Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Popatrzcie co zrobili z moją działeczką :placz::placz::placz:

Ale musicie przyznać że widok mam piękny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ale masz przecudowne miejsce na swoje Biewery. :loveu: .... te będą sie miały super :multi: .Widoki znakomite i miejsca dużo...a pokazałaś już swoim psinkom jak będą miały pięknie ????????

Posted

Migotka napisał(a):
a pokazałaś już swoim psinkom jak będą miały pięknie ????????

No były nim tam maszyny wjechały, no i jedna miała kleszcza nim przyjechałam do domu to jeszcze przed blokiem zobaczyłam jak po niej łaził :-o:-o:-o

No ja na razie bym się bała brać tam psy bo ci robotnicy to wyglądają jak by byli zabrani prosto z pod bramy więziennej :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Sama czasem się martwię by coś nie pokradli a wszystko takie drogie ja jestem przerażona. :placz::placz::placz:

Na tą działkę czekałam rok, bo tak się na nią napaliłam. I nikt koło mnie nie wybuduje się bo nie są te działki budowlane z uwagi na strefę ochronną od lasu bo jest on podpięty pod Park Beskidu Małego. A poza tym czego tam nie widać jest tam droga krzyżowa. W nocy świeci krzyż a od ulicy ciągną się światełka stacji drogi krzyżowej.
Z tego co wiem co 3 niedziela jest msza odprawiana drogą tych stacji. Kiedyś porobię zdjęcia to też wam pokażę, bo jest to niespotykane tak często i ciekawe.

Posted

Oj to Ci zazdroszczę :eviltong: ..... ale nie martw się nie jestem toksyczną osobą i nie zaurocze niczego :shake: .... ja to teraz pochwale sie chociaż 8-mio tygodniowym brzusiem Germanii :multi:

Posted

Jaki duży brzusio,Małgoś super:multi:.Czekamy z niecierpliwością na kruszynki:loveu:.A ja byłam wczoraj w Warszawie na wystawie.Było fajnie,pieseczki wymęczone bo gorąco strasznie było.Ale wyniki zadawalające.:diabloti:

Posted

Oj super masz tę psineczke .... jestem w niej zakochana ... już dzis zamawiam szczeniaczka suczke po niej ......naprawde najbardziej ze wszystkich Biewerów w Polsce mnie sie podoba najbardziej....moje mają na noc przy niej !!!!!!!!!!!!!!!!!:crazyeye::crazyeye:

Posted

Zastanawia mnie taka sprawa czy zostało złożone oficjalne podanie do FCI o zatwierdzenie Biewera jako rasy? czy dobrze jest jak jest w tych klubach /organizacjach ktore je zatwierdziły czy hodowcy staraja sie o wpis rasy do FCI?

Posted

Kate, już tłumaczyłam. Aby mozna było w ogóle mysleć o uznaniu rasy przez FCI, musi być najpierw uznana przez co najmniej jedną narodowa organizację należącą do FCI. A na uznanie biewera przez VDH na razie się nie zanosi.

FCI bardzo dawno temu przyjęło zasadę jak w organizacjach międzynarodowych sportowych. Jeden kraj jest reprezentowany przez jedna organizację. I wbrew temu, co niektórzy wypisują, nie ma to nic wspólnego z totalitaryzmem. FCI istnieje dawniej niż przez Europe przeszły rewolucje komunistyczne. To jest tak jak z UEFA od piłki nożnej. Polske reprezentuje tam nasz Związek Piłki noznej. I gdyby jacyś ludzie powołali sobie konkurencyjną oranizacje - Klub Prawdziwwej Piłki Nożnej na przykład, to nigdy on nie byłby do UEFA przyjęty. Zreszta dawno temu mówiło się na wszystko, co jest z wystawami, hodowlą psów rasowych związane - sport kynologiczny. I taki model przyjęło FCI, jak powstawało.

Wystawa w Bytomiu to była wystawa ZKwP, więc biewerów tam nie mogło być wystawianych.

Posted

Tak na marginesie ! Kiedyś tu na dogo był taki okres, że ludzie w podpisie przyczepiali sobie znaczek (nie pamietam już jego wyglądu) oznaczający, że dana osoba przestrzega reguł ortografii czyli po prostu pisze po polsku.

Na Boga Migotko, ŹRÓDŁO !!!!

Posted

Wiem, że to była wystawa ZKwP ale czasem rasy nieuznane pokazują się na takich wystawach i liczyłam, że ktoś z okolicy mający biewery pojawi się tam może

Posted

Z tymi rasami nie uznanymi przez FCI to jest różnie.

Kirgizja wogóle nie jest w FCI, a tajgany (charty kirgiskie) mają w niektórych związkach krajowych, działających pod egidą FCI, prawa jednakowe z psami, uznanymi przez FCI. W Polsce te prawa są cokolwiek ograniczone (tajgan nie dostaje CWC i nie ma prawa wejścia na BiS) ale w innych krajach (o ile sobie przypominam, Słowacja, Węgry - i oczywiście Rosja) tajgany dostają certyfikaty i robią championaty.

Tajgankę przywiozła sobie z Kirgizji p. Supronowicz! I będzie ją wystawiać!

Na światówce w Poznaniu były tazy, tajgany, moskiewskie stróżujące, boerboele i jeszcze coś tam.

Wystarczy, że jakiś związek krajowy podejmie decyzję o objęciu patronatu nad rasą - i to wystarczy.
A przepisy wewnętrzne związków krajowych są bardzo różne!

Posted

Wystawa z 15 czerwca w Chorzowie przeniesiona do Wrocławia na dzień 8 czerwca ul. Boguszowską... ( za Kościołem ) godz, 15.

Germania już ledwo wskakuje na łóżko...

Posted

Tak Germania ma termin (63 dzień po kryciu ) w sobotę .....teraz w domu wszyscy chodzimy na palcach aby nie stresować jej ... od trzech dni nie potrafi już wskoczyć sama na łóżko .... :-o

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...