Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co tam, wkleję też tu, w końcu tutaj jest nas więcej :wink:

Podoba mi się ta obsada sedziowska, naprawdę, a będzie mi się podobała jeszcze bardziej, jak będzie nas sędziował Podlaski :D

Wystawa - Show

--------------------------------------------------------------------------------

Krajowa Wystawa Molosów

Molossoid breeds National Show

Miasto - City, Date - Date

--------------------------------------------------------------------------------

Gdańsk, 19.02.2005

Miejsce - Place

Hale Międzynarodowych Targów Gdańskich w Gdańsku, ul.Beniowskiego 5

Termin przyjmowania zgłoszeń - Deadline of entries

30.01.2005

Opłaty - Entry Fees

Wystawcy krajowi

- za pierwszego psa (z katalogiem) 60 zł

- za każdego następnego (bez katalogu) 50 zł

- za psa w klasie baby i szczeniąt, Interchampiony (z katalogiem) 30 zł

- za psa w klasie weteranów (bez katalogu) - bezpłatnie - pod warunkiem wystawienia

Opłata w dniu wystawy wynosi 100 zł za każdego psa, bez względu na klasę i ilość zgłoszonych psów.

Foreign exhibitors

?

Konto bankowe - Bank account

Kredyt Bank O/Sopot nr 60 1500 1706 1217 0001 4884 0000

Reklamy w katalogu

cała strona (cz-b) - 50 zł, pół strony (cz-b) - 30 zł

Adres organizatora - Organizer's address

Związek Kynologiczny w Polsce - Oddział w Gdańsku

81-805 Sopot, Al. Niepodległości 825 (skrytka poczt./PO Box 115)

tel./phone (0048) (5 551-33-69

fax (0048) (0-5 555-90-19

e-mail: gdansk@zkwp.pl

Biuro czynne: pn - czw 16 - 20, pt 12 - 15

Office hours: Monday - Thursday 4.00 p.m. - 8.00 p.m., Friday 12.00 a.m. - 3.00 p.m.

UWAGA !

Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie.

Zgłoszenia wysłane faksem lub e-mailem wymagają potwierdzenia telefonicznego.

Do zgłoszenia należy dołączyć kserokopię RODOWODU lub METRYKI oraz dowodu wpłaty.

Obsada sędziowska może ulec zmianie.

Please do attach a xerox copy of the pedigree to application.

Applications done by e-mail or fax must be confirmed by telephone.

Planowana obsada sędziowska - Judges

Andrzej Stępiński (PL)

Stanisław Podlaski (PL)

Andrzej Szutkiewicz (PL)

Magdalena Kozłowska (PL)

Posted

Towarzysko możesz jak najbardziej przyjechać :D

Niestety, chyba przedwczesna moja radość z fajnej obsady i nie tylko :-? Jarek mi wylał wczoraj zimny prysznic na głowę :wink: , ale miejmy nadzieję, że wszystko zostanie tak, jak jest.

Posted

@aga 2 & all

aga mam nadzieję, że nie będzie tak jak przewiduję - jeżeli tak to bedzie śmiech na cały kraj. każda zmiana lub kolejna nowina po ogłoszeniu terminów przyjmowania zgłoszeń i obsady (z której nomen omen większośc jest zadowolona - a bywa to dość kłopotliwe) będzie zwyczajną kompromitacją organizacyjną. trzeba pamiętać, że jest to wystawa zimowa i nikt nie będzie się wlekł w lutym tylko po to żeby po raz kolejny trafić na jakiegoś nieudacznika na ringu. :evil:

do tej pory nie wiadomo jakie rasy będę mogły być wystawiana - wszystkie czy tylko te z klucza wystawy molosów w Warszawie - to musicie przyznać ważna informacja dla wystawców.

klekotki, a jednak jeździcie dalej to super - tam będę w domu i bardziej na luzie. myślę, że damy radę razem z Detą ciachnąć chociaż po grzanym winku :wink:

Posted

W Radomiu była kiedyś wytawa molosów i pewnie ta będzie podobna. Tzn molos to molos. Klubówka w Wawie to co inengo...

A co do zmiany sędziów nie wypowiadam się, ech...

Posted

@korona

no właśnie chyba nie do końca molos to molos. :evil:

nie mamy jeszcze oficjalnej odpowiedzi z Warszawy w temacie.......

na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiemy czy wszystkie rasy będą brały udział w tej wystawie.

osobiście uważam, że tak....................no, ale już nie jeden raz się przejechałem łącząc ligikę i zdrowy rosądek z rzeczywistością.

a sędziowie to jak wiesz już inna historia. proponowana osada jest za dobra aby była zachowana w 100% - jezeli będzie inaczej to się bardzo zdziwię :evil:

Gdańsk ma doskonałe zaplecze aby organizować takie wystawy w zimie i nie tylko. hale na Beniowskiego są do tego stworzone - wystarczy odrobina dobrej woli ze strony miasta i zarządu ZKWP, a można by było organizować tam wystawy rangi europejskiej - np. EUROPEJSKA WYSTAWA MOLOSÓW............pomażyć dobra rzecz :roll:

Posted

@korona

są dwie opcje - albo będzie to ten sam zetaw ras jak na klubówce molosów w Warszawie albo będzie tak jak powinno być czyli wszystkie molosy bez jakichkolwiek wyjątków.

każdy kto kuma chociaz trochę bazę wie, że w takim terminie powinny to być wystkie rasy - nie wszyscy jeżdżą zimą, a jak będzie za mało psów to bedzie kicha i obciach.

ps. tak na marginesie to piekny ten włoski pies, którym kryliście swoją suczynę. :wink:

Posted

Tyle że klubówka była "rozdzielona" dlatego, ze dogi np. od wielu lat mają klubówkę w Łodzi. Więc rozdzielanie ras na krajówce byłoby bezsensem. No ale przecież u Nas wszystko jest mozliwe :roll:

Czekam na informacje, moze pojadę z Flamenco jeśli dojdzie do siebie ładnie po dzieciech... No chyba że stwierdzą że dog to nie molos :o :lol:

Ps. Dzięki. Mam jednego chłopca w miocie i jak tak dalej pójdzie będzie godnym następcą tatusia :) (tfu tfu zeby nie zapeszyć)

Posted

@korona

no mam nadzieję, że będzie to "zwyczajna krajówka" bez zbędnych kombinacji.

jeżeli z tego krycia wyszło Ci szczenię podobne do Tatusia to gratuluję.

nie znam tak jak moja szefowa kondycji hodowli naszych polskich dogów, ale podejrzewam, że krycie za granicą jest niezłym wydarzeniem w kraju.

Posted

klekotki, a jednak jeździcie dalej to super - tam będę w domu i bardziej na luzie. myślę, że damy radę razem z Detą ciachnąć chociaż po grzanym winku :wink:

Aaa, dopiero zauważyłam :evilbat:

Na grzane winko to ja się tez wcisnę, bez wzgledu na wszystko :lol:

Posted
@korona

jeżeli z tego krycia wyszło Ci szczenię podobne do Tatusia to gratuluję.

nie znam tak jak moja szefowa kondycji hodowli naszych polskich dogów, ale podejrzewam, że krycie za granicą jest niezłym wydarzeniem w kraju.

Tfu, Tfu... On się jeszcze sto razy moze zmienić, ale myślę że główki to mu nikt juz nie odbierze...

Co do dogów w Polsce, to stoimy na całkiem przyzwoitym poziomie. Kupa ciekawych tytułów przywiezionych z zagramanicy i zdobytych u Nas np na EUDDC (europejska klubówka)... Choć wiele pozostaje jeszcze do życzenia...

JA TEZ CHCE GRZAŃCA!!!!!

Posted

@korona

no głowa to podstawa - ale dog niemiecki to nie majorka jest to bardziej złożona rasa.

miałem okazję przyjżeć się ocenie w Dortmundzie i powiem szczerze, że takiej stawki u Nas w kraju nie widziałem.

osobiście spotkałem się tylko z kiepskimi dogami w naszym oddziale i z kiepsko prowadzonymi miotami - nie bylo tez mowy o kryciach za granicą - podobne to było bardziej do siermiężnej produkcji - zero klasy i szlachetnej sławy doga.

a o winko się nie martw - myslę, że jeszcze się spotkamy na wystawach, a ja zawsze mam ze soba dobry trunek - w końcu nazwisko zobowiązuje :wink:

Posted

No no Gorzała widze rozpuszcza wici o swoim menelskim ja ...... :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Ty uwazaj bo jeszcze po wystawie trzeba Cie bedzie wynosić, a to bedzie skomplikowane zadanie :D

Zebys nie zrobil sobie krzywdy tym co przyniesziesz do picia, tak pomyslalam sobie, ze moze ja ze swoja bestią sie pojawie i odciąże troszkę Ciebie :lol:

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

no Gorzała, bo ja czekałam az Ty do konkretów przejdziesz, a nie rozwodzisz sie na temat wystaw :D

poruszyles ciekawy temat wiec jestem , poza tym powinienes byc wdzieczny, ze martwie sie o Twoje zdrowie i w razie czego bede ratować i tak do cna rozszarpana juz reputacje 0X

a tak co do wystawy, nie wiesz kto ma sedziowac majory potwory ??

Posted

@OlciaP

tak bardzo Ci dziękuję za ratowanie reputacji - najlepiej jak kulawy ratuje slepego :evilbat: :evilbat: :evilbat:

co do obady na majorki to nic jeszcze nie wiem, ale wszyscy zaproponowani sędziowie są jak najbardziej odpowiedni - może to jak dla mnie być każdy z nich.

jest to obsada roku - szkoda tylko, że tak żadko to się trafia.

Posted

Niósł ślepy kulawego dobrze im się działo... :wink: :evilbat: :evilbat: :evilbat: jak to w jednej z fraszek pisało ( BYŁO NAPISANE ) :evilbat:

Damyy rade, mysle ze na tej wyswie to wiecej slepych i kulawych sie pojawi wiec dont wory :D :evilbat:

ide z bestią bo mi nasika na lozko ! nara