Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Migotka napisał(a):
Jakby ktoś nie wierzył :shake: ... da sie nauczyc niektóre Yorasy sikac do kuwety...:multi::multi::multi:

zatam glupie pytanie - po co do kuwety ? czy one nie moga na normalne spacery wychodzic ? :roll:

jeden z yorkow ktore strzyge to wogole na wlasnych nogach nie chodzi tylko jest noszony - to na rekach to w torbie - jak dla mnie porazka, przeciez to normalne psy sa :shake: nie lepiej sobie kupic chomika ? :evil_lol:

Posted

Elitesse, bo dla wielu osób york to zabawka. A z kolei niektórzy w dbałości o szatę wystawowego psiaka, boją sie czegokolwiek, co mogłoby ją uszkodzić. Stąd papiloty, kombinezoniki, sikanie do kuwetki. Niektórzy nawet karmią i poją z ręki, żeby włosków na pysku nie ubrudzić.

Posted

[quote name='bajadera']Elitesse, bo dla wielu osób york to zabawka. A z kolei niektórzy w dbałości o szatę wystawowego psiaka, boją sie czegokolwiek, co mogłoby ją uszkodzić. Stąd papiloty, kombinezoniki, sikanie do kuwetki. Niektórzy nawet karmią i poją z ręki, żeby włosków na pysku nie ubrudzić.

Eeee z ręki a co powiesz na poidełka takie jak dla chomików.:shake:

Posted

Mieszkam na III piętrze i nie pozwalam swoim pieskom schodzić na dół po schodach - znoszę je na rękach :loveu: a na deszcz kupię im taki oto :megagrin::megagrin::megagrin: parasol ... sąsiadka już ma ;) ....

Posted

Co wy widzicie zlego w kuwetach:shake: moje psy dziennie lataja po lesie,maja wiecej wybiegu niz niejeden pies wyprowadzany na smyczy tylko przed blok.Ale maja i kuwete!! czasem zniej kozystają,dzieki temu niemusza siedziec i trzymac dopuki pan sie niezjawi z pracy i je wyprowadzi,czasem jest tak ze nasza nieobecnosc poza domem sie przedluza! i co pies? siedzi biedny i trzyma aby w domu niebrudzic.
Tak wiec niewiem co jest zdrowsze dla psa,trzymanie przez 8 godzin,czy zalatwienie sie do kuwety.

Ile razy my przez osiemgodzin zaglondamy do toalety? czasem wcale ale sa i dni ze kilka razy !
York to malutki piesek i jesli jest mozliwosci aby zalatwial sie do kuwety ,to niewidze w tym nic zlego.

Posted

'pingwinek= napisał(a):
;9646717']popieram, kuweta to bardzo dobre rozwiazanie, moja sunia robi i na dworze i do kuwety i naprawde nie rozumiem jak ktos moze widziec cos w tym zlego :|

nie no owszem nie ma to jak pies zalatwiajacy swoje potrzeby w mieszkaniu :roll: a jak jest kilka psow to dopiero fajnie :multi::multi:
nie trzeba marnowac zcasu na spacery :diabloti:

Posted

Elitesse zastanawiam sie skad w tobie tyle cietosci! zapytam czy twoje psy maja dziennie po 3 godziny spacerku? napewno nie wychodza co jakis czas napewno na siku i dodomu.Z drugiej strony czepiasz sie czegos co nieprzynosi szkody psu tak malutkiemu jak York,sama nieprzestrzegajac obowiazujacy unas przepisow chociazby ciacia ogonkow sczeniakom!! o czym bylo glosno we Wroclawkim oddziale ZK wiec zapytam co robi wieksza krzywde psu KUWETA czy meczenie sczeniat cieciem ogonkow.

Niesztuka komus wytykac ,jesli sam niejest sie czysty :shake:

Posted

Tak tak Jolisiu bo ten wątek jest "namądrzejszym" na całej dogomanii. Zamiast biewerów wstawia się tu zdjęcia zakupkanych dywanów, balkonów i zasikanych kuwet.

Posted

Elitesse napisał(a):
nie no owszem nie ma to jak pies zalatwiajacy swoje potrzeby w mieszkaniu :roll: a jak jest kilka psow to dopiero fajnie :multi::multi:
nie trzeba marnowac zcasu na spacery :diabloti:

a kto powiedzial ze z takim psem nie wychodzi sie na spacery ?? :crazyeye:

Posted

Trochę poczucia humoru nikomu nie zaszkodziło:evil_lol:.Mam na mysli obcinanie ogonków,czy reproduktory chore na raka.Dziewczyny takie sprawy lepiej załatwiać na PW,nie każdego to obchodzi a wojna na słowa murowana:shake:

Posted

Nie wiem czy nie obchodzi czy nie ale jak ktoś sie udziela na dogo i udaje miłośnika psów to chyba nie można tego tak zostawić??? Chyba że się mylę.

Posted

Pieknie,o takie posty nam tu chodzi.Pieseczki bawią się cudnie i widać że są szczęśliwe.Gratulacje dla pańci,że pieski mogą się wybiegać i załatwić potrzeby fizjologiczne na dworze.:evil_lol:

Posted

Jako że jestem laikiem w temacie wystaw mam pytanie czy biewery będą tylko 20 kwietnia na wystawie we Wrocławiu? W Krakowie też jest międzynarodowa;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...