Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie rozumię dlaczeko bez rodowodu nazywa się kundlem.Kundel to jest wielorasowiec.Z tej hodowli co wziełam Teqile to suki sa medalistkami.Dla mnie nie ważne jest to że nie ma rodowodu poza tym co mi po rodowodzie w Polsce

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie rozumię dlaczeko bez rodowodu nazywa się kundlem.

Dlatego ze nie masz żadnego dowodu że ten pies pochodzi od tych rodziców których Ci pokazano. Nie mozesz w żaden sposób tego udowodnić. Choc prawda jest taka że i pod metrykę mozna pewnie podłożyć zupełnie inne szczenię...
To tak samo jak Jan Kowalski bez dowodu osobistego nigdzie nie jest w stanie udowodnić że jest Janem Kowalskim.
Kundel to nie tylko pies wielorasowy, to także pies którego rodziców nie ma nigdzie udokumentowanych, i który sam nigdzie nie jest udokumentowany. A rodowód jest udokumentowaniem.
Ale zgodzę się z Tobą że określenie "kundel" nie do konca jest trafne, o wiele lepsze jest "pies w typie rasy" bo biorąc pierwszego lepszego Burka z wioski i mojego psa z awatara i stawiając je koło siebie nie mozna powiedziec ze nie ma między nimi róznicy przecież, czymś ten moj "kundel" sie różni od takiego wioskowego, który właściwie żadnej rasy już nie przypomina.

Posted

Ci od których mam psa są przyjacielami rodziny ja ją pierwszy raz widziałam jak miała miesiąc i jeszcze piłaI już ją sobie zaklepałamTeqila ma prawie pół roku

Posted

Ci od których mam psa są przyjacielami rodziny ja ją pierwszy raz widziałam jak miała miesiąc i jeszcze piłaI już ją sobie zaklepałamTeqila ma prawie pół roku

No super, Ty to wiesz, ja to wiem, oni to wiedzą. Ale udowodnić tego nijak nie mozesz, nie masz dowodu. Widzisz, to nie moja wina ze prawo jest tak skonstruowane, ze w większosci dowodem jest urzędowy papierek. Jak robisz przelew na poczcie to bez potwierdzenia na papierku nikt Ci nie uwierzy ze go zrobiłas, chocbyś miała na to 100 swiadków, w tym samego papieża. Nic na to nie poradzimy. Ja tez swojego psiaka mam od znajomych, widziałam suczkę przed porodem, widziałam zaraz po porodzie, widziałam jak małe miały 3 tygodnie, a jak skonczyły 7 to zabrałam swojego. Ale nie dam sobie głowy uciać ze w miedzyczasie nie podłożono tej suczce innego miotu ( choc zupełnie nie wiem po co mieliby to robic, nie byłoby z tego żadej korzysci :) ), bo nie byłam z tymi ludzmi 24 godziny na dobę. Czy teraz rozumiesz? Chodzi o to, ze mimo że wiesz jak było to nie możesz tego udowodnic i dlatego w świetle prawa i Twój, i mój psiak to tylko pieski w typie rasy, a nie rasowe. Co im zreszta w niczym nie przeszkadza byc kochanymi psiakami, czesto ladniejszymi niz te rasowe :)

Posted

Ja nie muszę nikomu udowadniać pies jest mój i to moja sprawa czy ma rodowód czy nieAle nie życze sobię tego by nazywać go kundlem czy iinym tego typu określeniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

:multi: Coraz więcej fanów Biewerów :multi: założymy Klub Miłosników Biwerów:laola: , ta sunia ma chyba teraz ze 6 mies. :p znam ją z innego forum ................ ale mój Ingbert sie cieszy :loveu: no i "Johan " już ćwiczy na kotce koleżanki :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: .oj będzie sie działo :terazpol: Polska znajdzie się w CZOŁÓWCE PRODUKCJI BIEWERÓW.. Polak potrafi ......Polak wie najlepiej........

Posted

JUSTI1303 napisał(a):
Ja nie muszę nikomu udowadniać pies jest mój i to moja sprawa czy ma rodowód czy nieAle nie życze sobię tego by nazywać go kundlem czy iinym tego typu określeniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To nie koncert życzeń. Oczywiscie ze to Twoja sprawa, powtarzać sie nie będę, napisałam co chciałam Ci przekazac. Takie są fakty i Twoje tupanie nóżką niestety na niewiele się zda :)

Posted

Migotko a może opisałabyś swoje psiaki?:razz: Ciekawa jestem jak się zachowują w domu itd. Nie wiem czy masz porównanie co do yorków i ich charakteru;)

Bo teraz masz w domu 2 (3?) Biewerki?

Pzdr!

Posted

Ja mam porównanie bo zwykłego yorka też mamOne są takie same niczym si e nie różnąMoże jedynie powiem tyle o Teqili że ona jest bardzo spokojna ja nie muszę z nią na smyczy chodzić bo tak się mnie pilnuje

Posted

Co wy z tymi papierami????? To nie jest normalne. Po co komu to wiedzieć czy mam z papierami czy bez, dajcie sobie już z tym na wstrzymanie. Jakie to dla was ma znaczenie. Ja już stwierdziłam że lepiej jest nic o pochodzeniu nie mówić bo w zasadzie co to kogo obchodzi.

Posted

Nie, to nie jest wazne czy masz z papierami czy bez. Ważne jakie masz do tego podejscie, bo jak widzisz niektórzy tutaj do posiadania psów bez papierów co złe nie jest sie nie ograniczają, a zabieraja sie za ich rozmnażanie i "hodowlę", utrwalając wszelkie wady, złe geny o któych nawet nie wiedzą itp itd co już jest bardzo złe! A o tym co sie dzieje jak psami rozmnażanymi bez sensu i bez uprawnien do tego poczytaj sobie w wątku użytkowniczki o nicku "Nadzieja", moze to Ci pomoze zrozumieć co my "mamy z tymi papierami".

Posted

Wiecie co moja koleżanka kupiła z papierami psa i po miesiącu jej zdechł bo okazało się że miał jakąś wadę Więc co do tego że z papierami są lepsze to też można by było podyskutować Ja nigdy nikogo się nie pytam czy ma papiery czy nie bo to jest jego sprwa i tyle

Posted

A o tym co sie dzieje jak psami rozmnażanymi bez sensu i bez uprawnien do tego poczytaj sobie w wątku użytkowniczki o nicku "Nadzieja", moze to Ci pomoze zrozumieć co my "mamy z tymi papierami".[/quote]
Cóż jedną matką jaką znasz jest nadzieja... Głupią matkę masz...

Posted

Cóż jedną matką jaką znasz jest nadzieja... Głupią matkę masz.

Słucham? A mozesz rozwinac te mysl, bo trochę nie bardzo rozumiem jaki był Twój zamysł? Bo chyba nie zamierzasz obrażać tu uzytkowniczki Nadziei?

Posted

Ja znam sama przypadki gdzie ludzie dopuszczają sukę z rodowodem i mają szczeniki z rodowodem potem w tym samym roku znowu dopuszczają i sprzedają bez Więc dajcie sobie spokój z natarczywym wypytywaniem zwłaszcza jak ktoś poprostu nie chce o tym mówić Ja na to forum weszłam by sobie na temat psów rozmawać wymieniac się zdjęciami i tym podobne rzeczy Ale widze że popełniłam błąd bo tu nic nie robićie tylko obrażacie i osądzacie ludzi których nie znacie i nigdy nie widzieliście na oczy Mądrzy jesteście bo wszystko to co piszecie jest anomimowo nie bylibyście tacy mądrzy w rozmowie twarzą w twarz Trzeba było zaznaczyć na forum że prawo pisania mają osoby których pies ma rodowód Brakyje jeszcze wam tylko plakietki KKK i białych szpiczastych kapturów TYLE MIAŁAM WAM NA KONIEC DO POWIEDZENIA ŻEGNAM

Posted

[quote name='JUSTI1303']Ja znam sama przypadki gdzie ludzie dopuszczają sukę z rodowodem i mają szczeniki z rodowodem potem w tym samym roku znowu dopuszczają i sprzedają bez

Kupujmy kradzione auta, bo niektorzy kupili i im sie udało, policja ich nie dorwała.

tu nic nie robićie tylko obrażacie i osądzacie ludzi których nie znacie i nigdy nie widzieliście na oczy

Gdzie zostałaś obrażona? Wskaż mi to zdanie a przeproszę. Człowiek Ci usiłuje coś po prostu wytłumaczyć, dlaczego jakieś postepowanie jest niesłuszne a Ty sie zachowujesz jak dziecko 5letnie które mowi "nie i juz!" i żadne argumenty do niego nie trafiaja.

Mądrzy jesteście bo wszystko to co piszecie jest anomimowo nie bylibyście tacy mądrzy w rozmowie twarzą w twarz

Ależ zapraszam do mnie, moge podać adres, telefon, co zechcesz! I powiem Ci dokładnie to samo co teraz! Zreszta wcale nie jestem anonimowa, moje dane są na conajmniej dóch forach, podobnie jak i moje zdjecia.

Trzeba było zaznaczyć na forum że prawo pisania mają osoby których pies ma rodowód

Moj nie ma rodowodu a też piszę :p

Brakyje jeszcze wam tylko plakietki KKK i białych szpiczastych kapturów TYLE MIAŁAM WAM NA KONIEC DO POWIEDZENIA ŻEGNAM

No, przesadziłas!:angryy: Właściwie za coś takiego to powinnaś dostać ostrzeżenie, jesli nie bana. To już chamstwo porównywać kogos do morderców innych ludzi! Zwykłe chamstwo. Zwłaszcza ze niemal co post zaznaczam że posiadanie pieska bez rodowodu nie jest niczym złym, złe jest ich rozmnażanie.

Posted

[quote name='JUSTI1303']Co wy z tymi papierami????? To nie jest normalne. Po co komu to wiedzieć czy mam z papierami czy bez, dajcie sobie już z tym na wstrzymanie. Jakie to dla was ma znaczenie. Ja już stwierdziłam że lepiej jest nic o pochodzeniu nie mówić bo w zasadzie co to kogo obchodzi.

I właśnie o to chodzi.Ważne, aby pies był kochany i dobrze traktowany przez swojego właściciela.A ty Justii się tak nie denerwuj tylko syp argumentami i podpieraj się zdjeciami.Wtedy dadzą ci spokój.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...