Migotka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Shot with E7600 at 2007-07-25...................ale jestem nieszczęśliwa :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: oto Azumy z pucharem z wystawy :angryy: :angryy: :angryy: . Jak będziemy planować wyjazd po mężą dla tej damy to napisze kilka dni prędzej :p , może ktoś chętny zabierze się z nami po następnego Biewera ??????????????????
Migotka Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Shot with E7600 at 2007-07-25........ poobcinałam młodsze i ładniejsze wdzięki włascicielki Azumi , oto fotka z wystawy w Chorzowie............:eviltong:
Mraulina Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Migotko - bez kompleksów! Możecie z koleżanką jeździć na różne wystawy i wygrywać. Championat zrobisz. Nie przejmuj się, że twoja sunia jest duża. Takie są najlepsze do rozrodu! Trzeba tylko im dobrać odpowiedniego reproduktora. Daj mi na siebie namiary na priva - kolega chce kupić biewera, może byście pojechali razem po szczeniaczki?
bascha.p Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 sliczna jestes Azumy!!!;)Zreszta Germania tez, Migotko nie narzekaj bo masz sliczna sunie!! :multi:tylko czekam na dzieciaczki po nich!!
białeyorki Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Czy nie lepiej jak bys kupila niemieckie i wtedy dopiero mowila mam biewarki i zajela sie ich hodowla. Biewarki i yorki tradycyjne to wrazliwe psy sa dlikatne ile znich umiera przy porodach Pokaze kilka zdjęc niemieckich biewerów bez komentarza siedmimiesięczny pies
białeyorki Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 takie biewerki mozna u nich kupic juz od 400euro za sztyke .Co wy na to?
białeyorki Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Kaladan napisał(a):Tak było faktycznie. Tylko, że mutacja, która pojawiała się u nich i została utrwalona odpowiednią hodowlą, a późnej uznana za nową rasę nie pojawiała się u Ciebie. Ty utrwalasz zupełnie inną cechę. Różnicę widać gołym okiem. Właśnie widze te różnice widać ją gołym okiem a jak założy sie okulary to jeszcze lepiej jest widoczna ha ha
bascha.p Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 białeyorki napisał(a):Właśnie widze te różnice widać ją gołym okiem a jak założy sie okulary to jeszcze lepiej jest widoczna ha ha Zgadzam sie ze niestety nie wszystkie yorki biewarki sa biewarkami.jedynie te ktore maja rodowody sa przedstawicielami tej rasy. Twoje fotki swiadcza niestety o tym o czym juz wiekszosc osob juz wie, ze ludzie probuja je yorki standardowe krzyzowac z czym sie tylko da by osiagnac cel swoj cel. Biewarki w swoim rodowdzie maja shitzaka, maltanczyka ale po latach powinno sie ta rase udoskonalac i nie pozwolic by york byl podobny do shitzu York ma byc yorkiem! Wszedzie sa takie yorki ala biewary czy to u nas czy w niemczech czy na wegrzech ludzie kombinuja jak tylko sie da.Zal mi tych psow. a to ale york biewar od Pompeo z lodzi boze czy to jest biewarek? nie nawet naturlnego yorka takiego nie ma !!
Mraulina Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Niestety - wszystkie fotografie wklejone przez białeyorki są fotografiami mieszańców. Smutne. :placz: W celach handlowych produkuje się kundelki. Te kundelki potem sprzedaje się za drogie pieniądze, wmawiając nabywcom, że to rasowe biewerki.
bascha.p Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Mraulina napisał(a):Niestety - wszystkie fotografie wklejone przez białeyorki są fotografiami mieszańców. tak wlsnie w celach handlowych...:shake: Smutne. :placz: W celach handlowych produkuje się kundelki. Te kundelki potem sprzedaje się za drogie pieniądze, wmawiając nabywcom, że to rasowe biewerki. iczesto za kwote120z zl! Ostatnio na str allegro u Pompeo pojawila sie prpsba by wspomoc aukcjami yorka ktory ma uszkodzony kregoslup i potrzebny mu wozeczek. Napislam ze adoptuje tego psa i ten wozeczekmu kupie. Odpwoiedz jaka dostalam za skoczyla mnie to nie moj pies mam go tylko u siebie pod nieobecnosc wlascicielki a ona napewno go ie odda .wiec ptytam sie skoro za szczeniaka takiego jak wyzej fotka rzekomego biewarka zada sie 1200zl czy nie mozna przeznaczyc 400zl na wozeczek????/ i tu juz odp brak! Nigdy w zyciu nie kupilabym w Pl od handlarzy takiego psa juz wole dolozyc i kupic normalnego yorka i wiem ze mam yorka przedstawiciela tej rasy! strasznie to wszytko smutne co handlarze robia tym psom i tej rasie.:placz:
nane Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Naprawdę dziwi mnie to, że ktoś woli wydać pieniądze na psa bez rodowodu niż przygarnąć jakiegoś biedaczka ze schroniska - tam mamy do koloru do wyboru :roll: skoro nie stać mnie na psa z rodowodem to jaką mam pewność, że temu bez rodowodu będę w stanie zapewnić wszystko to co najlepsze PIES JEST LUKSUSEM i dlatego też psy z rodowodem są takie drogie aby ludzie zanim zakupią psa jakiejkolwiek rasy zastanowili się 10 razy i poczytali trochę na jego temat :angryy: tym bardziej, że coraz więcej osób kupuje Yorkshire Terriery tylko dlatego, że są modne i nie zastanawiają się nad tym co to za rasa i jak trzeba go wychować tylko zaczynają psiaki coraz bardziej uczłowieczać a one są tak naprawdę nieszczęśliwe :-( Yorkshire Terrier nie jest laleczką która całymi dniami będzie leżeć na kanapie :angryy:
Aaliyah1981 Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 zgadzam sie z wami w zupelnosci ..o osobie logujacej sie na allegro pod nikiem pompeo i niejakim fiolcio nie bede sie wypowiadac bo jedno sie tylko na usta cisnie OSZUSCI :angryy: co do ''produkowania'' yorkopodobnych pieskow i innych pieskow w typie ras mam jedno zdanie i nigdy go nie zmienie :shake: od ponad 6 miesiecy mieszkam a Anglii tutaj posiadanie psa mozna nazwac luksusem na ktory nie kazdy moze sobie pozwolic (pies nie jest rzecza , ktora kiedy sie znudzi lub wyrosnie na cos zupelnie innego niz mialo wyrasnac wyrzuca sie do ''smietnika'' zwanego schroniskiem -z przykroscia musze stwierdzic ,ze tak coraz wiecej ludzi traktuje psy wlasnie u nas w Polsce:-( ). Byla moda na bullowate teraz schroniska pekaja w szwach bo bum minal i wielu ''milosnikow'' tej rasy postanowilo pieska sie pozbyc ..przykladow nie trzeba szukac wystarczy popatrzec na watki dogomani przez rok bylam wolontariuszka w lodzi i rzadna tajemnica nie bedzie jesli napisze ,ze na 250 miejsc w boksach bylo ponad 700 psow wiec mozna sobie wyobrazic jaki dramat te zwierzeta przechodzily bo oprocz zagryzien , okaleczen psy odchodzily z powodu chorob typowych dla takiego miejsca...wiele pieskow bylo wlasnie przedstawicielami panujacej mody..czyli bullki oczywiscie nie rasowe tylko wszelakie mixy kupione na bazarach i od pseudohodowcow reasumujac przyjdzie czas i na yorki bo jak patrze na allegro i inne portale to az nie chce myslec co bedzie za jakis czas :shake: przeciez ,te pseudohodowle oszukuja ludzi a tak jak pisala nane jest mnustwo ''ludzi'' ktorzy kupuja psa tylko i wylacznie dlatego ,ze jest modny i trendy jesli wyrosnie z niego kundelek to go poprostu wyrzuca :angryy: co do pieskow prezentowanych przez bialeyorki to nie wiem jak mozna uparcie twierdzic ,ze sa to Biewiery :shake: jednym slowem trzeba ''produkowac'' wiecej pseudo ras bo schroniska w Polsce maja za malo psow w potrzebie :angryy: dla mnie to jest zwykly sposob na zbijaniu kasy na zwierzetach i tyle
białeyorki Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Mraulina napisał(a):Niestety - wszystkie fotografie wklejone przez białeyorki są fotografiami mieszańców. Smutne. :placz: W celach handlowych produkuje się kundelki. Te kundelki potem sprzedaje się za drogie pieniądze, wmawiając nabywcom, że to rasowe biewerki. Zgadzam sie z toba ale to sie zdarza w każdej rasie bo każdy chce mieć coś orginalnego,ale gdyby nie różnego typu hodowcy nie byłoby tylu ras na świecie i to jest pewnik że ludzie nigdy nie przestaną eksperymentować.Sądzę że wielu z nich czyta dogo i juz nieraz tu się pisało o róznych pokrewieństwach z yorkami i to też ich sklania do krycia suk niekoniecznie yorkiem.Polaków nie stać narazie aby za psa dac tyle kasy i go tutaj przywieżć, poprostu idą na skróty.Ja pisałam ze do Biewerów dopchodziłam osiem lat to w hodowlach długi okres czekania na wynik,pisze tu o odpowiednim kryciu suk,szukania dle nich odpowiednich partnerów o odpowiedniej barwie aby był efekt.Psy rodowodowe są kryte z reguły tylko tymi najlepszymi w rasie nie pisze tego aby wam sie znów narazic ale ludzie sami powinni lepiej dobierac partnerow dla swoich suczek tytuł championa wcale nie oznacza że szczenięta z danego miotu beda spełniały pokładane w nich nadzieje.Sami widzicie ile jest ogłoszen o sprzedazy odchowanych rodowodowych yorków,które mimo wszystko nie posiedają cech swoich rodziców a wręcz przeciwnie po wcale nie najlepszych rodzicach rodza sie wyjatkowo urodziwe szczenieta i to jest fascynujace w tej rasie ze nie wszystko da sie przewidziec.
bascha.p Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Zgadzam sie z Toba biale yorki ze zeby osiagnac jakas nowa rase trzeba ja stworzyc tak jak stworzyl to Biewar. zajelo mu to lata pracy, niestety nikt z nas nie wie jak wygladaly poczatki i jakie byly psy, jak ygladaly. mam nadzieje z enasi hodowcy NIE KRZYWDZAC PSOW tez dojda do tego bo taka jest kolej rzeczy.nie podoba mi sie i to bardzo produkcja yorkow bo to co sie znimi ostatnio dzieje przechodzi ludzkie pojecia jak tak mozna!!One zyja tak samo czuja tak samo je boli jak i nas,zreszta nie tylko yorki ale wszystkie inne zywe stworzenia i rasy psow. czasem sie modle by yorki przestaly byc tak modne bo to nie sluzy tej rasie. Hodowcy zamiast ja udoskonalac krzywdza ja!!
duszek01 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 moge się zgodzic ze NIEKTÓRZY HODWOCY krzywdzą rase:angryy: ,znam jednak takich którzy chcą udoskonalic i bdb;)
Aaliyah1981 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 duszek01 napisał(a):moge się zgodzic ze NIEKTÓRZY HODWOCY krzywdzą rase:angryy: ,znam jednak takich którzy chcą udoskonalic i bdb;) zgadzam sie tylko powinny byc to psy rodowodowe a niestety wystarczy popatrzec na allegro pelno tam ''rasowych'' yorkow bez rodowodu -tu chyba nie ma juz mowy o udoskonalaniu:shake:
duszek01 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 aaaa to mowa jest o pseudohodowcach:roll: wiec zgadzam sie;)
Aaliyah1981 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 duszek01 napisał(a):aaaa to mowa jest o pseudohodowcach:roll: wiec zgadzam sie;) no ja caly czas pisalam o pseudohodowcach bo chyba tutaj najwiecej krzywdy dzieje sie psiakom
Migotka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Shot with E7600 at 2007-07-27.............Azumi z Orzesza przypomina ,że jest to topik o Biewerach .
bascha.p Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Migotka napisał(a):http://img511.imageshack.us/img511/4910/dscn1786sq2.jpg Shot with E7600 at 2007-07-27.............Azumi z Orzesza przypomina ,że jest to topik o Biewerach . Sliczna jestes Azumi.... Migotlko toc przecie piszemy o biewarkach...:roll: Basiu cytowane zdjęcia zamieniamy na linki:) M&M
Aaliyah1981 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Migotka napisał(a):http://img511.imageshack.us/img511/4910/dscn1786sq2.jpg Shot with E7600 at 2007-07-27.............Azumi z Orzesza przypomina ,że jest to topik o Biewerach . piszemy wlasnie o tym powinno sie jak najbardziej naglasniac sprawe aby ludzie nie dawali sie oszukiwac naciagaczom ktorzy wykozystuja panujaca mode ps. piesek na fotce jest przepiekny
Migotka Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Zobaczcie jak wesoło na tej stronce skaczą sobie Biewery ..... aż podgłosniłam kompa http://www.beepworld.de/members71/vomlandeliliput/index.htm
Recommended Posts