Mraulina Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Makabra. Ale latynosi są znani z okrucieństwa. Całuję biewerki w pysie.
jolisia34 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Naprawdę starszne,skąd się biorą tacy debile?A gdzie inni ludzie,czyżby wszystkim którzy to oglądali było obojętne cierpienie tego zwierzaka?:placz:
Migotka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Wkleiłam tę fotke aby pokazać wycięte w płycie okienko na balkonie , przez które urwisy moje spoglądają na szeroki świat w czasie przerw międzyspacerowych.......Na drugiej fotce zaraz pokaże specjalne wejście na balkon dla piesków ,które sobie ( "chora na umyśle babcia " :megagrin::megagrin::megagrin: ) kazała wybić w ścianie.....
Migotka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 ..... po lewej stronie u dołu za kanapą widać owe wejście dla piesków na balkon...nie zdaje ono egzaminu w dni b. chłodne :shake:
Patikujek Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Fajna rzecz to okienko, a tak odbiegając od sprawy to co trzymasz w tej wielkiej klatce na balkonie???:D:D:D:D
mery Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Migotko! jesteś niesamowita, ale powiedz Kochana, nie jest Wam zimno przez to okienko dla psów? Wiem, że jest zamykane, ale chyba i tak ciepło z domu ucieka prawda?
Migotka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Tak jest zimno !!! , więc teraz już jest szczelnie zamkniete a w środek włożyłam ( ciasno) 15 cm gąbkę i tak pozostanie do wiosny ....Na balkonie mam klatkę ( nie z ptaszkami jak to niegdyś na PW pisały sobie panie niektóre ) z Burundukiem ( Wiewiórka Naziemna która na zime zapada w sen zimowy )
Migotka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Na tym samym balkonie mieszkał tez całą zimę Jeż ( tego jednak z za płyty nie widziały owe panie spacerujac pod balkonem).Jeżyka (17dkg) dostałam od pewnego biologa w listopadzie zeszłego roku , a na wiosne kiedy go wypuściłam na swoją działkę ważył 70 dkg.
Migotka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Od tego właśnie zaprzyjaźnionego biologa dowiedziałam sie jaka ważna jest biologia w postępowaniu ze zwierzęciem np. dowiedziałam się ,że ssaki przysfajają wszystkie potrzebne składniki z twarogu -tylko o zmierzchu , a serek zjadany przez nie rano pozostawiają tylko walory smakowe, zażywane multiwitaminy tak reklamowane w TV -wypierają siebie nawzajem tak samo jak preparaty musujace .....Owy biolog widzac moją obszerna biblioteczke o psach polecił mi do ho dowli jeszcze te 2 książki
Chefrenek Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='Migotka']Tak jest zimno !!! , więc teraz już jest szczelnie zamkniete a w środek włożyłam ( ciasno) 15 cm gąbkę i tak pozostanie do wiosny ....Na balkonie mam klatkę ( nie z ptaszkami jak to niegdyś na PW pisały sobie panie niektóre ) z Burundukiem ( Wiewiórka Naziemna która na zime zapada w sen zimowy )http://img156.imageshack.us/img156/3007/pieski117qx1.jpg Ale super. Skąd ją masz?
jolisia34 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Migitko ja daję moim wszystkim pieskom karmę royal canin.Wprawdzie proszą o domowe jedzenie,które my jemy ale staram się nie dawać.Gotowane mięsko z ryżem i marchewką lubią bardziej niż suche,ale ono nie ma wszystkich witamin.
Mraulina Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Nie wiem, jak siękarmi kurduple. Moje pieski w wieku szczenięcym najlepiej karmić suchą karmą wysokiej jakości - bo komponując karmę samodzielnie można popełnic błąd.
Fibi Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='jolisia34'] nie mam słow, cudowne i przeslodkie:loveu:
Fibi Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='Migotka']Tak jest zimno !!! , więc teraz już jest szczelnie zamkniete a w środek włożyłam ( ciasno) 15 cm gąbkę i tak pozostanie do wiosny ....Na balkonie mam klatkę ( nie z ptaszkami jak to niegdyś na PW pisały sobie panie niektóre ) z Burundukiem ( Wiewiórka Naziemna która na zime zapada w sen zimowy ) Migotko, wszystkie Twoje zwierzaki sa super:lol: Bardzo pomyslowe:lol: jest to wyjscie dla psiakow na balkon
tigrunia Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Jolisia - Twoje maleństwa są przesłodkie! :loveu: Uwielbiam takie maluchy! Migotko - bardzo pomysłowe to wejście na balkon :lol:
Migotka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Jolisia !!:multi: masz naprawde rewelacyjne swoje psinki , mnie sie wydaje ,że moje troche zaciemne :cool3: i boję się oby nie dawały dzieci takich ciemnych jak na tej fotce , którą znalazłam na niem. stronce. Zobaczymy choc ciesze się ,ze chociaż Jony jest ciut jaśniejszy i będziemy z kol. kryć naprzemian. Już nie mogę się doczekać pierwszych szczeniaków ????? wielka niewiadoma ????? :p
bascha.p Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Migotko ten piesek na fotce jest bardzo ladny.. Nie wiem czym sie martwisz masz piekne psy oba a przeciez bierwerki nie maja byc za jasne opis rasy dokladnie okresla jakie maja byc!!Germania i Ingebert buziaczki wam sle i czekam na maluszki Wasze...:cool3:
Migotka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Wklejam przyrząd ,z którym sie nie rozstaję nawet jadąc na wystawy, a co dopiero mając w domu szczeniaki.Jolisia nie pozwól swoim maluszkom nie jeść przez kilka godzin :shake: glukoze miej zawsze w domu- York to nie pies ( York to stworzenie,które przy jedzeniu zdechnie z głodu !!! )
jolisia34 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='Migotka']Wklejam przyrząd ,z którym sie nie rozstaję nawet jadąc na wystawy, a co dopiero mając w domu szczeniaki.Jolisia nie pozwól swoim maluszkom nie jeść przez kilka godzin :shake: glukoze miej zawsze w domu- York to nie pies ( York to stworzenie,które przy jedzeniu zdechnie z głodu !!! ) No to mnie nastraszyłaś,jak to zdechnie?Chyba są najpierw jakieś objawy?W jakich sytuacjach ta glukoza ma zastosowanie?Ja jestem zielona widzę w tych sprawach.Migotko,napisz ,proszę coś więcej na ten temat.:-o:-o:-oZ moimi dorosłymi pieskami nie działo się nic złego,dlatego nie jestem w temacie.
Mraulina Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Migotko - nie strasz Jolisi! Czy to wszystko znaczy, że york musi być pompowany żarciem albo chociaż glukozą na okrągło? Napisz coś o tym. Nigdy nie miałam małego pieska!
Kaladan Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Nie no kochani, york to jednak PIES. Nie różni się od innych ras aż tak jakby niektórzy chcieli... Migotko nie strasz jolisi!
bascha.p Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Migotko a po co im glukoza? czy sie podaje maluszkom tylko czy tez starszym psom? A jak tak to po co?
Kaladan Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 No i Migotko mam nadzieję, że to tylko po konsultacji z wetem!
Recommended Posts