Kaladan Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 białeyorki napisał(a):I jeszcze jedno gdzie jest zdjecie tego wzorcowego psa panstwa Biewer to jest kluczowe pytanie jako wzorzec opisany powinien być tagze na zdjęciach aby uwiarygodnić ten opis.Nikogo z was nie dziwi że tylko potomkowie są na fotografiach.Według mnie jest to szyte grubymi nićmi nic nie ujmując pańtwu Biewer.Z tego co wyczytałam w internecie pani Biewer to dość znana i popularna osoba w Niemczech mająca napewno szerokie kontakty wśród wyższych sfer.Więc nie dziwi mnie to że jej psy(a miała ich sporo)zdobyły taką popularność.W każdym razie ja jej serdecznie gratuluję tego co osiągneła i mam cichą nadzieję ze i mnie się powiedzie, bez względu na wasze obrażliwe opinie o moich yorkach. Do wzorca nigdy nie jest dodawane zdjęcie. To jest zbiór danych, opis jak powinien wyglądać pożądany pies tej rasy i do czego mają dążyć hodowcy. I wzorzec nie został ułożony dla "wzorcowego psa państwa Biewer" (nie ma czegoś takiego jak wzorcowy pies!), tylko dla ogółu nowej rasy - opierając się na tym co już wyhodowano i do czego się będzie dążyć.
Migotka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Mraulina napisał(a):Niestety - białeyorki jest jaka jest, i jest niereformowalna. Coraz więcej ludzi puyta o biewery. Wzorzec biewera - ostatnio obowiązujący - będzie publikowany w najbliższym nrze Kynologii (do nabycia w empikach). O jak dobrze :cunao: :cunao: :cunao: , że prenumeruję Kynologię =wytnę sobie wzorzec i powieszę pod obrazem Świętej Rodziny...... obiecuję fotke. Ciekawe co na to powiedzą znajomi hodowcy ????????? zapewne skrytykują :2gunfire: ...........
Migotka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 .............zobaczcie jacy skromni ludzie :niewiem: :niewiem: zapomnieli o 2 przed piątką......i nie znają nazwy innej ??????http://ale.gratka.pl/ogloszenie/615925_suczka_krzyzowka_yorka_z_maltanczykiem.html
filonek_bezogonek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Swojego czasu zaieralam glos w tym watku stanowczo podkreslajac ze to co robi Biale Yorki to żenada. Potem zaprzestalam dyskucji .... gdyż w niewiadomy mi sposob Białe Yorki dostała poklask od kilku osób .... Jedne jest pewne ... rozumując ten sposób co Białe Yorki moge stwierdzić że mam CZARNEGO yorka w domu. I moze powinnam sie w takim razie uważac za samozwanczego prekursora takiej rasy i rozmnazac moja suke z czym popadnie. JEDNO JEST PEWNE JEST MI WSTYD ZE ŁÓDŹ MA OPINIE MIASTA PSEUDOHODOWCÓW ( jak nie pompeo to białeyorki i inni)
Patikujek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Ten watek powstał aby wyrażać swoje opinie na temat biewerów a nie dla przedstawiania swoich wyników hodowlanych oraz kłótni na ten temat. Jesli te sprzeczki nie skończą się temat może zostać niespowdziewanie zamknięty.
Guest Agata_B Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Proszę zamknij ten wątek . Ja juz nie moge patrzeć ja jej posty :roll:
Hania:) Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [quote name='Patikujek_Zabrze']Ten watek powstał aby wyrażać swoje opinie na temat biewerów a nie dla przedstawiania swoich wyników hodowlanych oraz kłótni na ten temat. Jesli te sprzeczki nie skończą się temat może zostać niespowdziewanie zamknięty. Ależ Patikujek, nie chciałabym kwestionować Twoich decyzji, ale wszystko jak na razie na temat. Czyli "York biewer a la pom pon".
bajadera Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Białeyorki, chciałam zauważyć tylko, że państwo Biewerowie już nie żyją, więc o jakiś ich stosunkach w wyższych sferach obecnie mówić nie można.
Migotka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Shot at 2007-07-18.. Wydaje mi się ,że to jest pani Biewer ,ale nie jestem pewna czy jest w naszym świecie żywych.???????
Migotka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Shot at 2007-07-18 Pan Biewer wiadomo wszystkim ,że już nie żyje.....
GosiaNatalka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jak widzimy na tych zdjęciach pieski są calkiem malutkie ( gdzieś wcześniej ktoś napisał ze Biewery są większe od naszych Yorkow). A ten na pierwszym zdjęciu ma piękne kolorki biały ,złoty i czarny a raczej nie jest szczeniaczkiem. Z tego wynika ze kolor czarny nie powinien się wybarwiać.
Neva Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Oczywiscie , ze nie powinien sie wybarwiac, musza być wyrażne łatki. Biale yorki maja takie biale yorki, jak czasami wybarwiaja sie nasze pieski. Nie ejst to inna rasa , ani nic dziwnego, ja mam yorka z rodowdem, co ma teraz 6 lat i jest bialy , perlowy, a nie jest biewierem
Migotka Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Zaraz podam skąd sie wzięła nazwa = "a la pom pon " jest to tłumaczenie z dyskietki więc prosze sie uzbroić w cierpliwość przy czytaniu ............................................................... Mein imię jest Sissi, nie, moja rodzina nazwała tak mnie. Nazywałem się w rzeczywistości byli Blue Midhnight Lady z Agridesheim i moich rodziców prawdziwi "z Friedheck" jak również wszyscy moich przodkowie " Friedheck" nazywali się. Muszę powiedzieć już, że jesteśmy całkiem świetnymi psami. Odważnie jesteśmy już i także pokryjemy osoba bardzo. Żaden nie chwycić potrzebuje nas, nawet jeśli wyglądamy do knuddeln. Moja kobietka wybrała sobie stąd imię międzymurze "from Yorkshire Queen". Przysłu****cie się dobrze. Do języka niemieckiego: z Yorkshire królowej. Imię międzymurze podoba się mi także. Imię międzymurze Friedheck nie jest państwu pojęciem? Teraz, łapię potem raz Każdy hodowca ma imię międzymurze jak moja kobietka, więc pan Biewer miał imię międzymurze Friedheck. Jako on miał pewnego dnia z jego żoną znowu rzut, mutacja była tu gładko przy tym. Te wymyśliłyśmy sobie tak obojga sobie coś. Do pewnego dnia jedna rodziny Biewer wyznawała Tierärztin przedkładał propozycję, znaczyć tę Yorkies jako Biewer Yorkshire. Imię Pom Pon powstało jak następuje: Małżonek kupił pewnego dnia od Margot Eskens Biewer Yorkshire terierów. Ten pies został poda jej w Francuskim lokalu na tacy z jedną olbrzymów imprezy od kucharza szefa. On robił z tego wieczora "Pom Pon święto". Margot Eskens stała się tak chrzestną matka dla imienia "Pom Pon". Przyszliśmy tak do naszego imienia. Znajduję, że po około 16 latom przecież żaden człowiek nie wie bardziej, kto nasi rodzice gromady był w ogóle. Przez to nazwanie jednak każdy człowiek wie, są, kim ją obojga. Nie możecie wyobrazić sobie, jak dużo zebrania to dało tu. Moja kobietka, ona zebrania poprowadziła w naszym Hundeclub zawsze, wstawiłem się wystając dla nas. Powinniśmy być mieszańcami, z. B. Malteser mieszał z Yorkshire lub Chihuahua z Yorkshire Każdy spróbowany jego szczęście, jednak żaden nie zebrał przez to Biewer Yorkshire. Piękne mieszańce były wszystkim. Nie byli tym Biewer Yorkies. Kto mógł śmiać się, tylko małżeństwo Biewer było. Tak, jesteśmy już jedynymi w swojego rodzaju psami. Wiele jest na nas inaczej jako przy Yorkie Blue and tan lub Black and tan. Muszę sprostować się, na nas nic nie jest wcale normalne. Jestem niestety po świetnym życiu z 8 latami (1996), dzień przed moimi urodzinami verstorben. Mój hodowca, pan Biewer verstarb w grudniu 1997. .
białeyorki Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote name='Migotka'] Shot at 2007-07-19 uważam że wysrebrzanie sie czarnej łaty na plecach to żadna wada Pan Biewer też na zdjęciu trzyma dwie sztuki wysrebrzonych biewerów jeśli tego nie widzicie to sa one z lewej jego strony i sądzę że onie też nie uznawali tego za wadę aja jak dalej upieram się że opisany i uznany za wzorzec pies tymbarzdiej po championach powinien byc obfotografowany na wszystkie możliwe sposoby i zdania pod tym względem nie zmienie.
Mraulina Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Wzorzec wyraźnie mówi, że u biewera czerń się rozjaśnia. W jęz. niemieckim kolor czarny staje się z czasem blau - niebieski (takiego określenia się używa). A wzorzec FCI w niemieckiej wersji jak określa umaszczenie yora? Muszę zajrzeć na www.fci.be. Piękne egzemplarze utytułowanych biewerów widzimy na stronach znanych hodowli.
Migotka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Moonek napisał(a):Off...nie mogłam sie powstrzymac. Nawet barszcz(ta roslina za Panstwem) jest ten sam. Napisz coś więcej ... słyszałam o tej roślinie ,ale nie zawiele .........:evil_lol:
koregra Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Ja mogę się rozpisać :eviltong: Pisałam pracę mgr o roślinach inwazyjnych dokładnie o rdestowcach, ale barszcz też należy do tych roślin :eviltong:
Migotka Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Mogłoby komuś się to nie spodobać,że poruszamy problem roslin w tym topiku, ale gdyby to dotyczyło niebezpieczeństwa :painting: ..naszych pupili to na pewno każdy chętnie przyjąłby takie wiadomości... więc czekamy z niecierpliwością :user: .............................
białeyorki Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='Mraulina']Wzorzec wyraźnie mówi, że u biewera czerń się rozjaśnia. W jęz. niemieckim kolor czarny staje się z czasem blau - niebieski (takiego określenia się używa). A wzorzec FCI w niemieckiej wersji jak określa umaszczenie yora? Muszę zajrzeć na www.fci.be. Piękne egzemplarze utytułowanych biewerów widzimy na stronach znanych hodowli. Czyli tak jak u moich biewerów z czarnych plam robia sie niebieskie (stalowe) bo znów sie doczepicie do nazwy koloru i bedziecie ten watek niepotrzebnie ciagnąc.Mnie nie chodzi o piekne egzęplarze Biewerów tylko o ten jeden konkretny,czyli wzorzec .Te dzisiejsze Biewery są coraz ładniejsze to nie ulega wątpliwości mam nadzieję że kiedyś stać mnie będzie na kupno Biewera po yorkach aby dodać obcej krwi do moich biewerów,jestem cierpliwa i mam nadzieje że to bedzie już niedługo.
białeyorki Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Agata_B napisał(a):Jakie mieszanki? są to RASOWE BIEWIERY, mają rodowód w przeciwieństwie do twoich kundelków! Brak mi słów poprostu :shake: :roll: Tobie można tłumaczyć i tlumaczyć i nic nie dociera! Ty twierdzisz że te twoje kundelki to Biewiery a te niemieckie, z rodowodem to mieszanki :shake: Zastanów się zanim coś napiszesz bo te twoje posty są ŻAŁOSNE. Następny wątek ci zamkneli bo twoje opinie raczej nie sa trafne ja nie mam nic przeciwko niemieckim biewerom tylko pisze to co widze .Też buszuje po niemieckich stronach i stwierdzam ze ich pompony coraz bardziej przypominają yorki i chwała im za to.Są coraz bardziej delikatniejsze napewno jak mi sie ktores spodobaja to je poprostu kupie i nbie dla papieru tylko do moich pieknych biewerków.
białeyorki Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='białeyorki']Czyli tak jak u moich biewerów z czarnych plam robia sie niebieskie (stalowe) bo znów sie doczepicie do nazwy koloru i bedziecie ten watek niepotrzebnie ciagnąc.Mnie nie chodzi o piekne egzęplarze Biewerów tylko o ten jeden konkretny,czyli wzorzec .Te dzisiejsze Biewery są coraz ładniejsze to nie ulega wątpliwości mam nadzieję że kiedyś stać mnie będzie na kupno Biewera po yorkach aby dodać obcej krwi do moich biewerów,jestem cierpliwa i mam nadzieje że to bedzie już niedługo. piękne prawda
Recommended Posts