aga 2 Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 A co tam, wkleję też tu, w końcu tutaj jest nas więcej :wink: Podoba mi się ta obsada sedziowska, naprawdę, a będzie mi się podobała jeszcze bardziej, jak będzie nas sędziował Podlaski :D Wystawa - Show -------------------------------------------------------------------------------- Krajowa Wystawa Molosów Molossoid breeds National Show Miasto - City, Date - Date -------------------------------------------------------------------------------- Gdańsk, 19.02.2005 Miejsce - Place -------------------------------------------------------------------------------- Hale Międzynarodowych Targów Gdańskich w Gdańsku, ul.Beniowskiego 5 Termin przyjmowania zgłoszeń - Deadline of entries -------------------------------------------------------------------------------- 30.01.2005 Opłaty - Entry Fees -------------------------------------------------------------------------------- Wystawcy krajowi - za pierwszego psa (z katalogiem) 60 zł - za każdego następnego (bez katalogu) 50 zł - za psa w klasie baby i szczeniąt, Interchampiony (z katalogiem) 30 zł - za psa w klasie weteranów (bez katalogu) - bezpłatnie - pod warunkiem wystawienia Opłata w dniu wystawy wynosi 100 zł za każdego psa, bez względu na klasę i ilość zgłoszonych psów. Foreign exhibitors ? Konto bankowe - Bank account -------------------------------------------------------------------------------- Kredyt Bank O/Sopot nr 60 1500 1706 1217 0001 4884 0000 Reklamy w katalogu -------------------------------------------------------------------------------- cała strona (cz-b) - 50 zł, pół strony (cz-b) - 30 zł Adres organizatora - Organizer's address -------------------------------------------------------------------------------- Związek Kynologiczny w Polsce - Oddział w Gdańsku 81-805 Sopot, Al. Niepodległości 825 (skrytka poczt./PO Box 115) tel./phone (0048) (5 551-33-69 fax (0048) (0-5 555-90-19 e-mail: gdansk@zkwp.pl Biuro czynne: pn - czw 16 - 20, pt 12 - 15 Office hours: Monday - Thursday 4.00 p.m. - 8.00 p.m., Friday 12.00 a.m. - 3.00 p.m. -------------------------------------------------------------------------------- UWAGA ! Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie. Zgłoszenia wysłane faksem lub e-mailem wymagają potwierdzenia telefonicznego. Do zgłoszenia należy dołączyć kserokopię RODOWODU lub METRYKI oraz dowodu wpłaty. Obsada sędziowska może ulec zmianie. Please do attach a xerox copy of the pedigree to application. Applications done by e-mail or fax must be confirmed by telephone. Planowana obsada sędziowska - Judges -------------------------------------------------------------------------------- Andrzej Stępiński (PL) Stanisław Podlaski (PL) Andrzej Szutkiewicz (PL) Magdalena Kozłowska (PL) Quote
KORONA Posted October 18, 2004 Posted October 18, 2004 Ja bym chętnie do Ciebie przyjechała, ale raczej Nas nawet do klasy "baby" nie przyjmą :-? :lol: Quote
aga 2 Posted October 19, 2004 Author Posted October 19, 2004 Towarzysko możesz jak najbardziej przyjechać :D Niestety, chyba przedwczesna moja radość z fajnej obsady i nie tylko :-? Jarek mi wylał wczoraj zimny prysznic na głowę :wink: , ale miejmy nadzieję, że wszystko zostanie tak, jak jest. Quote
klekotki Posted October 22, 2004 Posted October 22, 2004 napewno moje kanarki będa obecne! IWAN oczywiście i TOSIA tez.Napewno się zobaczymy.Pozdrowienia dla wszystkich. Quote
klekotki Posted October 22, 2004 Posted October 22, 2004 napewno moje kanarki będa obecne! IWAN oczywiście i TOSIA tez.Napewno się zobaczymy.Pozdrowienia dla wszystkich. Quote
Chima Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 @aga 2 & all aga mam nadzieję, że nie będzie tak jak przewiduję - jeżeli tak to bedzie śmiech na cały kraj. każda zmiana lub kolejna nowina po ogłoszeniu terminów przyjmowania zgłoszeń i obsady (z której nomen omen większośc jest zadowolona - a bywa to dość kłopotliwe) będzie zwyczajną kompromitacją organizacyjną. trzeba pamiętać, że jest to wystawa zimowa i nikt nie będzie się wlekł w lutym tylko po to żeby po raz kolejny trafić na jakiegoś nieudacznika na ringu. :evil: do tej pory nie wiadomo jakie rasy będę mogły być wystawiana - wszystkie czy tylko te z klucza wystawy molosów w Warszawie - to musicie przyznać ważna informacja dla wystawców. klekotki, a jednak jeździcie dalej to super - tam będę w domu i bardziej na luzie. myślę, że damy radę razem z Detą ciachnąć chociaż po grzanym winku :wink: Quote
KORONA Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 W Radomiu była kiedyś wytawa molosów i pewnie ta będzie podobna. Tzn molos to molos. Klubówka w Wawie to co inengo... A co do zmiany sędziów nie wypowiadam się, ech... Quote
Chima Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 @korona no właśnie chyba nie do końca molos to molos. :evil: nie mamy jeszcze oficjalnej odpowiedzi z Warszawy w temacie....... na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiemy czy wszystkie rasy będą brały udział w tej wystawie. osobiście uważam, że tak....................no, ale już nie jeden raz się przejechałem łącząc ligikę i zdrowy rosądek z rzeczywistością. a sędziowie to jak wiesz już inna historia. proponowana osada jest za dobra aby była zachowana w 100% - jezeli będzie inaczej to się bardzo zdziwię :evil: Gdańsk ma doskonałe zaplecze aby organizować takie wystawy w zimie i nie tylko. hale na Beniowskiego są do tego stworzone - wystarczy odrobina dobrej woli ze strony miasta i zarządu ZKWP, a można by było organizować tam wystawy rangi europejskiej - np. EUROPEJSKA WYSTAWA MOLOSÓW............pomażyć dobra rzecz :roll: Quote
KORONA Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Ciekawa jestem jak to będzie. Jakie rasy zalicza do molosów, a jakie juz nie? Szkoda tylko ze tak daleko ode mnie... Quote
Chima Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 @korona są dwie opcje - albo będzie to ten sam zetaw ras jak na klubówce molosów w Warszawie albo będzie tak jak powinno być czyli wszystkie molosy bez jakichkolwiek wyjątków. każdy kto kuma chociaz trochę bazę wie, że w takim terminie powinny to być wystkie rasy - nie wszyscy jeżdżą zimą, a jak będzie za mało psów to bedzie kicha i obciach. ps. tak na marginesie to piekny ten włoski pies, którym kryliście swoją suczynę. :wink: Quote
KORONA Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Tyle że klubówka była "rozdzielona" dlatego, ze dogi np. od wielu lat mają klubówkę w Łodzi. Więc rozdzielanie ras na krajówce byłoby bezsensem. No ale przecież u Nas wszystko jest mozliwe :roll: Czekam na informacje, moze pojadę z Flamenco jeśli dojdzie do siebie ładnie po dzieciech... No chyba że stwierdzą że dog to nie molos :o :lol: Ps. Dzięki. Mam jednego chłopca w miocie i jak tak dalej pójdzie będzie godnym następcą tatusia :) (tfu tfu zeby nie zapeszyć) Quote
Chima Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 @korona no mam nadzieję, że będzie to "zwyczajna krajówka" bez zbędnych kombinacji. jeżeli z tego krycia wyszło Ci szczenię podobne do Tatusia to gratuluję. nie znam tak jak moja szefowa kondycji hodowli naszych polskich dogów, ale podejrzewam, że krycie za granicą jest niezłym wydarzeniem w kraju. Quote
aga 2 Posted October 25, 2004 Author Posted October 25, 2004 klekotki, a jednak jeździcie dalej to super - tam będę w domu i bardziej na luzie. myślę, że damy radę razem z Detą ciachnąć chociaż po grzanym winku :wink: Aaa, dopiero zauważyłam :evilbat: Na grzane winko to ja się tez wcisnę, bez wzgledu na wszystko :lol: Quote
Chima Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 @aga 2 :drink1: ty menelu............................... 8) Quote
aga 2 Posted October 25, 2004 Author Posted October 25, 2004 Za tego menela stawiasz co najmniej jedno winko. Grzane :evilbat: Quote
Chima Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 @aga 2 a pewnie i to tylko dlatego, że ja jestem taki sam :evilbat: :evilbat: :evilbat: Quote
KORONA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 @koronajeżeli z tego krycia wyszło Ci szczenię podobne do Tatusia to gratuluję. nie znam tak jak moja szefowa kondycji hodowli naszych polskich dogów, ale podejrzewam, że krycie za granicą jest niezłym wydarzeniem w kraju. Tfu, Tfu... On się jeszcze sto razy moze zmienić, ale myślę że główki to mu nikt juz nie odbierze... Co do dogów w Polsce, to stoimy na całkiem przyzwoitym poziomie. Kupa ciekawych tytułów przywiezionych z zagramanicy i zdobytych u Nas np na EUDDC (europejska klubówka)... Choć wiele pozostaje jeszcze do życzenia... JA TEZ CHCE GRZAŃCA!!!!! Quote
Chima Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 @korona no głowa to podstawa - ale dog niemiecki to nie majorka jest to bardziej złożona rasa. miałem okazję przyjżeć się ocenie w Dortmundzie i powiem szczerze, że takiej stawki u Nas w kraju nie widziałem. osobiście spotkałem się tylko z kiepskimi dogami w naszym oddziale i z kiepsko prowadzonymi miotami - nie bylo tez mowy o kryciach za granicą - podobne to było bardziej do siermiężnej produkcji - zero klasy i szlachetnej sławy doga. a o winko się nie martw - myslę, że jeszcze się spotkamy na wystawach, a ja zawsze mam ze soba dobry trunek - w końcu nazwisko zobowiązuje :wink: Quote
Olcia P. Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 No no Gorzała widze rozpuszcza wici o swoim menelskim ja ...... :evilbat: :evilbat: :evilbat: Ty uwazaj bo jeszcze po wystawie trzeba Cie bedzie wynosić, a to bedzie skomplikowane zadanie :D Zebys nie zrobil sobie krzywdy tym co przyniesziesz do picia, tak pomyslalam sobie, ze moze ja ze swoja bestią sie pojawie i odciąże troszkę Ciebie :lol: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Chima Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 @olcia P wystarczy szepnąć słowo alkohol,a natychmiast wyłażą pijoki spod kamieni :lol: :lol: :lol: Quote
Olcia P. Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 no Gorzała, bo ja czekałam az Ty do konkretów przejdziesz, a nie rozwodzisz sie na temat wystaw :D poruszyles ciekawy temat wiec jestem , poza tym powinienes byc wdzieczny, ze martwie sie o Twoje zdrowie i w razie czego bede ratować i tak do cna rozszarpana juz reputacje 0X a tak co do wystawy, nie wiesz kto ma sedziowac majory potwory ?? Quote
Chima Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 @OlciaP tak bardzo Ci dziękuję za ratowanie reputacji - najlepiej jak kulawy ratuje slepego :evilbat: :evilbat: :evilbat: co do obady na majorki to nic jeszcze nie wiem, ale wszyscy zaproponowani sędziowie są jak najbardziej odpowiedni - może to jak dla mnie być każdy z nich. jest to obsada roku - szkoda tylko, że tak żadko to się trafia. Quote
Olcia P. Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 Niósł ślepy kulawego dobrze im się działo... :wink: :evilbat: :evilbat: :evilbat: jak to w jednej z fraszek pisało ( BYŁO NAPISANE ) :evilbat: Damyy rade, mysle ze na tej wyswie to wiecej slepych i kulawych sie pojawi wiec dont wory :D :evilbat: ide z bestią bo mi nasika na lozko ! nara Quote
Recommended Posts