Visenna Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 albo choć przyznac order -Prostitutimilitari :biggrina: :roflt: :megagrin:
dorota07 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Hania:) napisał(a): Białeyorki Was celowo prowokuje i ma przy tym kupę radochy, a Wy się dajecie. Niepotrzebnie! i tu się mylisz bo Białeyorki jest w 100% przekonana o swoich "racjach" :shake::cool1: a co do reszty Twojego postu to się zgadzam również w 100% ;)
Magda Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Proszę o spokój!:nono: Poczekajcie jeszcze chwilkę, dobrze?
bajadera Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Wiecie co, ten wątek jest dla mnie źródłem czystej uciechy (nie mam yorków ani biewerów) ze wzgledu na obserwacje ludzkich zachowań.:diabloti:
Patikujek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ja jak nie mam humoru to tutaj wchodzę i zaraz mi wraca:evil_lol:
Moonek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ja jak nie mam humoru to tutaj wchodzę i zaraz mi wracabrak znajomosci elementarnej interpunkcji To, co jest pisane w tym temacie, to mnie się nie wydaje w ogóle rozśmieszające. Ja uważam, ze to żałosne. Najwięcej mają do powiedzenia własciciele innych psów niż wymienione w wątku. Zastanawiam sie z czego to wynika...czyżby zazrdość? Chciałabym tu podyskutowac z właścicielami biewerów. Migotko, jolisiu kiedy uważacie za słuszne strzyc te pompony?
Hania:) Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Moonek napisał(a):Najwięcej mają do powiedzenia własciciele innych psów niż wymienione w wątku. Zastanawiam sie z czego to wynika...czyżby zazrdość? Oj. A co masz na myśli?:cool1:
Moonek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Nie potrafie powiedzieć jaśniej. Zapraszam do dyskusji włascicieli biewerów.
Hania:) Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ano bo ja jestem np. dużym sympatykiem biewerów. Bardzo mi się Wasze pieski podobają. i chętnie wrzucę czasem własne 3 grosze;)
ladyyork Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Hania:) napisał(a):Ano bo ja jestem np. dużym sympatykiem biewerów. Bardzo mi się Wasze pieski podobają. i chętnie wrzucę czasem własne 3 grosze;) No ja również ,jednak widać tylko właścicielw biewierów wypowiadać się mogom:evil_lol:
Moonek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Oj, utarłaś mi nosa teraz. Przepraszam Ciebie i osoby, podobne do Ciebie myśleniem. Ale faktycznie wątek zrobił się jakąś przepychanką, powodem do śmiechu(???)... Nie ma niestety merytorycznej rozmowy, wymiany doświadczeń, itd.. Mało tego, mam wrażenie,że forum YORKI ożywia się, kiedy wkracza kłótnia na temat : -a/ skąd jest biewer -b/ czy ma rodowód -c/miejmy nadzieje, że nie bedzie yorkiem jak urośnie
Hania:) Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Wiesz, bo to jednak nowa rasa i budzi sporo emocji. Ja na przykład chciałabym w końcu na własne oczy zobaczyć biewera, najchętniej dorosłego, bo na dogo sledzę głównie dzieciaczki;) i osobiście go obmacać, żeby porównać z takim oto Beresławem:) Może to i niegrzeczne w stosunku do właściciela tegoż biewera, ale cóż człowiek poradzi, że ciekawy?:):p
ladyyork Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Rasowe i dobrze umaszczone biewery są faktycznie piękne, jednak jak niekiedy widzę jak ktoś pokazuje yorka skrzyżowanego z maltanem i szitsakiem by miał kolor biewera a budowe yorka to wtedy jest duży???
Mraulina Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Niemieckie biewery są anatomicznie wyrównane. Żywego biewera można se zobaczyć na wystawach PKPRu - już ich tam jest trochę, z Niemiec posprowadzanych. A podróby się mnożą.
Patikujek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 No i właśnie! Wszystkie słowne przepychanki tutaj dotyczą tworzenia podróbek jak to napisała Mraulina. Nie zauważyłam, aby ktoś tutaj miał jakieś pretensje do osób, które hodują rasowe psy, tylko wszyscy czepiają się tych osób, które rozmnażają psy bez papierów i do tego robią z siebie Bogów:shake: A tak na prawdę kiedy ja pierwszy raz odwiedziłam ten wątek i przeczytałam go od początku to płakać mi się chciało na widok tego co niektórzy tutaj wypisują. Jednak później przyzwyczaiłam się do co poniektórych osób tutaj i teraz po prostu jest to dla mnie wielka komedia. W tym wątku mogę na palcach policzyć posty, w których jest napisane coś sensownego na temat tej rasy, reszta to przepychanki. I powiem szczerze, że nie dziwię się iż wielu hodowców biewerów nie ma ochoty się tutaj wypowiadać.
bajadera Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 A ilu jest tych hodowców biewerów z udokumentowanym pochodzeniem w Polsce i tu i chcącym zrobic cos dla rasy ? Ja się udziełam tutaj i jeszcze czasem zaglądam, bo niektóre osoby - chodoffcy biewerów bardzo mnie denerwowali.
ladyyork Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Mam pytanie na jakiej podstawie twierdzisz że moje BIAŁE YORKI są podróbami i mieszańcami przecież ty ich nawet na oczy nie widziałaś to jak możeszje krytykować Pewna osoba mi tak napisał na pw jednak ja nie twierdze że jej yorki to podróby, ja poprostu uważm że niektóre osoby oszukują ludzi krzyżując yorka i szitsaka - szczeniaki sprzedaje jako biewiery. Pisałąm ogólnikowo i jeżeli ktoś mnie zle zrozumiał to przepraszam i prostuje, bo nie można oceniać nic czego się nie widziało;)
Chefrenek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='ladyyork']Mam pytanie na jakiej podstawie twierdzisz że moje BIAŁE YORKI są podróbami i mieszańcami przecież ty ich nawet na oczy nie widziałaś to jak możeszje krytykować Pewna osoba mi tak napisał na pw Nie trudno się domyślić kto.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dorota07 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 nie mam Biewerów i nie zamierzam mieć , stąd mój dystans do tematu i rasy, co wcale nie dyskredytuje mnie w zabieraniu głosu w dyskusji. Dla mnie sprawa jest prosta ...potępiam wszelkiego rodzaju oszustwa i podróby ...hodowane w skrzynkach po pomidorach...i tyle na ten temat z mojej strony. Wolałabym na prawdę pooglądac sobie dorobek polskich hodowców Biewera a nie coś co się tylko nazywa ... zastraszone , brudne , nie wypielęgnowane , zdjęcia zrobione na tle spleśniałych resztek na parapecie oka ...fuj... bleee , to ma bys reklama hodofffliii ???? zarośnięty opasły brzuch...? obrzydzenie mnie bierze....
Patikujek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Czyli widzę, że nie tylko ja ciekawego maila dostałam:evil_lol:
Visenna Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 a ja nie dostałam :( wyślijcie mi tez! :lol:
Mraulina Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Uprawnienia hodowlane ma kilka psów. Kilka będzie je miało, ale jeszcze ich nie zrobiło, bo muszą mieć wystawy, a teraz, zimą PKPR wystaw nie ma.
Recommended Posts