Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie dwa ujadające psy nie pomogły, jak sztywny pijaczek wlazł mi na działkę - ale on chyba nawet nie wiedział gdzie, jest ani tych psów nie słyszał :p więc i pies czasami nie pomaga. Najlepiej zadbać o dobre zabezpieczenie posesji, płot, kłódka, jak mocno niefajna okolica to pokusiłabym się i o pastuch u góry. Pies do tego swoją drogą.

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sztywny pijaczek nic nikomu ni zrobi, hehe
a martens, co, jak kos kocha psy, chce je miec, mieszka w głuszy? to co specjalnie ma miec małego pieska, czy jak??

a jeszcze: ja mowie o sytuacji, w ktorej pies mieszka w domu, nie w budzie. naprawde, sama swiadomosc dziala. dzialala przez 15 lat, tyle zyl misio. w wczesniej roznie bywalo..

Posted

[quote name='sleepingbyday']sztywny pijaczek nic nikomu ni zrobi, hehe
a martens, co, jak kos kocha psy, chce je miec, mieszka w głuszy? to co specjalnie ma miec małego pieska, czy jak??
[/QUOTE]

Oczywiście, że nie ;) Ja nie napisałam, że pies nic nie daje (bo daje dużo, zwłaszcza do myślenia), ale nie można polegać na samym psie, że nas ochroni, nie inwestując w inne środki ostrożności.

Posted

[quote name='sleepingbyday']ja mieszkam w okolicy pełnej żuli. nie powinnam miec psa, bo jak jestem z nim na spacerze, ktoś może rzucic butelką???[/QUOTE]

Nie, nie oto chodzi. Wtedy żuli omijasz.
Ale jeżeli wiem, że mieszkam w okolicy pełnej żuli, to nie zostawiłabym na podwórku ujadającego psa jako stróża.

Posted

co ty, ja ich nie omijam, ja za nimi łażę i ich ocyndalam, brudasów jednych :-).
a na serio (choć naprawde zdarza mi sie często ochrzaniać te osobniki) - własnie nie chodzi o zostawianie na podwórku i stróżowanie, ten przykład o ktorym mówiłam - świadomośc istnienia psa na tej posesji zakończyła wycieczki uroczych panów. po prostu się urwało.

• 2 years later...
  • 3 months later...
Posted

Jeżeli pies ma odstraszać jakichś wandalów, czy drobnych złodziejaszków, to spoko, ale jeśli masz coś cennego, to wiadomo, że pies (jaki by nie był) nie jest żadnym problemem ;]