Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:-(:-(Historia jakich wiele...Suka w typie owczarka niemieckiego koczowała od Wigilii przy rondzie kozienieckim w Radomiu.Kolejna ofiara przedswiątecznych porządków.Biedulka leżała w jednym miejscu i z nadzieją pod powiekami wiernie czekała na swego "ukochanego pana".
Suka jest młoda, ma najwyżej 1,5 roku,jest naprawdę duża,krótkowłosa.Jest niesamowicie mądra,zna podstawowe komendy,nauczona czystości,ładnie chodzi na smyczy,grzecznie zachowuje się podczas jazdy samochodem.Jest posłuszna i karna,zero agresji do ludzi i innych psów.Przynosi smycz w pysku.Spuszczona ze smyczy wraca przywołana,siada i czeka na zapiecie smyczy.Jest wychudzona.Suce groziła śmierć pod kołami samochodów,ponieważ przemieszczała się z jednej strony na drugą tuż za rondem.W sylwestra zabrałyśmy ją stamtąd ale nie mamy gdzie jej trzymać,jesteśmy zapsione i zakocione.Błagamy chociaż o dt!!!!!!!!Suka idealnie zachowuje się w domu,nie niszczy,jest wyjatkowo grzeczna,i strasznie przymilna,uwielbia się przytulać-taki kochany niedźwiadek.Została już odrobaczywiona i odpchlona.
BŁAGAM POMÓŻCIE UCHRONIĆ JĄ PRZED SCHRONISKIEM!!!!!!!!
Kontakt w sprawie psa pod numerem telefonu:
509-285-517 lub 506-133-568.
Ogłoszenia zostały rozklejone w różnych dzielnicach Radomia a od jutra(6.01) będzie w anonsach.
A tak się prezentuje pięknościowa biedulka:

Posted

w sprawie adopcji suni jak narazie dzwoni samo debilowo,ludzie bez wyobraźni,kretynusy aż nie chce mi się z nimi gadać.Najlepiej na łancuch-ale tylko na dzień:mad: a przede wszystkim do rozrodu.Większość nie zna nawet znaczenia słowa sterylizacja,reagujac przerażeniem i stałym tekstem-"to ja oddzwonie później".Dzis naradzimy się w sprawie sterylizacji suki-to najrozsądniejsze rozwiązanie przed wydaniem jej

Posted

sunia jest łagodna w stosunku do innych psów,zaczepiona przez suki odgryza się,ale jest bardzo słuchana i nawet rozbiegana gromada psów w parku nie jest w stanie ją zainteresować na tyle zeby nie wróciła.Przywołana do nogi wraca natychmiast.Co do kotów to nie wiem,na spacerach je ściga,jak wiekszość psów.

Posted

Podaj namiary na pw, kontakt w sprawie adopcji, napiszę do Gallegro o allegro dla suni. Poza tym Tula robi fajne ogłoszenia, podam jej link do wątku.

Posted

Suka jest nadal u mnie.Dziękuję wszystkim za zainteresowanie,narazie wstrzymuje się z ogłoszeniami.Na dziesiąt telefonów wczoraj miałam pierwszy od kompetentnej osoby z Radomia.Miała owczarka i rottweilera,ma doświadczenie,mieszka w bloku ale blisko parku,niedawno straciła swojego pupila(padł ze starości),a poza tym w każdej chwili mogłabym przyjechać i sprawdzic jak się zaadoptowała.Dziś mam jechać i zobaczyć warunki do jakich ewentualnie trafiłaby Saba.I tu serce zaczyna mi mięknąć i w gardle ściska....:-(strasznie się do niej przywiązałam a ona do mnie.To taki pies ideał.Mądry,słuchany,kochany przytulak.Taki pies to prawdziwy skarb.Będę pisać jak warunki i czy podejmę decyzję o wydaniu Sabinki

Posted

niestety dom okazał się totalną pomyłką,ale nie tracę nadziei,moze w końcu trafi się odpowiednia osoba.Sunia jest taka kochana,ale prawdopodobnie była wcześniej bita,czesana lub głaskana po tylnych łapach trzęsie się i patrzy przerażona.Dopiero po zapewnieniach i cichym tonie przestaje się bać,biedulka pewnie tłukli ją za byle co.Uwielbia spać z moimi butami,nie gryzie ich tylko wtula się w nie.Przecudny pies i naprawdę wyjatkowy

Posted

Z tego co piszesz to wspaniały pies i napewno trudno Ci się będzie z nią rozstać.
Jeżeli zdecydujesz się ogłosić Sabunię to czekam na namiary do ogłoszeń.
Pozdrawiam i uściski dla sunieczki.

• 2 weeks later...
Posted

Sabinka nadal u mnie,niestety nadal na tylu dzwoniących jeszcze nie trafił się nikt odpowiedni.Co się dzieje z tymi ludźmi?!zadzwonił jeden paproch i stwierdził ze poprzedniego psa mu otruto i że skoro ta suka jest do oddania za darmo i skoro jest jak to ujął "podróbką" to jak i ją otrują to nie będzie przynajmniej szkoda wywalonych pieniędzy za rasowca.Ręce i uszy opadają,jeszcze inny chciałby ją tylko żeby szczekała i żeby była towarzystwem dla samca Onka no a jak będą małe to jeszcze lepiej,"sie sprzeda albo sie zostawi".Naprawdę nie przesadzam ale mam same takie telefony.A Sabina jest zbyt mądrym i kochanym psem żeby trafić na kolejnego idiotę.Przed wydaniem zostanie wysterylizowana,narazie zbieramy pieniądze na zabieg.Nadal mam nadzieję,że wreszcie zadzwoni ktoś kto pokocha Sabinę tak bardzo jak ja i z kim będzie ona szczęśliwa do końca swoich dni

Posted

może poprostu pozastrzegajcie w ogłosz.że nie wydacie na łańcu ch ani jako żywy alarm i jeśli nie chcecie do kojca-to też napiszcie!!Będzie mniej tel ale za to bardziej wartościowe...
I nie doczytałam,ale może jeśli macie czas to zacznijcie ją uczyć poleceń,chodzenia na smyczce itp...może to jej ułatwi adopcję....
Edit.wrzuciłam ją tu:
http://www.dogomania.pl/forum/f97/szukamy-mlodej-suni-w-typie-ki-don-ki-130334/

Posted

A gdzie ogłaszałaś sunię, bo jak w Radomiu to nie wątpię, że czubki sie zdarzają, może nie powinnam tak pisać, w końcu to moje miasto, ale fakt jest faktem.