artasik Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Nie chce nikogo oskarżać bo ta osoba sama się wcześniej czy później zdemaskuje. Jest mi poprostu przykro że w ten sposób ktoś mnie obsmarował przed Niemcem. :oops:
Mraulina Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Zdemaskuje się. Poczekamy. Na forum jest już ktoś taki...
BIEWERKA Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 ja tez już doszłam do wniosku że nie ma co się chwalić że się jedzie po psy. To jest okropne co się teraz wyprawia, rodak rodakowi za granica dupę obrabia. Dokładnie jest tak jak mówią o Polakach że są zawistni.
Migotka Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Homo homini lupus est ale nie wiem dlaczego ??? życie takie krótkie i poco tak sobie kopać dołki ???? :shake:
BIEWERKA Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Ale wiecie co jest przecież tyle tam hodowców od których można psy kupić, po co takie coś robić i na dodatek psuć opinie innym. Ja wiem że nie jest łatwo kupić tam psy bo sama dzwoniłam już do kilku jak nie kilkunastu hodowli i często w odpowiedzi miałam Polakom nie sprzedajemy to po co dawać im kolejne powody do odmowy.
Mona4 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Brak slow:shake: to tylko zadrosci i zawisć,niestety na dogo takich niebrakuje:angryy:
Migotka Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Obiecane fotki ... jutro brzuszek kończy 6 tyg. Oby tak dalej......
jolisia34 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Piękny brzusio:loveu:Rambuś zobaczył i cały dumny od rana chodzi:multi:
Migotka Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Pańcia sobie pisze na dogo a one demolują moje " legowisko " :mad:
Mraulina Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Jak ja bym chciała mieć biewera! Kolega chyba jednak biewera z Niemiec przywiezie. Jedzie do pracy, rozejrzy się.
Migotka Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Agata_B napisał(a):Ile będzie maluchów? :) wiadomo juz? Przy badaniu wet. widział conajmniej 5 maluszków......:p
Vectra Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Migotka napisał(a):Przy badaniu wet. widział conajmniej 5 maluszków......:p to chyba bardzo dużo jak na yorka prawda ? :razz:
bachar Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 To zależy. Miałam yorkę, która rodziła 6-8 maluszków. Nie była mała, ważyła 2,8 kg.
chemicalo Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Vectra napisał(a):to chyba bardzo dużo jak na yorka prawda ? :razz: u mojego w miocie było 8 ;]
BIEWERKA Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Z tym USG tez różnie bywa, ja byłam suczka miała mieć koło 6 bo tak wynikało z USG a były 3 szczeniaki. Mi wet mówił że najlepiej jest podać ilość szczeniaków ze zdjęcia RTG chyba to się mówi- tego czarnego. Na zdjęciu robi kratkę i liczy czaszki.Bo na USG zwłaszcza tym starym nie ma obrazu w 3 poziomach i szczeniaku się poruszają to można policzyć jednego szczeniaka dwa razy. Co innego te nowe USG obraz jest bardzo czytelny i da się rozróżnić różne warstwy. Szczeniaki widać jak by były namalowane nawet zobaczycie że maja oczy zamknięte. Ale mało klinik może sobie pozwolić na tego typu sprzęt bo jest bajecznie drogi.
Migotka Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Nigdy nie prześwietlałabym suki ciężarnej a nawet unikałabym takiego badania w całym jej życiu. :czytaj: znając szkodliwy wpływ promieni RTG na organizmy żywe .....:shake:
bajadera Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Ja się też tego boję, ale mam znajomego, co robi prześwietlenie tuż przed spodziewanym porodem (tak ze dwa dni), aby wiedzieć, jakie jest ułożenie maluchów i czy przypadkiem nie trzeba szykować się na cesarkę. Zaznaczam, ze to nie w Polsce i nie yorki.
jolisia34 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Masz rację Migotko,popieram:angryy:A takiego weta co zaleca Rtg suce w ciąży omijać z daleka:mad:
Migotka Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Przed badaniem USG wet. mnie uprzedził ,że jak suka jest bojaźliwa to takie badanie może na nią negatywnie wpłynąć i jakoś płód może się zresorbować.....:crazyeye: Germania jest suką zrównoważoną i spokojną zadowoloną kiedy ktoś coś z nią pozytywnego robi a weta nie kojarzy ( narazie) z niczym złym, tak więc można było spokojnie bezstresowo wykonać owe badanie....
BIEWERKA Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ja nie mówię że zaleca tylko mi powiedział że to najpewniejszy sposób policzenia maluchów tu już nie ma pomyłki. Ale wiecie co ja często oglądam filmy gdzie pokazują pracę weterynarzy w Ameryce, to tam bardzo często robią tego typu zdjęcia.
vikiii Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 BIEWERKA napisał(a):Ja nie mówię że zaleca tylko mi powiedział że to najpewniejszy sposób policzenia maluchów tu już nie ma pomyłki. Ale wiecie co ja często oglądam filmy gdzie pokazują pracę weterynarzy w Ameryce, to tam bardzo często robią tego typu zdjęcia. Szczennym suczkom:crazyeye:? Przecież każdy wie jakie negatywne skutki ma RTG na płód - a czy to człowiek, pies, koń......itd to już chyba nie robi żadnej różnicy:shake: Ja bym takiego weta, który robi takie zdjęcia ..........:mad:
Mraulina Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Kobietom w ciąży RTG robi się tylko w sytuacjach wyjątkowych! A zresztą, ile szczeniaczków będzie, tyle będzie.
BIEWERKA Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ja widziałam w TV jak robili takie zdjęcia suce jak coś nie tak było z porodem.
Migotka Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 I nici z wystawy :placz: w Chorzowie w czerwcu ... ale jestem zła :angryy::angryy:...... miał też być przemarsz Yorek i wszystko spalone .....kupiłam sobie taki duży ładny kapelusz p. słoneczny i przewiewne buciki no i co ?????? NIE MA WYSTAWY podobno z powodu małej ilości wystawiających.... może mi sie jeszcze przyda kapelusz i buciki ????
Recommended Posts