Mraulina Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Dowiedziałam się, że ta sędzina jest kosa, daje dużo b.d. i się czepia. Ale jest fachowa.
Migotka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Tak Mraulina to ta :placz: sama suka ,z którą przerżnęłam w Chorzowie :cool3: . Miałam stracha gdyż Ingbert nie był w najlepszej kondycji po zjedzeniu 9 szt guzików z mojej pościeli... no ale parafina,siemie rozgotowane - pomogło :klacz: .....Moja 5-cio letnia wnuczka pozazdrościła pucharu i medali i teraz szykuje swoją suczke do wystawy :painting:........
Migotka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 ...O prosze !!!!!!!!!, a syn obiecał ,że je wysterylizuje a tu niespodziewane szczenięta :krach: ...... no -ale Biewera na pewno od babci dostanie :bday: i niewysterylizowanego :p
danani Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Migotka napisał(a):...O prosze !!!!!!!!!, a syn obiecał ,że je wysterylizuje a tu niespodziewane szczenięta :krach: ...... no -ale Biewera na pewno od babci dostanie :bday: i niewysterylizowanego :p no bardzo ładna rodzinka :roflt::roflt::roflt:
Patikujek Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Piękne psy:evil_lol: Daj znać kiedy i gdzie będzie je wystawiać, na pewno przyjdę zobaczyc:D:D:D:
Mraulina Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Podobno do rejestracji szykują się kolejne biewery sprowadzone zza granicy.
Migotka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Tak jeden z nich był jako widz na wystawie we Wrocławiu ..na imię ma Jony :multi: :multi: :multi: Mamy więc 2 samczyki i 3 suczki...ale jedna sunia maleńka jeszcze.....
białeyorki Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Migotka']Tak jeden z nich był jako widz na wystawie we Wrocławiu ..na imię ma Jony :multi: :multi: :multi: Mamy więc 2 samczyki i 3 suczki...ale jedna sunia maleńka jeszcze..... Jak to miło że rodzina Biewerów się rozrasta ,szkoda tylko że brakuje tutaj tylko Biewerów z POLSKIM pochodzeniem
GosiaNatalka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Pewnie pierwsze Polskie pojawią się u Migotki bo jak się nie mylę to ona ma najstarszą sunię:multi:
białeyorki Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 GosiaNatalka napisał(a):Pewnie pierwsze Polskie pojawią się u Migotki bo jak się nie mylę to ona ma najstarszą sunię:multi: Niestety pudło bo moja pierwsza biewerka urodziła sie cztery lata temu.
Magda Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='białeyorki']Niestety pudło bo moja pierwsza biewerka urodziła sie cztery lata temu. Chodzi o biewerki z udokumentowanym pochodzeniem. Polskich jeszcze nie ma:p
Aaliyah1981 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Migotka']Azumy jest starsza od Germanii o 1 mieś. szkoda ,ze tak malo wlepilyscie fotek z wystawy czy mozemy liczyc na wiecej???
białeyorki Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 [quote name='Magda_Miki']Chodzi o biewerki z udokumentowanym pochodzeniem. Polskich jeszcze nie ma:p Dobrze wiecie że walczyłam o to aby moje psy zostały uznane a to suczka z Gdyni po moim Kacperku.Trudno mi się bedzie pogodzić z tym że niemieckie są takie śliczne a o POLSKICH białych yorkach się tak mało tutaj pisze.
Guest Agata_B Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Śliczna :loveu: kacperek wogle jest piękny :loveu:
bajadera Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 To jest po prostu niewybarwiony prawidłowo york ! Z biewerem nie ma nic wspólnego.
Mona4 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 A czy ta piekna Jasna prawie biala Yorczka,to wedlug ,ciebie Biale Yorki,Biewier czy bialy york Pozdrawiam Paweł
Migotka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ta 8 miesięczna suczka z Gdyni nie była wybarwiona nadmiernie :shake: tylko poprostu snieżno-biała... :p uszka stojące :multi: , główka brązowa :eviltong: a na karku włoski czarne. :vamp:.......no i uśmiechnięta buzia właścicielki - dodawała uroku tej suni :calus:.
białeyorki Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 bajadera napisał(a):To jest po prostu niewybarwiony prawidłowo york ! Z biewerem nie ma nic wspólnego. Masz całkowitą racją moje psy nie mają nic wspólnego z Biewerem ala Pom Pon ponieważ są po zwykłych jasnych yorkach a nie po jakiś mieszankach ,dlatego dla mnie mogą sie nazywać nawet Cichońdorki,białeyorki lub jak się komu podoba.Państwo biewer wzieli nazwę od swojego nazwiska to dlaczego ja nie mogę tego zrobić.Moje psy nie są absolutnie spokrewnione z niemieckimi Pomponami.Na tym forum jest opis powstania niemieckich i POLSKICH białych yorek można sobie o tym poczytać i wyrobić opinie na ten temat.Moje yorki nazywasz niewybarwionymi yorkami to w takim razie jak nazwiesz te niemieckie niewybarwione yorki?Chyba nie ma w tym żadnej różnicy,oprócz tego że różnią sie pomiędzy sobą dość istotnymi szczegółami.A propo zdjęcia tej bardzo jasno srebrno-złotej suczki to napewno nie jest biewer bo on jest poprostu biały w łaty,a ona jest srebrna.Idealny materiał na matke białych yorek.Śliczna panienka dla mojego Kacpra.
Chefrenek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Z tego wynika, że twoje białasy nigdy nie będą zarejestrowane w PRPR czy ZK. Chyba nie ma w tym żadnej różnicy,oprócz tego że różnią sie pomiędzy sobą dość istotnymi szczegółam Mawet dla laika różnica jest dosyć istotna.
vikiii Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Białe Yorki - twoje psaki są naprawdę fajne, ale niestety to nie są Biewerki tylko yorki źle wybarwione - po prostu biale yorki!Jeśli chcesz pisać o niby nowej rasie, którą niby udało Ci się wyhodować to może załóż nowy temat "białe yorki" i wszystko będzie ok. (PISZĘ NIBY BO TWOJE PSIAKI SĄ BEZ RODOWODU I NIGDY NIE BĘDĄ UZNANE ZA NOWĄ RASĘ!!)To jest topic o biewerkach uzyskanych po yorkach z rodowodami bez żadnych domieszek - było już o tym wiele razy pisane!!!! a TY ciągle to samo !!Przeczytałam ten temat od początku - ciągle mówisz, że stworzyłaś nową rasę!!Ale niestety jak to już było mówione Twoja 'rasa' nie ma potwierdzenia w papierach!!!!! i nigdy go nie będzie miała, bo pochodzenie szczeniaczków jest nieznane (nie udokumentowane np metryczką!) nikt nie uwierzy Ci na 'słowo' , że kilka pokoleń w wstecz to były czystej krwi yorki!!!!!
dorota07 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 vikiii Twój trud jest daremny...:shake::roll:
Mraulina Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Z tego, co ustaliła moja koleżanka, wynika, że biewerów rodowodowych jest w Polsce 5 - 3 suczki i 2 pieski, nie spokrewnione. Czyli jest materiał na parę pokoleń. Piesek przywieziony zza granicy własnie się rejestruje.
Recommended Posts