Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol:

Yorkie napisał(a):
Witam Jolu :)
Gratuluję zakupu maluchów. Są cudne!
W szczególności podoba mi się ta sunia z jaśniejszym pysiem.
Czy mogłabys mi powiedziec jak kupic takiego biewera? tzn gdzie trzeba zadzwonic?
Ile miałas Biewerkow do wyboru?
Pozdrawiam

Ja szukałam na niemieckich stronach z ogłoszeniami.Jak mi się któreś spodobały to dzwoniłam i prosiłam o więcej fotek na emaila.I w końcu wybrałam.One były dwie w miocie i piesek.:lol:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O jejku ale cuda a szczególnie ten tatus mi sie szalenie podoba a maluszki to dopiero rewelacyjne juz je widze jak sa duze :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

Super szczeniaczki , mama także ale TATUŚ to już marzenie... ciekawe jaki ma pycholek z przodu ???? możesz zdradzic w jakiej hodowli kupiłaś ??? :painting:

Posted

Tak naprawdę nie wiem jak nazywa sie ta hodowla.Pieski są w domu,razem z ludźmi,czyste,zadbane i widać że kochane.Moje sunie są wesołe i chętnie się
bawią.Ale jak różne mają charaktery.Luna jest przebojowa,odważna i strasznie całuśna.Lajla ostrożna,spokojna i ma dystans do wszystkich.Ale to dopiero dwa dni i jeszcze wszystko może się zmienić.;);) Ale są takie słodkie,jak pewnie wszystkie szczeniaki.Moje yorkusie mają już 5 i 7 lat,więc zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.

Posted

Naprawde daleko byłaś po te pieseczki :crazyeye::crazyeye: to drugi koniec Niemiec, udało mi sie zdobyć pycholek tatusia :multi: zobaczcie s
ami jaki śliczny...

Posted

Zastanawia mnie jeden fakt.We wzorcu biewera jest napisane że muszą mieć trzy kolory:biały,stalowy i złoty.A ja widziałam będąc w Niemczech rodowód pieska ktorego mama miała w rodowodzie napisane dwa kolory:czarny i biały.Nie wiem czy to prawidłowe,ale skoro wydano rodowód to chyba tak.

Posted

Rodowód jest świadectwem pochodzenia, nie jakości.
Różne organizacje kynologiczne mają różne przepisy... Są organizacje, w których po rodowodowych psach rodzą się rodowodowe szczenięta bez żadnych formalności. Ale u nas piesek musi mieć wystawy i przegląd.......
Ja bym dwukolorowego biewera nie kupowała.
U nas może nie zostać zakwalifikowany do hodowli....... a w każdym razie mało prawdopodobne, żeby został...

A mówiłaś, że znasz wzorzec.......
Chyba wtulono Ci peta, Jolisiu.......

Posted

No przecież napisała, ze widziała w niemczech w rodowodzie jakiegoś pieska , ze ma dwa kolory a nie że w rodowodzie jej pieska są dwa kolory. Ten ze zdjecia to na pewno ten, który ma w rodowodzie tak wpisane a nie jej piesek

Posted

Myślę ,że Jolisia34 wkleiła tylko fotke tego pieska ... a nie kupiła go :shake: ....

Tak, na zdjęciach, które jolisia wklejała wcześniej widać wyraźnie, że dziewczynki mają też brąz na pyszczku :)

Posted

jolisia34 napisał(a):
Tak naprawdę nie wiem jak nazywa sie ta hodowla.Pieski są w domu,razem z ludźmi,czyste,zadbane i widać że kochane.Moje sunie są wesołe i chętnie się
bawią.Ale jak różne mają charaktery.Luna jest przebojowa,odważna i strasznie całuśna.Lajla ostrożna,spokojna i ma dystans do wszystkich.Ale to dopiero dwa dni i jeszcze wszystko może się zmienić.;);) Ale są takie słodkie,jak pewnie wszystkie szczeniaki.Moje yorkusie mają już 5 i 7 lat,więc zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.

Gratuluje slicznych panienek, sa tak slodkie, ze mozna od razu zapragnac biewerka, chociaz sie wczesniej o tym nie myslalo:eviltong:

A jak Twoje starsze psiaki zareagowaly, nie bylo im przykro, ze "konkurencja" sie pojawila?

Posted

[quote name='jolisia34']Zastanawia mnie jeden fakt.We wzorcu biewera jest napisane że muszą mieć trzy kolory:biały,stalowy i złoty.A ja widziałam będąc w Niemczech rodowód pieska ktorego mama miała w rodowodzie napisane dwa kolory:czarny i biały.Nie wiem czy to prawidłowe,ale skoro wydano rodowód to chyba tak.Widzę że u niemców nawet pies który nie pasuje do wzorca otrzymuje rodowód,nie mogę się doczekac kiedy i u nas to nastąpi .W tedy i moje białaski miały by szansę zmierzyć się pom ponami,a tak to tylko zdjęcia pozostaly do oglądania.Ale to nic moje pieski sobie rosną i robią sie coraz ładniejsze zapraszam do alegratki sa ich nowe zdjecia.:evil_lol:

Posted

Kiedy Biewerom urodziły się te pieski zapoczatkowujące biewery ala pom pon, to zaczęto gmyrać yorkom w genach. I tak obecnie są : biro yorki (białe ze złotym łebkiem i złotymi plamkami), biało czarne, czekoladowe podpalane. Każda odmiana barwna nieprawidłowa dla yorków jest utrwalana i rejestrowana jako nowa rasa w małych organizacjach kynologicznych nie związanych z FCI. A że niektórzy nie trzymają sie czystości tych "ras" tylko jeszcze je ze soba krzyżują, to już ich sprawa. No i nabywców takich cudów.

Posted

Mraulina napisał(a):
Rodowód jest świadectwem pochodzenia, nie jakości.
Różne organizacje kynologiczne mają różne przepisy... Są organizacje, w których po rodowodowych psach rodzą się rodowodowe szczenięta bez żadnych formalności. Ale u nas piesek musi mieć wystawy i przegląd.......
Ja bym dwukolorowego biewera nie kupowała.
U nas może nie zostać zakwalifikowany do hodowli....... a w każdym razie mało prawdopodobne, żeby został...

A mówiłaś, że znasz wzorzec.......
Chyba wtulono Ci peta, Jolisiu.......

Moje sunie mają trzy kolory,w rodowodzie i na żywo też to widać.A pieska dwukolorowego widziałam w innej hodowli.:razz:

Posted

No to Bogu dzięki - już się przeeaziłam, że Jolisia ma peta....

Jolisiu - to do zobaczenia na wystawach!
Migotko - rożnie ci konkurencja.
I żony dla Ingberta.......:cool3:

Posted

W latach 80 mialam taka sunie jamniczke miniaturowa z hodowli Ge-da-no.Sunia rodowodowa,byla wystawiana zawsze doskonala! Ale w puzniejszych latach FCI zmienilo wzorzec jamnika i suka stala sie niehodowlana,uznano biale znaczenia za wade. Tak wiec mialam doskonalego kundla z rodowodem:evil_lol: sunie ta raz dopuscilam,oj mialam wielkie klopoty w ZK ale, przeciez suka byla wystawiana a ze oficialnie nowy wzorzec jescze niedoszedl to przymrozono na to oko.Z tego skojazenia urodzilo sie jedno sczenie TRICOLOR maluch otrzymal metryke,ale z adnotacja niehodowlany!!.
Sczenie zostalo sprzedane do holandi ,tam zarejestrowane w AKC i wystawiane otrzymalo wysokie oceny na wystawach w tym championat.

wiecej o mutacjach kolorowych jamnikow na tym watku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12313

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...