madzior_ka Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Denis to samo:) tez psiaki mu wyrywają ale to nic:) ja mu tez zawsze podsuiszam a jak tylko cos zje co nie za kazdym razem ale recznikiem papierowy wycieram po mokrzejszych posiłkacha le głownie je karme wiec no problemm:) Quote
Mek Posted January 2, 2005 Author Posted January 2, 2005 Kolejny problem :) Dziewczyny prosze Was o kurs kosmetyczny co by ładnie przygotować fige do pokazu. Nie mam zielonego pojecia co i JAK zastosować na kudły psa. NASUWA MI SIE KILKA PYTAN 1 na jaki czas przed wystawa wykąpać psa? 2Czytałem o tym , że nakłada sie pianke na łapy rano a na miejscu tylko napusza sie ii lekko lakieruje.??? Nie kapuje nic z tego przeciez jak nałozy sie pianke to włos bedzie sztywny jak drut i nic nie bedzie sie puszyć :( Ja bym zrobił tak ; rano w dniu wystawy wyprałbym jej łapy i brode i podsuszył pod suszarka i tyle :) Ale pewnie jest to mało prowesjonalne postepowanie wiem , że to sa tajemnice i raczej nikt takich sekretów byle komu nie zdradza, ale jakby co to strasznie prosze Quote
Pink Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Mek, co do przygotowania do wystawy to Ci nie pomoge, ale jedno wiem jako kobieta uzywajaca pianki :evilbat: Jak na mokre wlosy uzyjesz pianke, to po wyschnieciu faktycznie sa sztywne, ale jak przejedzie sie pare razy szczotka, to czesc pianki sie wykrusza i sztywnosc ustepuje burzy wlosow 8) Najlepiej jak zrobisz pare eksperymentow przed wystawa, zeby zobaczyc ile tej pianki potrzeba na jaki efekt. Quote
Mek Posted January 2, 2005 Author Posted January 2, 2005 Najlepiej jak zrobisz pare eksperymentow przed wystawa, zeby zobaczyc ile tej pianki potrzeba na jaki efekt. taki mam właśnie plan , ale czasem dobre podpowiedzi potrafia eksperymenty skrócić a po drugie to szkoda mi psa męczyć :) Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 A mówiłam, ze CI pomoge na pierwszej wystawie i wszystko pokaże ;) to marudzi dalej ;) wysyłam info na prv co masz sobie kupic ;) Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Agatko, on marudzi, bo to facet:)))oni zawsze tak maja:))skaleczy sie lekko a juz umiero bo sie wykrwawia;))))itp:))))) Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Ale z drugiej strony to ja go rozumiem. W końcu przypomnij sobie swoja pierwsza wystawe.... To były czasy ..... Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 hehehe, ja na pierwsza sie w ogole nie stresowalam:))to przyszlo z czasem:)))) Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 eee tam ja się na pierwszej wystawie (tj.10 lat temu) wogóle nie przejmowałam pielęgnacją, bo nie wiedziałam, że poza wykąpaniem i uczesaniem psa trzeba jeszcze coś robić 8) :roll: Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Ja na pierwsza wystawe Danici to wogóle nie pojechałam bo miałam szkolenie słuzbowe, a w dodatku trafilismy do fryzjerki któa nie miała zielonego pojecia na temat przygotowania sznaucera do wystawy... NO i gdyby nie hodowca to na ringu stanąłby mały potworek... ;) Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Ja korzystałam tylko z książki o sznaucerach :) No i psiak był ogolony, nie trymowany!!! A hodowcę widziałam raz w życiu, jak kupowałam psa I na dodatek wtedy nie było dogomanii :( Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 ...i telefonow... :))))))chyba,ze ten hodowca taki lewy ze by nie pomogl:))) Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 teraz to ludziska maja dobrze! Wszystko w internecie jest :) Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 eee, to moja wygladala na pierwsza wystawke TAK:)))ino brody nie miala, bo po operacji,ale i tak dostala zloty medal i zwyc.mlodziezy wiec debiut udany:)) Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 a propos netu i dogomanii, czy znacie gdzies jakas tabelke gdzie jest wyjasniona albo waga,albo wzrost szczeniaka w przelozeniu na jego pozniejsza wielkosc?u szelciakow takie cos jest,a jak to jest z miniaturkami???:((( Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Chyba nie ma . ja wiem tylko od znajomej ze w dniu w któym szczenie kończy 5 tygodni nie powinno miec wiecej niz 18 cm Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 aaaaa w 12 tygodniu???:)))bo nie mierzylam w 5tym:((( Quote
Ka-Vanga Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Hehe, moj pierwszy olbrzym tez byl strasznie zrobiony na pierwsza wystawe. On mial gleboko klatke, a ten fryzjer zostawil ma jeszcze futro na klatce i na brzuchu, bo powiedzial ze tak sie robi :wink: , ja sie wtedy nie znalam i wyszedl rotek z mojego olbrzyma :wink: :lol: . Quote
orsini Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 swoja droga Agatko, moze by takie cos zrobic w Katalogu?o ile by ludziska uczciwie podawali wzrost i wage szczeniat a potem jesli sie da zmierzyc to ile wyroslo. Pare latek wspolnych pomiarow i moze by czlowiek doszedl do jakiejs prawidlowosci albo i nie:))) Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 To juz nie mam pojecia... 12 tydzien to 3 m-ce.... Nie mam pojecia one tak róznie rosnął Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 jestem jak najbardziej za , tylko ze to by trzeba było naprawde współpracy wielu osób... bedzie cieżkie do zrobienia... Bo tak naprawde to tylko hodowcy mogliby porzadnie mierzyc to co u siebie zostawiaja. na innych nie ma co liczyc.... Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Ja się spotkałam na stronie jakiejś zagranicznej hodowli (chyba brazylijskiej czy cóś takiego ;) ), że mieli obmierzone wszystkie szczeniaki, ale nie tylko wzrost, również długość grzbietu, głowy, nóg, dosłownie wszystko. I te dane podawane były na schematach, koło zdjęcia szczeniaka. I każdy szczeniak miał inną cenę. Widziałyście to? Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 nie widziałam, ale jakbys miałą link to ja chetnie zobacze co i gdzie oni mierzyli . To bardzo interesujace! Quote
jostra Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Jak będę miała chwilę to poszukam, ale może być mi trudno znaleźć :-? Raz tylko tam byłam Quote
Agatka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 A nazwy hodowli nie pamietasz... jakbym znała nazwe to moze bym sama wyszperała... Quote
Recommended Posts