Mraulina Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 A ten piesek z uprawnieniami to chłopczyk czy dziewczynka?
jolisia34 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Mój piesio,który ma uprawnienia to chłopczyk i nazywamy go Rambo,choć w rodowodzie ma wpisane Utan:cool3:
Migotka Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Wklejam znane mi Biewery ze Ślaska zarejestrowane w PKPR... Wklejam znane mi Biewery z Łódzkiego zarejestrowane w PKPR. http://img220.imageshack.us/img220/8445/leyla2un4.jpg http://img220.imageshack.us/img220/1169/daisy1gb9.jpg http://img220.imageshack.us/img220/8028/rambozb4.jpg
Elitesse Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Migotka napisał(a):Jakby ktoś nie wierzył :shake: ... da sie nauczyc niektóre Yorasy sikac do kuwety...:multi::multi::multi: zatam glupie pytanie - po co do kuwety ? czy one nie moga na normalne spacery wychodzic ? :roll: jeden z yorkow ktore strzyge to wogole na wlasnych nogach nie chodzi tylko jest noszony - to na rekach to w torbie - jak dla mnie porazka, przeciez to normalne psy sa :shake: nie lepiej sobie kupic chomika ? :evil_lol:
bajadera Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Elitesse, bo dla wielu osób york to zabawka. A z kolei niektórzy w dbałości o szatę wystawowego psiaka, boją sie czegokolwiek, co mogłoby ją uszkodzić. Stąd papiloty, kombinezoniki, sikanie do kuwetki. Niektórzy nawet karmią i poją z ręki, żeby włosków na pysku nie ubrudzić.
artasik Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 chyba lepiej żeby pies lał do kuwety niz na łóżko skoro się z nim wychodzi na spacer a on i tak leje w domu :angryy:
Chefrenek Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='bajadera']Elitesse, bo dla wielu osób york to zabawka. A z kolei niektórzy w dbałości o szatę wystawowego psiaka, boją sie czegokolwiek, co mogłoby ją uszkodzić. Stąd papiloty, kombinezoniki, sikanie do kuwetki. Niektórzy nawet karmią i poją z ręki, żeby włosków na pysku nie ubrudzić. Eeee z ręki a co powiesz na poidełka takie jak dla chomików.:shake:
Migotka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Mieszkam na III piętrze i nie pozwalam swoim pieskom schodzić na dół po schodach - znoszę je na rękach :loveu: a na deszcz kupię im taki oto :megagrin::megagrin::megagrin: parasol ... sąsiadka już ma ;) ....
Mona4 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Co wy widzicie zlego w kuwetach:shake: moje psy dziennie lataja po lesie,maja wiecej wybiegu niz niejeden pies wyprowadzany na smyczy tylko przed blok.Ale maja i kuwete!! czasem zniej kozystają,dzieki temu niemusza siedziec i trzymac dopuki pan sie niezjawi z pracy i je wyprowadzi,czasem jest tak ze nasza nieobecnosc poza domem sie przedluza! i co pies? siedzi biedny i trzyma aby w domu niebrudzic. Tak wiec niewiem co jest zdrowsze dla psa,trzymanie przez 8 godzin,czy zalatwienie sie do kuwety. Ile razy my przez osiemgodzin zaglondamy do toalety? czasem wcale ale sa i dni ze kilka razy ! York to malutki piesek i jesli jest mozliwosci aby zalatwial sie do kuwety ,to niewidze w tym nic zlego.
pingwinek=] Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 popieram, kuweta to bardzo dobre rozwiazanie, moja sunia robi i na dworze i do kuwety i naprawde nie rozumiem jak ktos moze widziec cos w tym zlego :|
Elitesse Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 'pingwinek= napisał(a):;9646717']popieram, kuweta to bardzo dobre rozwiazanie, moja sunia robi i na dworze i do kuwety i naprawde nie rozumiem jak ktos moze widziec cos w tym zlego :| nie no owszem nie ma to jak pies zalatwiajacy swoje potrzeby w mieszkaniu :roll: a jak jest kilka psow to dopiero fajnie :multi::multi: nie trzeba marnowac zcasu na spacery :diabloti:
Mona4 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Elitesse zastanawiam sie skad w tobie tyle cietosci! zapytam czy twoje psy maja dziennie po 3 godziny spacerku? napewno nie wychodza co jakis czas napewno na siku i dodomu.Z drugiej strony czepiasz sie czegos co nieprzynosi szkody psu tak malutkiemu jak York,sama nieprzestrzegajac obowiazujacy unas przepisow chociazby ciacia ogonkow sczeniakom!! o czym bylo glosno we Wroclawkim oddziale ZK wiec zapytam co robi wieksza krzywde psu KUWETA czy meczenie sczeniat cieciem ogonkow. Niesztuka komus wytykac ,jesli sam niejest sie czysty :shake:
Chefrenek Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Może Elitesse obcina ogonki ale nie kryje suk psem chorym na raka.
jolisia34 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Znów wątek biewerów robi się miejscem sporów o inne kwestie.A potem ludzie piszą,że wchodzą tu aby się pośmiać.
Chefrenek Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Tak tak Jolisiu bo ten wątek jest "namądrzejszym" na całej dogomanii. Zamiast biewerów wstawia się tu zdjęcia zakupkanych dywanów, balkonów i zasikanych kuwet.
pingwinek=] Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Elitesse napisał(a):nie no owszem nie ma to jak pies zalatwiajacy swoje potrzeby w mieszkaniu :roll: a jak jest kilka psow to dopiero fajnie :multi::multi: nie trzeba marnowac zcasu na spacery :diabloti: a kto powiedzial ze z takim psem nie wychodzi sie na spacery ?? :crazyeye:
jolisia34 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Trochę poczucia humoru nikomu nie zaszkodziło:evil_lol:.Mam na mysli obcinanie ogonków,czy reproduktory chore na raka.Dziewczyny takie sprawy lepiej załatwiać na PW,nie każdego to obchodzi a wojna na słowa murowana:shake:
Chefrenek Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Nie wiem czy nie obchodzi czy nie ale jak ktoś sie udziela na dogo i udaje miłośnika psów to chyba nie można tego tak zostawić??? Chyba że się mylę.
jolisia34 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Pieknie,o takie posty nam tu chodzi.Pieseczki bawią się cudnie i widać że są szczęśliwe.Gratulacje dla pańci,że pieski mogą się wybiegać i załatwić potrzeby fizjologiczne na dworze.:evil_lol:
Mraulina Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 I są typowe dla rasy. A to ważne dla tych, którzy chcieliby sobie kupić biewera.
artasik Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Migotko ale one sa cudne nie ma nic piękniejszego jak pies w ruchu
artasik Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Jako że jestem laikiem w temacie wystaw mam pytanie czy biewery będą tylko 20 kwietnia na wystawie we Wrocławiu? W Krakowie też jest międzynarodowa;)
Recommended Posts