esperanza Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Gdy zabierałyśmy go ze schroniska nie wiedziałyśmy jeszcze jak bolesną lekcję dostał od innych rezydentów. Dokładne oględziny w klinice pokazały kilka ran, w tym jedną bardzo głęboką i wymagającą szycia. Psiak ma założone szwy, a my nie mamy dla niego innego miejsca niż kojec z budą. :placz: Pilnie szukamy dla niego domowego dt. Psiak ma około 6-7 miesięcy i waży niecałe 15kg. W schronisku był bardzo krótko. Niestety nie ma chipa. Quote
re_ves Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 ja zaglądam :) psiaczek śliczny, taki nietypowy :loveu: Quote
esperanza Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Maluch ma tymczasowy tymczas Jest bardzo czystym psem, załatwia się tylko poza domem. Szew niestety nie wygląda rewelacyjnie, ale najważniejsze że rana została oczyszczona Quote
Bazyliah Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Nie zachwycał się, bo nie widział psiaka. Teraz zobaczył i już się zachwyca :loveu: I cierpi, że nie ma miejsca na tak sporego psa. Bo psisko przecudowne... Ten czarny pychol :loveu: Quote
millarca Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 przepiekny! Alez umaszczenie :crazyeye: a jaki ma charakter? lekliwy czy odwazny,lubi ludzi? Quote
esperanza Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Zdecydowanie lubi ludzi, ale się nie narzuca. Nie jest lękliwy, ani agresywny. Najlepiej znają go gemsi i jayo, więc poproszę, by opisali swoje obserwacje :p Quote
Folen Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ja też się zachwycam, bo szczeniak nieziemsko piękny! Quote
Owieczka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Oj cudo :loveu: a jaki przytulacha :lol: w schronisku kleił sie i zaczepiał Jestem grzeczny do innych psiaków ale lubie pozaczepiać do zabawy I taki jestem na wielkośc ( średni psiak) :loveu: To pare fotek jeszcze ze schroniska Quote
esperanza Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Wiedział kogo najbardziej zaczepiać :evil_lol: Quote
Bazyliah Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Piękne psisko. Jest ktoś chętny do robienia ogłoszeń? Quote
gemsi Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 no to ja wtrącę kilka słów na temat tego pana, Maliniak vel Malin, a ostatnio po prostu Heniu , bo do niego pasuje i juz, Heniu to rezolutny chłopiec, jest absolutnie czysciutki, nie sika w domu, mowi jak chce wyjsc z domu, co prawda sam nie otwiera drzwi, ale potrafi powiedziec :). Heniu lubi jeść, jak ma za mało to tez sie upomina, jest zgodnym psiakiem, nie jest agresywny, ale szuka w stadzie autorytetów, no i szukał, szukał i znalazł, upatrzył sobie swojego rówieśnika jednak dwa razy większego, z upodobaniem daje sie mu podgryzać, tamten może z nim zrobic absolutnie wszystko a Heniu czołga sie jak Toudi :), i chodzi za swoim autrytetem jak pies, i kopiuje wszystkie zachowania autoryteta, Autorytet szczeka na koty, wiec Heniu tez stara sie jeszcze głośniej, Autorytet podgryza suki, wiec Heniu tez ... itd. Ze względu na to że ma gruba sierść nie przeszkadza mu tarzanie sie w śniegu, chętnie siedzi w ogródku , ale też wraca jak sie go zawoła, generalnie bardzo sympatyczny dzieciak.... Quote
Owieczka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Co tu taka cisza :placz: psiaku do domu !! Quote
Folen Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Jak można pomóc ślicznotkowi? Bo samymi achami to się raczej nie da.... Quote
Bazyliah Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Folen napisał(a):Jak można pomóc ślicznotkowi? Bo samymi achami to się raczej nie da.... achami też się da - dzięki temu watek na górze ;) A wbrew pozorom, przez dogo też domek można znaleźć. Swoje tymczasy już dwa tak wyhopałam :) Pewnie tradycyjnie - ogłoszeń trzeba... Quote
Folen Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 To miałaś Bazyliah szczęście ;) Bo w mojej "karierze" na dogo, to się jeszcze nie zdażyło, żeby wyadoptować psa w ten sposób, ale ja tam pecha czasem przynoszę, więc ostrzegam :evil_lol: Może w weekend mogłabym parę ogłoszeń wrzucić, tylko prosiłabym o tekst i namiary na kogo podawać. Quote
esperanza Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Ma tylko allegro i jest na belgach. Namiary i tekst są tu. szczeniak jak malowanie-Maliniak- prawie malinois (528941398) - Aukcje internetowe Allegro Bardzo będziemy wdzięczni za pomoc w ogłoszeniach. Quote
esperanza Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Czekamy na relacje od gemsi i jayo :razz: Quote
Recommended Posts