Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doradzcie jaka karma dla 10 tyg boksia?rozwazam ariona ,acane i bento kronen przy czym o tej ostatniej nie wiem nic prawie.zalezy mi na dodatku glukozaminy i chondroityny w arionie jest na pewno a w innych?karmicie tymi karmami ?poecacie?jak zapatruja sie na to wasze boksy?

Posted

Ariona nie znam.. Bento mialam wcześniej.. Karma z tego co wiem jest bardzo dobra aczkolwiek Graf po niej straszne gazy puszczał ;)

Obecnie karmimy Acaną (wersja Premium Delux-zawierajaca glukozamine i chondroityne) Jesteśmy zadowoleni i przy niej już zostaniemy.. Wiem,ze zarówno Bento jak i Acana mają wersje dla szczeniąt ras dużych wzbogacone o wspomniane składniki.. :)

Posted

Gotka u hodowcy była na Eukanubie.Ta jej bardzo nie smakowała.Dopiero od miesiaca jest na Boschu i dobrze na niej wyglada.Je zesmakiem(a to u niej wyczyn :wink: )Sierść się lśni,nie ma rewolucji żołądkowych,jest zywa energiczna i zadowolona. :D Zobaczymy co dalej 8)

marmar to Betka jest na karmie? :D

Posted

Netka betka karme dostaje dodatkowo,nie ma ochoty na nia wiec zjada ja tylko na popoludniowych spacerach długich.Betka woli gotowane jedzonko,ale od malego jej choc troszke podawalam karmy

Posted

To znaczy,że jak pies robi po karmie duzo kup(stałych)To nie jest dobra karma dla niego??Niewiem :oops: Czy to chodzi o to,ze za duza cześć karmy jest nieprzyswajalna i poprostu wydalana z organizmu?No i w ten sposub idzie na marne?Nie wiem tak logikuje :oops:

• 1 month later...
Posted

Mam pytanko jeśli wybieram karme to dla jakich psow- średnich czy duzych. Bo czesto jest napisane ze psy ras dużych to psy dorosłe od 25 kg, w takim przypadku biore karme dla psow średnich- tylko boje sie ze jednak Tequilka powinna jesc karme dla psow duzych.

Posted
Mam pytanko jeśli wybieram karme to dla jakich psow- średnich czy duzych. Bo czesto jest napisane ze psy ras dużych to psy dorosłe od 25 kg, w takim przypadku biore karme dla psow średnich- tylko boje sie ze jednak Tequilka powinna jesc karme dla psow duzych

Też miałam ten problem,ale wetka nasza jak i witaminy tak i karme Betce dobierała dla psów srednich,w tej chwili Betinka wazy 32kg.

• 1 year later...
  • 3 weeks later...
Posted

Może być jak będziesz chciała sobie zmienić a będziesz zmiała problemy służe pomocą :) Moge ci też zrobić Podpis ze zdjęciem i z takim podobnym banerkiem jaki masz :)tylko potrzebuje zdjęcie i dokładną date urodzin :)

No sorki że zeszłam z temtu hehe :)

Posted

O, a ja mam problem takiego kalibru:
Theta jadła Trainera, włoską dobrą karmę, o superowym składzie, ale Włosi wycofali się z Polski, nam się chrupy skończyły i jest zagwózdka. Jak zmienić Thecie karmę, żeby jak najmniej ucierpiał jej żołądeczek? I jaką karmę wybrać?

Posted

Agai powinnaś teraz juz kupic 3 kilowy worek i pomału mieszać ją ze stara karma i stopniową zwiększać dawkę że syp więcej nowej karmy a mniej starej karmy. Wtedy karma jest zmieniana stopniowo i nie sensacji żołądkowych.

Co do karmy może spróbuj na razie karmę dla wrażliwych piesków - ta karma jest bardziej lekka albo znajdź karme o podobym składzie.

Ja jak juz mówiłam stosuję tą karmę

MAXI SENSIBLE
SPECJALNA DIETA - PSY WRAŻLIWE
OD 15 MIESIĘCY

Ale proponuje też karmę specjalną dla bokserów
BOXER 26 SPECJALNIE DLA RASYOD 15 MIESIĘCY

[SIZE=2]Ja teraz czekam aż Tekila skończy 7 lat i przejde chyba na karmę dla seniorów.
[SIZE=2]Tu jest stronka opisująca wszystkie karmy
[SIZE=2]http://www.royal-canin.pl/index.php/psy

[SIZE=2]Ja osobiście jestem zadowolona z tej karmy bo z moim alergikiem to trudno dobrze trafić. Ale oczywiście inne karmy też moga pasowac i to raczej zalezy od psa.

Posted

Czytałam właśnie o Royalu dla Boksi i chyba ją wybiore.
Tylko jest taki problem, że Trainera mam już tylko na dziś i jutro :(
Nie ma jak mieszać.
Jest jeszcze szansa, że dostanę jeszcze jeden worek 15 kg Trainera, ale nie na 100%.

Oj ona ma tak wrażliwy żołądek, że nam na pewno to odchoruje :(

Posted

Aga-polecam Bento Kronen Lamb Maxi (w razie problemow z Trainerem).Mam psa z totalnie zniszczonym ukladem pokarmowym, ktory ma naprawde powazne problemy zdrowotne, bo poza uszkodzonymi narzadami, cierpi tez na specyficzne schorzenie-przerost flory bakteryjnej, ktory doslownie go wyniszcza i moze doprowadzic do smierci.
Teoretycznie weci zalecili tylko karme weterynaryjna, co niektorzy polecali Royala Maxi Sensible, ale zdecydowalam sie sprobowac Bento za rada ludzi, ktorzy maja psy z tym samym schorzeniem i jestem zadowolona!Pies przytyl, kupska sa w normie, zadnych sensacji zoladkowych (i nie zagazowuje mieszkania jak po royalu weterynaryjnym :razz:).Podajemy juz 2 paczke 15 kg.
Karma warta zainteresowania ze wzgledu na frukto-oligosacharydy, mieso ryb,pulpe buraczana i brak dodatkow kurczaka, ktory moze spowodowac sensacje.I cena chyba nizsza niz Royala.

• 1 year later...
Posted

Odświeżam temat :razz:

Jaką karmą karmicie swoje boksie? Które firmy się sprawdziły, a które nie?
Na jak długo wystarcza wam worek 15 kg?

Szczególnie zależy mi na opiniach na temat karmy Arion, Bento Cronen, Acana i Brit, ale wypowiedzi na temat innych karm także mile widziane. Które sprawdzają się w żywieniu bokserów?

Posted

Moje jedzą Acanę i jestem b. zadowolona :) worek starcza mi na prawie miesiąc dla 2 psów ( dodaję im jeszcze gotowane, a co im będę żałowała:evil_lol:).

• 2 weeks later...
Posted

Witam

Ja karmie cale stado Boshem. Dorosle jedza Bosh Active, a Mlodzieniec je Bosh Junior Bigger. Jestem zadowolona, psy dobrze sie maja, nie ma sensacji z brzuchem, no i cena przystepna :)

Pozdrawiam

Posted

Ma wejść na dniach na rynek biobosch. Ciekawe co to będzie? Nigdzie nie ma żadnych info na jej temat.

Tez cos o tym slyszalam, musze sie dowiedziec cos bardziej konkretnego u mojego dostawcy ;)