Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

białeyorki napisał(a):
Czym tu sie chwalić .Ten pierwszy to dopiero szczeniak a mój pies ma dwa i półroku i jest mniejszy od tego szczeniaka i tym sie własnie róznimy

Nie wiem białeyorki czy ci wiadomo, że Biewery są po prostu większe i cięższe niż yorki zwyczajne. żaden ze mnie specjalista, ale zdążyłam się dowiedzieć. Z jakiejś stronki niemieckiej.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Białeyorki - nie masz prawa nikogo stąd wyrzucać!
Piesek na fotce jest mało yorkowaty. I ten ogonek zarzucony na grzbiet - hodowcy właśnie przed takimi ogonkami ostrzegają - mają one świadczyć o przymieszce obcej nieyorkowej krwi.
Przyszłość rasy w rękach takich ludzi jak Migotka.

Guest Agata_B
Posted

[quote name='białeyorki']Ile ty masz lat bo podejrzewam że jestes złośliwa smarkula która tylko wszystkim na dogo dogryza.Twoje posty to stek bzdur i juz raz cie wyrzucałam z tego wątku bo nie masz tu nic waznego do powiedzenia.
A twoje posty to stek ważnych wiadomości dla każdego początkującego pseudohodowcy :cool1:
Co do wieku to nie powinno Cię to obchodzić. Ale mam już swoje lata

(:evil_lol: )
Kilka cytatow twoich mądrych postów

co z tego że nie maja rodowodów to że typiłaś psa z rodowodem nie oznacza ze każdy musi mieć tez takiego,NIE DAJ SIE ZWARJOWAC NA PUNKCIE JAKIGOŚ PAPIERKA BO GDY ZACZNIESZ BYWAĆ NA WYSTAWACH SAMA ZOBACZYSZ JAKIMI PRAWAMI SIE RZADZA WYSTAWCY.JEST TAM TYLKO ELITA KTÓRA SIĘ LICZY RESZTA TO TYLKO TŁO DLA NICH ALE POZATYM ŻYCZĘ CI ABY TWÓJ PIESIU BYŁ NAP{RAWDĘ PIĘKNY YORECZKIEM

I całe szczęście bo wypisujecie tu same bzdury brak wam kąplementow od innych hodowców i szukacie poparcia u siebie ja wiem że dobry bajer to połowa roboty ale ludzi nie da juz sie tak szybko omamaic jak kiedys kazdy ma wolny wybór i absolutnie nikt nie bedzie bral waszego zdania do serca ponieważ róznica w cenie szczeniaka to duża rzecz a chorują nie tylko te bez rodowodu jak i równiez te z rodowodem i co do urody tez duży znak zapytania normalny york biegający po podwórku bez papilotów i bez co tygodniowej kapieli w tych waszych chemikaliach nie różni sie niczym od yorka z papierami tak wiec polecam zamkniecie watku papa

Mogłabym tak kopiować setki postów... ale po co?

W ogóle nie masz prawa mnie stąd wyrzucać tak jak wspomniała Mraulina. Przypomnę ci, bo chyba zapomniałaś - to jest FORUM DYSKUSYJNE na którym KULTURALNIE się dyskutuje i wymienia swoje poglądy. Zastanów się bialeyorki zanim coś napiszesz bo twoje posty wyglądają jakby pisało je 4-letnie dziecko.

Posted

O boshe ja też mam w domu biewera :sweetCyb:
sami zobaczcie :crazyeye:
co prawda Ambruśka ma już 7 lat :evil_lol:
i wychowała w swoim życiu 3 mioty :cool3:
niestety żadne z dzieci nie jest Biewerem :-(

Posted

[quote name='nane']

O boshe ja też mam w domu biewera :sweetCyb:

sami zobaczcie :crazyeye:
co prawda Ambruśka ma już 7 lat :evil_lol:
i wychowała w swoim życiu 3 mioty :cool3:
niestety żadne z dzieci nie jest Biewerem :-(

I to sie zgadza bo to srebrno-złoty york a nie Biewer a i jeszcze jedno mój Kacper ma ogon pikowany wiec jak moze go zarzucać na plecy.Gdy sie urodził mozna było jeszcze ogonki obcinać.Musiał by chociaż wyglądać jak ten Biewer a poza tym pisałam wam że Biewery rodzą się biało czarno złote i tylko barwa czarna moze sie wysrebrzyć.Na pierwszym zdjęciu to pom ponik ładny prawda.

Posted

[quote name='Hania:)']Nie wiem białeyorki czy ci wiadomo, że Biewery są po prostu większe i cięższe niż yorki zwyczajne. żaden ze mnie specjalista, ale zdążyłam się dowiedzieć. Z jakiejś stronki niemieckiej.

To jeszcze jeden argument że to mieszanki ale tak jak pisalam w watku o Biewerach niemcy coraz bardziej dążą do wagi i wzrostu yorka bo ich Biewerki są coraz ładniejsze.[img=http://img391.imageshack.us/img391/2854/12254219ym0.th.jpg]

Posted

[quote name='nane']

białeyorki nie rozśmieszaj mnie :roflt:

Widzę że cie to bardzo bawi ale porównując twojegopsa do mojego to dzień do nocy.Mój mąż by go nawet nie wpuscił na podwórko a co dopiero pokażywać sie z nim na smyczy.I do znudzenia moje Białe yorki

Posted

[quote name='białeyorki']Widzę że cie to bardzo bawi ale porównując twojegopsa do mojego to dzień do nocy.Mój mąż by go nawet nie wpuscił na podwórko a co dopiero pokażywać sie z nim na smyczy.

no tak zapomniałam, że Ambruśka jest gorsza
bo była na co najmniej 10 wystawach w swoim życiu
i w dodatku jest z rodowodem :crazyeye:

i wszystkie jej dzieci i wnuki są z rodowodem :cool3:
SZOK :evil_lol:

Posted

Białeyorki !
Jest jedna jedyna rasa, której oficjalna nazwa to BIEWER YORKSHIRE TERRIER A'LA POM PON !!!!!!!! Wiele osób sobie skraca to na Biewer york lub york pom pon, ale to zawsze jest jedna, jedyna rasa !!!!! I powstała dziędzi temu, że przypadkiem w niemieckiej hodowli zeszły sie dwa yorki z genem recesywnym odpowiedzialnym za łaciatość ! I jeśli przeczytasz sobie oficjalny wzorzec na stronie klubu niemieckiego (gdzie nawiasem mówiąc, jest podane pochodzenie dodatku w nazwie a'la pom pon) to może w końcu coś zrozumiesz. I wzorzec ten jasno mówi o kolorze stalowym lub wręcz czarnym !!!!! A nie o srebrnym, który jak i u zwykłego yorka jest wadą ! Jesteś niereformowalna !!! A, link do strony klubowej podałam chyba w zeszłym tygodniu !
I naucz się pisać w sposób zrozumiały !

Posted

Aha i Twoje kundelki jeśli już coś przypominają, to tzw. Biro yorki, węgierski wynalazek czyli psiaki w kształcie yorka, które na białym tle mają brązowo-beżowe łatki.

http://yorkinet.sync.hu/biro.php

A tu masz standard biewerów po angielsku - zobacz na nazwę rasy !!!!!!

[CENTER][CENTER][B]Standard for the German Biewer Yorkshire [COLOR=black][FONT=Arial]Terrier

Posted

[quote name='bajadera']Aha i Twoje kundelki jeśli już coś przypominają, to tzw. Biro yorki, węgierski wynalazek czyli psiaki w kształcie yorka, które na białym tle mają brązowo-beżowe łatki.

http://yorkinet.sync.hu/biro.php

A tu masz standard biewerów po angielsku - zobacz na nazwę rasy !!!!!!

[center][center][b]Standard for the German Biewer Yorkshire [color=black][font=Arial]Terrier

Tak jestem niereformowalna wróc kilka postów do tyły i poczytaj co tam napisalam że nawet niemcy zaczynaja pozostawać tylko przy nazwie Biewer yorkishire terier bez dodatku pom pon,a porównywanie moich Bialych Yorek do typu węgierskiego to GRUBA POMYŁKA.WYBIERZ SIE DO OKULISTY BO Z TWOIM WZROKIEM JEST CORAZ GORZEJ.SERDECZNIE CI WSPÓŁCZUJE

Posted

Standard for the German Biewer Yorkshire Terrier a' la Pom Pon

GENERAL APPEARANCE:

The hair should be shiny and fine like silk, straight and it should fall symmetrically on each side parting from nose to the end of the tail. The dog should be compact and dainty. The posture must be upright. The outline should convey the impression of a powerful and proportional body.
Head and skull:
The head should be small and flat, shouldn't stand out too strongly or have a round skull nor should it have a long muzzle. Nose is completely black. The hair is long, white, blue/black/gold and symmetrically colored.
Eyes:
Medium sized, dark with a sharp, intelligent expression, looking straight ahead. They shouldn't be bulging. Rims should be dark color.
Ears:
Small, v-shaped, upright, not wide set, covered with short hair.
Teeth:
Scissors bite or level bite is acceptable.
Front legs:
Legs absolutely straight, covered with hair.
Hind legs:
Legs rather straight, muscular and covered with hair.
Body:
Compact, with a good level back.
Tail:
Full tail with plenty of hair, carried a little higher than the back.
Paws:
As round as possible, white or black nails.

Hair:
Length - three quarters down the sides of the dog or long enough to reach the ground, absolutely straight, shiny and fine, like silk, without undercoat.

Head:
Three colors
White/gold/black or blue , symmetrically colored.
Body:
Predominately black or blue with white markings
without any gold intermingled hairs.

Chest:
stomach, and leg hair, all white.
Height and weight:
Height up to 10 inches. Weight under 7 pounds.
Faults:
Any and all differences within this breed standard Protruding or pale eyes, pale nostrils, down or floppy ears, undershot or overshot bite and wavy or curly hair

Posted

[quote name='bajadera']

Standard for the German Biewer Yorkshire Terrier a' la Pom Pon

GENERAL APPEARANCE:

The hair should be shiny and fine like silk, straight and it should fall symmetrically on each side parting from nose to the end of the tail. The dog should be compact and dainty. The posture must be upright. The outline should convey the impression of a powerful and proportional body.
Head and skull:
The head should be small and flat, shouldn't stand out too strongly or have a round skull nor should it have a long muzzle. Nose is completely black. The hair is long, white, blue/black/gold and symmetrically colored.
Eyes:
Medium sized, dark with a sharp, intelligent expression, looking straight ahead. They shouldn't be bulging. Rims should be dark color.
Ears:
Small, v-shaped, upright, not wide set, covered with short hair.
Teeth:
Scissors bite or level bite is acceptable.
Front legs:
Legs absolutely straight, covered with hair.
Hind legs:
Legs rather straight, muscular and covered with hair.
Body:
Compact, with a good level back.
Tail:
Full tail with plenty of hair, carried a little higher than the back.
Paws:
As round as possible, white or black nails.

Hair:
Length - three quarters down the sides of the dog or long enough to reach the ground, absolutely straight, shiny and fine, like silk, without undercoat.

Head:
Three colors
White/gold/black or blue , symmetrically colored.
Body:
Predominately black or blue with white markings
without any gold intermingled hairs.

Chest:
stomach, and leg hair, all white.
Height and weight:
Height up to 10 inches. Weight under 7 pounds.
Faults:
Any and all differences within this breed standard Protruding or pale eyes, pale nostrils, down or floppy ears, undershot or overshot bite and wavy or curly hair

Skoro jestescie tak obryci w obcych językach to dlaczego nie napiszecie tego po Polsku czyżby było tam cos co potwierdza że moje yorki należa do biewerów

Guest Agata_B
Posted

białeyorki napisał(a):
Skoro jestescie tak obryci w obcych językach to dlaczego nie napiszecie tego po Polsku czyżby było tam cos co potwierdza że moje yorki należa do biewerów

:grin: :turn-l: :roflt:
I ty jesteś dorosłą kobietą?

Posted

To jest zachęta, abyś się Białeyorki zaczęła uczyć języków obcych. Warto rozszerzać swoje horyzonty myślowe. Ja ten tekst rozumiem, a Ty popracuj !

Guest Agata_B
Posted

[quote name='białeyorki']To jeszcze jeden argument że to mieszanki ale tak jak pisalam w watku o Biewerach niemcy coraz bardziej dążą do wagi i wzrostu yorka bo ich Biewerki są coraz ładniejsze.[img=http://img391.imageshack.us/img391/2854/12254219ym0.th.jpg]
Jakie mieszanki? są to RASOWE BIEWIERY, mają rodowód w przeciwieństwie do twoich kundelków!
Brak mi słów poprostu :shake: :roll:
Tobie można tłumaczyć i tlumaczyć i nic nie dociera!
Ty twierdzisz że te twoje kundelki to Biewiery a te niemieckie, z rodowodem to mieszanki :shake:
Zastanów się zanim coś napiszesz bo te twoje posty są ŻAŁOSNE.

Posted

[quote name='białeyorki']Widzę że cie to bardzo bawi ale porównując twojegopsa do mojego to dzień do nocy.Mój mąż by go nawet nie wpuscił na podwórko a co dopiero pokażywać sie z nim na smyczy.I do znudzenia moje Białe yorki
Rzeczywiście, porównując Twoje psy do psa pokazanego przez Nane, to jak piękny dzień do burzliwej nocy, z tym że dniem można nazwać wyłącznie psa Nane, no cóż niektórzy lubią burzliwe noce. Moim zdaniem twoje psy przypominają yorki wyłącznie wielkością i może (tego za bardzo na Twoich zdjęciach nie widać) typem włosa, pyszczki mają mało „yorkowate”, mi bardziej przypominają dłuższe pyszczki australian silky teriera.
Z Twoich wypowiedzi niestety wynika, że nie przyjmujesz do wiadomości że masz po prostu kundelki. Niektórzy dodają słodkie kundelki, słodkie???? Rzecz gustu.
A co do tekstu iż Twój mąż nie wpuścił by takiego na podwórko. Co to za dziecinne stwierdzenie?? i to tylko świadczy o Was bardzo źle.

Posted

bajadera napisał(a):
To jest zachęta, abyś się Białeyorki zaczęła uczyć języków obcych. Warto rozszerzać swoje horyzonty myślowe. Ja ten tekst rozumiem, a Ty popracuj !

Jestem w tym wieku ze nie potrzebuję sie podpierać jezykami obcymi wystarczy mi Polski i jestem z tego dumna bo tu mieszkam i nigdzie sie nie wybieram .a wam może jest jezyk do czegos potrzebny wiec ciesze sie ze wy go umiecie ,kazde pokolenie powinno iść do przodu a nie się cofac.To tyle na temat jezyków obcych.

Posted

[quote name='białeyorki']Jestem w tym wieku ze nie potrzebuję sie podpierać jezykami obcymi wystarczy mi Polski i jestem z tego dumna bo tu mieszkam i nigdzie sie nie wybieram .a wam może jest jezyk do czegos potrzebny wiec ciesze sie ze wy go umiecie ,kazde pokolenie powinno iść do przodu a nie się cofac.To tyle na temat jezyków obcych.

oplułam monitor :roflt:

Posted

bajadera napisał(a):

I jeszcze jedno gdzie jest zdjecie tego wzorcowego psa panstwa Biewer to jest kluczowe pytanie jako wzorzec opisany powinien być tagze na zdjęciach aby uwiarygodnić ten opis.Nikogo z was nie dziwi że tylko potomkowie są na fotografiach.Według mnie jest to szyte grubymi nićmi nic nie ujmując pańtwu Biewer.Z tego co wyczytałam w internecie pani Biewer to dość znana i popularna osoba w Niemczech mająca napewno szerokie kontakty wśród wyższych sfer.Więc nie dziwi mnie to że jej psy(a miała ich sporo)zdobyły taką popularność.W każdym razie ja jej serdecznie gratuluję tego co osiągneła i mam cichą nadzieję ze i mnie się powiedzie, bez względu na wasze obrażliwe opinie o moich yorkach.

Posted

Białe yorki...

... ogony sie KOPIUJE! Pikowana może być co najwyżej kurtka - hehehe... A co do reszty, to szkoda gadać. I forma, i ortografia, i (przede wszystkim) treść oraz kultura pisania (a co za tym idzie - pewnie i kultura osobista) to jakiś koszmar...

Posted

Niestety - białeyorki jest jaka jest, i jest niereformowalna.
Coraz więcej ludzi puyta o biewery.
Wzorzec biewera - ostatnio obowiązujący - będzie publikowany w najbliższym nrze Kynologii (do nabycia w empikach).

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...