iac1 Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 ....i dziekujac za wszystkie rady od was drodzy dogomaniacy !!!! od czasu kiedy wercia byla malym szczeniaczkiem a teraz zdala egzamin na ocenę doskonałą hmmm na 200 punktow zarobila 192 a zdawała u sędziego Zbigniewa Milewskiego przed nami jeszcze nie jeden egzamin w karierze ale....pierwsze kroki zostały zrobione jestem dumny i ciesze sie ogromnie pozdrawiam serdecznie i pochwalcie sie swoimi wynikami bez wzgledu na liczbe punktów nie musicie sie wstydzić hau hau Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 wiesz nie pozostaje nic innego tylko pogratulowac! Swietnie sie spisalyscie;) Mam nadzieje ze w dalszej "karierze" ebdzie Wam tak samo przypisywac szczescie :angel: Quote
Skanka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 No świetnie, cieszę sie strasznie, że wszystko poszło ok. no więc za dobry początek :drinking: Quote
Cally Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 gratuluję i życzę dalszych sukcesów :lol: !!! za psiaki :drinking: :drinking: :drinking: Quote
tynka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 Super gratulacje!!!! Piękny wynik!!! :D My z Fabią we wrześniu... rany jak sobie pomyślę... brrrrr Quote
Mutare Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 My wczoraj zdawalismy tez nasz pierwszy egzamin PT - ZDALISMY co prawda bez wiekszych rezultatów bo na 177/200 pkt i ocena :dobra :angel: Przed nami równiez jeszcze nie jeden egzamin i mam nadzieje że pójdzie nam lepiej :wink: Quote
Mokka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 My również gratulujemy. Uścisk łapy od Leona, który w niedzielę zdał IPO-1 (wcale się nie chwalimy :lol: ). Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 Zdawalismy u trenerki Daniłowicz great kobietka na początku byłem sceptycznie nastawiony do niej ale potem sie przekonałem - fantastyczne wyczucie psów i nastawienie kilka razy były spięcia ale to wyszło tylko na dobre i nam i werce. Za pośrednictwem tego postu - pani małgosiu BIG THANKS Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 A co do egzaminu to na wynik ma znaczenie wszystko pogoda inne psy samopoczucie psa -np na probnym egzaminie zdobyłem tylko 172 punkty a na egzaminie 2 tygodnie pozniej juz 192 punkty czyli dzien dniu nie równy jak były dni to tak sie ciezko prowadziło psy ze to normalnie kazdemu nerwy puszczały .... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 tynka, mam nadzieje ze przejdziecie samych siebie na zdawaniu :drinking: Quote
Mokka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 Iac, my też chodziliśmy na PT do p. Małgosi na jesieni ub.r. :ylsuper: . W maju u was byłam raz w środę z takim potwornie agresywnym żółtym psiskiem, ale Ciebie nie pamiętam bo wszyscy obcy, a ja musiałam mojego pilnować, żeby was nie pozjadał. Wierz mi, że on nie jest cały czas taki, wtedy był niedługo po operacji, trochę cierpiał i był potwornie głodny. Miałam nadzieję, że socjalizacja z grzecznymi pieskami coś mu pomoże :D Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 wlasnie Podziwiam ludzi ktorzy mimo ze mieli agresywne psiaki pojawili sie na szkoleniu co swiadczy o tym ze NIEktórzy dostrzegaja problemy jakie maja z wlasnymi psiakami co jest godne nasladowania dla innych oczywiscie trudno spamietac kazda osobe z osobna tym bardziej ze nasza grupa liczyla okolo 14 osob - choc wiadomo ze wielu nie bylo a agresorow tez bylo kilkanascie musze zauwazyc ze wiele psow ktore byly agresywne wyszly na prosta droge i z pewnoscia beda mozliwe do ulozenia w przyszlosci a pani Małgosia Daniłowicz jest prawdziwym expertem jesli chodzi o poznanie psychiki psów Quote
Mokka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 Na naszym egzaminie IPO też było posłuszeństwo, które zaliczyliśmy na 94/100, a na obronie puszczamy pozoranta (bardzo często już na 1-szą komendę). Niesfornemu psu przyda się każda ilość szkoleń, więc my idziemy dalej, ale jeszcze nie podjęłam decyzji na jakie szkolenie zapiszemy się teraz. Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 Oczywiscie kazdemu zycze sukcesów na EGZAMINACH a szczescie tez jest potrzebne kazdemu nawet ladnie ulozonemu psu fakt faktem ocena dobra tez nie jest zla choc liczy sie sam fakt podejscia do szkolenia juz samo to powinno byc sprawa szczegolna ... my oczywiscie bedziemy podchodzic do nastepnych szkolen bo jest to napewno dobra zabawa nie tylko dla psa ale i dla wlasciciela Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 mOkka wlasnie Jakie sa te szkolenia napisz mi lub ktokolwiek inny bo jak skonczylismy teraz pierwszy Psa Towarzyszacego I stopnia to co nas jeszcze czeka Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 mam regulamin - taka mala zielona ksiazeczka ALE MAM tylko do PT TROPIACEGO I mistrzostwa polski psów towarzyskich prosba do Zemata który chyba posiada aktualne regulaminy na psa obronnego itd lub ktokolwiek inny prosze o zamieszczenie na forum Quote
Mokka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 Nie wiem, czy jestem na czasie, bo na jesieni szkolenia mają być cośkolwiek zrewolucjonizowane, ale 1/ możesz iść po linii posłuszeństwa i robić PT2 i PTT, gdzie duży nacisk położony jest na pracę węchową (chodzenie po śladzie, znajdowanie zguby, wybieranie własnego aportu z innych - to na pewno robiliście u p. Małgosi), jest też trochę posłuszeństwa 2/ IPO - 3 stopnie, gdzie masz posłuszeństwo (trochę szerszy zakres niż na PT-np. aport przez przeszkodę), tropienie oraz oczywiście obrona Szczegółowe regulaminy znajdziesz na stronie ZK, ale jak powiedziałam mają być zmiany i nie wiem, czy nowe regulaminy są już dostępne. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 jest to napewno dobra zabawa nie tylko dla psa ale i dla wlasciciela ale neistety niektorzy wlasciciele sa abrdzo spieci, a spy to wyczuwaja i niestety potem wynik jest marny... Quote
Mokka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 Egzamin (choć na pewno dobra ocena bardzo cieszy) jest tylko dodatkiem do szkolenia. W moim przypadku najważniejsze jest co ze szkolenia mogę spożytkować na co dzień. Na przykład dzisiaj rano mój pies (bez smyczy) stał kilka metrów od dobermana i patrzył mu w oczy. Gdy krzyknęłam - przybiegł do mnie i nie było awantury. Kilka miesięcy temu było to nie do pomyślenia, rozgorzałaby walka, bo ten dobermanek też nie od macochy (nie mogę zaręczyć, że jutro byłoby równie łatwo zapobiec starciu, ale dziś mam małą osobistą satysfakcję :D ). Ale oczywiście każdy chciałby się pochwalić jak najlepszym wynikiem na egzaminie, bo to przecież bardzo cieszy. Quote
Flaire Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 My też robiliśmy PT-1 u pani Małgosi, byliśmy u Was dwa razy z wizytą w środy, taki niesforny airedale, może nas pamiętasz. Właśnie zdaliśmy PT-2 na 197 punktów (już się gdzie indziej chwaliłam, ale jestem tak z Misi dumna, że muszę jeszcze raz!!!). Mnie nie odpowiada psia agresja ani szczekliwośc, więc zdecydowanie nie interesuje mnie obrona i dlatego wybraliśmy PT-2. Szkoliliśmy razem z grupą IPO i teraz jestem jeszcze bardziej przekonana, że zrobiliśmy dobry wybór. Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiemy. Na jesieni planujemy PTT. Być może będzie kurs prowadzony przez pana Lenarta, który ma opinię super eksperta. Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 tak pamietamy hehehe zobaczcie jak to fajnie spotkac fajowych ludzi Great.... a poza tym wlasciwie nam polecaja ten kurs pt II ale oczywiscie kasa tez sie liczy w szczegolnosci prawie 600 zeta to nie malo tym bardziej ze kursy obronne beda rownie drogie ...sic!!! czy wlasciwie to musi byc takie drogie pytanie o p. Lenarta z czego on jest taki super experciak od wszystkiego... czy szczegolnie jakies....szkolenie Quote
iac1 Posted June 26, 2003 Author Posted June 26, 2003 szkolenia pewnie zawsze cos daja i 197 punktów to cholernie duzo !!!! gratulacje Quote
Mokka Posted June 26, 2003 Posted June 26, 2003 Niestety szkolenie IPO jest jeszcze droższe (750zł.), ale psy, które zdały na ocenę doskonała PT-1 korzystały ze zniżki 10% w następnych kursach. Nie wiem, czy teraz też tak będzie, ale niestety szkolenia kosztują i trzeba trochę zainwestować w pieska z fakultetami. :D Quote
Recommended Posts