Migotka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Biewery nie są uznane przez FCI :shake: czyli Zw.Kyn. w Polsce nie może ich wystawiać :shake: , więc tylko taka postępowa organizacja jak :loveu: Polski Klub Psa Rasowego organizuje wystawy gdzie Biewery są prezentowane ..... najbliższa we Wrocławiu...:multi::multi::multi: Tak było ostatnio we Wrocławiu. ZAPRASZAMY...
Elitesse Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Mona4 napisał(a):Elitesse zastanawiam sie skad w tobie tyle cietosci! zapytam czy twoje psy maja dziennie po 3 godziny spacerku? napewno nie wychodza co jakis czas napewno na siku i dodomu.Z drugiej strony czepiasz sie czegos co nieprzynosi szkody psu tak malutkiemu jak York,sama nieprzestrzegajac obowiazujacy unas przepisow chociazby ciacia ogonkow sczeniakom!! o czym bylo glosno we Wroclawkim oddziale ZK wiec zapytam co robi wieksza krzywde psu KUWETA czy meczenie sczeniat cieciem ogonkow. Niesztuka komus wytykac ,jesli sam niejest sie czysty :shake: a skad u was tyle manii przesladowczej ? :evil_lol::evil_lol: wiesz wyprowadzilam sie z wroclawia tylko dlatego zeby psy mialy gdzie biegac, bo tu gdzie teraz mieszkam mam max 5 min zeby dojsc do lasu czy na polane gdzie moga szalec do woli i mimo ze sa psami wystawowymi, ba kazdy jest juz Interchampionem to moga do woli latac po chaszczach czy tarzac sie w blocie bo sa przede wszytkim PSAMi i moga robic to co sprawia ze sa szczesliwe sikanie do kuwet to nie jest szkoda dla psa ale dla wlasciciela - nie wyobrazam sobie takiego zapachu w mieszkaniu, ale to moze tylko ja bo jestem " wechowcem" jak mam szczeniaki i zostaje mi juz tylko jeden czy dwa to momentalnie zaczynam nauke robienia na dworze - kilka dni biegania i malce lapia o co chodzi i nie wyobrazam sobie tego ze yorka nie da sie tego nauczyc !! no chyba ze one nie sa jakies normalne :roll: w co watpie a co sie dzieje we wroclawskim ZK nie wiem bo od ladnych paru lat nie jestem jego czlonkiem;)
filonek_bezogonek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 osobiscie nie widze zadnego racjonalnego uzasadnienia dla sikania psow ( yorkow etc) do kuwety. Wg mnie jest to jedynie wygodnictwo. Jesli ktos ma czas na czesanie i kapanie powinien miec czas na wychodzenie - to powinien byc nawyk jak mycie zebow ( chyba ze ktos nie myje zebow to sie niedziwie ze nie ma nawyku chodzenia z psem na dwor). Rozumiem gdy pies jest chory, gdy jest na kwarantaniie - ale zaden inny powod do mnie nie przemawia. Kropka. p.s. elitesse - popiera,
pingwinek=] Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 przeciez sa zwirki ktore hamuja "zapach" zreszta u nas np to kuweta jest na balkonie(zabudowanym) na przeciwko "okienka" gdzie od razu wszystko wywiewa na dwor hyh :) swoja dorga koty tez robie w kuwety i nikt nie grymasi xD " Wg mnie jest to jedynie wygodnictwo. " tak masz racje to ogromne wygodnictwo dla mojego psa bo leci zadowolona do kuwety a nie musi leciec przeeeeez kilka pieter by wyjsc na 1 sekunde na dwor po to by sie wysiusiac.
Chefrenek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 'pingwinek= napisał(a):;9662932']przeciez sa zwirki ktore hamuja "zapach" zreszta u nas np to kuweta jest na balkonie(zabudowanym) na przeciwko "okienka" gdzie od razu wszystko wywiewa na dwor hyh :) swoja dorga koty tez robie w kuwety i nikt nie grymasi xD " Wg mnie jest to jedynie wygodnictwo. " tak masz racje to ogromne wygodnictwo dla mojego psa bo leci zadowolona do kuwety a nie musi leciec przeeeeez kilka pieter by wyjsc na 1 sekunde na dwor po to by sie wysiusiac. Więc wychodzisz z psem tylko na sekundę. Gratuluję. Na twoim miejscu wstydziłabym się napisać coś takiego. Pies musi wychodzić na dwór by żyć a nie kisić się w 4 ścianach.
tigrunia Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Chefrenek napisał(a):Więc wychodzisz z psem tylko na sekundę. Gratuluję. Na twoim miejscu wstydziłabym się napisać coś takiego. Pies musi wychodzić na dwór by żyć a nie kisić się w 4 ścianach. Ty znowu sie czepiasz .. Przecież dziewczyny wyraźnie piszą, że kuweta jest po to , zeby psy mogły się spokojnie załatwić kiedy im sie chce a nie czekać 8 godzin kiedy ktoś z nimi wyjdzie!! Mona wychodzi ze swoimi psiakami na długie spacery po lesie ale i tak używa kuwety w razie czego. Ja nie widze w tym nic złego. Ich sprawa!! Ale wyraźnie było napisane, że te psy wychodzą regularnie na dwór!!!!!!! Nikt ich nie kisi w 4 ścianach!!!!!
pingwinek=] Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 ale nikt tu nie pisze ze kuweta to jedyny sposob na zalatwianie sie oraz ze z takimi psami nie wychodzi sie na spacery albo ze wychodzi sie z nimi tylko na sekunde! Chefrenek czytaj dokladnie wszystkie posty i nie oceniaj po jednym ;/ jesli i tak go nie rozumiesz..
Chefrenek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 'pingwinek= napisał(a):;9663140']ale nikt tu nie pisze ze kuweta to jedyny sposob na zalatwianie sie oraz ze z takimi psami nie wychodzi sie na spacery albo ze wychodzi sie z nimi tylko na sekunde! Chefrenek czytaj dokladnie wszystkie posty i nie oceniaj po jednym ;/ jesli i tak go nie rozumiesz.. tak masz racje to ogromne wygodnictwo dla mojego psa bo leci zadowolona do kuwety a nie musi leciec przeeeeez kilka pieter by wyjsc na 1 sekunde na dwor po to by sie wysiusiac. Śmiem twierdzić że wasze psy w ogóle nie są nauczone czystości bo leją kiedy chcą. Ale przecież to nie ich wina.:shake::shake::shake:
pingwinek=] Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 [quote name='Chefrenek']Śmiem twierdzić że wasze psy w ogóle nie są nauczone czystości bo leją kiedy chcą. Ale przecież to nie ich wina.:shake::shake::shake: obrazasz mnie i mojego psa tym co tutaj piszesz. moj pies jest jak najbardziej nauczony higieny i zalatwia sie na dworze i w domu do kuwetki, nie mam ochoty juz z toba wiecej dyskutowac bo widze ze zdania na moj i innych psow ktora zalatwiaja sie rowniez i do kuwety nie zmienisz wiec szkoda mojego czasu ktory wole poswiecic na zabawe z moim psiakiem.
Berek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Hm. Ciekawe, czy gdyby wszyscy właściciele yorkow z uporem ustawiający w domu kuwetki posiadali takiego, na przyklad - labradora - to też probowali by w mieszkaniu umieszczać ... basen plywacki? :lol: :lol: :evil_lol: Czy raczej po prostu i bez zbytnich wzruszeń uprawialiby spacerologię, typową dla calej wspólnoty posiadaczy psów? :lol: ;) Z labkiem można, ze sznaucerem można, z minpinem mozna, z jamniczkiem - ino yorki i biewery takie WYJĄTKOWE. No hm... :shake: Przeca to nie koty....
Migotka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 A ja zaczęłam już przedświąteczne porządki oczywiście zaczęłam od :cool3: lejków...
artasik Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Migotko że też ja musiałam zadać ci to pytanie z tą kuwetą a teraz jedna 2 się czepia o kuwete:placz: Temat kuwety jest już zamknięty przestańcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi:
Berek Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Hej, to jest forum DYSKUSYJNE.... :cool3: Każdy może wyrazić własne zdanie. Albo spytać współdyskutanta o pobudki jakie nim kierują. Proste jak parasol.
anmi0 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Dobrze, ale na temat, czyli tutaj biewerów, a nie co jeden przez drugiego sie tylko kłócą...no sory:shake:
danani Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Migotka']A ja zaczęłam już przedświąteczne porządki oczywiście zaczęłam od :cool3: lejków... Oj Migotko ! ale z Ciebie okrutnik ;) http://img88.imageshack.us/img88/4338/pes6mrnn9dr2.jpg
Migotka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ten oto zalotnik ( "Biewer" zapewne ) koczuje już pod moją klatką 2 tygodnie...................:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
filonek_bezogonek Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 zastanówcie sie co piszecie pies to nie zabawka tylko zywe stworzenie - jesli ktos nie ma czasu zeby poswiecac go psu w odpowiedniej ilosci to po co go brac ? tylko po to zeby wypisywac na forum jakies bzdury ? Jak sie pracuje czy studiuje czy robi cokolwiek innego co absobuje nas na tyle ze pies bedzie siedzial w domu sam po 8 godzin - to znaczy ze to jeszcze nie jest czas na psa. I nie jest dla mnie zadnym argumentem fakt ze piesek ma kuwetę tosie wysiusia i nie jest dla mnie argumentem ze dla pieska to wygoda po nie musi schodzic z ilus tam pieter. To WYGODNICTWO dla wlasciciela - ktory zamiast zajac sie porzadnie psem wypisuje na forach takie dyrdymaly zamiast wziac smycz i przejsc sie na spacer. Kot to co innego - i pies to co innego - poza tym znam miliony kotów ktore nie zalatwiaja sie do kuwety tylko maja otwarte okno i lataja nadwor. Ale kuwtera dla kota jest ok dla psa moiom zdaniem raczej NIE.
Mraulina Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Wreszcie koniec głupich gadek o kuwetkach. Cóżź- niektórzy muszą sięna kimś wyładować. Wróćmy do naszych biewerów.
Visenna Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ten oto zalotnik ( "Biewer" zapewne ) koczuje już pod moją klatką 2 tygodnie. Dwa tygodnie? To bezpański pies? Jeszcze trochę i zdechnie z głodu...
anmi0 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 U nas na ulicy sa 4 takiego bezdomne pieski:shake: od roku przynajmniej, bo dokarmiamy nie tylko my
Patikujek Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Albo bezpański, albo amant ucieka z domu by do suczki z cieczką przylecieć takich tez znałam:shake: Ale to za pewne biewer, przecież ma łaty:evil_lol:
anmi0 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [LEFT]Kilkakrotnie wywieszalismy gdzie sie dało ogłoszenia, ale cicho:shake: ja niestety nie moge przyjąć żadnego:-([/LEFT]
Recommended Posts