Migotka Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Kupiłam niespełna 2 letnią Yorczke i ma tatuaż w lewym uszku. Uszko to jest nieznacznie ugięte górą, co świadczy o uszkodzeniu mikronerwu... trudno....... Nie jest to bardzo widoczne,ale wydaje mi się ,że owe tatuowanie w uchu nie należy do jedynych metod znakowania psinek... Była u mnie koleżanka, która już wiele miotów Yorek poddała tej torturze i na moje pytanie dlaczego nie godzi się ta tatuaż w pachwinie , opowiedziała mi b. przykrą historię..........u jej znajomej zrobiono Yorkom tatuaże w pachwinie, jak zwykle było dużo pisku i łzy właścicielki , na drugi dzień szczeniaki zachorowały.... w rezultacie straciła 2 maluszki z niewiadomego powodu......sekcja zwłok wykazała rozdarcie jelit.......Zaznacze przy tym , że 8 tyg. szczeniak Yorka waży od 50-90 dkg................Ciekawe czy moje Biewery będą mogły mieć czipy zamiast tych zbrodniczych metod :placz: Mraulinko :smhair2::smhair2::smhair2: psy jedzą ????????? o :shake: to ja zakładam Bar mleczny ,gdzie będę podawała jajecznicę z pozostałości moich członków partyjnych...........................:stop: _________________
bascha.p Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Mogotko Maurlina ma racje jestes tak wesola kobierta ze czytanie Twoich psotow to wielka przyjemnosc i mozna sie sumiac. Z tymi tatulazami to faktycznie u ras minaturowych jest problem Tez slyszalam o wielu takich problemach jak przebijane jelita. Migotko restauracja chinska opdapa totalnie... ale za barem mlecznym jestes i chetni dorzuce pozostalosci po moich kastratach:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:Migotko jaka kupilas dwuletnia sunieczke?? Masz jakies jej fotki?/ Poprosimy:p:p:p
Mona4 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Nniema to jak dobra kuweta:evil_lol::evil_lol: wielofunkcyjna. Tak samo bylo znaszym Emirem zamiast do kuwety lac,to wolal po scianach:mad: a do kuwety sucha karme zanosil i jadl:shake:
jolisia34 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Witam wszystkich.W piatek jade po pieski i już nie mogę sie doczekać.Szukałam i znalazłam,mam nadzieję że bedą zdrowe.Pozdrawiam gorąco!!!!!!!!! :lol:
jolisia34 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Jak już będę miała, wstawię fotki,choć nie umiem ....chyba!:oops::oops::oops:
Migotka Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 OOOOOO to grono nam się powiększa :multi: założymy Klub Mołosników Biewerów :p ... pochwal się gdzie jedziesz ?? i w jakiej cenie ?? myśle ,że nie wyruszą przed Tobą gromadnie ..( jak już to pojedynczo ), ale jestem ciekawa fotek :crazyeye: już nie tylko moje będą zapełniać wątek :evil_lol: nie tylko mnie będzie się obrywać za posiadanie "zakazanej rasy Yorek " :2gunfire:
białeyorki Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Witamy witamy i prosimy o foty mam nadzieję z e zakup sie uda
jolisia34 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Jadę do Martinshohe,daleko 1100 km.Sunie są z rodowodem po 1200 eu.Strasznie się boję czy wszystko będzie ok,nie znam niemieckiego.Nie wiem też jak wygląda taki rodowód i czy mnie nie oszukają. :roll:
Migotka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Pisze na forum niemieckim i ktoś mi napisał chyba w jęz. angielskim ,a ja stara babcia nie wiem co tam stoi napisane :placz: prosze czy ktos mi przetłumaczy ????:loveu:.......... 10-11-2007, 05:24 PM Yellow Rose Senior Member Join Date: Jun 2007 Posts: 262 Welcome, you have very pretty Biewers. It is nice for you to share your pictures with us. Do you show your dogs?
tigrunia Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='Migotka']Pisze na forum niemieckim i ktoś mi napisał chyba w jęz. angielskim ,a ja stara babcia nie wiem co tam stoi napisane :placz: prosze czy ktos mi przetłumaczy ????:loveu:.......... 10-11-2007, 05:24 PM Yellow Rose Senior Member Join Date: Jun 2007 Posts: 262 Welcome, you have very pretty Biewers. It is nice for you to share your pictures with us. Do you show your dogs? Może ja spróbuję ... "Witam, masz bardzo piękne biewer'y. Byłoby miło gdybys podzieliła się z nami ich fotkami. Pokażesz nam swoje psy? " Nie wiem czy to srodkowe zdanie jest dobrze .. ale chyba tak :)
Migotka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Dzieki za pomoc ...musze odpisac ale po nimiecku :evil_lol: .. wklejam fotki rodowodów niemieckich dla nowych nabywców Biewerów.Radze zabrać umowe sprzedazy oni na pewno dadza bez obaw.... Niemcy są dokładni raczej jak idzie o psy z rodowodem.
Chefrenek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 czas terazniejszy czyli to milo z twojej strony..,.
Migotka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Czy był ktoś na wystawie w Zabrzu k/ Katowic ????????????? podobno sprzedawano tam Biewery ????? :Dog_run:z rodowodem i bez ???????
Mona4 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Pytalam kolezanke,ktora wystawiala yorka,owszem widziala te cuda ale to byly mieszance!!!!! do biwera duzooooooo im brakowalo:evil_lol: okreslila to jako mixy Yorka z Maltanczykiem,sczenieta byly bez rodowodu!!! wlascicielka miala kopie jakis rodowodow ,wmawiala kazdemu ze na tej podstawie mozna te pieski zarejestrowac w KPR.najpierw stala z maluszkami przy wejsciu obok kas ,a pozniej spacerowala po terenie wystawy.
bajadera Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 tigrunia napisał(a):Może ja spróbuję ... "Witam, masz bardzo piękne biewer'y. Byłoby miło gdybys podzieliła się z nami ich fotkami. Pokażesz nam swoje psy? " Nie wiem czy to srodkowe zdanie jest dobrze .. ale chyba tak :) Może poprawię tłumaczenie : drugie zdanie "To ładnie, że dzielisz się zdjęciami z nami" , i trzecie "Czy wystawiasz swoje psy ?"
Migotka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 http://biewerforum.com/forums/showthread.php?p=4097#post4097............chociaz nie wiem kiedy po mnie psy wieszają :multi:
Mraulina Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ciekawe kto walczył z tymi pseudobiewerami na wystawie....... I łgał, że te biedactwa można zarejestrować?
Migotka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 http://www.laboklin.com/frame.php?lang=pl&PHPSESSID=0794c2a6fd4030e320ad4d9c87775abf super stronka odnosnie badań genetycznych tel bezpłatna linia 0 800 100 101
Mraulina Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Wczoraj rozmawiałam z koleżanką. Kupiła sobie niedawno yora bez rodowodu. O biewerach już słyszała. Podobno na allegro ktoś oferował rodowodowego (?) biewera za 4 000 zł....
Migotka Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Nie chodziło o ogłoszenie tylko o fotke........
Migotka Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Obserwuję wszystkie ogłoszenia z psiakami przywiezionymi z Niemiec i jedno mnie zastanawia ...mają ze sobą coś wspólnego czego niedopatrzyłam się w moich??? :hmmmm::hmmmm::hmmmm: fotke zrobiłam w dniu przyjazdu do domu i to bylejakim aparatem :razz: Ingbert ma tu niespełna 3 mieś. sama nie wiem ???? napewno wyrosną na ładne Biewery i zaczną konkurowac z nami na ringu PKPR ......:Dog_run:
mery Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Migotko! Pozdrawiam i miłego dnia życzę!:Dog_run: Cudowny ten Twój Ingbert, śliczny piesio:Dog_run:
Recommended Posts