Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A powiedz no waćpani, gdzie i kiedy był dokładnie taki pokaz.
A tak a propos, na pokazach organizowanych przez ZK nie ma żadnych nagród. Wiem, bo w kilku brałam udział. One sa po to, aby propagować rasowe psy !

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bajadera napisał(a):
A powiedz no waćpani, gdzie i kiedy był dokładnie taki pokaz.
A tak a propos, na pokazach organizowanych przez ZK nie ma żadnych nagród. Wiem, bo w kilku brałam udział. One sa po to, aby propagować rasowe psy !

Pokaz był w sobote w Galerii Łódzkiej 30 czerwca.

Posted

[quote name='białeyorki']Pokaz był w sobote w Galerii Łódzkiej 30 czerwca.

białeyorki ja też bardzo często jeżdżę na pokazy
ale żadnych nagród nigdy nie było
chyba, że każdy psiak dostał po wędzonym uchu od organizatorów za wytrwałość :evil_lol:
i w dodatku są prezentowane wówczas tylko psy z rodowodem zarejestrowane u nas w oddziale
ponieważ takie pokazy są organizowane w celu propagowania
psów rasowych=rodowodowych :razz:

Posted

O jak dobrze ,że wróciła " białeyorki " :cool3: bo juz stawało sie tu nudno :sleep2: :sleep2: :sleep2: :sleep2: a teraz powinna dostać medal za propagowanie Dogomanii :laola: aż chce sie żyć jak sie coś dzieje :kaffee_2: :kaffee_2: .

Posted

Mraulina napisał(a):
Biełeyorki - wyluzuj.
Masz po prostu śliczne kundelki.

Ja chyba napisałam że jednym ze sponsorów pokazu był ZK razem z exspresem ilustrowanym bardzo poczytnej gazecie w moim województwie byly puchary i dyplomy oraz zdjęcia w naszych dziennikach ale ja za to byłam we wiadomościach łódzkich w TV ponoć wyszłam nieżle cala rodzinka mnie oglądała szkoda że nie mogłam siebie obejrzec ponieważ cała zabawa trwała dłużej niż się spodziewałam ale mąż był ze mnie dumny jak paw

Posted

Pierwszy wzorzec biewera, opracowany przez Państwa Biewerów::

Hirschfeld, 15.11.1989.

Standart:
Biewer Yorkshire a la Pom-Pon.

Zgodny ze wzorcem yorkshiera, poza długością i barwą włosa.
Umaszczenia: biało-niebiesko-złote
Głowa: biało-niebiesko-złota. symetrycznie umaszczona
Włos okrywowy: niebiesko biały, całkowicie biały lub tylko niebieski z białą kryzą. We włosie okrywowym nie występuje kolor złoty (brązowy). Włos na kończynach, brzuchu i piersi biały.
Dlugość włosa: od ¾ do podłoża.

Posted

[quote name='nane']

a ja znalazłam jeszcze taką hodowlę :cool3:

tutaj

Piękne pom pony widać że nawet na Węgrzech już je maja bo wydaje mi się że to węgierski język w tych opisach ale nazwa Kenel to chyba z hodowli amerykanskich.Co do wzorca to moje są wprost idealnie opisane własnie błekitne a nie czarne na grzbiecie tylko pmo pony sa czarne i jestem ciekawa skąd sie ta barwa czarna na ich grzbiecie wzieła Mraulina jesli cos wiesz na ten temat to pisz

Posted

Białeyorki, jesteś rozbrajająca. Słowo "kennel" znaczy po angielsku hodowla. U nas ludzie też tego słowa na swoich stronach uzywaja, bo brzmi to tak profesjonalnie.

Jak się o czymś pisze, to trzeba coś wiedzieć na ten temat. To jest poziom twojej wiedzy. Nowa rasa "Welpen" - po niemiecku szczeniaki. Według ciebie sa yorki biewery i yorki pom pon. Bzdury ! Trzeba rozumieć strony, które się ogląda !

Posted

Białeyorki, jeśli wiesz cokolwiek o yorkach i biewarach ala pom pon (tylko taka jest nazwa tej rasy i innej nie ma), to u dorosłych prawidłowy kolor to stalowo-złoty (u biewerów oczywiście z dodatkiem białego), a młode są czarno podpalane. I ta czerń z wiekiem zmienia się w kolor stalowy ! Nie srebrny i jakikolwiek inny ! Takze czerń u szczeniąt młodych psów nie jest niczym nienormalnym. Proces zmainy koloru z czarnego na stalowy trwa różnie u róznych psów. To już sprawa osobnicza.

Znawczyni :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ale się ciesze ,że jest coraz więcej fachowej wiedzy na temat Biewerów w Polsce i może w związku z tym mniej będę miała aluzji ,że mam pospolite kundelki :p :p :p :p . Przez ostatnie dni myslałam ,że mam jeszcze nowszą rase Biewerów a la trup......:placz: :placz: :placz: Ingbert miał usuwane mleczaki , na drugi dzień poszłam z nim na działke a tam kamyczki z tynkowania były najciekawszą zabawą. Przez następne 2 dni stan zdrowia pogarszał sie do zera.Jelitka były zdrowe , ale zaplątało się zapalenie dziąseł i niesamowity ból,że aż tracił świadomość.... dzięki naszej weterynarce Ingbert pozostał przy swojej rasie welpen pom pon i biega już z podniesionym ogonem nad grzbietem :cool3: ojej to chyba kundel:eviltong: ?????

Posted

Kolega koleżanki miał ofertę kupna biewera za 800 euro. Przysłali mu fotkę - co za kundel! Teraz wielu pseudohodowców produkuje kundelki a la biewer....

Ingbertowi życze powrotu do zdrówka. Żeby tylko z zębami było wszystko w porządku! no bo wiadomo, trzeba przejść przez sito, żeby dostać uprawnienia hodowlane.

Posted

Mraulina napisał(a):
Kolega koleżanki miał ofertę kupna biewera za 800 euro. Przysłali mu fotkę - co za kundel! Teraz wielu pseudohodowców produkuje kundelki a la biewer....

Ingbertowi życze powrotu do zdrówka. Żeby tylko z zębami było wszystko w porządku! no bo wiadomo, trzeba przejść przez sito, żeby dostać uprawnienia hodowlane.

Jeśli nawet nie znam języków obcych to nie powód zeby sie ze mnie wyśmiewać ale ale miałaś Mraulina napisac dlaczego u pom ponów nie wybarwia się ten czarny kolor bo z tych hodowli na internecie to niestety zostaje on czarny a nie srebrny a i jeszcze jedno bardzo chciałabym obejrzeć zdjęcie tego wzorcowego Biewera bo jak szukałam to niestety nie znalazłam tylko już następne pokolenia a mnie interesuje wzorzec ten po championach jak na tak ważnego psa to bardzo mało informacji jest o nim sam opis psa mi nie wystarcza powinno być to poparte odpowiednimi zdjeciami a tam niewiele tego jest tk więc jeśli wiecie coś więcej na ten temat to piszcie

Posted

bajadera napisał(a):
Białeyorki, jeśli wiesz cokolwiek o yorkach i biewarach ala pom pon (tylko taka jest nazwa tej rasy i innej nie ma), to u dorosłych prawidłowy kolor to stalowo-złoty (u biewerów oczywiście z dodatkiem białego), a młode są czarno podpalane. I ta czerń z wiekiem zmienia się w kolor stalowy ! Nie srebrny i jakikolwiek inny ! Takze czerń u szczeniąt młodych psów nie jest niczym nienormalnym. Proces zmainy koloru z czarnego na stalowy trwa różnie u róznych psów. To już sprawa osobnicza.

Znawczyni :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Nie musisz mnie pouczać jak wyglada BIEWER ponieważ u mnie są juz trzy pokolenia Biewera a to już nie jest przypadek tylko odpowiednie prowadzenie hodowli w tym kierunku jaki mnie interesuje.Tak wiec to ja wam mogę pisać jak powinien wygladać BIEWER

Posted

Panienki, tu jest link do oficjalnej strony niemieckiego klubu biewera.

http://web185.netroom11.de/index.html

Jak sobie poszukałam, to hodowli jest od groma.
Podstawowe różnice pomiędzy uczciwym yorkiem a biewerem są dwie. Pierwsza to kolor oczywiście, a druga to długość szaty. Biewery mają nieco krótszą - maksimum do podłogi jak stoi. Nie ma czegoś takiego jak kładące się na podłodze włosy wokół psa, gdy stoi.

Ponadto stwierdziłam, że wynalazczość właścicieli chodoffli yorków jest niezmierzona. Znalazłam oprócz normalnych i biewerów, czarno białe, czekoladowe podpalane, biro (białe w brązowe łatki). Każda mutacja czy nieprawidłowość występująca u yorków jest utrwalana i ogłaszana jako nowa rasa.

Posted

agoosia napisał(a):
coz tak juz jest jak sie da na czyms zarobic to sie nie mysli ze mozna zrobic krzywde tylko tym psiakom..

O jakiej ty krzywdzie piszesz gdyby wszyscy hodowcy mysleli w ten sposów to nie było by tylu ras na świecie i do tej pory byłyby tylko wilki i dingo bo od nich sie wszystko zaczeło tak więc nie wypisuj tuyaj takich bzdur bo to naprawde POWAŻNY wątek a rasie która już niedługo do nas zawita i to z dużym impetem

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...