Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkódol przyszedł do nas 28.11.08 mając 8 tygodni:) Rodzice nie byli zbytnio zadowoleni, bo 2 tygodnie wcześniej rostaliśmy się na zawsze z naszą poprzednią sunią (miała 13 lat;() Tato jednak pokochał szkódola od razu, natomiast mamie zajęło to troszkę więcej czasu. Szkódol jak ją brała do domu telepała się i wydawała się spokojnym i grzecznym psiakiem, ku mojemu zaskoczeniu szybko się rozgościła:) i teraz szkódoli na każdym kroku, biega z moimi butami po mieszkaniu, kradnie kapcie, skarpetki i biega z nimi po domu:D

a to zdjęcia szkódola:

dzień po przybyciu do nas- już opanowała poduszki na narożniku;P

2.12.08
szkódol i kurczak:

10.12.08
koszyk szkódola:D

rozwalamy się na łóżku:

16.12.08

20.12.08
pakujemy prezenty:D

27.12.08
gryziemy:D

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz ma dokładnie 3 miesiące:) jak ją przyniosłam do domu to widziałam ewidentny skok wagi i wzrostu, ale od jakiś 3 tygodni wszystko się ustabilizowało i albo przybiera minimalnie i powolutku i rośnie powolutku, albo coś z nią jest;) rano waży koło 1,3kg wieczorem z wielkim brzuchem 1.6kg:)

uwielbia łapać za nogawki i latać po mieszkaniu. ściąga pierniki z choinki, przesiaduje w kuchni gdy robimy coś do jedzenia;P

najsympatyczniejsza jest jak śpi;D bo jak się tylko obudzi to mamy przechlapane;D

jest bardzo rezolutna i mądra, jak czegoś chce;) to potrafi wymownie to pokazać, popiskuje i mówi, że ona tu jest i czegoś chce;) jak się podniesie głos i jak szkódoli za dużo to przestaje i wie że robi źle;)

uwielbia wychodzić na dwór, kocha innych ludzi bardziej niż nas;D leci do wszystkich, wylizuje, cieszy się strasznie;) mam nadzieję, że z wiekiem jej to przejdzie;>

dziękujemy za miłe słowa:D

Posted

tak tak szkódol to mała pannica;) ma imię po poprzedniej suczce;) bo na nic nie wpadliśmy Łatka;P proszę się nie śmiać sama je wymyśliłam mając 9 lat;P i tak już się ciągnie 13 lat;)

Posted

na szkódola wołamy jeszcze łacior, sasiek, sasław, siurak. Mama jednak woła do niej w szczególny sposób uwaga uwaga! endżela 60;P także Łatka to tylko w książeczce zdrowia gamonia;)

Posted

dzisiejszy szkódnik:

a tutaj odwala małego świrka:
a tu już spokój:D

a tu znów szkódole:

przygotowanie do szkódowania: i szkódowanie:

Posted

***Paulina*** jak klikniesz na tą miniaturkę to Ci się otworzy strona ze zdjęciem, wielkości 'średniej' i jak na to zdjęcie klikniesz to pojawi się zdjęcie o wymiarach 1200x800;)))

dziękujemy bardzo za miłe słowa :D

Posted

[quote name='mTa']***Paulina*** jak klikniesz na tą miniaturkę to Ci się otworzy strona ze zdjęciem, wielkości 'średniej' i jak na to zdjęcie klikniesz to pojawi się zdjęcie o wymiarach 1200x800;)))

dziękujemy bardzo za miłe słowa :D
No to to ja wiem tylko fajniej by było jakby nie trzeba było tyle razy klikać:)

Posted

***Paulina*** wychodzi wychodzi:) bardzo jej się podoba:) ma całe podwozie mokre, pyszczek w śniegu i gania:) później jak wyjdę z tatą to porobię jej zdjęcia;P chyba, że tacie nie bedzie się chciało, ale go pogonie:D

ale ta pchła mała niczego się nie boi, deszczu, wybuchów, niczego O-o

Posted

***Paulina*** hm, myślę że nie, raczej się przywyczaiła, ani razu jej nie zakładałam żadnego ubranka, ani nic, przychodzę z nią do domu, wycieram i suszę. Nie ma ani kataru, ani nie kaszle;] faktycznie na początku się troszkę trzęsie, ale później zaczyna biegać i tym samym przestaje;) później sama wskakuje po schodach do domu i wycieranko i suszenie;)