Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

małgorzatka (23-12-2007 19:33)
http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka2000.swf
Ja4 7:32:33
Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt wspaniałych,
podarunków, dużych, małych,
a ja życzę, moi mili,:*
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy,
pisząc wiersz pięknych wydarzeń.
Może cicho bez hałasu
Nie zważając na bieg czasu,:)
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z jednej miski,
może siedząc przy kominie,
tulić sercem swą rodzinę,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śniegu wór napada,
sypiąc bliskim pyłek życzeń,
tego Wam dziś właśnie życzę…życzy dorot<buzki>ka

Posted

bajadera napisał(a):
Jolisia, nie zawsze chodzi o to, żeby było milutko. To nie kółko wazajemnej adoracji.

Masz rację,więc walczcie tu sobie,kłóćcie się i krytykujcie.Ja wysiadam.

Posted

jolisia34 napisał(a):
Masz rację,więc walczcie tu sobie,kłóćcie się i krytykujcie.Ja wysiadam.

Dokładnie to nie kółko wzajemnej adoracji. Tu nikt nie będzie tolerował kłamstw i obłudy. To nie to forum.:watpliwy:

Posted

Mam nadzieję że wszyscy spędzili spkojnie Wigilię i te dwa dni świąt jeszcze przed wami. Dziewczyny trzymajcie sie i za bardzo nie ożerajcie ,bo potem trudno zgubić twe parę kilo więcej.Wiem to z własnego doświadczenia.

Posted

Mam nadzieję że wszyscy spędzili spkojnie Wigilię
My bardzo spokojnie :)

Chociaż właściwie to był wieczór pierwszego dnia świąt akurat :)

Posted

A może by tak odrobinę empatii?
:angryy:

W szlachetnym celu dokopania komuś "nieprawomyślnemu" jedynym, co możemy uzyskać, to sprawienie komuś przykrości...

Bywały tu na Dogo takie dyskusje o róznych hodowcach - ooo, psy pana X to takie pokrakiiiii...! Brzydkie bydlęta! Pokrzywione, garbate, głupie i śmierdzą - i tak dalej, i tak dalej...
Najlepiej można było jeździć w ten sposób kiedy pan X nie wiedział o istnieniu tego forum - o, wtedy kochający wszystkie zwierzątka wlaściciele danej rasy nie żalowali sobie.
Ale i na róznych topikach dowalali sobie nawzajem, biorąc się za czupryny i starając się wzajemnie kopnąć najboleśniej, czyli - krytykując i wysmiewając się z... psów oponenta.

Aż żal brał jak się to czytało - jakoś mam (zapewne mylne) wyobrażenie o ludziach kochających psy "w ogóle" że jednak pewnej granicy nie przekroczą; nie chcieliby żeby o ich psie ktoś mowił nieprzyjemne rzeczy, więc i sami nie powiedzą nic przykrego o jakimkolwiek zwierzęciu...

Jeśli się nam nie podoba czyjeś postępowanie, uznajemy je za nieetyczne, nieładne albo niezgodne z prawem - to mówmy o tym i to głośno. Ale o tym postępowaniu, a nie o Bogu ducha winnych stworzeniach...
:shake:

No cóz, naiwnam zapewne. :shake:

Posted

:shake:pochwal się swoimi ,i mam nadzieję że będą pięknie wyczesane albo najlepiej w papilotach:evil_lol::evil_lol::evil_lol:i jeszcze dobrze poperfumowane tak zebym poczuła :eviltong:

bajadera napisał(a):
O rany, te stworzenia z wyjątkiem tego najmłodszego to do niczego nie podobne. I niezadbane kompletnie !

Posted

Berek napisał(a):
A może by tak odrobinę empatii?
:angryy:

W szlachetnym celu dokopania komuś "nieprawomyślnemu" jedynym, co możemy uzyskać, to sprawienie komuś przykrości...

Bywały tu na Dogo takie dyskusje o róznych hodowcach - ooo, psy pana X to takie pokrakiiiii...! Brzydkie bydlęta! Pokrzywione, garbate, głupie i śmierdzą - i tak dalej, i tak dalej...
Najlepiej można było jeździć w ten sposób kiedy pan X nie wiedział o istnieniu tego forum - o, wtedy kochający wszystkie zwierzątka wlaściciele danej rasy nie żalowali sobie.
Ale i na róznych topikach dowalali sobie nawzajem, biorąc się za czupryny i starając się wzajemnie kopnąć najboleśniej, czyli - krytykując i wysmiewając się z... psów oponenta.

Aż żal brał jak się to czytało - jakoś mam (zapewne mylne) wyobrażenie o ludziach kochających psy "w ogóle" że jednak pewnej granicy nie przekroczą; nie chcieliby żeby o ich psie ktoś mowił nieprzyjemne rzeczy, więc i sami nie powiedzą nic przykrego o jakimkolwiek zwierzęciu...

Jeśli się nam nie podoba czyjeś postępowanie, uznajemy je za nieetyczne, nieładne albo niezgodne z prawem - to mówmy o tym i to głośno. Ale o tym postępowaniu, a nie o Bogu ducha winnych stworzeniach...
:shake:

No cóz, naiwnam zapewne. :shake:
Cieszę się że coraz więcej osób walczy z chamstem na tym dogo:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:oby w nowym roku było ich jak najwięcej:loveu:

Posted

Berku - to nie chodzi o to, żeby komuś dogryźć. My po prostu walczymy z pseudohodowcami. Pieski prezentowane na fotografiach białeyorki to nie są biewery. To kundelki. W dodatku o zaniedbanej szacie. Białeyorki nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że na tym forum jest trochę kynologów, którzy rozróżniają rasy.
Nie wolno sprzedawać kundelków za drogie pieniądze, twierdząc, że to psy rasowe. To nie fair w stosunku do kupujących - oraz mnożenie psiego nieszczęścia.

Poza tym białeyorki jesy dziwnie nieczuła na psie dramaty, rozgrywające się na tym wątku....

Posted

[quote name='Mraulina']Berku - to nie chodzi o to, żeby komuś dogryźć. My po prostu walczymy z pseudohodowcami. Pieski prezentowane na fotografiach białeyorki to nie są biewery. To kundelki. W dodatku o zaniedbanej szacie. Białeyorki nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że na tym forum jest trochę kynologów, którzy rozróżniają rasy.
Nie wolno sprzedawać kundelków za drogie pieniądze, twierdząc, że to psy rasowe. To nie fair w stosunku do kupujących - oraz mnożenie psiego nieszczęścia.

Dokładnie

Poza tym białeyorki jesy dziwnie nieczuła na psie dramaty, rozgrywające się na tym wątku....

Też to zauważyłam.

ps. Na tym zdjęciu białeyorki to chyba są 2 malatany albo półmaltany :hmmmm:

Posted

Białeyorki, zapewniam cię, że moje psy są zadbane. To akurat inna rasa, ale też długowłosa (zresztą kuzyni yorków). Akurat papilotów nie potrzebują. I odrobinę się znam na psach.

Posted

białeyorki - moja sunia nie chodzi w papilotach tym bardziej nie używam perfum:razz: biega po ogrodzie, bawi się z wilkiem mix......, ale ....jest zadbana!!!

Jak robisz zdjęcia psiakom i chcesz się nimi pochwalić(bo chyba po to wklejasz - żeby się pochwalić, a nie odstraszyć) to je choć wykąp i uczesz!!!! Nic bym nie mówiła, żeby choć na jednym Twoim zdjęciu psiaki wyglądały na zadbane ;) ale niestety .......:shake::shake:

Posted

białeyorki napisał(a):
To ty jesteś w błedzie bo to są szczeniaki po dwóch biewerach,ale niestey nie urodziły sie biewery tak jak się spodziewał hodowca .Zapewne liczył się że od razu będzie miał kilka sztuk pięknych łacietych biewerków ,ale się przeliczyl i w tym tkwi problem.Bo niestety będzie musiał zmienić psa który w obecnej chwili nie przkazuje cech biewera.Zdarza się.W hodowli trzeba sie liczyć i podejmować ryzyko ażeby osiągnąć spodziewany sukces.Poczekamy, zobaczymy.A ty Biewerka dostałaś porządne otrzęsiny od niektórych osób na dogo,a teraz widzę że sama jesteś taka sama jak one.Ja nigdy nie krytykowałam twoich psów mimo że tak jak moje są bezpapierowe-czyli zwykłe kundle niemieckie.Moje chociaż są zachowane w rasie ,a twoje okaże się.Jak będą miały półtora roku wtedy je sama ocenie i napisze swoje zdanie.A narazie ładne puchatki z nich są i niech się zdrowo chowają dla ciebie.:mad:

Ja nie krytykuje twoich psów nie mówiłam że są brzydkie czy coś takiego mi jedynie o to chodzi że ty KŁAMIESZ ja wiem od kogo je masz rozmawiałam z tą osobą.

Teraz poprostu boisz się przyznać że mam racje.

Te sunie sa mieszane, bo biewerku i po yorku. Ja już te suczki nie raz widziałam.

Posted

Białeyorki nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że na tym forum jest trochę kynologów, którzy rozróżniają rasy.
Właśnie widzę tych fachowców co tu wypisują i jak się znają na rasach psów.Moje psy nie mają kołtunów i są systematycznie czesane,ale przecież nie chodzą po ringach i nie muszą wyglądać jak lalki Barbi, nigdy też nie miały choroby skóry za co mnie chwali pani doktor weterynarz.Chodzi o zbyt częste kąpiele yorków ,które niestey tylko im szkodzą .Jak czytam wasze porady kosmetyczne dotyczące tej rasy to aż mnie ręka świeżbi aby was walnąć w te wasze puste głowy.Ale co tam nie liczy się pies który nie znosi częstych kąpieli tylko dobre samopoczucie właścielki,która gotowa jest na wszystko aby poszpanować przed znajomymi.Szkoda że wy tak mało zdjęć wklejacie swoich piesków.Napewno było by co skrytykować.A poza tym jest to wątek o biewerach a nie o waszej wiedzy na ich temat ,bo macie jej strasznie mało.

Posted

białeyorki napisał(a):
Białeyorki nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że na tym forum jest trochę kynologów, którzy rozróżniają rasy.
Właśnie widzę tych fachowców co tu wypisują i jak się znają na rasach psów.Moje psy nie mają kołtunów i są systematycznie czesane,ale przecież nie chodzą po ringach i nie muszą wyglądać jak lalki Barbi, nigdy też nie miały choroby skóry za co mnie chwali pani doktor weterynarz.Chodzi o zbyt częste kąpiele yorków ,które niestey tylko im szkodzą .Jak czytam wasze porady kosmetyczne dotyczące tej rasy to aż mnie ręka świeżbi aby was walnąć w te wasze puste głowy.Ale co tam nie liczy się pies który nie znosi częstych kąpieli tylko dobre samopoczucie właścielki,która gotowa jest na wszystko aby poszpanować przed znajomymi.Szkoda że wy tak mało zdjęć wklejacie swoich piesków.Napewno było by co skrytykować.A poza tym jest to wątek o biewerach a nie o waszej wiedzy na ich temat ,bo macie jej strasznie mało.

Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. :-o:-o:-o

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...