Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fioneczka']http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TQUsZy-aaSI/AAAAAAAAFyI/ugcrnNAIb1s/P1100229.JPG oooo jessso jaka ona słodka
chyba jej musisz myszki kupić ;)
a w kolczacie to full wypas normalnie ... jeszcze tylko taki wielki skórzany kaganiec i pies morderca normalnie ;)
Nic jej nie kupuje. Gupol jeden zawiesil sie normalnie przy tych klatkach :mad: A i mi jakos nie chce sie sprzatac codziennie klatek, wystarcza mi papugi, ktore niekochaja swojej klatki i przesiaduja na zyrandolu, a spia na zaslonach :shake::evil_lol: TZ meczy mnie o rybki... koniec swiata :placz:

[quote name='agaga21']takiego mniamuśnego łosośka nie zjadła??? moje niczym nie gardzą.

http://lh4.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TQUrhuyA84I/AAAAAAAAFxo/Lr3ShOUWZgs/P1100205.JPG
hehe, widzę, że myszka też zainteresowana :)
Nie zjadla, wywalilam dzisiaj rano do smieci :angryy: Normalnie w d...ie sie jej poprzewracalo :mad: Najgorsze jest to, ze mam w lodowce jeszcze 4 glowy z lososia. Wczoraj ich nawet nie dotknelam, P. je zapakowal do woreczkow. Co otwieram szuflade, lampia sie na mnie tymi swoimi oczami :placz: Od wczoraj nienawidze swojej lodowki...

[quote name='agnieszka32']http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TQUsZy-aaSI/AAAAAAAAFyI/ugcrnNAIb1s/P1100229.JPG
A nie próbowała się do myszek dobrać? :)
No wlasnie nie, tylko lizala i sie gapila... jedna z myszy ja dziabnela w nos, za to wscibstwo :evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Hej :) Strasznie dawno mnie tu nie bylo :oops: Jakos nie mam ostatnio weny do robienia zdjec, moze przez pogode tragiczna. Szaro buro i ponuro, zimno wietrznie... depresyjnie strasznie ;) Jeszcze grypsko nas dopadlo, od miesiaca prawie siedze na zwolnieniu, maly ze mna z zapaleniem oskrzeli. Tylko Pawel lata do pracy, bo juz antybiotyk skonczyl.

Ale zeby nie bylo, ze tak zupelnie sie obijam, mam filmik moich dzieciaczkow. Coraz faniej sie ze soba bawia, znaczy maly zaczyna lapac, ze Mamba moze byc interesujaca i chetna do zabawy. Mamba uczy sie jak ladnie zostawiac zabawki ALkowi, bo czasem juz mu sie uda rzucic hehehe Ale najczesciej zaczepiaja sie nawzajem, tak jak na filmiku ;)

[video=youtube;IRskU1KHJgo]http://www.youtube.com/watch?v=IRskU1KHJgo[/video]

A tutaj foteczki, ze specjalna dedykacja dla Fioneczki :) Do twarzy jej w zoltym, nie? ;)

Posted

fioneczka napisał(a):
jak u Was z alergią ... spokój teraz ?

Niestety wciaz klopoty. Na zdjeciach widac, ze znow uszy lysieja :( Mamy masc, smarujemy i widac poprawe, pewnie latem znow uszka beda takie jak trzeba. Drapie sie lobuzica i smierdzi, wiec znow jestesmy na encortonie... wogole chyba zanosi sie na urojenca, bo apetyt ten moj potwor ma nieziemski i zaczela lapac smieci na spacerach, krasc z szafek w kuch itp Jesli to nie ciaza urojona, to zaczynam podejrzewac niedobor jakis witamin lub innych skladnikow. BARF jest fajny ale nie mam pewnosci, ze mala na 100% ma idealnie dobrane proporcje. Mysle o powroceniu do karmy suchej na kolacje, moze jak polacze barf i sucha, to nie wroca jej problemy z pecherzem...

• 3 months later...
Posted

[quote name='Bailando']Co tu tak cicho?? Napiszcie co u Was słychać??
Faktycznie zupelnie zaniedbalam watek :oops: Za duzo sie dzieje i tak wlasnie potem jest :eviltong:

U nas ostatnio bylo smutno, bo Mamba papuzke Agatke dopadla :( Biedna zaplatala sie w firanke, a sunia potraktowala ja jak piszczaca zabawke :( Zamowilam teraz duuuza klatke (z poprzedniej papugi wydostawaly sie w 30 min), ale doszlo do mnie tylko pol paczki i od tygodnia nie moge sie dobic z reklamacja itp :angryy:

Mambidelko ma sie dobrze, chociaz znow zaczelo sie pylenie, wiec wrocila na encorton i clemastinum. Na szczescie dawke dostaje niewielka :) Lobuzuja z moim pierworodnym, a od niedawna z nowym domownikiem - przygarnietym kocurkiem.

Kicior narazie sie przyzwyczaja do nowego domu w duzym kennelku agnieszki32 ;) Biedak zostal zgarniety z ulicy jak mial ok 2mc, bo wytruli u cala rodzine. Trafil do babki, ktora ma kociarnie w piwnicy. Tam dostal porzadne wciry od jej kotow, wiec zostal zamkniety na 7mc w klatce :( Przez ten czas znajoma szukala mu domu, ale bez skutecznie. Teraz baka sie zbuntowala i kota oddala kolezance, ktora nie dala rady z jego lekliwoscia i nieufnoscia. Tak trafil do mnie. Nie mam jeszcze jego fotek, bo dopiero wczoraj wyszedl w mojej obecnosci z kontenerka i lezal dumnie, ogladajac pokoj, mnie i Mambe ;)

Mam za to kilka fotek z sobotniego spaceru ze swoja parka ;)

Posted

Ale Twój młody już duży :) no i widzę, że świetnie się dogaduje z Mambą :) Mamba za to w tej obroży wygląda rewelacyjnie :) U nas w sierpniu również rodzinka się powiększy, gdyż pojawi się małeństwo i prawdę powiedzwiawszy rochę obaw jak Luna zareaguje ale jestem dobrej myśli. Liczę, że będzie tak samo tolerancyjna jak Twoja Mamba :)
Pozdrawiam serdecznie

Posted

Chyba masz rację u mnie w pracy bardzo dużo kobiet jest w ciąży, więc coś w tym musi być. Poza tym ja jestem z wyżu więc i moje dziecko również będzie z wyżu demograficznego:)

Posted

agaga21 napisał(a):
świetnie mamba wygląda. figurka idealna :)

Ostatnio u weta padlo pytanie ile ona wazy. "Hmmm, niedawno wazyla 28, ale chyba troche schudla na wiosne, wiec pewnie mniej" Wlazla na wage, a tam niespodzianka! 30kg!!! Ja nie wiem gdzie ona ma ta 30stke, nie mam zielonego pojecia :lying:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Przepięknie Mamba wygląda!
Ale jaki Twój synek już duuuuży, szok!:crazyeye:

Ja nawet nie wiem kiedy sie mu tak uroslo :oops: Czas mi przez palce ucieka czy co? Jeszcze niedawno taki maluch z niego byl, a teraz kawal chlopa zarywajacy dziewczyny :evil_lol: Ostatnio w autobusie zostal wycalowany przez jakas dziewczynke, ale sie biedak speszyl :evil_lol: Za to wyrywanie starych i gadatliwych bab, idzie mu jakos bez oporow :mad: