Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Białeyorki, niby jesteś dorosła, ale strasznie tępa! To ja jestem o tyle (u, dużo) lat młodsza i wiem, że ratlerek to inna nazwa pinczera miniaturowego.
Co do tych Twoich yorków... szkoda gadać. Są okropne, nie podobają mi się. I nie mówię tego z zazdrości, bo jak bym chciała mieć biewerka, to bym kupiła od p. Mirosa. On chociaż może się pochwalić, że ma prawdziwe biewery. A nie te Twoje marne, skundlone psy. A fe!
A ty tylko rozmnażasz nierasowe psy, mówiąc, że stwarzasz nową rasę. Masz jakieś problemy? Jesteś zarejestrowana w FCI? Nikt normalny nie uzna Twoich kundli za nową rasę.
Ubzdurałaś sobie, że wszyscy tak piszą, bo Ci zazdroszczą. W takim razie APEL DO WSZYSTKICH. Jedźmy szybko nakupywać nierasowe pieski, rozmnażajmy je i będziemy mieli nowe rasy. Paranoja :shake:
Wszyscy Ci mówią jak jest, a Ty nie, swoje wiesz lepiej. Zdawało mi się, że forum jest dla poważnych osób, które wymieniają się informacjami, a nie dla takich jak Ty. Siejesz tylko zamęt. Twoje 'białe yorki' w niczym nie dorównają prawdziwym biewerom.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie tylko P. Miros hoduje biewery - jest ich, z rodowodami oczywiście, sporo. Nie tylko w Niemczech. A kupować trzeba rozwaznie - obejrzeć szczeniaka, obejrzeć jego mamusię, jeżeli można - tatusia, rodzeństwo, inne psy w hodowli - żebyśmy w Polsce mieli naprawdę dobry materiał wyjściowy. W razie potrzeby wybrać się po szczeniaka z fachowcem. Hodowcy, jak wiemy są różni - nawet właściciele znakomitych hodowli potrafią czasem wepchnąć laikowi bubel. A z rasami miniaturowymi różnie bywa... Na jednej z niemieckich stron ostrzegano, żeby sprawdzać, czy piesek nie ma podszerstka i czy nie zarzuca ogonka na grzbiet - to ma świadczyć o przymieszce innej rasy.
:stormy-sad:

Posted

latlerki? jeden kupuje pinczera miniaturowego, inny idzie na bazar po "latlerka miniaturkę" tudzież "sarenkę" (czyli małego krótkowłosego psa bez ogonka i z widocznymi cechami skarłowacenia), na tej samej zasadzie jeden ma owczarka szkockiego collie, a inny "rasowe lessi" :evil_lol: ten sam poziom wiedzy co "siódmy z miotu" :eviltong: Była taka pani, która szukała domu dla "deerhounda bez rodowodu", bo przeczytała gdzieś, że deerhound to mianiatura wilczarza...

Tragicznie robi się jednak jak taki poziom reprezentuje osoba, która mieni się hodowcą...

Posted

Tak - wybarwiają się.

A ja jestem cviekawa, czy te polskie biewerki mają rodowody.
Bo bez rodowodu to wiecie.......

A na biewery zaczyna się w Polsce szaleństwo!
Tylko żeby je FCI uznało!

Posted

Ojej, to ta Pani od hodowli Różany Ogród Cię wykosiła?
Nie przejmuj się!
Ile razy ja przegrywałam...
Raz moja championka bd dostała. Myślałam że komuś dam w pysk.....
Będziesz na wystawie w Krakowie? Tak chociaż pooglądać?

Posted

[quote name='Mraulina']Ojej, to ta Pani od hodowli Różany Ogród Cię wykosiła?
Nie przejmuj się!
http://www.google.pl/search?q=Biewer&hl=pl&rlz=1Thttp://www.google.pl/search?q=Biewer&hl=pl&rlz=1T4RNWN_enPL221PL221&start=30&sa=N4RNWN_enPL221P L221&start=30&sa=N Tu są Biewery yrkishire terier i Biewery ala Pom Pon Bez komentarza a jeśli nie widzicie różnic to już wasz problem nie mój.:shake:

Posted

białeyorki jak możesz, to podaj dokładnego linka do biewerów ala Pom Pon, bo tam gdzie podałaś znalazłam tylko Biewery yorkshire terier

Posted

Mraulina napisał(a):
Ojej, to ta Pani od hodowli Różany Ogród Cię wykosiła?
Nie przejmuj się!

...Do Krakowa nie pojade :placz: daleko i nie znam Krakowa choć moja mama się tam urodziła :multi: pojade poogladać do Ustronia . Bliziutko no i sąsiedztwo widoków gór ...........bardzo to lubie.....:bigcool: :bigcool: :bigcool: dwie wystawy w jednym.

Posted

[quote name='Kaladan']No Mraulina, dobra robota.
Dużo ślicznych zdjęć. No i fachowych informacji.

cudny maluch:
http://www.biewerbci.org/sitebuilder/images/Isabelle12-600x512.jpg

Mam pytanie do znawców tematu, czy Biewery tez się wybarwiają? I np ich czarny kolor robi się później stalowy?Moje BIEWERY się wybarwiają ale z tego co widze niemieckie pom pony nie za bardzo cczarny pLaszcz na grzbiecie raczej taki zostaje,czy to nie jest troche dziwne ?:evil_lol:

Posted

http://img401.imageshack.us/my.php?image=bialeyorki222nf2.jpg
To,to mi wyglada na źle wybarwionego skundlonego yorkshire terriera
patrze, patrze i za nic mi to biewiera nie przypomina no cóz czyzby jakieś przekrety pani Białe Yorki...ups:evil_lol:

Jka dla mnie pani opowiada czyste bzdury :eviltong: eby sie własciciele nabytego niby to biewiera od pani jakoś potrafili wytłumaczyć dlaczgeo sie zamienił na źle wybarwionego yorka...ups...

To tak jak spiewka że jest 4z miotu dlatego nie ma rodowodu ...heh co za Farsa

Posted

Ok yorkie ...ale nie biewiery wiec podtrzymuje moja wypowiedź dla mnie pani sama robi z siebie <...> sprzedajac yorka za biewiera i znajdujac jeszcze tak marne wytłumaczenia :razz:

Posted

Oczywiscie , ze to jasny york.Moja najstarsza suczka po szczeniakach tak wlasnie wyglada, wyjasniala za bardzo. Ma rodowod i tam jest wpisane YORK a nie BIEWIER

Posted

Do Miutki i Tereni - Ledy z charciego forum zwrócił się już kolega, który chce biewera, - żeby mu takowego załatwić. Terenia jest w Niemczech, niech się rozejrzy.

Posted

[quote name='kate8828']http://img401.imageshack.us/my.php?image=bialeyorki222nf2.jpg
To,to mi wyglada na źle wybarwionego skundlonego yorkshire terriera
patrze, patrze i za nic mi to biewiera nie przypomina no cóz czyzby jakieś przekrety pani Białe Yorki...ups:evil_lol:

Jka dla mnie pani opowiada czyste bzdury :eviltong: eby sie własciciele nabytego niby to biewiera od pani jakoś potrafili wytłumaczyć dlaczgeo sie zamienił na źle wybarwionego yorka...ups...

To tak jak spiewka że jest 4z miotu dlatego nie ma rodowodu ...heh co za Farsa
http://img77.imageshack.us/img77/2103/bialeyorki128kh3.jpg IM WIĘCEJ Z WASZEJ STRONY KRYTYKI TYM MOCNIEJSZE MOJE EGO.A ty kate sama jesteś skundlona i sama robisz przekręty skoro nie odróżniasz bialego koloru od srebrnego i jeszcze jedno biewery RODZĄ SIĘ BIAŁE W CZARNE ŁATY to dla tych którzy się wogóle nie znają na BIEWERACH:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...