Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shahar napisał(a):
Ja !!! jeno to je karlus ...łon ci bajtli ni do :shake::shake::shake:

Tlumacze :p

tak!!!to jest piesek...on ci dzieci nie da :)

O matko :crazyeye: W życiu by mi to do gowy nie przyszło! :crazyeye:

Posted

bascha.p napisał(a):
Ogolne gukoza moze byc podawana psom nawet gdy tak jak pisze Migotka ma ja przy sobie na wystawach.. Yorki to psy malo jedzace a glikoza sluzy do wzmocnienia organzimu np gdy nie je i napewno im nie zaszkodzi

Pierwsze słyszę ,że york jest mało jedzącym pieskiem i że trzeba podawać mu glukozę/

Yorki to terriery i sa bardzo energiczne i silne, nie ma potrzeby wzmacniac pieskow. Trzeba karmic swoje pieski energetyczna karma a nie jakimis smakolykami , czy naszym jedzeniem a nie bedzie problemu.
Sa pieski tzw. miniaturki, ale to w kazdych miniaturowych rasach wystepuja i takie pieski z uwai na ich niedorozwoj trzeba dokarmiac i poic glukoza , bo maja spadki cuku.
Jednak normalnego zdrowego yorka na pewno wystarczy karmic 1-2 razy dziennie.

Hoduje yorki od kilkunastu lat i tylko raz spodkalam sie z takim przypadkiem, ale suczka dorosla wazyla 1 kg.

Posted

Rasy małe trzymane w klatkach wystarczy 1 raz na dzien karmić, no i g.wien mniej ,wode też im ograniczasz ?? mniej sikają wtedy .

Posted

Komin, tak nie można.
Obrażasz.To niestety b. często na dogomanii się zdarza.
Czy masz podstawi twierdzić, że ktoś tu trzyma yorki w klatkach?

Ale fakt - znam hodowców yorków i żaden mi nic o glukozie nie wspominał.
Ja mam psy jak smoki, o kurduplach wiem tyle, co mi ktoś powie albo napisze.

Może niektórzy jednak przesadzają?

Posted

Neva nie twierdze ze nie jedza yorki ale mam porownanie dwoch psow z jedzeniem. i nie twierdze ze jak nie je trzeba mu cos podawac jakies smakloyki czy glukoze Ja glukozy moim psom nie dalam jeszcze ani rrazu..Niko karmiony jest RC dla yorkow.. plus gotuje obiadki tak samo je moj szetland tylko inna karma TC beauty..
Nie podaje im nawet zadnych witamin.. maja wszytsko w karmie.. a jedza kiedy chca.. karma zawsze stoi... i maja zawsze do niej dostep...a glikoza... no .coz nie wiem naprawde jak to z nia bywa.. zaraz jade na szczepienie wiec zapytam weta o jej zdanie na temet glukozy... napewno nie podaje sie jej ot tak.... bo i po co?

Posted

Veci często nie mają wiedzy, pozwalającej im udzielać szczegółowych informacji hodowcom. Z tego co wiem mają na studiach wykłady z kynologii przez pół roku.
Ja bardzo cenię vetów - kynologów. To już są skarby prawdziwe!

Posted

Prosze o pomoc w kwestii karmienia mojej małej suni,otóż karmię moją małą pchełkę Eukanubą,raz dostaje suchą raz namoczoną wodą,mimo wszystko sucha(nienamoczona)lepiej jej smakuje i wczoraj popołudniu miala problemy z wypróżnieniem,więc dzisiaj kupiłam jej dwie puszki karmy Animonda-Gran Carno junior,proszę powiedzcie czy to powinno rozwiązac problem?A pozatym jak wydzielac jedzonko takiej małej pchełce?Zaopatrzyłam się w Eukanubę jakbym miala Owczarka Niemieckiego,tymczasem ona je jak ptaszek....

Posted

Joasiu powiem ci co ja robila gdy Niko byl malutki.. katmilam go tez eukanuba namoczona raz w wodzie raz w roslku wywarze z mieska Dawalam tez i inne jedzonko.. platki kukurydziane w yogurcie naturalnym buleczke z maselkiem podrobiona na malitkie kawalki, buleczke z yogurtem, zamist mleka , miesko codziennie drobiowe zaczynalam od piersi zkurczaka teraz czesciej jedza udka.. casem podroby ale jak byli mali mniej dawalm odrobow zreszta teraz tez... nie za czesto.. Mysle ze ta sucha karma ja trochu przypycha dlatego ma problem z wyproznieniem. Napiszmi ile ona ma miesiecy jade popoludniu na szcepienie to zapytam co dac jes cby nie miala problemow z wyproznieniem...
Musze jeszcze dosrac ze zmienilam sucha karme z eukanuby na RC, moim zdaniem jest lepsza choc to kazdego z nas wlasny wybor. i od skonczenia 10 m-ca zycia zaczal jesc RC dla yorkow i nie mamy problemow z wyproznianiem czy luznymi kupkami.

Posted

bascha.p napisał(a):
Joasiu powiem ci co ja robila gdy Niko byl malutki.. katmilam go tez eukanuba namoczona raz w wodzie raz w roslku wywarze z mieska Dawalam tez i inne jedzonko.. platki kukurydziane w yogurcie naturalnym buleczke z maselkiem podrobiona na malitkie kawalki, buleczke z yogurtem, zamist mleka , miesko codziennie drobiowe zaczynalam od piersi zkurczaka teraz czesciej jedza udka.. casem podroby ale jak byli mali mniej dawalm odrobow zreszta teraz tez... nie za czesto.. Mysle ze ta sucha karma ja trochu przypycha dlatego ma problem z wyproznieniem. Napiszmi ile ona ma miesiecy jade popoludniu na szcepienie to zapytam co dac jes cby nie miala problemow z wyproznieniem...
Musze jeszcze dosrac ze zmienilam sucha karme z eukanuby na RC, moim zdaniem jest lepsza choc to kazdego z nas wlasny wybor. i od skonczenia 10 m-ca zycia zaczal jesc RC dla yorkow i nie mamy problemow z wyproznianiem czy luznymi kupkami.

:)Bascha,Fibi ma 6 tygodni,myslałam,ze nie mogę dawac jej nic z naszego ludzkiego jedzonka,przynajmniej póki jest taka malutka..A jesli chodzi o Royal to poprzednią moją sunie(cocer spanielkę)tez karmiłam Royalem ale powiedziano mi ,ze niby Eukanuba jest lepsza bo zawiera wszystkie potrzebne witaminki itd.Jeśli bedziesz dzis u weterynarza,prosze zapytaj o to jedzonko,będę bardzo wdzięczna:)Tymczasem bede na zmianę dawała jej karmę z puszki i suchą.Jest taka malenka,ze dwie łyzeczki (od herbaty) karmy lezą pół dnia w misce,nie wiem czy to dobrze?Oj,ale mam dylematy:placz:....

Posted

Jejku nie wiedzilam ze ma 6 tyg przepraszam cie bo nie doczytalam juz ci pisze anapewno zapytam lekarza bo tu jest maly klopot uwazaj co jej dajesz napewno nasze jedzonko znaczy kazdego jej dac nie mozesz Jest specjalne mleko wproszku dla szczeniat w proszku... i na bazie tego mleka dawaj jej kaszki kukurydziane jak dzieciom... i powoli bardzo powoli wprowadzaj inne jedzonka obeswuj kupki a dokladnie wypytam moja pania wet. jade popludni wiec Ci napisze a traz Migotka powinna ci pomoc... juzjej pisze by ci wpoiedziala co... i jak...

Posted

bascha.p napisał(a):
Jejku nie wiedzilam ze ma 6 tyg przepraszam cie bo nie doczytalam juz ci pisze anapewno zapytam lekarza bo tu jest maly klopot uwazaj co jej dajesz napewno nasze jedzonko znaczy kazdego jej dac nie mozesz Jest specjalne mleko wproszku dla szczeniat w proszku... i na bazie tego mleka dawaj jej kaszki kukurydziane jak dzieciom... i powoli bardzo powoli wprowadzaj inne jedzonka obeswuj kupki a dokladnie wypytam moja pania wet. jade popludni wiec Ci napisze a traz Migotka powinna ci pomoc... juzjej pisze by ci wpoiedziala co... i jak...

Dziekuje bardzo!!Bascha,powiedz czy znasz taka karme jak Gran Carno-Animonda?Bo wlasnie jej taka kupilam,byla dosc droga jak na puszezczke,wiec mam nadzieje,ze to dobra karma,wiesz cos o tym?

Posted

I kolejna wizyta hodowcy , u którego "nie wystepuje " hipoglikemia ani tężyczka.
kto nasikał pod jego krzesło ??????? :angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Raz na jakiś czas myłam podłogę w domu nie tylko płynem ,ale dodawałam do wody domestosu. Po jakimś czasie zauważyłam ,że pieski moje zaczęły sobie lizać łapki ... no tak wiadomo chlor szkodzi .Zobaczcie co kupiłam ..podobno to jest dobre na dezynfekcje umytej już podłogi.Temperatura mopa to 90 C i tym sposobem całe mieszkanie powoli przelecę taką parą gorącą... myśle ,że bakterie znikną i obejde sie bez domestosa ??????? praktyka okaże :evil_lol:

Posted

:mad: Nie tylko ja mam z głową, ale mój syn też to kupił no ale on ma dziecko raczkujace ,drugą córke alergiczkę i do tego 2 psy :p . Jak narazie to chwalę sobie to ,ale zaznaczam ,że to nie służy do mycia jak to reklamują w TV. na 60 m mieszkanie 2 szmatki mopa troche zamało no a przede wszystkim fugi ...one sa na 100 % odświeżone :razz:
.......tak wygląda z przodu w czasie pracy...a w domu unosi sie lekki zapach pary podobnie jak w maglu elektrycznym.... milszy zapach niż domestosa.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...