Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Migotka napisał(a):
Dysponuje tylko tą fotką - jak on miał 7 mieś. Zrobiłam te zdjęcie gdzyż nie wierzyłam ,że w tym wieku York może być tak jasny . Teraz ma ponad 2 lata i zrobię mu ( jak ta osoba pozwoli) fotke jak wygląda obecnie i jego szczeniaki .

Ok wszystko wyjaśnione!!!

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Migotka']
Shot at 2007-07-16... Ten York ma 7 mieś. i daje szczeniaki z białymi znaczeniami ( jak znajoma sie zgodzi to pojadę porobić fotki szczeniąt ). Nie obrażając nikogo myślę ,że jest to mieszanka Yorka + Maltańczyk.

Właśnie o to chodzi ,kiedys mnie pytalyscie skąd są moje BIEWERY ( to dowód że nie tylko ja sie staram o uzyskanie bialego koloru )właśnie w szukaniu jasnych yorek i kojarzeniu ich. Napewno i niemieckie hodowle to robia gdzies mialam link o mieszankach yorek z różnymi rasami jak go znajdę to wam wkleje, tylko nie zrozumcie mnie znów opatrznie bo ja nie kojarzę różnych ras z yorkiem tylko same yorki odpowiednio dobieram.

Posted

[quote name='Agata_B']Pewnie że nie!

Oto BIEWIER:

A to KUNDELEK:

Czym tu sie chwalić .Ten pierwszy to dopiero szczeniak a mój pies ma dwa i półroku i jest mniejszy od tego szczeniaka i tym sie własnie róznimy ja trzymam psy do towarzystwa a niektórzy do ubojni.dziekuje że wklejacie pmo pony ludzie sami moga wybrac który z nich jest ładniejszy.Wystarczy spojrzeć na CENY pmo ponów 600-800-euro a ceny BIEWER yorkieshire terier od 1000-2000euro to jest wyznacznik wartosci danego psa .Mój naprzykład jest BEZCENNY bo jest pirwszy wyhodowany w POLSCE i to już się nie zmieni a przedewszystkim Wy nie macie na to wpływu dlatego nie możecie niestety być obiektywnymi sędziami moich osiagniec.

Posted

białeyorki napisał(a):
Mój naprzykład jest BEZCENNY bo jest pirwszy wyhodowany w POLSCE i to już się nie zmieni a przedewszystkim Wy nie macie na to wpływu dlatego nie możecie niestety być obiektywnymi sędziami moich osiagniec.

A skad wiesz ze jestes pierwsza osoba w Polsce ktorej sie to udało? :grin: Moze jest ktos kto ma takiego pieska ale nie wie, ze ma "biewera"? Kupil jasna suczke, rozmnozyl i mu sie przypadkowo udało? Wiec nie musisz sie tak chwalic ze Ci sie udalo.

Edit: Biewer yorkshire terrier i pom pony to jest to samo.

Posted

białeyorki napisał(a):
Właśnie o to chodzi ,kiedys mnie pytalyscie skąd są moje BIEWERY ( to dowód że nie tylko ja sie staram o uzyskanie bialego koloru )właśnie w szukaniu jasnych yorek i kojarzeniu ich. Napewno i niemieckie hodowle to robia gdzies mialam link o mieszankach yorek z różnymi rasami jak go znajdę to wam wkleje, tylko nie zrozumcie mnie znów opatrznie bo ja nie kojarzę różnych ras z yorkiem tylko same yorki odpowiednio dobieram.

Tak............ale Biewerami to one nigdy nie będą :shake: Inna znajoma śmieje sie ze mnie,że kupiłam za ciężki "szmal" kundle a mogłam ją poprosić a sprzedałaby mi Yorka + Shih Tzu i to by były takie same Biewery......:evil_lol: Puki Biewery nie staną sie bardziej popularne w Polsce będę narażona na różnego rodzaju :turn-l: :turn-l: :turn-l: :turn-l: docinki ze strony hodowców .

Posted

bajadera napisał(a):
Wśród ludzi, którzy się nie znają na psach rasowych, panuje dziwaczna moda na yorki rozjaśnione - srebrne zamiast stalowe. I chodoffcy utrwalają tę cechę, aby dostosować się do popytu.
Białeyorki zajrzyj ty kiedy na strony porządnych hodowli i przyjrzyj się jak wygląda york i co to znaczy kolor stalowy !!

Mnie się szalenie podobaja jasne yorki. Berek taki się robi -srebrny............ciacho..........

Guest Agata_B
Posted

bialeyorki skoro sądzisz że tworzysz nową rasę to może nadaj nazwę tym twoim psom, tej twojej nowej rasie a ie zabieraj nazwy BIEWIER bo one (twoje psy) Biewierami nie są.

Posted

Migotka napisał(a):
Inna znajoma śmieje sie ze mnie,że kupiłam za ciężki "szmal" kundle a mogłam ją poprosić a sprzedałaby mi Yorka + Shih Tzu i to by były takie same Biewery......:evil_lol: Puki Biewery nie staną sie bardziej popularne w Polsce będę narażona na różnego rodzaju :turn-l: :turn-l: :turn-l: :turn-l: docinki ze strony hodowców .

Migotka nie daj się, Twoje pieski mają rodowody i jak najbardziej są rasowe. Nie pozwalaj tak o nich mowić.

Posted

Ja nie wiem po co Wy tutaj tak dyskutujecie. Przychodzi ktoś nowy i zaczyna się wszystko od nowa. Pani Dorota będzie broniła swego zdania i nic na to nie poradzicie. Szkoda tylko, że ma małe pojęcie o hodowli, wystawach i samym pojęciu pies rasowy.

BTW Mój Miki jest jasny to może znajdę mu panienkę i będę miała hodowlę Biewerów:razz: To tak na podsumowanie.

Posted

Megula, do białej to nie dociera. Gdyby znała niemiecki, toby wyczytała, jak to się stało, że ostateczna nazwa rasy to york biewer ala pom pon. Na stronie klubu niemieckiego jest to dokładnie wyjaśnione.

Posted

Agata_B napisał(a):
bialeyorki skoro sądzisz że tworzysz nową rasę to może nadaj nazwę tym twoim psom, tej twojej nowej rasie a ie zabieraj nazwy BIEWIER bo one (twoje psy) Biewierami nie są.

Już kiedyś pisałam że moje pieski powinny nazywać sie po Polsku a nie po niemiecku poprostu Białe Yorki mnie osobiście to zadowala tylko ze sporo osób które je widziało same określały je jako biewery,a były to osoby które czesto przebywają za granicą i już nieraz widziały Biewer yorkieshire teriery i równiez Pom-Pony.No ale co ja mogę zrobić skoro nawet Wy jesteście przeciw to chyba musze zostac przy nazwie Biewer

Posted

bajadera napisał(a):
Megula, do białej to nie dociera. Gdyby znała niemiecki, toby wyczytała, jak to się stało, że ostateczna nazwa rasy to york biewer ala pom pon. Na stronie klubu niemieckiego jest to dokładnie wyjaśnione.

Wy naprawde jesteście ślepi zarówno na argumenty jak i na te zdjęcie które same wklejacieMnie wystarczaja zdjęcia aby ocenić czy pies jest yorkiem czy jego mieszanką.A dla mnie pom pon to nic innego jak mieszanka yorka z czyms tam.........

Posted

białeyorki napisał(a):
Już kiedyś pisałam że moje pieski powinny nazywać sie po Polsku a nie po niemiecku poprostu Białe Yorki mnie osobiście to zadowala tylko ze sporo osób które je widziało same określały je jako biewery,a były to osoby które czesto przebywają za granicą i już nieraz widziały Biewer yorkieshire teriery i równiez Pom-Pony.No ale co ja mogę zrobić skoro nawet Wy jesteście przeciw to chyba musze zostac przy nazwie Biewer

Pani Dorota z Łodzi ma racje nazywając swoje Białe Yorki w ten sposób, jest dużo osób ,które właśnie takie pieski chcą mięć w domu ( mam na myśli pieski bez rodowodu - jednocześnie tańsze ) :cool3: Kupiłam sobie program tłumaczący jez. niem. na polski i śledze teraz tamtejsze opinie o psach bez rodowodu :mad: dzieje sie niestety tam tak samo jak u nas = walka , walka jeszcze raz walka :krach: ............................

Posted

[quote name='Migotka']Pani Dorota z Łodzi ma racje nazywając swoje Białe Yorki w ten sposób, jest dużo osób ,które właśnie takie pieski chcą mięć w domu ( mam na myśli pieski bez rodowodu - jednocześnie tańsze ) :cool3: Kupiłam sobie program tłumaczący jez. niem. na polski i śledze teraz tamtejsze opinie o psach bez rodowodu :mad: dzieje sie niestety tam tak samo jak u nas = walka , walka jeszcze raz walka :krach: ............................

Wlasnie ogladalam niemieckie ogloszenia i co? otóz cud nie ma tam już pom-ponów tylko biewery yorkieshire terierów wkleiłam sobie kilka zdjec biewerów tylko po yorkach aby wam udowodnić że moje wygladaja tak samo a pom-pon to zupełnie co innego niż york

Posted

[quote name='białeyorki']Wlasnie ogladalam niemieckie ogloszenia i co? otóz cud nie ma tam już pom-ponów tylko biewery yorkieshire terierów wkleiłam sobie kilka zdjec biewerów tylko po yorkach aby wam udowodnić że moje wygladaja tak samo a pom-pon to zupełnie co innego niż york

i jeszcze jedno niestety umiem wklejać tylko po jednym zdjeciu

Posted

[quote name='Magda_Miki']
BTW Mój Miki jest jasny to może znajdę mu panienkę i będę miała hodowlę Biewerów:razz: To tak na podsumowanie.

Corinka jest jasna :razz: nawet się mnie raz na forum pytano czy ona nie jest Biewer. :evil_lol:

Guest Agata_B
Posted

Tylko pani Doroto - twoje białe yorki nie maja czarnego znaczenia :razz:

Guest Agata_B
Posted

koregra napisał(a):
No a mojej sie nawet ciemnie znaczenie robi w okolicach karku :evil_lol:
Ale jaja będe mieć Biewera :razz:

Juhu!
:evil_lol:
Może hodoffle załóż? No wiesz... kasa :razz:

Posted

Agata_B napisał(a):
Tylko pani Doroto - twoje białe yorki nie maja czarnego znaczenia :razz:

Posiadją czarne pasma a czarny płaszcz na plecach wybarwił się na srebro .I cały czas sie wlaśnie zastanawiam dlczego w pom ponach to sie nie dzieje bo u tych yorek co wam pokazałam on nie jest już tak czarny jak u ponów

Posted

Agata_B napisał(a):
Juhu!
:evil_lol:
Może hodoffle załóż? No wiesz... kasa :razz:

Ile ty masz lat bo podejrzewam że jestes złośliwa smarkula która tylko wszystkim na dogo dogryza.Twoje posty to stek bzdur i juz raz cie wyrzucałam z tego wątku bo nie masz tu nic waznego do powiedzenia.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...