bokser Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 WITAM MOJ MALY OWCZAREK NIEMIECKI (3,5 MIESIACA) MA GRZYBICE. OGNISKO ZNAJDUJE SIE NA UCHU...BYLEM U WETA POBRAL WLOS Z UCHA KIEDY PRZYSZLY WYNIKI DAL MI COS CO WYGLADA JAK PIOCHTANINA (DENATURAT) I POWIEDZIAL ZE NA TO JEST PIES WRAZLIWY KAZAL STOSOWAC CO 2 DNI UCHO MU TYM SMAROWAC. Dodam jeszcze ze ucho mu oklaplo...:(a wczesniej mial podniesione... czy on je jeszcze podniesie czy to juz tak zostanie?Slyszalem ze moze stracic sluch skoro mu oklaplo...:( Quote
madzior_ka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 niestety nie wiem wiele o grzybicy ale z tego co słyszałam to oklapnięcie ucha nie prowadzi do ogłuchnięcia....mojej znajomej ONek miał najpiewe postawpne uszy a potem dawała mu chyba za mało wapnia i jedno mu zpostało postawione (baaardzo szybko rosnął i nawet zaczął kulec z braku wapnia) a deugie mu klapło i juz nie staneło i jest ok....ale z grzybicą to nie wiem jak jest :oops: Quote
Basenji Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 Proponuję przenieść ten temat do działu Weterynaria - tam powienieneś/aś dostać pełniejszą i wiarygodną odpowiedź. Zdrówko P.S Szkoda tak małego piesiaka :cry: Quote
coztego Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 Slyszalem ze moze stracic sluch skoro mu oklaplo...:( Kształt uszu nie ma nic wspólnego ze słuchem. Już w innym topiku pisałyśmy Ci, że uszko stanie spowrotem w swoim czasie. Quote
madzior_ka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 ja też proponuję na weterynarie i miejmy nadzieję że wszstko bedzie ok - ja i Denis trzymamy kciuki! Quote
maw Posted October 28, 2004 Posted October 28, 2004 czesto sie dziej tak, że jak pies ma chore ucho ( np moj lab) to to chore jest ochlapniete ( takie smutne) poxniej sie podnosi...byc moze tak ma tylko moj piesio :) Quote
pepsi Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 Bila ma ze swoim Bilbkiem (labradorek) identyko problem, wiem że jest w trakcie leczenia. Szczegółów nie znam :( ale dam jej cynka żeby napisała czym Bilbas jest leczony :wink: Quote
Bila Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 Bilbadło miało drożdżaki w uchu (lewym). Dostaliśmy środek do płukania plus ministrzykaweczka (3 razy dziennie) plus maść plus czyszczenie ucha. Po dwóch tygodniach, kiedy okazało się, że jeszcze grzybobranie trwa, Bilbadło dostało PIGUŁY -ANTYBIOTYKI (wielkości b. dużej). Po pół piguły 2 razy dziennie i jeszcze płukania w dalszym ciagu. W efekcie gzryba się pozbyliśmy, czego i Wam również życzę. Quote
Recommended Posts