Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zajęta jestem przygotowaniami do imprezy mojego starego... ale widze ,że tu czymś dzielono a mnie ominieto :cool3::cool3::cool3: . Ja na wystawy będę jeździła pomimo nabytych uprawnien... zdjęcia będą niedługo nawet z randki Germanii ... a teraz szybciutko pochwale sie nowym zakupem jakiego dokonałam na sesje zdjeciowa letnią

Jak narazie to Ingbert zrobił sobie z tego domku niezłe WC...widziałam podobny domek na stronce niem. no i oczywiście zmałpowałam .... cdn...

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zainspirowana ogłoszeniami na allegro o Biwerach sprzedawanych przez pompeo otworzyłam link do wikipedi który podała jako wzorzec rasy i oto co tam wycztałam

Ten artykuł wymaga uzupełnienia źródeł podanych informacji.
Aby uczynić go weryfikowalnym, należy podać przypisy do materiałów opublikowanych w wiarygodnych źródłach. Yorkshire Terrier Biewer jest to odmiana Yorkshire Terriera. Różni się od niego tylko kolorami. Szczeniaki biewerki są zazwyczaj białe z plamami ubarwienia yorkowego bądź mają białe plamy na podbrzuszu. Są czarno - biało złote. Rozpowszechnione w Niemczech, W Polsce jest Unikatowa coraz częściej pożądana przez Hodowców.

Historia [edytuj]

Państwo Biewer miali hodowlę Yorkshire. Poprzez wadę genetyczną, bądź jakieś pomyłki urodziły się im Yorkshire z białymi łatami. Bardzo im się spodobały więc zaczeli je hodować.

Może ktoś bardziej znający się na biwerach poprawi i uzupełni ten wpis

Posted

Prosze jaki widok można teraz spotkać będąc na spacerze ...... aż miło popatrzeć i to nie podróby jakieś tam .... tylko same psiurki z rodowodem ... my właściciele Biewerów ( ci niezawistni ) tworzymy już mały niepisany KLUB BIEWERÓW gdzie dzielimy sie swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami nienarażając sie wzajemnie na drwiny o usmieszki zawistnych.....

Oby tak dalej a spraw wspolnie nas nurtujacych mamy sporo ...

Posted

dorota07 napisał(a):
. Wolałabym na prawdę pooglądac sobie dorobek polskich hodowców Biewera a nie coś co się tylko nazywa ...

:multi::multi: no teraz jest co obejrzeć ,

Posted

Wiecie, jak sobie oglądam te biewerki to dochodze do wniosku, że to są takie yorki, których nie powinno się strzyc. To właśnie we włoskach cały ich urok.

Posted

Nie mam yorkow, ale ten watek sledze ot chocby dla poprawienia sobie samopoczucia czytajac wypowiedzi bialeyorki.
A dzisiaj znalazlem jeszcze cos ciekawszego.Nie krzyczcie tylko,ze to nie to miejsce, ale nie wiem gdzie wkleic ten link
link usunięty
Jesli narobilam zamieszania przepraszam

Posted

tylko ubić tą babe...:mad::mad::mad:nic więcej nie napisze, niedługo sprzeda słonia bez trąby w wydaniu mini....:cool1::cool1:ciekawe ile naiwniaków sie na to weźmie???:placz::placz::shake::shake:

Posted

[quote name='kajasako']Nie mam yorkow, ale ten watek sledze ot chocby dla poprawienia sobie samopoczucia czytajac wypowiedzi bialeyorki.
A dzisiaj znalazlem jeszcze cos ciekawszego.Nie krzyczcie tylko,ze to nie to miejsce, ale nie wiem gdzie wkleic ten link
link usunięty
Jesli narobilam zamieszania przepraszam

Wcześniej też już było na ten temat;)

Nie umieszczamy na forum linków do aukcji

Posted

[quote name='Magda_Miki']
Naprawdę trzymam kciuki za szybki rozwój rasy.

:shake:byle nie za szybki , żeby nie było to ze szkodą dla rasy:cool1:

cytat ...
Wiecie, jak sobie oglądam te biewerki to dochodze do wniosku, że to są takie yorki, których nie powinno się strzyc. To właśnie we włoskach cały ich urok.

i tego sie obawiam, niestety co drugiego yorka muszę potraktować maszyną do zera bo nieudolność właścicieli doprowadza do katastrofy.:roll::roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...