Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

Chefrenek napisał(a):
Ze stromego oczka wodnego taki maluch sam by nie wyszedł. Opadłby z sił i w efekcie poszedłby na dno.
No chyba że tak ;]

Posted

Agata, szczeniak to szczeniak , niby pies , ale jeszcze nie pies :)
i sobie nie poradzi , bo jest mało zaradne , mniej sprawne , jeszcze ruchy nieskoordynowane .... szybciej wpada w panikę , gorzej znosi stres ...
Dopiero uczy się byc psem ...
Więc Twój wpis był , nie na miejscu .. zważywszy , że z tego co wiem , nie masz psa .. i chyba nie miałaś szczeniaka ...

Posted

To oczko już parę stworzeń ma na sumieniu

Teść już kupił siatkę by je zabezpieczyć by psiaki mogły sobie swobodnie pobiegać

U mnie na działce też będzie zagrożenie ale już innego typu
Na 100% co jak co ale muszę im zrobić wybieg zadaszony i ogrodzony

Tam pełno lata drapieżnych ptaków aż strach pomyśleć co by się mogło stać i nie wiem co by tu gorsze było

Guest Agata_B
Posted

Ja myślałam, że oczko nie było strome (nawet takiego nigdy nie widziałam :roll:) no i że Gizmo to ten wiekszy piesek.

g@l@xy, no ja też, tylko Biewerka wpadła w tak straszną panike (może i dobrze?), a przecież od razu po kilku sekundach by sie nie utopił ;)
Tak mi sie wydaje, ale nigdy nie bylam przy takiej sytuacji, wiec nie wiem.
U mnie na szczęscie na podwórku i u wiekszosci znajomych takich oczek nie ma.

Posted

No jak ja się obróciłam to mu w sumie tylko nosek wystawał, pływanie mu nie szło za bardzo

Moim zdaniem on po prostu ma za cienkie łapki by stawiały jakikolwiek opór wodzie

Ale ja z Gizmo mam siedem światów on cały czas szuka na siłę kłopotów dziś nie wiem z skąd wyśnupał żyletkę ja się patrzę a on ją niesie w pysku jak skoczyłam to od razu ją mu odebrałam on nic sobie nie zrobił a ja pocięłam sobie opuszki palców

Z nim gorzej niż z dzieckiem zdało by się go mieć cały czas na oku i nie spuszczać z niego wzroku

Mam nadzieję że mi z tego wyrośnie

Posted

jolisia34 napisał(a):
Biewerka obcięłaś go na krótko???:crazyeye:

Musiałam bo dostała jakiegoś uczulenia pokarmowego wet mówi że prawdopodobnie to była skaza białkowa

Teraz kudełki mu ładnie rosną bo dostaje witaminy na porost sierści

Dla mnie jest ważniejsze zdrowie psiaka niż chodzenie z nim po wystawach, i tak upłakałam się okropnie bo to żal

Posted

Włoski nie palec odrosną a w sumie powiem tak że szkoda i żałuję że nie obcięłam Flotte i Fibi bo by im dużo lepsza sierść teraz odrosła tak jak Gizmo

Ja już widzę u niego jaka mu fajna sierść odrasta, witaminy dostaje i jest luz

Z jedzeniem muszę uważać bo dostaje inną karmę niż wszystkie u weta ją zamawiam dla alergików ale pewnie z wiekiem mu to minie

Posted

Biewerka skaza białkowa czy przebiałczenie to określenia często używane w odniesieniu do zespołu objawów (min drapanie łupież) występujących w momencie spożywania białka roślinnego - glutenu, który nie tylko dla psów ale i ludzi jest alergenem. Psy nie powinny dostawać karm zawierających zboża. Dlatego przy wyborze karmy niestety bedziesz musiała eliminować te które je zawierają i to do końca życia pieska. Z wiekiem ta nietolerancja raczej mu nie minie, niestety.
Pozdrawiamy serdecznie. Piękny jest sceniorek i to zawadiackie spojrzenie :cool3:

Posted

Już mu to minęło inną karmę mu daję

Teraz mu włoski ładnie odrastają no i na tą pogodę to ma najlepiej

Biedne Flotte i Fibi duszą się w tych futrach a Gizmo se śmiga na waleta ;)

Posted

Ja też przerzucam się na drogą ale ,jak pisze koleżanka , skuteczną karme....

http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/orijen?gclid=CMHgtJPQj5UCFRSO1Qodd2fagA

Ingbert ma już uprawnienia , więc nie martwię się jego obcięciem ..... Germanie narazie nie obetnę , bo jest b. dużą suką i po kąpieli jej włos jest superrrr i szkoda mi tej szaty - piszę= narazie , choć nieraz mi jej żal ...taki upał a futro jak u niedźwiedzia , tak by sobie do oczka wskoczyła a pańcia nie pozwoli ...ten długi włos u piesków to tylko dla nas jest ładny a dla nich samych to udręka ....więc kto kocha pieska a ma juz zaliczone co trzeba powinien pieska obciąć ( u fryzjera ) i dać mu się cieszyć wolnym i higienicznym życiem....
Napisałam "u fryzjera " dlatego ,że nie każdy potrafi ze swojego pupila zrobić ładnego obciętego estetycznie pieska ..... wiem cos o tym ... jak pierwszy raz obcięłam swojego Yorka ....robił naprawde wrażenie :-o postracha w Żorach .....

Posted

ale taki wór karmy ,to Wam starczy i starczy :) przecież jorki małe są , mało jedzą ;)
jeszcze polacam Test of the wild , może nie jest tania , ale nie zawiera śmieci typu zboża , kukurydza etc ...

Posted

Orijenem karmię cały czas. Jestem bardzo zadowolona. Żadnego łupieżu, drapania, kupki ok . TOTW niestety w strasznie dużych worach, no chyba że ktoś ma stadko yorasków ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...