Soifon Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Oj teraz rozumiem, czemu musi być w łaziene. Ale ja też mam takiego pieska, który sika dokladnie w taki sam sposób. Znalazłam na to rozwiązanie: mój wyżeł chodzi w pieluszce. Pieluszkę nie zakładam tak jak normalnie (czyli przez pupę) bo psu jest niewygodnie. Samcowi wystarczy założyć pieluszkę na około tułowia, żeby tylko zasłaniała to jedno miejsce. Pieluszki dla dorosłych są bardzo chłonne. Ściągamy je przed każdym spacerem i jeśli sa suche zkładamy ponownie. Wiem, że to dodatkowe koszty, ale dzięki temu nas zpies może byż z nami cały czas, a bez pieluszki zasikał nam cały dom. Koszty pieluszek to jakieś 25 zl miesięcznie. Jeśli w przypadku Lorda to by rozwiązało problem to pomogę. Można kuopić jedną na próbę. Quote
Patisa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Oj...Jaga sikała tak pierwszy dzień, teraz ciut lepiej jest. Ale rozumiem co to za ból, moi rodzice wywalili by mnie za to w domu, podziwiam Twoją rodzinę, fajni ludzie ;) Quote
malicja Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 podnosze! potrzebne grosiki na karme dla kropkowatego :modla: Quote
Soifon Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Ja pomogę, ale nie w tej chwili bo dostałam baaardzo dostałam mandat od straży miejskiej za to, że wieszałam na słupie ogłoszenie o psie, którego znalazłam an ulicy. :-( Jak się jakoś pozbieram po tym mandacie to coś na pewno wyślę dla Kropeczka. Quote
:: FiGa :: Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Dzięki :calus: Nie poddawaj się, wieszaj dalej, tylko nie daj się na tym złapać :evil_lol: Quote
kamilka91 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Prosimy o pomoc! Liczy się każdy grosz... Quote
Patisa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 I co? Odezwał się ktoś z łaciatego? Na pewno rzucili się by pomóc Milordowi...:razz: Quote
Patisa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 kamilka91 napisał(a):z pewnością... :roll: Chociaż - każdy robi co może... ;) Ale nie wszyscy mają znajomych, którzy akurat pilnie poszukują kropka... :roll: Jasne, ze nie każdy. Szkoda, ze im to tak trudno zrozumieć. :angryy: A jak tam Milord żyje?:cool3: Quote
kamilka91 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Patisa napisał(a):I co? Odezwał się ktoś z łaciatego? Na pewno rzucili się by pomóc Milordowi...:razz: z pewnością... :roll: Chociaż - każdy robi co może... ;) Ale nie wszyscy mają znajomych, którzy akurat pilnie poszukują kropka... :roll: Quote
Soifon Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 :: FiGa :: napisał(a):Dzięki :calus: Nie poddawaj się, wieszaj dalej, tylko nie daj się na tym złapać :evil_lol: Piesek, którego znalazłam wrócił już do swojego domu :multi: Ku przestrodze innych piszę, że nie dałm się złapać na tym jak ogłoszenie wieszałam, tylko oni zadzwonili po numer z ogłoszenia. Pominę szczegóły, ale dodam, że jakoś nie zaiteresowały ich inne ogłoszenia o treści komerycjnej (sprzedam wegiel, wycieczki, przeprowadzki) i te nadal wiszą na słupach obok. To jedno ogłoszenie, że znalazłam psa ich zdenerowało na tyle, że chciało im się do mnie zadzwonić i posłużyć się podstępem. Naprawdę tego nie rozumiem :shake: Quote
kamilka91 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ludzie są dziwni... i niesprawiedliwi... :shake: Dobrze, że psiak wrócił do domu. :multi: A tymczasem - prosimy o pieniążki dla Milorda... Quote
kamilka91 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Jestem pierwszą osobą, która dzisiaj do Milordka zajrzała... :shake: Trzymaj się maleńki :loveu: Quote
:: FiGa :: Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Soifon ważne że psiak znalazł właścicieli :loveu: :mad: :mad: SM naszym przyjacielem :loveu: Quote
Patisa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Soifon napisał(a):Ja pomogę, ale nie w tej chwili bo dostałam baaardzo dostałam mandat od straży miejskiej za to, że wieszałam na słupie ogłoszenie o psie, którego znalazłam an ulicy. :-( Jak się jakoś pozbieram po tym mandacie to coś na pewno wyślę dla Kropeczka. O szok!:crazyeye: To świnie!:angryy: Kurde, az sie obawiam czy i ja po łbie nie dostane...:shake: Quote
kamilka91 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ja rozwieszałam ogłoszenia, i jeszcze nigdy mandatu nie dostałam... ;) Ale teraz też chyba będę ostrożniejsza :roll: Quote
Soifon Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name=':: FiGa ::']Soifon ważne że psiak znalazł właścicieli :loveu: :mad: :mad: SM naszym przyjacielem :loveu: Patisa i kamilka91- cieszę się, że przynajmniej Wy mnie rozumiecie ;) na przyszłość miejcie jednak oczy dookoła głowy :cool1:. Jak widać nigdy nic nie wiadomo, a zamiast na mandat, lepiej wydać pieniądze na biedne pieski. Ja też wieszałam już miliony ogłoszeń. Dosłownie ostatnio nie ma miesiąca, żebym nie znalazła jakiegoś psiaka, ale jeszcze pomagałam wieszać ogłoszenia o tym, że komuś piesek zaginął. I nigdy nie było kłopotów. Ważne, że piesek jest już w domku i to jest dla mnie powód do radości. :lol: Obiecuję, że wyślę kilka złotych na Kropeczka tylko muszę najpierw dostać wypłatę. Strasznie mi ten Miliord jakoś leży na sercu - może dlatego, że taki śliczny, a może dlatego, że sama mam takiego "Lejka" w domu :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 bea_m napisał(a):Milord jest u Pati od 15.01.09 to daje 17 dni stycznia 28 dni lutego 31 dni marca 13 dni kwietnia razem dni 89 doba 20zł SUMA 1780zł na dzień 13 kwiecień wydatki 20zł robaki 230zł karma 80zł wizyta (kroplowki leki etc) 20zł wizyta (naswietlanie wenflony ) 90zł USG 75zł wizyta plus leki kroplowki 25 antybiotyk 70zł leki badania krwi razy dwa 50zł RAZEM 710zł Pati 15:21:49 leczenie plus pobyt daja SUME 2490 wpłaty 15.01 200zł 06.02 400zł 10.02 300zł 20.03 300zł 10.04 100zł ............................................................. RAZEM 1300zł 2490zł - 1300zł = 1190 ........................... na dzień 13.04.09 dług Milorda to 1190zł potrzebuje rownież kasy na karme ok. 230 zł W zwiąsku z tym nieśmiało proszę o wsparcie.:modla: A ja nie będę nieśmiała i BŁAGAM i najdrobniejsze wpłaty :modla: Quote
Recommended Posts