Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jostra,ale to JA pisalam,ze moja na grzbiecie jest szorstka,a na lapach puchata,a wiec taka jaka ma byc, wiec on sie czepia i MNIE :evilbat: :evil: :evilbat: :evil: :evilbat:

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mogę się wtrącić do dyskusji?
Jakis czas temu wystawiałam sznaucerki i używałam dla nich kosmetyków JPH. Teraz po przerwie będę wystawiać ponownie i w zwiazku z tym mam pytanie. Jakie kosmetyki są polecane dla sznaucerów, bo z tego co się orientuję jest w tej chwili mnóstwo firm.
Jakie używacie preparaty przed wystawą, a jakie na codzień?
No, jeśli to nie tajemnica, oczywiście :wink:

Posted

gombar ja tez własnie neidanwno interesowałam sie kosmetykami dla snzuaciów bo msuze cos denowi kupic i JPH jest dobre ale wiele osób bardziej chwali bernarda - dla sznaucera: odzywka bananowa,szapon bananowy - bo po pierwsze sa lepsze a po drugie starczają na dłuzej bo sie je rozcienczone z woda uzywa, wiec ja się na nie zdecydowałam, a powiedz cos więcerj jakie sznaucerki bedziesz wystawiał i na jakiej wystawie?

Posted

Sznaucerki mam w domu już od dawna, ale teraz zamieszkała z nami nowa sunia.
Od wiosny zaczniemy wystawy w klasie młodzieży, nie wiem jeszcze dokładnie na jakich będziemy :roll:

Posted

madzior_ka napisał(a):
acha ile masz sznuacerków i masz jescze jakies inne psy? sorry z etak wypytuje ale jak sznuaceromaniacy juz pewnie wiedzą, ciekawska jestem :roll:

Z tego co wiem-ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy.....
Mieszka nas razem 11szt. Ja+mąż+2dzieci+5psów+2myszoskoczki.
Z psiaków mam 3 sznaucery, chińską grzywaczkę i boksera-seniora.
Mam nadzieję, że juz wszystko wiesz? :wink:

Posted

No to nic straconego- grzywacze będą jesienią :lol:
A sznaucerka niestety musiałam kupić, bo moja sunia zastrajkowała i nie urodziła mi maluszków :cry: Zrobiłam jej 2 lata przerwy, żeby była wypoczęta i urodziła dla mnie śliczną córeczkę, a on nic.... No to znalazłam sobie nową suńkę, ale jest spokrewniona z moją "wydrą", więc to też rodzina :wink:

Posted

Mała jest z di Emergo. Matka amerykanka (po tym samym ojcu co moja starsza suczka), a ojciec z Moskwy tylko czasowo był w Polsce.
No wię moja starsza suńka to jest dla małej ciocia :P

Posted

Na stronie foty powinny niedługo się znaleźć. Niestety sama nie robię strony i dlatego.....
A tutaj nie umiem wkleić fotki, więc pewnie ich nie będzie :-?

Posted

gombar !

Oni mieszkają w Kielcach,a piesek ma już 1 rok.
Kurcze , mam nadzieję ,że dobrze mi podali nazwę hodowli , chyba ,ze jest to może jakś piesek od Twojej suki , a przydomek ma już inny.

Posted

Olivka napisał(a):
gombar !

Oni mieszkają w Kielcach,a piesek ma już 1 rok.
Kurcze , mam nadzieję ,że dobrze mi podali nazwę hodowli , chyba ,ze jest to może jakś piesek od Twojej suki , a przydomek ma już inny.

To pewnie już jakiś wnuczek mojej suczki, bo u mnie ostatni miot pieprzaków urodził sie w walentynki 2002r.
Jostra-Baldur jest ode mnie, a Essentia to hodowla z Poznania, ale można się pomylić, bardzo podobne nazwy.

Posted

gombar napisał(a):
Jostra-Baldur jest ode mnie, a Essentia to hodowla z Poznania, ale można się pomylić, bardzo podobne nazwy.

Udał Ci się chłopak :D
orsini - w sumie Esseni a Essentia to co innego :roll: