mTa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Szkódol przyszedł do nas 28.11.08 mając 8 tygodni:) Rodzice nie byli zbytnio zadowoleni, bo 2 tygodnie wcześniej rostaliśmy się na zawsze z naszą poprzednią sunią (miała 13 lat;() Tato jednak pokochał szkódola od razu, natomiast mamie zajęło to troszkę więcej czasu. Szkódol jak ją brała do domu telepała się i wydawała się spokojnym i grzecznym psiakiem, ku mojemu zaskoczeniu szybko się rozgościła:) i teraz szkódoli na każdym kroku, biega z moimi butami po mieszkaniu, kradnie kapcie, skarpetki i biega z nimi po domu:D a to zdjęcia szkódola: dzień po przybyciu do nas- już opanowała poduszki na narożniku;P 2.12.08 szkódol i kurczak: 10.12.08 koszyk szkódola:D rozwalamy się na łóżku: 16.12.08 20.12.08 pakujemy prezenty:D 27.12.08 gryziemy:D Quote
slawi Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Witamy cieplutko nowego yoreczka, mały rozrabiaka z niego :loveu:. Napisz coś więcej o nim. Quote
***Paulina*** Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Witamy:bye: Ślicznego masz yoreczka:loveu: Taki malutki:loveu: Ile on już ma??? Pozdrawiamy i zapraszamy do nas Quote
ewa2909 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 I my przyszliśmy się przywitać:loveu::loveu::loveu: Śliczny rozrabiaka ze szkódola.:loveu::evil_lol: Quote
mTa Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 teraz ma dokładnie 3 miesiące:) jak ją przyniosłam do domu to widziałam ewidentny skok wagi i wzrostu, ale od jakiś 3 tygodni wszystko się ustabilizowało i albo przybiera minimalnie i powolutku i rośnie powolutku, albo coś z nią jest;) rano waży koło 1,3kg wieczorem z wielkim brzuchem 1.6kg:) uwielbia łapać za nogawki i latać po mieszkaniu. ściąga pierniki z choinki, przesiaduje w kuchni gdy robimy coś do jedzenia;P najsympatyczniejsza jest jak śpi;D bo jak się tylko obudzi to mamy przechlapane;D jest bardzo rezolutna i mądra, jak czegoś chce;) to potrafi wymownie to pokazać, popiskuje i mówi, że ona tu jest i czegoś chce;) jak się podniesie głos i jak szkódoli za dużo to przestaje i wie że robi źle;) uwielbia wychodzić na dwór, kocha innych ludzi bardziej niż nas;D leci do wszystkich, wylizuje, cieszy się strasznie;) mam nadzieję, że z wiekiem jej to przejdzie;> dziękujemy za miłe słowa:D Quote
slawi Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 ups... szkódol jest dziewczynką :loveu: A ma jeszcze jakieś inne imię? Quote
mTa Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 tak tak szkódol to mała pannica;) ma imię po poprzedniej suczce;) bo na nic nie wpadliśmy Łatka;P proszę się nie śmiać sama je wymyśliłam mając 9 lat;P i tak już się ciągnie 13 lat;) Quote
dysia-u Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Oooo jest galeria! :crazyeye: Witamy Łatke cieplutko. Mały szkódolek taki słodki :loveu: Quote
mTa Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 na szkódola wołamy jeszcze łacior, sasiek, sasław, siurak. Mama jednak woła do niej w szczególny sposób uwaga uwaga! endżela 60;P także Łatka to tylko w książeczce zdrowia gamonia;) Quote
mTa Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 dzisiejszy szkódnik: a tutaj odwala małego świrka: a tu już spokój:D a tu znów szkódole: przygotowanie do szkódowania: i szkódowanie: Quote
kamila.m Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Witamy, nowego yorczka:loveu: Jest naprawdę śliczna. Łatka ma naprawdę piękne imię. Niech rośnie Wam zdrowo:laola: Zdjęcia są super;) Quote
***Paulina*** Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Śliczna jest ta twoja Łatka:loveu::loveu::loveu: Tylko mogłabyś wklejać większe fotki a nie miniaturki??? Quote
mTa Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 ***Paulina*** jak klikniesz na tą miniaturkę to Ci się otworzy strona ze zdjęciem, wielkości 'średniej' i jak na to zdjęcie klikniesz to pojawi się zdjęcie o wymiarach 1200x800;))) dziękujemy bardzo za miłe słowa :D Quote
***Paulina*** Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='mTa']***Paulina*** jak klikniesz na tą miniaturkę to Ci się otworzy strona ze zdjęciem, wielkości 'średniej' i jak na to zdjęcie klikniesz to pojawi się zdjęcie o wymiarach 1200x800;))) dziękujemy bardzo za miłe słowa :D No to to ja wiem tylko fajniej by było jakby nie trzeba było tyle razy klikać:) Quote
mTa Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Sandra i Soul :) dziękujemy:D ***Paulina*** następnym razem spróbuję wkleić większe;P Quote
mTa Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 ***Paulina*** wychodzi wychodzi:) bardzo jej się podoba:) ma całe podwozie mokre, pyszczek w śniegu i gania:) później jak wyjdę z tatą to porobię jej zdjęcia;P chyba, że tacie nie bedzie się chciało, ale go pogonie:D ale ta pchła mała niczego się nie boi, deszczu, wybuchów, niczego O-o Quote
***Paulina*** Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='mTa']***Paulina*** następnym razem spróbuję wkleić większe;P Super:multi: A ja tam Łatka??? Wychodzi na śnieg??? Quote
Sara_i_Aris Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Witamy! Szkódol jest naprawdę śliczna, uwielbiam takie małe kluseczki :loveu: Takie zatrzęsienie yorkowych bobasków na dogo, że aż mam ochotę na jednego :oops: Quote
mTa Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Sara_i_Aris ja właśnie się też teraz naoglądałam:D i chyba sobie jeszcze jednego sprawię;p Quote
mTa Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 To Szkódol na dworze, trudno ją złapać w jakieś fajnej pozie;P bo ciągle gdzieś zwiewa;P Quote
***Paulina*** Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nie jest mu zimno??? Ile macie stopni??? Quote
mTa Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 ***Paulina*** hm, myślę że nie, raczej się przywyczaiła, ani razu jej nie zakładałam żadnego ubranka, ani nic, przychodzę z nią do domu, wycieram i suszę. Nie ma ani kataru, ani nie kaszle;] faktycznie na początku się troszkę trzęsie, ale później zaczyna biegać i tym samym przestaje;) później sama wskakuje po schodach do domu i wycieranko i suszenie;) Quote
***Paulina*** Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 A moja już nie chce chodzić po śniegu... Jak było około zera to uwielbiała biegać po śniegu a teraz jak już koło -10 jest to nie chce... tylko ją wynoszę na chwilę żeby załatwiła swoje potrzeby... Quote
Recommended Posts