Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy zabierałyśmy go ze schroniska nie wiedziałyśmy jeszcze jak bolesną lekcję dostał od innych rezydentów.
Dokładne oględziny w klinice pokazały kilka ran, w tym jedną bardzo głęboką i wymagającą szycia. Psiak ma założone szwy, a my nie mamy dla niego innego miejsca niż kojec z budą. :placz:
Pilnie szukamy dla niego domowego dt.

Psiak ma około 6-7 miesięcy i waży niecałe 15kg.
W schronisku był bardzo krótko. Niestety nie ma chipa.

Posted

Maluch ma tymczasowy tymczas

Jest bardzo czystym psem, załatwia się tylko poza domem.

Szew niestety nie wygląda rewelacyjnie, ale najważniejsze że rana została oczyszczona

Posted

Nie zachwycał się, bo nie widział psiaka.

Teraz zobaczył i już się zachwyca :loveu: I cierpi, że nie ma miejsca na tak sporego psa. Bo psisko przecudowne... Ten czarny pychol :loveu:

Posted

Oj cudo :loveu: a jaki przytulacha :lol:

w schronisku kleił sie i zaczepiał

Jestem grzeczny do innych psiaków ale lubie pozaczepiać do zabawy

I taki jestem na wielkośc ( średni psiak) :loveu:

To pare fotek jeszcze ze schroniska

Posted

no to ja wtrącę kilka słów na temat tego pana,
Maliniak vel Malin, a ostatnio po prostu Heniu , bo do niego pasuje i juz,
Heniu to rezolutny chłopiec, jest absolutnie czysciutki, nie sika w domu, mowi jak chce wyjsc z domu, co prawda sam nie otwiera drzwi, ale potrafi powiedziec :).
Heniu lubi jeść, jak ma za mało to tez sie upomina, jest zgodnym psiakiem, nie jest agresywny, ale szuka w stadzie autorytetów, no i szukał, szukał i znalazł, upatrzył sobie swojego rówieśnika jednak dwa razy większego, z upodobaniem daje sie mu podgryzać, tamten może z nim zrobic absolutnie wszystko a Heniu czołga sie jak Toudi :), i chodzi za swoim autrytetem jak pies, i kopiuje wszystkie zachowania autoryteta, Autorytet szczeka na koty, wiec Heniu tez stara sie jeszcze głośniej, Autorytet podgryza suki, wiec Heniu tez ... itd. Ze względu na to że ma gruba sierść nie przeszkadza mu tarzanie sie w śniegu, chętnie siedzi w ogródku , ale też wraca jak sie go zawoła, generalnie bardzo sympatyczny dzieciak....

Posted

Folen napisał(a):
Jak można pomóc ślicznotkowi?
Bo samymi achami to się raczej nie da....

achami też się da - dzięki temu watek na górze ;) A wbrew pozorom, przez dogo też domek można znaleźć. Swoje tymczasy już dwa tak wyhopałam :)

Pewnie tradycyjnie - ogłoszeń trzeba...

Posted

To miałaś Bazyliah szczęście ;)
Bo w mojej "karierze" na dogo, to się jeszcze nie zdażyło, żeby wyadoptować psa w ten sposób, ale ja tam pecha czasem przynoszę, więc ostrzegam :evil_lol:
Może w weekend mogłabym parę ogłoszeń wrzucić, tylko prosiłabym o tekst i namiary na kogo podawać.

• 2 weeks later...