Enigma79 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Ja byłam właściwie pewna, że ta wysoka temperatura to z emocji... Fredek nakręca się jak "normalne" 3 buldożki razem wzięte.Jazda samochodem, psy w poczekalni i przywitanie z doktorem. Ale dr Staś miał rację twierdząc, że z emocji temp. może podskoczyć np do 39 C a Fredzik miał 39.5. Ponieważ nic niepokojącego się nie działo, przyszliśmy następnego dnia i znowu to samo. To musiała być jakaś lekka infekcja bo mały faktycznie ze dwa razy miał brzydką kupę, chodziliśmy przez kilka dni na zastrzyki bo temp. się utrzymywała a po lekarstwach wróciła do normy.Nic poważnego zatem ale zabieg trzeba było przełożyć, cieszę się, że dr Staś nie ryzykował. U moich rodziców na osiedlu są teraz 4 bulwy. Oprócz mojego wariata i jego wielkiej miłości Gaspara, pani wzięła z pseudohodowli (? nie znam okoliczności ale uratowała suńkę) suczkę tak mikroskopijną, żebyście nie uwierzyły, że to buldożek francuski... wygląda jak pinczer z płaską mordką... Sunia była strasznie zarobaczona, jest u tej pani od 2 m-cy i dopiero przytyła 3,5 kg ale ona jest strasznie drobnej budwy i malutka jak szczeniak więc dużo ważyć nie będzie.Teraz do jej dwójki dołączyła sunia buldog angielski, cudowna, spotkałam ich dzisiaj na spacerze i sunia mnie powaliła na ziemię :D okazując mi swoje uczucia, kochana :D Jak nasze psiury będą po zabiegach (Gaspar też będzie kastrowany w kwietniu) może uda mi się porobić kilka zdjęć i dowiedzieć więcej, skąd pani ma te 2 sunie.Miała być dla nich DT ale zrobiło się DS a co to do suni większej (b.angielski) jeszcze się zastanawia. Quote
aniao Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 kurcze no to biedny ten Fredziulek :( a z tą małą sunią, to aż strach myśleć, jaka bidulka musi być chora :( ale oczywiście fotek rób jak najwięcej i pokazuj koniecznie! :) no i trzymamy kciuki za kastrację Fredzia. Quote
Enigma79 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 To chyba telepatia :) Właśnie miałam zamieścić na wątku Vicia wiosenne pozdrowienia ze Szczecina :) Fredzik oświadcza z dumą ;) iż dzielnie zniósł odjajczanie a dzisiaj (tj po 10 dniach od kastracji) miał zdejmowane szwy i ani drgnął. Wszystko przebiegło bezproblemowo, rana ładnie się goiła i ... miałaś Aniu rację, bulwy chyba nie są w stanie sobie sięgnąć między nogi hihi więc obyło się kołnierza. Teraz pozostaje czekanie i obserwacja temperamentu mojego ukochanego łobuziaka. Trochę się bałam ale poszliśmy dzisiaj na wybieg dla psów, nawet nie było źle (mam na myśli podlizywanie psów) bo psiaki szalały a Fredek za nimi biegał, teraz śpi jak suseł. Wiem, że na zmiany w zachowaniu trzeba poczekać...wczoraj podlizywał na spacerze bokserkę. Spotkaliśmy na wybiegu mopsa,jego właściciele twierdzili, że kastracja nic nie dała ;) ale najważniejsze jest zdrowie (brak nowotworów etc). A jak się ma Vicia ??? Quote
monia&nero Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Witamy Fredzika w gronie bezjajecznych :) Quote
aniao Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 nooo to super Enigma, że już po i że wszystko poszło dobrze :) trzymamy kciuki za pozytywne zmiany ;) a u Vitka nic ciekawego, coraz bardziej korzystamy z wiosny i coraz więcej spacerujemy, a potem odsypiamy :) Quote
monia&nero Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 a gdzie foteczki z tych spacerków. my tu czekamy na nie:mad: Quote
aniao Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 no wyobraź sobie Monia, że nie ma :( jakoś nie mam weny ;) edit: jednak jakieś znalazłam, ale to z końca marca. jeszcze tak szarawo.. Quote
aniao Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 dziewczyny, bulwiaczek potrzebuje pomocy.. http://www.dogomania.pl/threads/205825-Buldo%C5%BCek-Edek-musi-poszuka%C4%87-sobie-nowego-domu.-Pom%C3%B3%C5%BCcie Quote
Enigma79 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Na przedostatnim zdjęciu Vicia wygląda jak "angol" ;) Zaraz zajrzę do bulwika w potrzebie. Quote
Inez de Villaro Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Uściski dla pluszaka i jego Pańciostwa :) Wszystkiego dobrego na święta!!! Quote
Enigma79 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Fredzik również dołącza się do życzeń dla Vici & Co ;) Quote
aniao Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 dziękujemy dziewczynki! my jak zwykle nie zdążyliśmy przed świętami żadnych życzeń napisać, a wyobraźcie sobie, że zapomniałam wziąć na święta aparatu, więc zdjęć też nie mamy :( a Vitek tak się wymęczył na wakacjach u babci, że dzisiaj jak wróciliśmy do domu, my się coś kręciliśmy po mieszkaniu, a Vitek sobie poszedł sam do sypialni i położył się na łóżku spać :) dobranoc.. Quote
monia&nero Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 aniao napisał(a):dziękujemy dziewczynki! my jak zwykle nie zdążyliśmy przed świętami żadnych życzeń napisać, a wyobraźcie sobie, że zapomniałam wziąć na święta aparatu, więc zdjęć też nie mamy :( a Vitek tak się wymęczył na wakacjach u babci, że dzisiaj jak wróciliśmy do domu, my się coś kręciliśmy po mieszkaniu, a Vitek sobie poszedł sam do sypialni i położył się na łóżku spać :) dobranoc.. Nero też tak czasmi ma:) jak mu za długo w łóżku gadamy a on by juz chciał spać to obrażony idzie do drugego pokoju i tam zasypia :) Quote
aniao Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Vitek zawsze śpi zawsze z nami w sypialni, ale jeszcze nigdy nie poszedł tam sam. dzisiaj byłam w szoku, wychodzę z łazienki, szukam go, nigdzie go nie ma, a on w sypialni elegancko ułożony na kołderce :) i po tym weekendzie będzie pewnie jak zwykle dochodził do siebie do środy :) Quote
aniao Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 a takie ma pomysły na spacerach mój mały oszołom :) i to nie na trawniku, na asfalcie :modla: http://s1125.photobucket.com/albums/l589/aniao/?action=view¤t=06052011.mp4 edit: co ja? nawet filmiku już wkleić nie umiem :( Quote
danka4u1 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ale numery !!! obejrzałam filmik:lol: :lol: co ludzie na taki niecodzienny widok?:evil_lol::evil_lol: Quote
monia&nero Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 nero też tak czasami ma ale raczej na trawniku:crazyeye::lol:Vicia jest niesamowity:lol: Quote
Enigma79 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Oj dziewczyny, jakie Wy niedomyślne jesteście :D Same to chętnie korzystacie z gąbek podczas kąpieli, masaży a Vicia to co ? Też miał ochotę na peeling plecków :D Świetny jest ! Quote
Nelka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dziewczyny bulwka potrzebuje pomocy http://www.dogomania.pl/threads/172664-Buldogi-do-adopcji-w-potrzebie/page5 Quote
Recommended Posts