:: FiGa :: Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Koszty leczenie: 80zł badania plus leki, 20zł wizyta naswietlanie plus wenflony, 90 USG, 75 wizyta, leki kroplowki, 25 antybiotyk USG wykazało powiekszone obie nerki o pogrubiałej korze, w miedniczkach widoczne złogi. W pecherzu widoczne złogi. jednoznacznej diagnozy postawic sie nie da. Albo to przewlekłe zapalenie nerek albo ropne zapalenie nerek na to wskazywały by tak wysokie wyniki leukocytow. Został zmieniony antybiotyk i właczone leki: witamina B12, Ipakitine, lespewet, kroplowki(glukoza i ringeri). Rokowania jak na razie sa niepomysle raczej to juz niestey droga ku ..... jeste jednak swiatełko nadzieji ze to ropne zapalenie nerek zobaczymy jak zareaguje na leki wtedy bedzie pewnosc. Na moje pytanie czy moze isc do adopcji odpowiedz była -nie mozliwe. Gdyby nie to, ze wiem co robic został by poddany leczeniu szpitalnemu. Najgorsze sa dla mnie kroplowki bardzo czasochłonne jedna idzie srednio 3.5 a ma ich dwie rano i wieczorem. tzreba siedziec przy nim bite 7 godzin dziennie. Jutro wieczorem podam jena mu podskornie, wyjme jeden wenflon niech zyły mu odpoczną. Przykro mi , ze pzrekazuje takie wiesci no ale moze stanie sie cud i bedzie lepiej....trzeba wierzyc do końca.Trzymajcie kciuki... Wierzcie :( Quote
kamilka91 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Biedny Grys... :placz: Mam nadzieję że uda się go uratować... :-( Trzymam :kciuki: Quote
Paulina_mickey Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 :: FiGa :: napisał(a):Trzymajcie kciuki... Wierzcie :( Ojej :-( :kciuki: Quote
:: FiGa :: Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Nadzieja jest... jeśli wyjdzie na prostą kolejną sprawą będzie znalezienie dobrego domu, a to również nie będzie łatwe :( Quote
kamilka91 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ale na razie najważniejsze, żeby przeżył... :-( A domek pewnie jakiś się znajdzie... Quote
:: FiGa :: Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Ciągle siedzisz mi w głowie Grysku... Quote
orpha Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Grysku kochany walcz , jestesmy z Toba psinko .... Quote
Anusia&Saba Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Na pierwszą... może ktoś Cię w końcu ujrzy... :-( Quote
:: FiGa :: Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Pilnie potrzebne wsparcie finansowe... leczenie jest drogie :( Quote
kajkoowa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 ojej,bardzo szkoda psiaka, biedaczek:-(:-(:-(:-(:-(:-(:placz::placz::placz::placz::placz::placz: w górę, Grysiu, w górę!! przecież wiemy, że wyzdrowiejesz!! Quote
Recommended Posts