Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem dlaczego tak jest ehhhh Choroba chorobe pogania normalnie :(

Tak wyglada to rozdrapanie pokryte ju strupkiem
[IMG]http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TICpMWet2OI/AAAAAAAAFDo/nRpGrgWZK_U/Zdjęcie112.jpg[/IMG]

I wczorajsza plama niespodziewajka...
[IMG]http://lh5.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TICpLzf5tRI/AAAAAAAAFDw/2uKjL-wsn74/Zdjęcie110.jpg[/IMG]

Ide dzisiaj do weta Agnieszki, mam nadzieje ze sie dostaniemy i cos beda w stanie poradzic. Tak myslalam nad ta krwia i jedyna przyczyna jaka widze, to podawanie Encortonu przez ostatnie 3 dni... Nie wiem dlaczego Mamba tak reaguje na clemastyne i encorton... jestem w kropce, bo albo sie zadrapie albo bedie miala krwawe skrzepy... oby nowy weterynarz mial jakis pomysl na ta moja nieszczesnice :(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udalo mi sie nareszcie zgrac fotki z aparatu :multi: Kupilam czytnik kart z zepsutym kablem i zanim do tego doszlam, to sie nawkurzalam zdrowo :angryy:

Najpierw kilka foteczek z naszym malym sobotnim gosciem. Co ciekawe mamba Inki nie killim :crazyeye: ale sucha to ona nie byla :roll: Slooodziak...

Posted

KONIEC

PS zrobilam Mambie pelen przeglad i ani krew ani mocz nie pokazaly problemow zdrowotnych. Jedynie ph moczu ma 8.0, wiec stad moga byc skrzepy. Zaczynam zakwaszac mocz za pomoca wit C i zobaczymy ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TIYAH7hpsxI/AAAAAAAAFEQ/V33ks7MNZYg/P1090643.JPG

Ha ha ha - genialne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To ja już wiem, skąd te problemy z pęcherzem - kąpiesz ją w lodowatej wodzie, potem schnie na wietrze ... :shake: :diabloti::diabloti::diabloti:

Przeciez ja juz znana jestem z tego ze dusze psy, klepie, glodze, kapie w lodowatej wodzie i wychladzam na wietrze... cos tam jeszcze bylo? :evil_lol:

Posted

agaga21 napisał(a):
http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TIYAH7hpsxI/AAAAAAAAFEQ/V33ks7MNZYg/P1090643.JPG
ta mina jest nieziemska!:crazyeye::evil_lol::evil_lol::loveu:

http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/TIYAgG6wZEI/AAAAAAAAFEg/YjQ1YAlLW5I/P1090650.JPG
no to się dziewczynka wyszalała!:multi:
trzymam kciuki, by zakwaszenie moczu przyniosło rezultaty.

A no wyszalala. W nagrode nam dzisiaj zasikala przedpokoj i pobawila sie w rozdrabniarke, pozbawiajac mnie kilku rzeczy :roll:

Posted

Kapsel napisał(a):
A ja z innej beczki, czyje takie zgrabne nogi są na zdjęciu :razz:

Jak owlosione i czarne to Mamby, jak biale to TZa ;) Chyba ze sie jakas sarenka przyplatala cy cus...

Posted

Zdjęcia jak zawsze super. Mamba mogła by zostac modelką hehehe
Jeżeli chodzi o rozrabianie to mój czort jest na etapie drapania dziur w ścianach więc nie wiem czy ktoś ją przebije hehe

• 1 month later...
Posted

U nas wszystko ok :) Dzieki za pamiec :loveu:

Nie mam ostatnio czasu na nic, praca, dom, syn, Mamba i przygotowywanie wszytskiego pod fundacje oraz adopcje naszy podopiecznych szczelnie wypelniaja moje dni... :mdleje:

Mambula jakis miesiac temu przeszla na BARF'a, bo nie moglismy sobie poradzic z tymi skrzepami (zakwaszanie metodami konwencjonalnymi nie pomagalo). Powiem szczerze, ze podchodzilam do tej diety sceptycznie, bo trudna, droga, czasochlonna itp itd i jestem bardzo milo zaskoczona. Mamba w zycie nie miala tak miekkiej siersci, czasu ani zachodu wcale nie potrzeba wiecej, niz przy suchej karmie, a duuuuzo bardziej smakuje Mambie. Raz na 2 tyg zrobie zakupy miesne i warzywne, dziele na porcje i do zamrazarki. Pies wredota jedna, tylko czeka ranoaz sobie wyjdziemy z domu, bo wtedy dostaje kosc na sniadanie. Przestala sciagac i zjadac niepochowane rzeczy, nie sika w domu, pieknie trzyma rano i nareszcie moj dom nie smierdzi uryna :multi: Kupa ladna, jak sie robi za sucho, to dostaje twarog z jajkiem albo warzywka i wszystko sie natychmiast wrecz reguluje. No i nareszcie bokserka wyglada jak bokserka, a nie chucherko :evil_lol: Balam sie, ze na tej diecie, bedzie roznosila ja energia, a tu niespodzianka - moj pies stal sie spokojniejszy :crazyeye: Niesteyu wciaz sie drapie ale to wina Alka, ktory jak sie okazalo nie dosc, ze probuje karmic Mambulke buleczkami, ciasteczkami (to jeszcze moge powstrzymac...czasem) ale potrafi dla niej chowac jedenie pod kanapa :mdleje: Mamba jak odkurzacz zlizuje wszelie okruszki po swoim ukochanym karmicielu, a ze moja latorosl na slowa "Nie wolno karmic Mambulki" patrzac mi prosto w oczy, jedna reka je biszkopcika, a druga kruszy dla psa :splat:

Noooo to tyle na chwile obecna, fotek nie mam, bo jak wychodzimy na spacer, to juz ciemno, a nie mam takich superowych lamp do aparatu, jakie ma fioneczka :-(

Posted

No to widzę, że u Was też trochę zmian. Najważniejsze żeby Mambula czuła się lepie i nie drapała bo zapewne ja też to męczy. Pamietaj małymi kroczkami do przodu i człowiek będzie zadowolony. Co do młodego to super że chce się dzielić ( mimo, że nie powienien) to zanczy, że bardzo kocha Mambę :) A co to za dieta ?? Nigdy nie słyszałam o niej.

Powodzenia i wytrwałości.

Posted

Bailando napisał(a):
No to widzę, że u Was też trochę zmian. Najważniejsze żeby Mambula czuła się lepie i nie drapała bo zapewne ja też to męczy. Pamietaj małymi kroczkami do przodu i człowiek będzie zadowolony. Co do młodego to super że chce się dzielić ( mimo, że nie powienien) to zanczy, że bardzo kocha Mambę :) A co to za dieta ?? Nigdy nie słyszałam o niej.

Powodzenia i wytrwałości.

Oj kochaja sie wzajemnie :) Czasem zaluje, ze ja nie mialam w dziecinstwie takiego przyjaciela ;)

BARF to w skrocie wsio na surowo - mieso, kosci, warzywa, nabial itp To jakby powrot do pierwotnego karmienia psowatych (nawet warzywa sa tak zmielone, jakby pochodzily z rzoladka upolowanego roslinozercy). Rados w oczach mamby, na widok gnata - bezcenna :evil_lol:

Na dogomani masz caly dzial o BARFie, lacznie z rozpisanymi dietami...

Posted

Ciekawe niegdy o tym nie słyszałam, ale wyobrażam sobie radość Mamby. Moja Luna też uwielbia jak dostaje surową kość i ma całą tylko dla siebie. Ona szczęśliwa i ja zadowolona bo spokój.

Co to przyjaźni to nie ma jak mieć czworonoga za przyjaciela :)

Posted

Też się zastanawiałam nad BARF-em. Ageralion ile to miesięcznie dla faflaka wychodzi? Moja koleżanka kupuje gotowe zestawy np. mięso ze strusia, ale to mam wrażenie jest bardzo drogie.