Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AmiX']FLOTTE BIENE numer1:loveu::loveu::loveu: reszta też śliczna :loveu::loveu::loveu:

Fajnie wygląda z tym nakrapianym noskiem:loveu:

Posted

Superr Biewerka przywiozła Biewery .... oj to teraz będzie nas na ringu oj trzeba zabrać sie za swój wygląd ..... :crazyeye::crazyeye::crazyeye: może gabinet odnowy biologicznej ????, odsysanie tłuszczu ?????

bo jak moje Biewery będą takie sobie to chociaż pancia niech jakos wypadnie.......:p:p:p

Brawo Biewerka .....!!!!!:multi::multi::multi:

Posted

Flotte najpierw nie bardzo chciałam ze względu na ten nosek i miałam możliwość na miejscu inną do wybrania.

Ale jak się na mnie z lizaniem rzuciła tak powiedziałam że nie ma mowy ona jest moja.

Poza tym sama mi do torebki cała weszła wiec chyba chciała być zabrana.

No i te plamki tez ma super, ładnie rozmieszczone.

Ale są takie dożarte że masakra, muszę je wyprostować widocznie w Niemczech uznają że i dzieci i psy maja mieć bezstresowe wychowanie. Bo dzieciaki tam to jest jedna wielka tragedia. A u siostry mojego to tam na osiedlu tyle Turków że szok jacy oni są rozdarci szok.

Posted

Tak masz racje z tym bezstresowym wychowaniem za zachodnia glanicą.........:mad::mad::mad::mad: ja tak wolę .......

dalej moje fotki ...

Guest Agata_B
Posted

JejQ cudne :loveu: Mi sie podoba najbardziej Gizmno i Flotte:loveu:
Ps. jezeli mozna wiedziec, ile dałaś za taką małą sunie euro? :razz:

Posted

[quote name='Agata_B']
Ps. jezeli mozna wiedziec, ile dałaś za taką małą sunie euro? :razz:

Ja nie płaciłam za każde osobno tylko za wszystkie razem, przy tej ilości dostałam że tak to brzydko ujmę ,,rabat''.

Powiem tak:razz: mało nie kosztowały ale i nie przepłaciłam.
Jedyny ból to ta droga była, oczywiście ja to traktowałam jak wakacje no i po drodze troche śmiechu było więc i się rozerwałam.

Posted

[quote name='Migotka']

http://img233.imageshack.us/img233/6253/4tyg141kg0.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/6253/4tyg141kg0.87e3bc2db0.jpg

Ten z lewej to kto?

[quote name='BIEWERKA']Ja nie płaciłam za każde osobno tylko za wszystkie razem, przy tej ilości dostałam że tak to brzydko ujmę ,,rabat''.

Powiem tak:razz: mało nie kosztowały ale i nie przepłaciłam.
Jedyny ból to ta droga była, oczywiście ja to traktowałam jak wakacje no i po drodze troche śmiechu było więc i się rozerwałam.

A to siostry są?

Posted

Nie pisałam o przygodzie Ingberta z tchurzem ??? :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:.... jakie przerażające chwile przeżylismy a samochów stał 6 dni otwarty ze wszystkich stron na płatnym parkingu ???????? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

coś niesamowitego .... takiego spotkania najgorszemu wrogowi nie życze .......Ingbert omało nie zwariował jak wyskoczył z krzaków koło działek... tarzał sie jak opętany po całej ulicy trawniku ... samochody z piskiem opon stawały każdy myślał ,że mały piesek zwariował :placz::placz::placz: dopiero przy bliższym podejściu każdy brał nogi za pas i uciekał jak najdalej- śmiejąc sie przy tym do rozpuku .... no a ja ????? w samochodzie jechałam do "rygi "mąż także w domu wanna śmierdziała 5 dni...... nie udało się wybawić tego zapachu i piękny włos Ingberta ....................:shake:

Posted

[quote name='Chefrenek']A to siostry są?

Nie to nie są siostry, te pieski nie są ze sobą spokrewnione.

Powiem tak średnio za szczeniaka samca trzeba dać najmniej 900 euro nawet do 1200

Suka to koszt od 1000 do nawet 1500 euro.

To wszystko zależy od tego jakiej klasy jest hodowla, jaka ma pies metryką i jak pies wygląda.

Tu ja upieram się przy tej myśli co tanie to drogie, tu nie ma co oszczędzać by kupić tanio pieska.
Nie ma co tu trzymać węża w kieszeni.

Jeżeli myśli sie o zapoczątkowaniu hodowli warto jest zainwestować w naprawdę ładne i wartościowe psy, nie ma co się tu napalać i brać co jest lub szukać gdzie najtaniej. lepiej jest poczekać do chwili aż się trafi na takiego psa z którego jesteśmy w pełni zadowoleni.

Ja jestem tego zdania że jeżeli jest w ofercie np. suka za 800 euro to coś mi tu śmierdzi i z cała pewnością jest z nią coś nie tak.
A wiem że takie oferty są.

I również jestem za tym by jeżeli jest to możliwe jechać samemu chyba że ma się zaufana osobę znającą się na temacie. Lub przed zakupem z hodowca i szczeniakiem zajechać do weterynarza najlepiej do innego miasta. To koszt różnie od 50-100 euro. Ale czasem warto taki wydatek przewidzieć.

Jeżeli już się decydujemy na pieska to warto choć dwa kupić ze względu na koszt dojazdu, lub poszukać kogoś kto wam się dołoży do paliwa a też na psiaka jest chętny.

Tu trzeba tez pamiętać o drodze, koszt paliwa w obydwie strony (obliczając 2000 km) benzyna (koło 1,60 euro) to koszt koło 1000 zł, ja po raz pierwszy w tym roku tankowałam gaz w Niemczech (1 litr około 80 centów) czyli droga koło 500zł, i tu od razu mówię mało gdzie można trafić na stację paliw gdzie jest gaz LPG. Na około 15 stacji jest w jednej.Na trasie 100-300 km czasem gazu nie ma.
I tu wam coś powiem u naszych sąsiadów musimy tankować sami gaz na dodatek trzeba iść do obsługi i poprosić o końcówkę do tankowania na Polskie auta ;)

No i oczywiście trzeba pomyśleć też o wygodzie psiaków podczas jazdy, ja zakupiłam taką spora klatkę transporter to też koszt od 130zł-200zł.

Sumując obliczając na nasze złotóweczki

PIESEK 3800Zł
TRANSPORTER 130Zł
DROGA 1000Zł
DODATKOWE WYDATKI 600Zł
NA MIEJSCU

Więc by pojechać po 1 pieska trzeba się liczyć z kosztem do wydania w okolicach 5500zł. I to nie są obliczenia z kosmosu. Każdy się patrzy tylko na to ile tam piesek kosztuje ale nie uwzględnia podczas tych myśli tego ile przy tym jest dodatkowych wydatków. Bo wątpię by ktoś tu miał auto na powietrze a i coś jeść trzeba. Po czas jazdy w jedną stronę to najmniej 12 godzin.
Obliczałam to na trasę dość bliską a czasem trzeba i jechać w 1 stronę koło 2000 km.

Więc też nie ma się co dziwić że tu będą wystawiane psy w ogłoszeniach o wyższej nieco cenie niż w Niemczech, bo tu już wam droga odpada. A wierzcie mi ta droga to męczarnia nie do opisania.

Guest Agata_B
Posted

[quote name='BIEWERKA']Nie to nie są siostry, te pieski nie są ze sobą spokrewnione.[/quote]
Oo to sie hodowla szykuje :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...