bascha.p Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Migotka napisał(a):OOOO prosze :happy1: i czego mu brakuje ?????????? jak to czego?? niczego:cool3: ma taki slodki pycholek :lol:
ROZI_ Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 białeyorki Twoje pieski podobają mi się od zawsze tylko proszę nie wygalaj im całych ucholków a tylko 1/3 ich długości :loveu:
Guest Agata_B Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 bialeyorki skąd w ogóle u ciebie wziął się pomysł na utworzenie nowej rasy BIAŁE YORKI??? Skąd miałaś pierwsze osobniki jasnych yorków? Skąd masz Kacpra?
Migotka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Pan Werner Biewer nie wyjawił skąd u niego wzięły się Yorki z białymi znaczeniami :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . ............................ a uszka naprawde byłyby jeszcze ładniejsze przycięte w 1/3 :modla: :modla:
Migotka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 .na tej fotce ma slicznie okryte uszka....:multi: :multi: :multi:
białeyorki Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='Agata_B']bialeyorki skąd w ogóle u ciebie wziął się pomysł na utworzenie nowej rasy BIAŁE YORKI??? Skąd miałaś pierwsze osobniki jasnych yorków? Skąd masz Kacpra? To piesek 4mc po Goldim którego sobie zostawiłam.A co do twoich pytań to pierwsza suczka pochodzi z miotu 5 szt.gdzie były cztery pieski i ona ozdoba na końcu(najwieksza z miotu).A Kacper to jest prawnuk Pipi.To nie jest nowa rasa to jest biały york,nowa rasa to pompon.U mnie wszystkie pieski to yorki,oraz trzy młode roczne maltany.Poza nimi nie posiadam innych ras .
ROZI_ Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 A czy ten szczeniaczek po wybarwieniu będzie białym yorkiem czy o normalnym kolorze yorka czyli stalowo - złotym
białeyorki Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='ROZI']A czy ten szczeniaczek po wybarwieniu będzie białym yorkiem czy o normalnym kolorze yorka czyli stalowo - złotym to będzie zwykły yorka jego rodzice są srbrno-złoci.On chyba będzie czarny.
GosiaNatalka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='ROZI']A czy ten szczeniaczek po wybarwieniu będzie białym yorkiem czy o normalnym kolorze yorka czyli stalowo - złotym Z tego co widać to normalny Yorczek tak dla przypomnienia to pieski BiałeYorki rodziły się łaciate czyli jasne oto jedno ze zdjęć " class="ipsImage" alt=""> Bardzo mi się ta suczka podobała . Ciekawe jak teraz wygląda. " class="ipsImage" alt="">
Mraulina Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Bardzo mi się podoba to, co pisze Visenna. Ażeby wypowiadać się w kwestii rasowy - rodowodowy trzeba mieć trochę doświadczenia i trochę przemyśleń.
Mraulina Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Często się zdarza, że pieski bez rodowodów pochodzą od rodowodowych rodziców, którzy z jakichś powodów nie zostali dopuszczeni do hodowli. Pół biedy, kiedy mamusia czy tatuś mają źle osadzone uszka czy nie takie jak trzeba umaszczenie. Gorzej, jeżeli mają dysplazję stawów biodrowych, poważną wadę zgryzu utrudniająca pobieranie pokarmu, felery psychiczne. Kupując szczeniaczka po obciążonych genetycznie rodzicach ryzykujemy! Mój znajomy posiadał piękną rotkę. Zdobywała medale na wystawach ale dysplazję miała. Do rozrodu się nie zakwalifikowała, więc kolega kupił sobie nierodowodowego rotka i pokrył nim sukę. Często rozmnaża się psy agresywne, tchórzliwe lub "psychiczne". Po coś w końcu ZK prowadzi selekcję hodowlaną, prawda?
GosiaNatalka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Zmieniając nieco temat z rasowy=rodowodowy moze przejdziemy do tematu Biewerow - Czy są moze jakieś nowinki na temat tych pieskow? Migotka jak tam z twoimi psiakami byłaś jeszcze na jakiejś wystawie?
Migotka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 ..tak wybieramy się w tym miesiącu do Wrocławia :painting: .... ale sami zobaczcie jak wygląda Ingbert 3 razy w ciągu dnia zalicza te oczko wodne z glonami :nono: nic nie szanuje mojej pracy :olympic: ( nooo jak kazdy facet )
Neva Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Ale śliczny wełniaczek, widać zmęczyło go to pływanie:loveu:
GosiaNatalka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Świetnie badziemy czekać na pełmną relację z wystawy nie zapomnij popstrykać zdjęć. A ja oczywiście będe trzymać:thumbs:
nane Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Migotko ja mam jeszcze pytanie jaki twoje Biewerki mają włos w gatunku i jak jest u nich z pielęgnacje włos jest gorszy niż u Yorka ?? :razz: czy to jest włos taki jak u znanych i często widzianych ostatnio wełniaczków :diabloti:
Migotka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Tak , na tej fotce na czerwonym stoliczku widać jaki ma Ingbert włos brzydki .... ale jest on własnie wysuszony tylko przez bieganie na słońcu i wogóle nieuczesany... Wklejam fotki robione bez przygotowania celowo:lol: :lol: :lol: ..Rodzaj włosa jest taki sam jak u Yorek , mogę jedynie zaznaczyć ,że te białego koloru mają większą tendencję do kołtunienia się.... Charakter Biewera niczym nie ustępuje charakterowi Yorek...:shake: :shake: :shake: hałaśliwe i leją gdzie się da :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
GosiaNatalka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 A jak dajesz sobie radę z pielęgnacją tego białego włosa?
Patikujek Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Jak miło poczytać kiedy treści postów dotyczą pierwotnego tematu i są pisane w przyjaznej atmosferze:)
nane Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='Patikujek_Zabrze']Jak miło poczytać kiedy treści postów dotyczą pierwotnego tematu i są pisane w przyjaznej atmosferze:) W spokoju i z pokoju :evil_lol:
Migotka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Wyśmiano mnie ,że używam 2 szamponów ( do białego włosa i Yorkshire ) ale wydaje mi się ,że tak trzeba. Włosy białe na łapkach szybko sie brudzą i do tego celu kupiłam też specjalne mydełko ( uczula często ) Do białego włosa nie używam olejku norkowego dodaję więcej odżywki oraz częściej i dłużej przeczesuje włos biały niż ciemny :help1: :help1: :help1: :help1: ............... oj jaka ja leniwa :sleep2: :sleep2: :sleep2: !!!!!!! Germania przy tym sobie spi , a ja czesze i czesze. Oj niech ja tylko zrobie hodowlankę :sweetCyb: zaraz maszynka pójdzie w ruch, a ćwicze już na suce syna :p .
białeyorki Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Migotka napisał(a):Wyśmiano mnie ,że używam 2 szamponów ( do białego włosa i Yorkshire ) ale wydaje mi się ,że tak trzeba. Włosy białe na łapkach szybko sie brudzą i do tego celu kupiłam też specjalne mydełko ( uczula często ) Do białego włosa nie używam olejku norkowego dodaję więcej odżywki oraz częściej i dłużej przeczesuje włos biały niż ciemny :help1: :help1: :help1: :help1: ............... oj jaka ja leniwa :sleep2: :sleep2: :sleep2: !!!!!!! Germania przy tym sobie spi , a ja czesze i czesze. Oj niech ja tylko zrobie hodowlankę :sweetCyb: zaraz maszynka pójdzie w ruch, a ćwicze już na suce syna :p . To zupełnie jak u moich maltanów jak już zacznę czesac to nie ma końca,ale biewerki spoko wystarczy szcotka i grzebień i po wszystkim bez żadnego wysiłku z mojej strony.
Aaliyah1981 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Migotko a probowalas smienienia lnianego dosypywac do jedzonka ono bardzo poprawia kondycje siersci moja mama dosypywala naszym chlopakom i naprawde po jakims czasie wlos pieknie lsnil . wydaje mi sie sie siemie tez ladnie nawilza:p oczywiscie przed podaniem mielilysy je bo inaczej wychodzi 2-ga strona niestrawione:grins:
Migotka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Dziękuję wszystkim za praktyczne rady :loveu: bardzo mi na pewno pomogą :multi: :multi: :multi: :multi:
Magda Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Aaliyah1981 napisał(a):Migotko a probowalas smienienia lnianego dosypywac do jedzonka ono bardzo poprawia kondycje siersci moja mama dosypywala naszym chlopakom i naprawde po jakims czasie wlos pieknie lsnil . wydaje mi sie sie siemie tez ladnie nawilza:p oczywiscie przed podaniem mielilysy je bo inaczej wychodzi 2-ga strona niestrawione:grins: Też gdzieś słyszałam, że siemię lniane jest bardzo dobre na włos:razz: Migotko a robisz biewerkom papiloty?
Recommended Posts