Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martuś, a babcie nie pomogą? jakaś ciocia niepracująca? :razz:
Moja Marta też zaraz po macierzyńskim poleciała do pracy, bo firma się zawali. Wynajęła opiekunkę i poszła!
Jak przyszła do firmy to w pierwszym dniu dali jej inne stanowisko pracy, gdzie finansowo prawie o połowę niższą pensję miała! Tak wyszła jej lojalność i poczucie wieeeelkiego obowiązku i odpowiedzialności za firmę! :angryy:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ile teraz jest macierzyńskiego? A rozumiem że na wychowawczym nie dostaje się nic.... To straszne zostawić takiego maluszka samego z kimś... :( Wiem że możesz wykorzystać jeszcze czas na karmienie i sobie godzinkę wcześniej pójść do domu....nawet jak nie karmisz piersią...podobno nie ma znaczenia...

Posted

Kapsel napisał(a):
Martuś, a babcie nie pomogą? jakaś ciocia niepracująca? :razz:
Moja Marta też zaraz po macierzyńskim poleciała do pracy, bo firma się zawali. Wynajęła opiekunkę i poszła!
Jak przyszła do firmy to w pierwszym dniu dali jej inne stanowisko pracy, gdzie finansowo prawie o połowę niższą pensję miała! Tak wyszła jej lojalność i poczucie wieeeelkiego obowiązku i odpowiedzialności za firmę! :angryy:

Rozmawialam z tesciowa i zajmie sie malym. W czerwcu jeszcze popracuje a od lipca zajmie sie wnukiem. Nie wiem jeszcze jak to wszystko dograc do konca ale przynajmniej Alkiem zajmie sie ktos kto go kocha, a nie obca osoba :) Nie wiem jak ja przezyje pierwszy dzien rozlaki z synem. Nie mialak pojecia, ze to bedzie takie trudne buuuu
Co do powrotu do roboty i stanowiska, to weszlo prawo, ze nie moga mnie zdegradowac :) Zreszta narzie chce zrezygnowac z zarzadzeniem zespolem na jakis czas, bo poprostu nie bede miala do tego sily ani checi. Z checia bede ta zarzadzana hehehe

Posted

Evelynkaa napisał(a):
A ile teraz jest macierzyńskiego? A rozumiem że na wychowawczym nie dostaje się nic.... To straszne zostawić takiego maluszka samego z kimś... :( Wiem że możesz wykorzystać jeszcze czas na karmienie i sobie godzinkę wcześniej pójść do domu....nawet jak nie karmisz piersią...podobno nie ma znaczenia...

Macierzynskiego jest teraz 20 tyg plus 2tyg dodatkowe, o ktore trzeba pisac podanie. Wychowawczy jest urlopem bezplatnym niestety :( Trwa do momentu ukonczenia przez szkraba 2 lat. A z tym karmieniem, to ciekawe :)

Posted

ageralion napisał(a):
Macierzynskiego jest teraz 20 tyg plus 2tyg dodatkowe, o ktore trzeba pisac podanie. Wychowawczy jest urlopem bezplatnym niestety :( Trwa do momentu ukonczenia przez szkraba 2 lat. A z tym karmieniem, to ciekawe :)

teraz tylko dwóch lat???????? było 4 ! :(

Posted

ageralion napisał(a):
Rozmawialam z tesciowa i zajmie sie malym. W czerwcu jeszcze popracuje a od lipca zajmie sie wnukiem. Nie wiem jeszcze jak to wszystko dograc do konca ale przynajmniej Alkiem zajmie sie ktos kto go kocha, a nie obca osoba :) Nie wiem jak ja przezyje pierwszy dzien rozlaki z synem. Nie mialak pojecia, ze to bedzie takie trudne buuuu
Co do powrotu do roboty i stanowiska, to weszlo prawo, ze nie moga mnie zdegradowac :) Zreszta narzie chce zrezygnowac z zarzadzeniem zespolem na jakis czas, bo poprostu nie bede miala do tego sily ani checi. Z checia bede ta zarzadzana hehehe

Martuś! wygrałaś los na loterii. Nie ma jak to prawdziwa babcia!!! Możesz pracować spokojnie! Babcie to największy skarb :loveu: :iloveyou: Babcie górą:Cool!::Cool!::Cool!:

Posted

[quote name='Kapsel']Martuś, czy nie wiesz kto z Twoich znajomych a mających maluszka chciałby takie cudo nabyć? http://www.dogomania.pl/threads/186095-Graj%C4%85ca-karuzela-dla-Bobasa-na-Totika-do31.05-godz.-22 :-)

Niestety nie mam nikogo, kto moglby kupic albo dostac w prezencie ta piekna karuzele :shake:

A ja tym razem nie bede smucic :diabloti: FOtek Mamby w majtach nie bedzie, bo jestem leniwa i nie chce mi sie codziennie ich prac :evil_lol: Wole latac na szmacie do podlogi i Mambe z kanapy zganiac :eviltong: Myslalm, ze cieczka do gorsza mordega :roll: Wogole ciekawostka jest to, ze o tej porze roku moj pies powinien daaaawno juz byc faszerowany sterydami albo rozdrapany do krwi. Pyli wszystko co moze, kosza trawy i wziewna alergia powinna juz byc w fazie zaawansowanej, a tu spokoj :crazyeye: Czy cieczka moze niwelowac objawy alergii? A moze to karma pomogla obnizyc poziom alergenow we krwi i juz trawy tak na nia mocno nie dzialaja? Nie mam pojecia o co loko ale jestem zachwycona :p

W poniedzialek moja sucz dostala pilke ale nie byle jaka pilke. To jest taka duza wersja pilki tenisowej w sroku z litej gumy. Ciezka, duza, niezniszczalna...chyba :evil_lol: Mamba nie wie jak ja ugryzc. Kombinuje jak kon pod gore i duuuupa pilka w pysk wlezc nie chce :evil_lol: Turla ja, nie moze wepchnac pod meble, nie przegryza... normalnie kocham ten kawal gumy :eviltong:

Do tegozakupilam dzisiaj szelki easy walk. To najlepszy niedrogi wynalazek psi 21 wieku :loveu: Moja szalona malolata juz nie wyrywa mi barku na widok znajomej geby czy pyska :multi: Podchodzilam do tematu bardzo sceptycznie, poki na wlasne oczy nie widzialam jak dziala magia :evil_lol:

Przydaly by sie jakies fotki co? BO ja tak gadam i gadam, a to przecie fotogaleria :oops: Jutro se cos pstrykne. Moze z nowa pileczka czy cos... pomysle :eviltong:

Posted

świetnym wynalazkiem i równie tanim(o ile nie tańszym) jest psi kantarek. a zdjęcia rzeczywiście jakieś by się przydały bo zapomnioałam juz czyja to galeria..

Posted

agaga21 napisał(a):
świetnym wynalazkiem i równie tanim(o ile nie tańszym) jest psi kantarek. a zdjęcia rzeczywiście jakieś by się przydały bo zapomnioałam juz czyja to galeria..

Niestety psi kantarek nie jest dla psow z krotka kufa i takich, ktore nie trawia nic na pysku. Mamba sie cholernie meczyla i momentalnie go sciagala, a ja nie mialam cierpliwosci i serca jej meczyc. Szelki sa o 10000 razy lepsze :)

Posted

Dobra, zeby nie bylo, troche Was zaniedbalam pod katem fotek, wiec teraz ponadrabiam :roll:

Fota przedcieczkowa czyli z kanapy, na ktora teraz ma bana :diabloti:

A tak wyglada Mambowy fotel i ona w pozycji "Pani profesor"

A tu troche luzniej

Posted

[quote name='Evelynkaa']http://lh3.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQQWAsqpI/AAAAAAAACkE/ksyf7ywW_0U/s512/DSC00494.JPG Ale groźna minka :D:D:D
Maba i grozna minka?:crazyeye: To raczej mina z serii "nie zauwazylam, ze zeby zostaly na wierzchu" :evil_lol:

[quote name='Evelynkaa']http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQHyLArAI/AAAAAAAACj0/WuGM5YrSJa4/s512/DSC00500.JPG i nasz kochany syncio....słodkie to jak śpi :D
Nooooo, bo jak nie spi, to juz nie jest taki slodki terrorysta jeden:mad::diabloti:

[quote name='agnieszka32']Ale Mamba jest piękna :crazyeye::loveu:
Dziekuje :oops:

[quote name='Kapsel']Martuś, miałaś rację, że jak poogląda się zdjęcia Mamby zrobi się lepiej na duszy.
I tak w moim wypadku się stało. Dzięki!
Kapselki ciesze sie, ze chociaz tak moglam troche ukoic Twoje nerwy :calus:

[quote name='agaga21']jaki mambusia ma długaśny jęzorek:evil_lol::evil_lol:
Ja to sie zawsze zastanawiam, gdzie ona ten jezor miesci w swojej krotkiej kufie:hmmmm:

[quote name='agaga21']http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/TAGQHyLArAI/AAAAAAAACj0/WuGM5YrSJa4/s512/DSC00500.JPG
śliczności!
Po mamusi :diabloti: