Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bokserka w pilnej potrzebie, ma ogromnego guza. Sama nie dam rady wyprowadzić ja na prostą. Macie jakieś pomysły? Ja się załamałam kiedy patrzyła mi w oczy...

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie znalazłam dziś taką boksię w azylu, sama nie wyprowadzę małej, nie dam rady, nie mam pojęcia gdzie zwrócić się o pomoc

Boksia dzis zostala zabrana z azylu, pojechala do kliniki.
Dziewczyny boksiowe zareagowaly blyskawicznie.:klacz::klacz::klacz::klacz:

Trzeba bedzie jednak jakos im pomoc.

Napisał Germaine

Sunia Elena jest pod naszą opieką (Adopcje Bokserów: www.bokserywpotrzebie.pl - nie mylić z Fundacja Boksery w Potrzebie) , jest w klinice, jutro badanie krwi, potem rentgen i konsultacja w sprawie operacji tego gigantycznego guza. Oprócz tego guza sunia ma jeszcze kilka mniejszych guzów, nie wiadomo, czy lekarze będą w stanie jej usunąc wszystko jedną operacją, być może będa potrzebne dwa zabiegi. Sunia jest bardzo smutna i zrezygnowana. Informacje na jej temat i zdjęcia znajdą sie wkrótce na naszej stronie.
Bazarki na operacje i leczenie Eleny na pewno sie bardzo przydadzą!!

Najnowsze info

ELENA
Miejsce pobytu: dom tymczasowy w Warszawie
Kontakt w sprawie adopcji: Germaine tel. 0608 394 775,
Joanna tel. 0607 32 99 32
Wygląd: pręgowana, potężna, ok. 30 kg

Elena prawie rok błąkała się po Wołominie (pod Warszawą). Często zaglądała do sklepu spożywczego, skakała na klamkę i otwierała drzwi żeby wejść i prosić o jedzenie. Miejscowy hycel w porozumieniu z Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami i sprzedawczynią ze sklepu zabrał suczkę do przytuliska.
Od dziś Elena jest pod naszą opieką w klinice weterynaryjnej.
Wolontariuszka, która wiozła suczkę do kliniki mówi:
"W samochodzie jechała grzecznie, ale dawno nie widziałam tak bardzo smutnego i zrezygnowanego boksera."
Wstępne badania wykazały: bardzo duży guz (wielkości grapefruita) gruczołu mlekowego 4 pary po lewej stronie, mniejsze guzki w gruczołach 3 i 5 pary po stronie lewe, powiększony węzeł chłonny podkolanowy, zaostrzony szmer w górnych drogach oddechowych, wypływ z nosa, serce i płuca osłuchowo bez zmian.
Bokserka będzie miała wykonane badania krwi, zostanie odrobaczona, a we wtorek czeka ją konsultacja chirurgiczna.

Wiemy już, że suczka musi przejść kilka operacji usunięcia guzów gruczołów mlekowych. Leczenie będzie długie i kosztowne.
Jeśli chcielibyście Państwo wspomóc je finansowo, wpłaty można dokonywać na konto:

Ursynowska Klinika Weterynaryjna
ul. Pawła Edmunda Strzeleckiego 10e
02-776 Warszawa
nr rachunku: 79 1140 2017 0000 4502 0637 2660
z dopiskiem - leczenie bokserki Eleny
UWAGA! Prosimy o potwierdzenie wpłat mailem: adopcje@bokserywpotrzebie.pl lub smsem: 0608 394 775, 0604 462 624

Posted

Tak jak pisalam w pierwszym poscie, boksiowe cioteczki zareagowaly niesamowicie. Przejely opieke nad boksia. Wypadalo by im jednak jakos pomoc. Zrobic skarpete. Czy ktos ma jakies pomysly?

Posted

Sunia Elena jest pod naszą opieką (Adopcje Bokserów: www.bokserywpotrzebie.pl - nie mylić z Fundacja Boksery w Potrzebie) , jest w klinice, jutro badanie krwi, potem rentgen i konsultacja w sprawie operacji tego gigantycznego guza. Oprócz tego guza sunia ma jeszcze kilka mniejszych guzów, nie wiadomo, czy lekarze będą w stanie jej usunąc wszystko jedną operacją, być może będa potrzebne dwa zabiegi. Sunia jest bardzo smutna i zrezygnowana. Informacje na jej temat i zdjęcia znajdą sie wkrótce na naszej stronie.
Bazarki na operacje i leczenie Eleny na pewno sie bardzo przydadzą!!
Erazm, BARDZO dziekujemy za pomoc!!

Germaine

Posted

ELENA
Miejsce pobytu: dom tymczasowy w Warszawie
Kontakt w sprawie adopcji: Germaine tel. 0608 394 775,
Joanna tel. 0607 32 99 32
Wygląd: pręgowana, potężna, ok. 30 kg

Elena prawie rok błąkała się po Wołominie (pod Warszawą). Często zaglądała do sklepu spożywczego, skakała na klamkę i otwierała drzwi żeby wejść i prosić o jedzenie. Miejscowy hycel w porozumieniu z Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami i sprzedawczynią ze sklepu zabrał suczkę do przytuliska.
Od dziś Elena jest pod naszą opieką w klinice weterynaryjnej.
Wolontariuszka, która wiozła suczkę do kliniki mówi:
"W samochodzie jechała grzecznie, ale dawno nie widziałam tak bardzo smutnego i zrezygnowanego boksera."
Wstępne badania wykazały: bardzo duży guz (wielkości grapefruita) gruczołu mlekowego 4 pary po lewej stronie, mniejsze guzki w gruczołach 3 i 5 pary po stronie lewe, powiększony węzeł chłonny podkolanowy, zaostrzony szmer w górnych drogach oddechowych, wypływ z nosa, serce i płuca osłuchowo bez zmian.
Bokserka będzie miała wykonane badania krwi, zostanie odrobaczona, a we wtorek czeka ją konsultacja chirurgiczna.

Wiemy już, że suczka musi przejść kilka operacji usunięcia guzów gruczołów mlekowych. Leczenie będzie długie i kosztowne.
Jeśli chcielibyście Państwo wspomóc je finansowo, wpłaty można dokonywać na konto:

Ursynowska Klinika Weterynaryjna
ul. Pawła Edmunda Strzeleckiego 10e
02-776 Warszawa
nr rachunku: 79 1140 2017 0000 4502 0637 2660
z dopiskiem - leczenie bokserki Eleny
UWAGA! Prosimy o potwierdzenie wpłat mailem: adopcje@bokserywpotrzebie.pl lub smsem: 0608 394 775, 0604 462 624