Migotka Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 A to Biewerka super kalkulacje nam zrobiła :eviltong: i nic a nic się nie myli :shake: ja kiedy jechałam po swoje Biewery do Lipska ( b. blisko, a euro stało 4 zł ) to jeden psiaczek wyniósł mnie 6 tys zł. Śmierdzące zwierzątko siedziało w krzakach obok działek ( o zgrozo ) !:evil_lol:
BIEWERKA Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Agata_B']Oo to sie hodowla szykuje :cool3:[/quote] No wiesz bądźmy szczerzy wszyscy co kupili sobie biewery to z myślą o hodowli. Ja też nie ukrywam że to i moim jest zamiarem, by zająć się profesjonalną hodowlą, mam na to czas bo nie pracuję. Teraz się buduje więc i będę miała dla nich odpowiednie warunki. Zielona trawka, góry i świeże powietrze. ,,Źródlana woda'' :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Już w planach mam projekt wybiegu, bo niestety nie będę ich mogła luzem puszczać po ogrodzie z uwagi na ptaki jakie tam latają, bo za działka mam las on należy do Parku Beskidu Małego, i tam jest ogromną ilość ptaków drapieżnych. A taki piesek to nie jest cięższy od zająca i łatwiejszy do upolowania. A znam przypadki że takie ptak porwał yorka. Musze im zrobić coś z zadaszeniem, by z góry nic im nie zagrażało. Mówię wam już się końca budowy nie mogę doczekać.
Magda Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 BIEWERKO czyli masz suczkę i pieska, tak? Jakoś nie mogę nigdzie wyczytać:lol: Psiaki będą mieć fajny domek i okolicę do spacerów. Jeszcze w tym roku uda się Wam przeprowadzić? Migotko szczeniaczki są cudne!:loveu: Sama radość.
BIEWERKA Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Przywiozłam 3 suczki i kawalera, no ja mam nadzieję że w tym roku. Na razie to mi starczy że do parteru wejdę, swoje to swoje.
Magda Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 To teraz już rozumiem;) Rzeczywiście wszystko się zgadza. Swoje to swoje można powoli się urządzać i zaczynać mieszkać. Na szczęście etap urządzania mam za sobą... jeszcze ogród:p Życzę Tobie jak najszybszej przeprowadzki.
AmiX Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Ale ona śliczna:loveu::loveu::loveu: a nosek jeszcze sie może zrobić czarniutki....:loveu::loveu:
artasik Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Dobrze biewerka ze ci dałam namiary na hodowle bo byś nic nie miała:diabloti: :placz:Smiać mi się chciło jak upierałaś się że te 2 twoje wczesniejsze to biewery teraz to przynajmniej masz biewery.chyba tego czegos wcześniejszego nie bedziesz rozmnażać hehe ale pomimo mojego uszczypliwego języka przyznaje że biewerki szczeniaki są wyjątkowo urokliwezwłaszcza ten ostatni miodzio
BIEWERKA Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Mi ten nosek podoba się taki jaki jest bo jest jedyny w swoim rodzaju, a łobuz z niej jest niesamowity.
Migotka Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 :loveu::loveu::loveu: Miło tak jak jeden drugiemu pomaga :loveu::loveu::loveu:
aneczka__wwa Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 artasik napisał(a):Dobrze biewerka ze ci dałam namiary na hodowle bo byś nic nie miała:diabloti: :placz:Smiać mi się chciło jak upierałaś się że te 2 twoje wczesniejsze to biewery teraz to przynajmniej masz biewery.chyba tego czegos wcześniejszego nie bedziesz rozmnażać hehe ale pomimo mojego uszczypliwego języka przyznaje że biewerki szczeniaki są wyjątkowo urokliwezwłaszcza ten ostatni miodzio Nie mogę tego przemilczeć choć na ogół nie komętuję wypowiedzi. Brawo :angryy: (chyba tego czegos wcześniejszego nie bedziesz rozmnażać hehe ) jeszcze doradz biewerce żeby przywiązała kamień do szyi i do rzeki bo przecież to coś......nie jestem za rozmnażaniem psów bez rodowodu ale wypowiedz 'tego czegoś' o psie :angryy: '
BIEWERKA Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Dziś pojechaliśmy sprawdzić na działce jak tam budowa domu przebiega bo coś nawet ostatnio nie mieliśmy czasu, zabrałam ze sobą Flotte oczywiście zabrała się od razu do podkopów. A o to efekt cały nosek w ziemi ;)
BIEWERKA Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Albo ja nie umie robić zdjęć w ruchu albo aparat przy niej wysiada ;) autofokus nie nadąża hehehehe
BIEWERKA Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Niestety pod koniec dnia coś mi sie piesek popsuł bo coś mu głowa zaczęła samoczynnie opadać w dół ;)
AmiX Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 BIEWERKA jak widze te twoje śliczne pieski a zwłaszcza ta małą,śliczną sunie to też mnie bierze chętka na takiego malca:loveu::loveu::loveu:
Migotka Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Nie dziwie się maluszkom ,że pomagają przy budowie widząc tak przepiękne okolice gdzie zamieszkają .....ale będą miały raj .... do pozazdroszczenia takich warunków ... :multi::multi::multi:
BIEWERKA Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Szkoda że do fundamentów ją nie zamówiłam bo bym na koparce kupę kasy zaoszczędziła ;) Ale cieszę się bo domek powoli pnie się do góry, już za moment pierwsza deka parter i poddasze. Oj nie macie pojęcia jak ja już tam bym chciała mieszkać, aż się płakać chce tam jest takie czyste powietrze i tyle natury. Załatwię sobie karmnik bo tam pod działkę sarny podchodzą, już słyszałam bażanty. A na następny rok już mam zamówioną parkę pawi i tych kaczek ozdobnych do oczka wodnego. Te kaczki są super bo takie tycie a słodkie jak nie wiem co. U nas gostek je hoduje i jest opiekunem kaczek z miasta, bo w rynku mamy taki niewielki staw tam są kaczki i łabędzie rodzajów chyba z kilkanaście nawet są czarne łabędzie. A ze pod działką mamy źródło to możemy im zrobić oczko wodne z ciągłym obiegiem wody. Ja taka napalona jestem że już bym ruszyła na działkę i kopała bym dziurę pod to oczko. Kupiła bym ze 3 te ryby KOI bo są dość spore ponoć można je nauczyć karmić z ręki.
Migotka Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Kurcze ..............szykuje Ci się i Twoim Biewerom -życie jak z bajki :eviltong: pawie oooo tylko nie bierz do domu pióra od pawia bo to przynosi pecha .....:ylsuper:
BIEWERKA Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Migotka napisał(a):tylko nie bierz do domu pióra od pawia bo to przynosi pecha Teraz mi to mówisz jak ja od 10 lat mam cały bukiet pawich piór we flakon :mad: Mi ten gostek mówiła że jego paw to normalnie latem na kominie śpi ma już 4 lata ale jest tak piękny że szok, te kolory bajeczne po prostu. Ponoć że pawie w ogrodzie to jak psy są nie puszczą nikogo i są bardzo czujne jak coś jest nie tak to od razu się drą. Jak zobaczył mojego teścia to zaczął się tak drzeć że szok :eviltong: Zwierzęta to jednak umią się poznać na ludziach :evil_lol:
Mona4 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Witam was milutko Pieski mnie zauroczyly ,ale to zdjecie calkowicie powalilo http://img233.imageshack.us/img233/6021/4tyg229az3.jpg Piekna księzniczka krasnoludki i jej pieseczki, poprostu bajkowe zdjecie!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Migotka Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Zobacz co pisza w necie .... Wprawdzie uważa się, że pióra pawia przynoszą pecha, a jego głos zapowiada nieszczęście (nawet śmierć), ale i tak warto mieć tego ptaka. Oczy pawia bowiem, odbijając cudze spojrzenia, chronić miały przed urocznymi oczami i wszelkimi złymi mocami. Więc lepiej spakuj te pióra i porozsyłaj tym co Ci źle życzą .....byle nie do mnie :shake::shake::shake::shake::shake::shake: ZŁE ZNAKI Pawie pióra w domu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:spal je lepiej !!! szkoda tych pieknych piesków.....
Mona4 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Migotko w tym cojs jest,w zabobony niewierze ale........ syn przyniusl pawie piora piekne!!!! i od tego czasu ciagle choruje..dzis ma powazny zabieg a ja natychmiast te piora wywale do smieci:angryy:
BIEWERKA Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Ja w takie coś nie wierzę, stanie się coś złego jak w to uwierzysz Ja tam na życie nie narzekam, pech mnie nie goni Mam wspaniałego męża, buduje się i nie powiem by mi czegoś w życiu było brak Mam teraz więcej niż kiedykolwiek miałam Pióra nie pióra jak ma być źle to i tak będzie nie ważne czy i co w domu będę miała
Guest Agata_B Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 BIEWERKA napisał(a):Ja w takie coś nie wierzę, stanie się coś złego jak w to uwierzysz Ja tam na życie nie narzekam, pech mnie nie goni Mam wspaniałego męża, buduje się i nie powiem by mi czegoś w życiu było brak Mam teraz więcej niż kiedykolwiek miałam Pióra nie pióra jak ma być źle to i tak będzie nie ważne czy i co w domu będę miałaTeż tak uważam.. co ma być to będzie, nie wierze w te żadne horoskopy, końce świata, przepowiednie, jakieś rzeczy przynoszące pecha/szczęście.. jakieś wróżenie obrączka rodziców ile sie będzie mialo dzieci :evil_lol::evil_lol: głupota.
Recommended Posts