Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahaha - zaraz dam ogłoszenie ,że mój Ingbert kryje jak burza :loveu: może akurat sie zgłosi ....... a uprawnienia muszę mu zrobić w tym miesiącu bo Azumy dostanie cieczke :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ........ chyba ,że suńka Mony siostry do Czech powędrowała ....:angryy:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mraulina napisał(a):
Mona - a jaki był ten biewer Twojej siostry? Z rodowodem?

Mraulina tak byla rodowodowa,,kupili ja 6 lat temu w Holandi,ale nigdy nierejestrowali i niewystawiali malej.Nazywala sie SINDI von vildenkopfel.ta sunia to byl prezent on TZ na 50 urodziny.To bylo ich dziecko:-(.Gdy przyjechali 3 lata temu do Polski na urlop,to im psa ukradli w niewyjasniony do dzis sposob:angryy:.Ogloszenia wysoka nagroda nic niedala

Migotka napisał(a):
Jeszcze do szczeniaków Biewera u mnie daleko, :razz: ale zastanawiam się nad formą zareklamowania historii powstania tej rasy tak samo jak powstania PKPR w Polsce,który właśnie przyczynia się do rozpropagowania tej rasy europejskiej i nie tylko....:knuje::knuje::knuje:.Myśle o zakupie kwartalników Kynologia ( gdzie owa rasa jest wyeksponowana ) i dołanczać do wyprawki szczeniąt.:eviltong:

dobry pomysl:lol:

Migotka napisał(a):
hahaha - zaraz dam ogłoszenie ,że mój Ingbert kryje jak burza :loveu: może akurat sie zgłosi ....... a uprawnienia muszę mu zrobić w tym miesiącu bo Azumy dostanie cieczke :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ........ chyba ,że suńka Mony siostry do Czech powędrowała ....:angryy:

Mogotko wszystko mozliwe:angryy: suke ukradli w ZAKOPANYM z chotelowego pokoju. Nikt nic niewidzial ,nieslyszal,a watpliwe aby sama wyskoczyla przez uchylony balkon:angryy:

Posted

Cynia napisał(a):
hahaha :cool3::loveu: SUPER :multi:

Potrafia zolzy i na mojej glowie spac:razz:bo wiedza ze pani im na wszystko pozwala:loveu: rozpusczone mopy

Posted

Masz nadzieję, że uda Ci się dostać zezwolenie na krycie? Rasa rzadka, pewnie dadzą. Terenia J. (Leda) ma wejścia - może w razie czego poprzeć, pomędzić....

Jak yorki kryją? Bo z różnymi rasami różnie bywa. Bassety bez pomocy w ogóle nie kryją.
Podobno to właśnie dobrze, kiedy pies wcześnie zaczyna.

Posted

PKPR na razie nostryfikuje rodowody zagraniczne, bo w Polsce jeszcze się żaden miot rodowodowy nie urodził.

W ogóle PKPR nie rejestruje rodowodów wszystkich organizacji, tylko takich, powiedziałabym, poważniejszych. I nie otwiera dla biewerów księgi wstępnej, chociaż jest możliwość otwierania KW dla ras rzadkich. PKPR jakoś nie uznał biewera za rasę szczególnie rzadką, i dobrze, bo strasznie dużo jest biewerów "podrabianych" które mogłyby zaśmiecić pulę genetyczną.

Posted

Jakieś dwa czy trzy lata temu szukałam biewera i na stronie PKPR ogłaszała się pani której po "normalnych" yorkach urodziły sie biewery (z rodowodem PKPR) Ta pani jest z Kalisza i to jest jej numer... 606-739-857 ale nie wiem czy jest to jeszcze aktualny numer,spisałam go wtedy i jak zadzwonilam ogłoszenie nie było juz aktualne.

Posted

Właśnie telefonowałam ,ale nr niedostepny :p chciałam się zapytać tej osoby - czy te Biewery miały w rodowodzie wpis ,że są Biewerami czy zwykłymi Yoreczkami ????? jestem pewna ,że owa pani z Kalisza czyta nasze wypowiedzi i nam odpowie.... nie mam nic złośliwego na mysli po prostu piszemy o tych pieskach więc dzielmy się wiadomościami...... Widziałam osobiscie w hodowlach niemieckich mieszane mioty,w których Biewery miały poważne rodowody i czarne także choć z innym wpisem....Dlatego mnie b. niepokoi moja sytuacja ??????? jakie sie u mnie będą rodziły mioty ?????? no i u p. z Orzesza ???????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Z tego co pamietam to było napisane yorkshire terrier biewer z rodowodem i jak dzwoniłam to pani powiedziala ze takie urodziły jej sie po jej "normalnych" yorkach. Najlepiej może byłoby zapytac kogoś z PKPR z zarządu ,powinni mieć to w archiwum np.jaki ta pani miała przydomek hodowlany i może maja na nia namiary. Z tego co pamietam to ta pani mówila że była zaskoczona jak jej sie takie inne yorki urodziły.

Posted

Zadzwonię i spróbuję się dowiedzieć.
A te wasze biewery są po prostu oblędne.

Moja koleżanka, występująca na różnych forach jako Liza, poosiadaczka przestaruszko, ONki, marzy o biewerze. Ale u niej z forsą nie najlepiej.

Posted

to tak jak z tym facetem -na delegacji ,co pisali w "Przyjaciółce". odwiedził Dom P..czny , zaraz potem pojechał do żony ... to samo zrobił..... i po 9 mieś. urodził sie Murzynek :crazyeye: ... wina żony ( tak myslał ) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ... Żona pewna swojej wierności wynajęła dedektywa i co się okazało ??????? poprzednim klientem tamtej "pani" był :hmmmm: Murzyn ...myśle ,że podobne sytuacje mogły zaistnieć przy owych wiernych suczkach... wkońcu plemnik psa żyje ok 72 godziny a nieraz i dłużej.Dlatego miałabym wątpliwości kryjąc swoja suczkę w hodowli wielorasowej lub przez psa kryjacego często różne suczki z zewnątrz.:ghost_2::ghost_2::ghost_2:... znowusz ta Migotka jest nieznosna :evil_lol:

Posted

Migotka napisał(a):
to tak jak z tym facetem -na delegacji ,co pisali w "Przyjaciółce". odwiedził Dom P..czny , zaraz potem pojechał do żony ... to samo zrobił..... i po 9 mieś. urodził sie Murzynek :crazyeye: ... wina żony ( tak myslał ) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ... Żona pewna swojej wierności wynajęła dedektywa i co się okazało ??????? poprzednim klientem tamtej "pani" był :hmmmm: Murzyn ...myśle ,że podobne sytuacje mogły zaistnieć przy owych wiernych suczkach... wkońcu plemnik psa żyje ok 72 godziny a nieraz i dłużej.Dlatego miałabym wątpliwości kryjąc swoja suczkę w hodowli wielorasowej lub przez psa kryjacego często różne suczki z zewnątrz.:ghost_2::ghost_2::ghost_2:... znowusz ta Migotka jest nieznosna :evil_lol:

A może też tak było u państwa Biewer?
Oni tez hodowali podobno shih-tzu :???:

Posted

Mraulina napisał(a):
PKPR na razie nostryfikuje rodowody zagraniczne, bo w Polsce jeszcze się żaden miot rodowodowy nie urodził.

W ogóle PKPR nie rejestruje rodowodów wszystkich organizacji, tylko takich, powiedziałabym, poważniejszych. I nie otwiera dla biewerów księgi wstępnej, chociaż jest możliwość otwierania KW dla ras rzadkich. PKPR jakoś nie uznał biewera za rasę szczególnie rzadką, i dobrze, bo strasznie dużo jest biewerów "podrabianych" które mogłyby zaśmiecić pulę genetyczną.
Mraulina uważasz że Biewer to nie jest rzadka rasa bo ja osobiscie uwżam że u nas oczywiście że rzadka.A od czego są badania genetyczne którym można poddac psy ?Mnie osobiście zżera ciekawość kiedy doczekamy sie TYCH RODOWODOWYCH BIEWERÓW.Bo wiadomo mi również że sporo reproduktorów już jest dawno w Polsce i jakoś nikt się nie chwali posiadanymi biewerami.Czyli prosty wniosek że nie po kazdych pieskach muszą wychodzić biewery.:evil_lol:

Guest Agata_B
Posted

Ja na początku byłam przeciwna Biewerom - nie wiem dlaczego. ;]
teraz się w nich zakochałam kompletnie. Szkoda, że takie drogie, bo jakby kosztowałyby od 3tys. to kupiłabym zamiast yorka.

Posted

a yorka już masz ? jak nie to zawsze możesz dozbierać ;)
Migotka tok myślenia masz obłędny-nawet bym nie pokojarzyła hehehe,ale mnie się wydaje to mniej więcej dobrą teorią , a najlepiej by mnie właśnie utwierdziły w przekonaniu co jest prawdą a co nie badnia genetyczne :razz: normlanie kawał ci się udał ;)

Posted

[quote name='Agata_B']Ja na początku byłam przeciwna Biewerom - nie wiem dlaczego. ;]
teraz się w nich zakochałam kompletnie. Szkoda, że takie drogie, bo jakby kosztowałyby od 3tys. to kupiłabym zamiast yorka.

Agata_B jesli szukasz yorka to zobacz jakie tanie :thumbs: znalazłam ogłoszenie o yoreczkach z rodowodem z super skojarzenia.
Co prawda to nie Biewerki ale naprawdę tanie jak na maluszki z rodowodem :)
link usunięty
:laola:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...