść do rozrodu niż suczce, a jak zrobi championat i powygrywa, to panienki się do niego garną!
BIEWERKA Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 No ciekawa jestem jakie sa te psy Bo to tez nie można być w goracej wodzie kąpani:lol: Jak tak patrzyłam to połowa z nich jest za biała przynajmniej takie jest moje zdanie Jak ja tam byłam to normalnie samce tricolor to tak 950 do 1100 euro Ta zaniżona cena może być tez efektem tego że mogą to być raczej większe biewerki Bo tych powyżej 3,5 kg to jest tam sporo i na to tez trzeba uważać, bo wiadomo że do pokrycia lepszy jest mniejszy samiec:p Mi się maży taki do 2kg:loveu: W przyszłym roku zakasam rękawy i takiego będę szukać, mój mąż będzie miał urlop a ja choć bym musiała tam miesiąc siedzieć to będę i znajdę takiego lalusia, przełamie się i zacznę chodzić na wystawy:cool3:
Mraulina Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Yorki i biewery nie mogą być za małe (sprawa niezarośniętego ciemiączka, ząbków, oczek itp). Biewerów jest już strasznie dużo i ceny w porównaniu z wiosną bardzo spadły. Łażę po niemieckich stronach i jestem zorientowana. A w ogóle wybaczcie: rasowy=rodowodowy. Nigdy nie będę popierać hodowli psów bez rodowodu. Zwłaszcza, że przy przejściu rasy do FCI tylko rodowody pozwolą na rejestrację psa.
Fibi Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Mraulina napisał(a):Ale rodowodowe! Jeżeli dobre eksterierowo, zrobią uprawnienia i będą kryły. Samcowi jest trudniej wejść do rozrodu niż suczce, a jak zrobi championat i powygrywa, to panienki się do niego garną! hmm, to roznie bywa, nie kazdy champion ma sporo kryc, niektore prawie wcale, wszystko zalezy od gustu wlascicieli suczek;) A sa psy bez championatu ze sporym narybkiem. Mraulino, kiedy sama sprawisz sobie biewerka?:razz:
Chefrenek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Fibi napisał(a):hmm, to roznie bywa, nie kazdy champion ma sporo kryc, niektore prawie wcale, wszystko zalezy od gustu wlascicieli suczek;) A sa psy bez championatu ze sporym narybkiem. Mraulino, kiedy sama sprawisz sobie biewerka?:razz: Bo krycie takim championem kosztuje.:razz:
Fibi Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Chefrenek napisał(a):Bo krycie takim championem kosztuje.:razz: moj piesek jest championem, koszt krycia jest zgodny z regulaminem hodowlanym ZKwP, nic wiecej nic mniej;), wszystko zalezy od ilosci szczeniat w miocie (jezeli rodzi sie 4 lub wiecej szczeniat to jest to jedno szczenie badz jego rownowartosc), mozna tez ustalic z hodowca kwote za samo krycie niezaleznie od rezultatu, ale w przypadku rodowodowych szczeniat chyba rzadko ma to miejsce. Yorków jest tak duzo, ze wlasciciele suczek naprawde maja duzy wybor, bo polskie yorki to europejska czołówka:)
BIEWERKA Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Fibi napisał(a):polskie yorki to europejska czołówka:) Łał nawet o tym nie wiedziałam:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: No to mamy sie czym pochwalić w europie:thumbs:
Recommended Posts