Kapsel Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Martuś, a babcie nie pomogą? jakaś ciocia niepracująca? :razz: Moja Marta też zaraz po macierzyńskim poleciała do pracy, bo firma się zawali. Wynajęła opiekunkę i poszła! Jak przyszła do firmy to w pierwszym dniu dali jej inne stanowisko pracy, gdzie finansowo prawie o połowę niższą pensję miała! Tak wyszła jej lojalność i poczucie wieeeelkiego obowiązku i odpowiedzialności za firmę! :angryy: Quote
Evelynkaa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 A ile teraz jest macierzyńskiego? A rozumiem że na wychowawczym nie dostaje się nic.... To straszne zostawić takiego maluszka samego z kimś... :( Wiem że możesz wykorzystać jeszcze czas na karmienie i sobie godzinkę wcześniej pójść do domu....nawet jak nie karmisz piersią...podobno nie ma znaczenia... Quote
ageralion Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Kapsel napisał(a):Martuś, a babcie nie pomogą? jakaś ciocia niepracująca? :razz: Moja Marta też zaraz po macierzyńskim poleciała do pracy, bo firma się zawali. Wynajęła opiekunkę i poszła! Jak przyszła do firmy to w pierwszym dniu dali jej inne stanowisko pracy, gdzie finansowo prawie o połowę niższą pensję miała! Tak wyszła jej lojalność i poczucie wieeeelkiego obowiązku i odpowiedzialności za firmę! :angryy: Rozmawialam z tesciowa i zajmie sie malym. W czerwcu jeszcze popracuje a od lipca zajmie sie wnukiem. Nie wiem jeszcze jak to wszystko dograc do konca ale przynajmniej Alkiem zajmie sie ktos kto go kocha, a nie obca osoba :) Nie wiem jak ja przezyje pierwszy dzien rozlaki z synem. Nie mialak pojecia, ze to bedzie takie trudne buuuu Co do powrotu do roboty i stanowiska, to weszlo prawo, ze nie moga mnie zdegradowac :) Zreszta narzie chce zrezygnowac z zarzadzeniem zespolem na jakis czas, bo poprostu nie bede miala do tego sily ani checi. Z checia bede ta zarzadzana hehehe Quote
ageralion Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Evelynkaa napisał(a):A ile teraz jest macierzyńskiego? A rozumiem że na wychowawczym nie dostaje się nic.... To straszne zostawić takiego maluszka samego z kimś... :( Wiem że możesz wykorzystać jeszcze czas na karmienie i sobie godzinkę wcześniej pójść do domu....nawet jak nie karmisz piersią...podobno nie ma znaczenia... Macierzynskiego jest teraz 20 tyg plus 2tyg dodatkowe, o ktore trzeba pisac podanie. Wychowawczy jest urlopem bezplatnym niestety :( Trwa do momentu ukonczenia przez szkraba 2 lat. A z tym karmieniem, to ciekawe :) Quote
magdola Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ageralion napisał(a):Macierzynskiego jest teraz 20 tyg plus 2tyg dodatkowe, o ktore trzeba pisac podanie. Wychowawczy jest urlopem bezplatnym niestety :( Trwa do momentu ukonczenia przez szkraba 2 lat. A z tym karmieniem, to ciekawe :) teraz tylko dwóch lat???????? było 4 ! :( Quote
ageralion Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 magdola napisał(a):teraz tylko dwóch lat???????? było 4 ! :( Faktcznie 4 lata, nie wiem czemu ubzduraly mi sie 2... :oops: Quote
Kapsel Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ageralion napisał(a):Rozmawialam z tesciowa i zajmie sie malym. W czerwcu jeszcze popracuje a od lipca zajmie sie wnukiem. Nie wiem jeszcze jak to wszystko dograc do konca ale przynajmniej Alkiem zajmie sie ktos kto go kocha, a nie obca osoba :) Nie wiem jak ja przezyje pierwszy dzien rozlaki z synem. Nie mialak pojecia, ze to bedzie takie trudne buuuu Co do powrotu do roboty i stanowiska, to weszlo prawo, ze nie moga mnie zdegradowac :) Zreszta narzie chce zrezygnowac z zarzadzeniem zespolem na jakis czas, bo poprostu nie bede miala do tego sily ani checi. Z checia bede ta zarzadzana hehehe Martuś! wygrałaś los na loterii. Nie ma jak to prawdziwa babcia!!! Możesz pracować spokojnie! Babcie to największy skarb :loveu: :iloveyou: Babcie górą:Cool!::Cool!::Cool!: Quote
Kapsel Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Martuś, czy nie wiesz kto z Twoich znajomych a mających maluszka chciałby takie cudo nabyć? http://www.dogomania.pl/threads/186095-Graj%C4%85ca-karuzela-dla-Bobasa-na-Totika-do31.05-godz.-22 :-) Quote
ageralion Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Kapsel']Martuś, czy nie wiesz kto z Twoich znajomych a mających maluszka chciałby takie cudo nabyć? http://www.dogomania.pl/threads/186095-Graj%C4%85ca-karuzela-dla-Bobasa-na-Totika-do31.05-godz.-22 :-) Niestety nie mam nikogo, kto moglby kupic albo dostac w prezencie ta piekna karuzele :shake: A ja tym razem nie bede smucic :diabloti: FOtek Mamby w majtach nie bedzie, bo jestem leniwa i nie chce mi sie codziennie ich prac :evil_lol: Wole latac na szmacie do podlogi i Mambe z kanapy zganiac :eviltong: Myslalm, ze cieczka do gorsza mordega :roll: Wogole ciekawostka jest to, ze o tej porze roku moj pies powinien daaaawno juz byc faszerowany sterydami albo rozdrapany do krwi. Pyli wszystko co moze, kosza trawy i wziewna alergia powinna juz byc w fazie zaawansowanej, a tu spokoj :crazyeye: Czy cieczka moze niwelowac objawy alergii? A moze to karma pomogla obnizyc poziom alergenow we krwi i juz trawy tak na nia mocno nie dzialaja? Nie mam pojecia o co loko ale jestem zachwycona :p W poniedzialek moja sucz dostala pilke ale nie byle jaka pilke. To jest taka duza wersja pilki tenisowej w sroku z litej gumy. Ciezka, duza, niezniszczalna...chyba :evil_lol: Mamba nie wie jak ja ugryzc. Kombinuje jak kon pod gore i duuuupa pilka w pysk wlezc nie chce :evil_lol: Turla ja, nie moze wepchnac pod meble, nie przegryza... normalnie kocham ten kawal gumy :eviltong: Do tegozakupilam dzisiaj szelki easy walk. To najlepszy niedrogi wynalazek psi 21 wieku :loveu: Moja szalona malolata juz nie wyrywa mi barku na widok znajomej geby czy pyska :multi: Podchodzilam do tematu bardzo sceptycznie, poki na wlasne oczy nie widzialam jak dziala magia :evil_lol: Przydaly by sie jakies fotki co? BO ja tak gadam i gadam, a to przecie fotogaleria :oops: Jutro se cos pstrykne. Moze z nowa pileczka czy cos... pomysle :eviltong: Quote
agaga21 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 świetnym wynalazkiem i równie tanim(o ile nie tańszym) jest psi kantarek. a zdjęcia rzeczywiście jakieś by się przydały bo zapomnioałam juz czyja to galeria.. Quote
ageralion Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 agaga21 napisał(a):świetnym wynalazkiem i równie tanim(o ile nie tańszym) jest psi kantarek. a zdjęcia rzeczywiście jakieś by się przydały bo zapomnioałam juz czyja to galeria.. Niestety psi kantarek nie jest dla psow z krotka kufa i takich, ktore nie trawia nic na pysku. Mamba sie cholernie meczyla i momentalnie go sciagala, a ja nie mialam cierpliwosci i serca jej meczyc. Szelki sa o 10000 razy lepsze :) Quote
Evelynkaa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 O właśnie a pokażesz nam na fotce te szeleczki?? bo są dwa rodzaje, takie co z obrożą są i takie co z przodu się zapina... Quote
ageralion Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Dobra, zeby nie bylo, troche Was zaniedbalam pod katem fotek, wiec teraz ponadrabiam :roll: Fota przedcieczkowa czyli z kanapy, na ktora teraz ma bana :diabloti: A tak wyglada Mambowy fotel i ona w pozycji "Pani profesor" A tu troche luzniej Quote
ageralion Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 I troche fot z dzisiaj ale wyszly takie sobie. Cos mi sie sprzet sypie i kiepsko foci przy gorszym swietle Moj syn zawziecie pilnujacy tzw. zasobow :evil_lol: Quote
ageralion Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Tu widac konstrukcje szelek (obroza i sznurek - proste jak budowa cepa) :evil_lol: wsio na dzisiaj... Quote
Evelynkaa Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 http://lh3.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQQWAsqpI/AAAAAAAACkE/ksyf7ywW_0U/s512/DSC00494.JPG Ale groźna minka :D:D:D http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQHyLArAI/AAAAAAAACj0/WuGM5YrSJa4/s512/DSC00500.JPG i nasz kochany syncio....słodkie to jak śpi :D Quote
Kapsel Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Martuś, miałaś rację, że jak poogląda się zdjęcia Mamby zrobi się lepiej na duszy. I tak w moim wypadku się stało. Dzięki! Quote
agaga21 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 jaki mambusia ma długaśny jęzorek:evil_lol::evil_lol: http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQHyLArAI/AAAAAAAACj0/WuGM5YrSJa4/s512/DSC00500.JPG śliczności! Quote
ageralion Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 [quote name='Evelynkaa']http://lh3.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQQWAsqpI/AAAAAAAACkE/ksyf7ywW_0U/s512/DSC00494.JPG Ale groźna minka :D:D:D Maba i grozna minka?:crazyeye: To raczej mina z serii "nie zauwazylam, ze zeby zostaly na wierzchu" :evil_lol: [quote name='Evelynkaa']http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQHyLArAI/AAAAAAAACj0/WuGM5YrSJa4/s512/DSC00500.JPG i nasz kochany syncio....słodkie to jak śpi :D Nooooo, bo jak nie spi, to juz nie jest taki slodki terrorysta jeden:mad::diabloti: [quote name='agnieszka32']Ale Mamba jest piękna :crazyeye::loveu: Dziekuje :oops: [quote name='Kapsel']Martuś, miałaś rację, że jak poogląda się zdjęcia Mamby zrobi się lepiej na duszy. I tak w moim wypadku się stało. Dzięki! Kapselki ciesze sie, ze chociaz tak moglam troche ukoic Twoje nerwy :calus: [quote name='agaga21']jaki mambusia ma długaśny jęzorek:evil_lol::evil_lol: Ja to sie zawsze zastanawiam, gdzie ona ten jezor miesci w swojej krotkiej kufie:hmmmm: [quote name='agaga21']http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQHyLArAI/AAAAAAAACj0/WuGM5YrSJa4/s512/DSC00500.JPG śliczności! Po mamusi :diabloti: Quote
ageralion Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Dzisiaj znalazlam w telefonie fotki marcowe z parku :) Moja suka nie byla by soba, gdyby nie walnela durnej miny :roll: Quote
Bailando Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Martuś ona jest po prostu boska a miny robi pierwsza klasa hahaha Quote
agnieszka32 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 http://lh3.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TALTY8iln_I/AAAAAAAACkw/PxuVV7q1i0A/Zdj%C4%99cia-0005.jpg :roflt::roflt::roflt: Quote
Kunda Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 nie no mina przednia !! :D cudak taki komiczny :) Quote
Recommended Posts