Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niefortunnie to ujęłam, w sensie, że z jednym lepiej to u drugiego się zaczynało, ale my miałyśmy wymioty z krwią i kupy też z krwią.. maasakra. Na szczęście kilka kroplówek i było lepiej, ale stres straszny.
Hehe, wiem coś o tym, bo mam w domu 2 odkurzacze, a u Mami jednego i jeden rodzynek, który nic nie zbiera:)

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no Vitek w kupie też miał krew wtedy

eh dobrze, że już po wszystkim ale stres był.

a mam jeszcze zdjęcia z tych wakacji na wsi ale to już kiedy indziej wstawię

Posted

U nas tez były zatrucia, najpierw Nelka złapała wirusa i było żyganko jak ta lala, po tygodniu Leoś załapał świństwo.
Faktycznie w tym czasie dożo psów chorowało, u mnie wet powiedział ze po kilka przypadków dziennie takich miał przez miesiąc.
Pluszowy Witek jest cudaśny jak zawsze:-)

Posted

Prześliczne zdjęcia...aż sobie na lapku zapisałam, żeby dzisiaj znajomemu pokazać :) Faktycznie trochę pechowych wydarzeń się do Vici przyplątało ale najważniejsze, że pańcia szybko reaguje zawsze. Trzymajcie się, pozdrowienia od Fredzika (który przedwczoraj złapał kleszcza podczas spaceru w lesie, poza tym jest ok) ze Sz-na.

Posted

Nelka - ale śliczności te Twoje psiunki. ale Nelusia to taka kluseczka trochę co? nie to, że się czepiam, bo Vitek też talii nie ma :evil_lol: ale obróżkę ma przepiękną. jak ja się kiedyś dorobię dziewczynki, to też taką będzie miała o! :)
a Leosiowi w końcu nie operujecie tej wargi?

Enigma a jak tam Fredziu po kastracji? widać jakieś zmiany?

phase - dzięki :lol:

Posted

Dziś miałam okazję się przekonać jakie te psiaki są urocze:loveu: Przyszedł do nas klient z całym czarnym. Cudny- tylko cały czas, jak u nas byli to on chrumkał- tak sobie jakoś pod noskiem- one tak mają? Cały czas chrumkają? I ponoć chrapią jak niedźwiadki:lol:

Posted

Nelka to jest klucha na maksa waży 14kg, odchudzamy się teraz wspólnie;)
Leosiek będzie miał operacje jak skończy 2lata, robimy nosek i ciachamy jajeczka za jednym zamachem.

Obróżki kupuje namiętnie, bo Leosiek ma manie zjadania ich po kilku użyciach, dlatego za kare czasami chodzi w Nelkowych różowych:evil_lol:

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Dziś miałam okazję się przekonać jakie te psiaki są urocze:loveu: Przyszedł do nas klient z całym czarnym. Cudny- tylko cały czas, jak u nas byli to on chrumkał- tak sobie jakoś pod noskiem- one tak mają? Cały czas chrumkają? I ponoć chrapią jak niedźwiadki:lol:

no pewnie, że charczą, chrumkają, chrapią i prykają :) ale nie cały czas. mój Vitek charczy jak jest zmęczony, jak jest gorąco, czasem jak jest czymś podekscytowany. chrapie zawsze :)

Nelka napisał(a):
Nelka to jest klucha na maksa waży 14kg, odchudzamy się teraz wspólnie;)
Leosiek będzie miał operacje jak skończy 2lata, robimy nosek i ciachamy jajeczka za jednym zamachem.

Obróżki kupuje namiętnie, bo Leosiek ma manie zjadania ich po kilku użyciach, dlatego za kare czasami chodzi w Nelkowych różowych:evil_lol:

a Nelka jest wysterylizowana? bo mój Vitek to po kastracji zaczął tak tyć i teraz mu ograniczam jedzenie bardzo a i tak jest klusek.
hehe no to dobrą masz karę dla Leosia z tymi obóżkami :)
ps. za kilka dni ma być bazarek taks ;)

myślałam, że może jednak nie trzeba mu tej wargi operować, a jednak :( no nic, dobrze, że za jednym razem. będziemy trzymać kciuki za tego małego wariata :)

Posted

Nelka wysterylizowałam w październiku w ubiegłym roku i przytyło jej się od tego czasu ponad 2kg niestety.
Leosiek za to ma figurę sportowca, zero tłuszczyku same mięśnie:-)

Posted

Nelka napisał(a):
Nelka wysterylizowałam w październiku w ubiegły i przytyło jej się od tego czasu ponad 2kg niestety.
Leosiek za to ma figurę sportowca, zero tłuszczyku same mięśnie:-)

ciekawe jak Leoś po kastracji, czy też przytyje :)

a jak odchudzasz Nelkę? jakaś specjalna karma, czy tylko mniejsze porcje i więcej ruchu?

Posted

Na razie stosujemy więcej ruchu, tylko ze jej nie bardzo się to podoba i finalnie jest tak ze wraca ze spacerku u pańci na rączkach :roll:
Do lasu pędzi jak szalona, ale z lasu w połowie drogi kładzie się do góry cycami i jest strajk:cool3:
Leoś ma za to w tyłku motor i dla niego takie spacery dwa razy dziennie to zdecydowanie za mało, no i teraz jak jest jeszcze ciepło to prawie cały dzień biegają po podwórku, więc generalnie ruchu mają dużo.

Posted

no mi Vitek w takie upały też strajkuje. ale ja to bym nawet do lasu (u nas parku) nie zdążyła dojść, bo on ledwo z klatki wyjdzie, to już się kładzie, obraca na plecy i tak wygląda spacer :shake:

Posted

to w żyłach Nero chyba płynie krew jakiegoś charta albo innego zwierza bo on by biegał tak długo aż padnie nawet w upał . Muszę na niego uważać w te upały. Jak skracam mu spacer to patrzy na mnie z takim wyrzutem że aż mi go żal. No ale jego zdrowie ważniejsze.

Posted

Aha;) Jak spotykamy na spacerku przedstawiciela rasy, to moje dziewczyny się boją właśnie tego chrumkania:) a to takie słodkie;)

monia&nero myślę, że jak Taks to na pewno BOSKIE obróżki dla psiaków:loveu: sama mam od niej:loveu:

Posted

no Vitka też się niektóre psiaki boją przez to chrumkanie, chyba myślą, że to warczenie :)

no u Taks są super obróżki i szelki. ja się przymierzam do jakichś zakupków, bo Vitek ma niedługo urodziny !!!

Posted

oj to ja tez muszę zajrzeć bo Neruś 29.08 świętuje 2 latka :) to poproszę o podrzucenie linka do bazarku :) a ja dzisiaj właśnie zamówiłam Nero posłanie w kształcie kanapy :) boskie
Mizianko dla Vitusia i łapeczka od Nero

Posted

no to szykuje się impreza! a prezenty kupione? :)

jak przyjdzie posłanko to koniecznie pokaż. my też ostatnio kupiliśmy, takie zwykłe, ale jestem z niego bardzo zadowolona.

Posted

14.09 i właśnie się zdołowałam, bo my kurde ok. 16.09 wylatujemy na wakacje a Vitka zawożę tydzień wcześniej do mojej mamy i teraz sobie dopiero uświadomiłam, że on ma wtedy urodziny i spędzi je beze mnie :(