Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anastazja Jescze naszych Polskich niema!! w KPR jescze niema zgloszonego zadnego miotu. wiec albo to fikcyjne rodowody albo zagraniczne.
Jesli to zagraniczne,to osobiscie bym niekupila takiego psa,wolalabym sama poniego pojechac do hodowcy,wiedziec co i od kogo biore. Bo jak to sie mowi POLAk potrafi i z kundla zrobic rodowodowego biewera.

Posted

Wraz ze znajomymi stwierdziliśmy że trzeba by było coś takiego napisać. Nie jest to oferta sprzedania psa lecz bardziej informująca, by ludzie nie dali się nabijac w butelkę.

A miało to miejsce po tm jak na gratce pojawioło się ogłoszenie wiadomo kogo.

Moim zdaniem jest to świetny pomysł by co jakiś czas takie cos napisac, by nikt nie dał się oszukać.

Jak widać i na allegro i na gratce coraz częściej pokazują sie ogłoszenia ,, biewerów '', nie świadomi ludzie mogą się nabrać.

Posted

BIEWERKA napisał(a):

A miało to miejsce po tm jak na gratce pojawioło się ogłoszenie wiadomo kogo.

Ja wiem kogo ale nie jest to ta osoba o której myślisz. :cool3::cool3::cool3:

Posted

Tylko rodowód!

W PKPR nie ma dla biewerów księgi wstępnej. Lizetka twierdzi, że to przez liczne podróbki. Dadzą pieskowi KW, a po nim się urodzą maltańczyki. I chryja!

Posted

Chefrenek napisał(a):
Ja wiem kogo ale nie jest to ta osoba o której myślisz. :cool3::cool3::cool3:

A wiesz o tym że były dwa ogłoszenia:eviltong:

Jedno daje se renkę odciąć było białeyorki bo był typowo jej tekst i zdjęcia jej psów. I to ogłoszenie szybko znikło.

Potem było jeszcze jedno ogoszenie suczki bez papierów.

Posted

Co prawda ogłoszenie nie ma ale ja go jeszcze mam w historii

Ogł. z dnia: 2008-01-18

Wszystkich miłośników yorkshire-terierów zapraszam do zainteresowania sie białą ich odmianą -czyli bialymi yorkami.Po niemiecku ich odmiana nazywa się biewer ala pom pon.A po Polsku poprostu białe yorki.Jestem jedyną osoba w Polsce której się udalo wychodować pierwsze białe yorki.Mam ich w tej chwili cztery sztuki dwie suczki i dwa pieski.Do takich efektów hodowlanych doszłam poprzez swoją wiedzę,a praca ta trwala 8 lat zeby uzyskać pierwsze jej efekty.Niestey wszelkie próby reklamowania ich spełzły na niczym.Ani fora na internecie ,ani gazety mimo wysyłanych im emaili razem ze zdjęciami nie odniosły pożądanych skutków.Osobiście hodowle niemieckie napisaly mi że to cud że u mnie pojawiły się białe yorki,ale równocześnie mi bardzo gratulowały takich osiągnięc.W przeciwieństwie do polskich hodowców ,którzy tylko krytykowali moje osiągnięcia hodowlane.Ale mimo wszystko pokażę Państwu kilka zdjęć moich piesków.Pozdrawiam ......

W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy.

To jest tekst z tego ogłoszenia

Posted

Mraulina napisał(a):
A my chyba mamy białeyorki z głowy. Co daj Bóg.

Nie wywołuj wilka z lasu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ale jak widze te jej ogłoszenia to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

napewno sie nie nabierze i to nie jeden.. a szkoda mi ludzi i tych malenstw.
Sledze ten temat od poczatku nieraz sie usmialm nie raz podziwiam Wasze pieski bo sa slicznymi malenstwami. bardzo chcialm bierwerka ale chyba na jakis czas sie wyleczylam z biewerka ! Dlaczego dlatego ze za duzo kombinacji w tej rasie za duzo mieszania ras maltan +york i bog wie co jeszcze!Poczekam co wyrosnie z tych naszych yoreczkow a wtedy kupie u nas prawdziwego biewerka oczywiscie z rodowodem.narazie to zdecydowanie wole tradycyjnego yoreczka.Przynajmniej wiem mniej wiecej co kupie.powiecie nigdy nic nie wiadomo ,tez prawda bo na moje 3 psy jakie mialm rodowodowe teraz mam szczeniaczka yoreczka DWA Z NICH -chore.Jeden mase wad genetycznych 2 wnetr. Wiec znajac swoje szczescie w kupnie piska poczekam. Dodam jeszcze ze macie piekne biewerki podziwiam je i ogadam z wielka radoscia.

Posted

Dziś zaszalałam jak poszłam z Ingbertem na spacer .... kupiłam sobie drugi aparat i teraz zaczynam nauke aparatem lustrzanka cyfrową ....narazie fotki wstawiam robione zwykłym cyfrowym a jak babcia sie nauczy to powstawia fotki Biewerów skołtunionych i z włosem jak wata ...

Ingbert na ławce - fotka starym aparatem robiona.

Robiąc te fotki na ławce ( rynek Żor ) przechodziły 2 stare niedołęgi jak i ja, jedna z nich zawołała = popatrz jaki ładny York , a druga do niej = uważaj bo to sliczne pieski ale złośniki...... morał ??? ludzie wiedzą ,że Biewery to Yorki ...

Idąc dalej przez rynek wybiegł z za samochodu chłopczyk ok. 6 latek i krzyknął = mamusiu zobacz jaki Yor śliczny !!!!! o tak powiedziała mama ... czyli nawet już dzieci takie małe i stare pruchna ( takie do uspienia ) wiedzą,że Biewery to Yorki....

A więc Biewery zaczną być w Polsce na pewno popularne.... teraz rozpoczne sesje zdjeciową , ale pierw musze sie nauczyc robic fotki na tym nowym aparacie - jak na raziewale wszystko na automatycznym neniiiiiii.

Posted

Mraulina napisał(a):

Przepraszam - co to jest ban i jak sprawdzić, kto go ma????????

Ban to jest zablokowanie na forum danej osoby.
Jak sprawdzić kto go ma? Pod jego nickiem będzie napisane "banned".

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...