Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ROZI napisał(a):
Śliczne , ale wyglądają na ciut drobniejsze od piesków Migotki , taki " kolorowe " yorczki:lol:

Migotka ma pom pony a moje sa po delikatnych stalowo-złotych yorkach a to mama mojego Biewera Kacpra

Posted

małyskrzat napisał(a):
A będziesz tak uprzejma i pokarzesz nam całego psa a nie tylko samą głowę?

Proszę uprzejmie.W tej chwili nie wyglada najciekawiej ponieważ ma szczeniaczki.

Posted

a gdzie jej białe znaczenia??ten krawat? to dokladnie to co sie zdarza w pewnych amerykanskich liniach wrzuconych w europejskie rodowody. Ja tu tylko widze zle wybarwioną szate.. moj 10 letni pies jest obecnie w takim samym kolorze.

Posted

flashka-g napisał(a):
a gdzie jej białe znaczenia??ten krawat? to dokladnie to co sie zdarza w pewnych amerykanskich liniach wrzuconych w europejskie rodowody. Ja tu tylko widze zle wybarwioną szate.. moj 10 letni pies jest obecnie w takim samym kolorze.

Bo ta suczka na zdjeciu to zwykly york, albo piesek w typie. Jak to pisala białeyorki, cytuje "bo zawsze W POLSCE BĘDĘ TĄ PIERWSZĄ KTÓREJ SIĘ UDAŁO WYCHODOWAĆ BIEWERRY PO ZWYKŁYCH YORKACH".

Guest Agata_B
Posted

Nie chce sie znow kłucić i powtarzać tego samego - jej psy to psy w typie yorka, niewybarwione! Ona sie ze sobą kojarzy i powstają coraz bardziej niewybarwione pieski. Są coraz jaśniejsze, a owa p. Dorota utrwala ich jasny kolor. Biewiera te jej psy NICZYM nie przypominają.
Jednym słowem mówiąc - ładne kundelki :cool1:

Posted

[quote name='flashka-g']a gdzie jej białe znaczenia??ten krawat? to dokladnie to co sie zdarza w pewnych amerykanskich liniach wrzuconych w europejskie rodowody. Ja tu tylko widze zle wybarwioną szate.. moj 10 letni pies jest obecnie w takim samym kolorze.

Flashka, na nią nie ma rady ! Ona nie wie, jak powinien wyglądać prawdziwy porządny york, co to jest kolor stalowy itd... Ponadto nie rozumie słowa pisanego, gdyż ciągle twierdzi, ze istnieje osobmo york ala pom pon i osobno biewer, co jest wierutną bzdurą. Abstra***ąc od tego, czy warto walczyć o rasę york biewer ala pom pon, to wzorzec ustalony przez państwa Biewerów mówi, że ta rasa ma na białym tle łaty złote i stalowe dokładnie w tych miejscach, gdzie te barwy są u normalnego yorka. Ponadto ma być biały kołnierz na szyi i łaty mają być możliwie symetryczne. A białeyorki po prostu utrwala bardzo jasne, nieprawidłowe wybarwienie.

Posted

Agata_B napisał(a):
Nie chce sie znow kłucić i powtarzać tego samego - jej psy to psy w typie yorka, niewybarwione! Ona sie ze sobą kojarzy i powstają coraz bardziej niewybarwione pieski. Są coraz jaśniejsze, a owa p. Dorota utrwala ich jasny kolor. Biewiera te jej psy NICZYM nie przypominają.
Jednym słowem mówiąc - ładne kundelki :cool1:

No i teraz wszyscy zobaczyli w całej okazałości:diabloti:

Posted

[quote name='małyskrzat']No i teraz wszyscy zobaczyli w całej okazałości:diabloti:

To dzieci po tej suczce maja w tej chwili 7 tygodni MOŻE ONE TEŻ SĄ NI WYBARWIONE KONIECZNIE MUSICIE ODWIEDZIĆ OKULISTĘ skoro twierzdziecie że moje yorki sa nie wybarwione one sa stalowo-zlote a nie grafitowo-złote tak jak wiekszosc waszych psow.DZieki tej barwie moge otrzymać piękne BIEWERY czego i wam serdecznie życze

Posted

[quote name='bajadera']A tak w ogóle to takie dziwadła można u nas często znaleźć na allegro ogłaszane przez chodoffców. Widziałam już na allegro całe czarne i całe złote. No i kłania się Białyorki ze swoimi białasami.:cool3:

Ciesze się że wam sie moje Biewerki podobaja a mnie czekoladowe bardzo jesli bede miala możliwośc kupienia takiej suczki napewno ja nabęde.Nie podobają mi sie jednak mieszanki yorek z innymi rasami najładniejsze są te ciekawie wybarwione ale tylko po YORKACH.

Posted

Wśród ludzi, którzy się nie znają na psach rasowych, panuje dziwaczna moda na yorki rozjaśnione - srebrne zamiast stalowe. I chodoffcy utrwalają tę cechę, aby dostosować się do popytu.
Białeyorki zajrzyj ty kiedy na strony porządnych hodowli i przyjrzyj się jak wygląda york i co to znaczy kolor stalowy !!

Posted

[quote name='białeyorki']Ciesze się że wam sie moje Biewerki podobaja a mnie czekoladowe bardzo jesli bede miala możliwośc kupienia takiej suczki napewno ja nabęde.Nie podobają mi sie jednak mieszanki yorek z innymi rasami najładniejsze są te ciekawie wybarwione ale tylko po YORKACH.
TO NIE JEST BIEWER ! Nawet go nie przypomina !
Nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że my sie zachwycamy Twoimi kundlami !

Posted

bajadera napisał(a):
Wśród ludzi, którzy się nie znają na psach rasowych, panuje dziwaczna moda na yorki rozjaśnione - srebrne zamiast stalowe. I chodoffcy utrwalają tę cechę, aby dostosować się do popytu.
Białeyorki zajrzyj ty kiedy na strony porządnych hodowli i przyjrzyj się jak wygląda york i co to znaczy kolor stalowy !!

Dokładnie,przegladając ogloszenia "hodowców" wiele yorkasków jest strasznie jasnych:crazyeye: Moim zdaniem jest to brzydkie,bo jak na yorka przystało nie powinien być prawie biały :/

Pozdrawiam,
Martyna

Posted

To moj 10 letni EMYR z wiekiem robi sie coraz jasniejszy,wypowialy Moze na starosc bedzie Biewerem:evil_lol:

Shot with DC500 .Su at 2007-07-15

Biale Yorki jak czytam twoje wypowiedzie to:crazyeye: :megagrin: Kobieto nerob z siebie posmiewiska.

Guest Agata_B
Posted

[quote name='białeyorki']To dzieci po tej suczce maja w tej chwili 7 tygodni MOŻE ONE TEŻ SĄ NI WYBARWIONE KONIECZNIE MUSICIE ODWIEDZIĆ OKULISTĘ skoro twierzdziecie że moje yorki sa nie wybarwione one sa stalowo-zlote a nie grafitowo-złote tak jak wiekszosc waszych psow.DZieki tej barwie moge otrzymać piękne BIEWERY czego i wam serdecznie życze
Matko Boska... kobieto co ty wypisujesz? :shake:
Nie masz kompletnie pojęcia o yorkach i biewierkach!
Wiesz chociaż jak wygląda kolor stalowy u yorka? Wątpie...

one sa stalowo-zlote a nie grafitowo-złote tak jak wiekszosc waszych psow.DZieki tej barwie moge otrzymać piękne BIEWERY czego i wam serdecznie życze

Tym mnie powaliłaś :evil_lol:
Ze stalowo złotych yorów można otrzymać piękne biewierki - co ty nie powiesz?
Gdyby z każdego stalowo złotego yorka (większość YORKÓW nie pseudoyorków jest takiego koloru) to nie byłoby na świecie żadnych yorków - byłby same te twoje niby biewierki !

Guest Agata_B
Posted

Pewnie że nie!

Oto BIEWIER:

A to KUNDELEK:

Posted

Ja Cię bialeyorki nie rozumiem. Twierdzisz, ze twoje kundelki to biewery po yorkach? To tak samo jakby ktoś powiedział, że wyhodował sznaucera po dwóch pudlach :shake:

Posted

Shot at 2007-07-16... Ten York ma 7 mieś. i daje szczeniaki z białymi znaczeniami ( jak znajoma sie zgodzi to pojadę porobić fotki szczeniąt ). Nie obrażając nikogo myślę ,że jest to mieszanka Yorka + Maltańczyk.

Posted

Ten York ma 7 mieś. i daje szczeniaki z białymi znaczeniami ( jak znajoma sie zgodzi to pojadę porobić fotki szczeniąt ). Nie obrażając nikogo myślę ,że jest to mieszanka Yorka + Maltańczyk.

Chcesz powiedzieć, że ten 7 miesięczny piesek już kryje?

Posted

Dysponuje tylko tą fotką - jak on miał 7 mieś. Zrobiłam te zdjęcie gdzyż nie wierzyłam ,że w tym wieku York może być tak jasny . Teraz ma ponad 2 lata i zrobię mu ( jak ta osoba pozwoli) fotke jak wygląda obecnie i jego szczeniaki .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...