ageralion Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 A u nas pogoda do d... i nie mam nowych fotek :eviltong: Za to zamowilam malej nowa karme rybna Bento Kronen NB Salmon&Rice. Podobno rybna bardzo i mam nadzieje, ze bedzie lepsza niz Bosch. Chociaz do Boscha nie mam wiekszych zastrzezen, to moze jednak Mambula sie bedzie mniej drapala (nie wiem czy Bosch nie ma w skladzie tluszczu zwierzecego albo kuraka). Oby tylko jesc chciala, bo 15kg ma do wciagniecia :eviltong: A co ciekawe, to Boscha daje jej dziennie 400g, a BK mam dawac ok 250g... zobaczymy :evil_lol: Quote
Kapsel Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 ageralion napisał(a):A u nas pogoda do d... i nie mam nowych fotek :eviltong: Za to zamowilam malej nowa karme rybna Bento Kronen NB Salmon&Rice. Podobno rybna bardzo i mam nadzieje, ze bedzie lepsza niz Bosch. Chociaz do Boscha nie mam wiekszych zastrzezen, to moze jednak Mambula sie bedzie mniej drapala (nie wiem czy Bosch nie ma w skladzie tluszczu zwierzecego albo kuraka). Oby tylko jesc chciala, bo 15kg ma do wciagniecia :eviltong: A co ciekawe, to Boscha daje jej dziennie 400g, a BK mam dawac ok 250g... zobaczymy :evil_lol: I tylko tyle jej starczy? :crazyeye: Quote
ageralion Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Kapsel napisał(a):I tylko tyle jej starczy? :crazyeye: Tak podaje producent... zobaczymy :) Quote
Evelynkaa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Witamy się pierwszy raz. Uwidziałam Mambę w twojej sygnaturze na bazarku i musiałam wejść :D Jest po prostu przecudowna :D:D:D No i gratuluję bobaska ja też 3 tygodnie temu zostałam ciocią Nikodemka :D A w naszej galerii też czasem boksio gości od mojego narzeczonego :D Quote
fioneczka Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='ageralion']A u nas pogoda do d... i nie mam nowych fotek :eviltong: Za to zamowilam malej nowa karme rybna Bento Kronen NB Salmon&Rice. Podobno rybna bardzo i mam nadzieje, ze bedzie lepsza niz Bosch. Chociaz do Boscha nie mam wiekszych zastrzezen, to moze jednak Mambula sie bedzie mniej drapala (nie wiem czy Bosch nie ma w skladzie tluszczu zwierzecego albo kuraka). Oby tylko jesc chciala, bo 15kg ma do wciagniecia :eviltong: A co ciekawe, to Boscha daje jej dziennie 400g, a BK mam dawac ok 250g... zobaczymy :evil_lol: słyszałam pozytywne opinie o tych karmach, choć miałam kiedyś próbki i strasznie "suche" mi się wydawały Quote
ageralion Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Evelynkaa']Witamy się pierwszy raz. Uwidziałam Mambę w twojej sygnaturze na bazarku i musiałam wejść :D Jest po prostu przecudowna :D:D:D No i gratuluję bobaska ja też 3 tygodnie temu zostałam ciocią Nikodemka :D A w naszej galerii też czasem boksio gości od mojego narzeczonego :D A witamy, witamy i dziekujemy za mile slowa :) Jak sie Nikodemek chowa? Juz pokazuje charakterek? :diabloti: A narzeczonego juz lubie skoro zarazony boksiowiroza :cool3: [quote name='fioneczka']słyszałam pozytywne opinie o tych karmach, choć miałam kiedyś próbki i strasznie "suche" mi się wydawały Ja Mambie i tak olejem karme polewam, wiec chyba nie powinno byc z ta "tlustoscia" problemow.... jutro sie pewnie okaze ;) Juz sie balam, ze uslysze, ze bez sensu kase wydalam Quote
Kapsel Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Evelynkaa napisał(a):Witamy się pierwszy raz. Uwidziałam Mambę w twojej sygnaturze na bazarku i musiałam wejść :D Jest po prostu przecudowna :D:D:D No i gratuluję bobaska ja też 3 tygodnie temu zostałam ciocią Nikodemka :D A w naszej galerii też czasem boksio gości od mojego narzeczonego :D Ja też Twojego narzeczonego już bardzo lubię :grin::grin::grin: Pokaż nam tego boksia... narzeczonego jak chcesz to też nam pokaż :razz: Quote
Evelynkaa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/172413-Galeria-Alexa-) to nasza galeria zapomniałam link dodać do podpisu :P Ageralion Nikodemek ma się świetnie a pokazuje charakterek najczęściej jak jest głodny i szuka cycuszka :D:D:D W galerii znajdziecie zdjęcia Sabci a narzeczonego Wam nie pokaże :diabloti: Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Evelynkaa napisał(a):W galerii znajdziecie zdjęcia Sabci a narzeczonego Wam nie pokaże :diabloti: A ja widzialam, a ja widzialam... Sabe :eviltong: Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 A ja chcialam tylko napisac, ze niedlugo pojde z torbami, bo sobie syn wymyslil, ze bedzie spal ale tylko przy wlaczonej suszarce do wlosow :mdleje: Momentalnie zasypia, a jak ja wylacze to jest ryk na cala dzielnice... wiec sobie od 2h susze podloge... super nie? :angryy: A Mamba ma faze "bez pana nie moge zyc" i lezy kupka nieszczescia na fotelu, jesc nie chce, pisc nie chce i czeka na powrot TZ z pracy... ja wiem, ze 4 miesiace miala go w domu ale zeby az tak rozpaczac?? no przeciez ja jestem w domu, ta co ja rozpieszcza, karmi, czesze, tula i wszystko co mozliwe :mad: buuuuuu :-( Quote
Kapsel Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 ageralion napisał(a):A ja chcialam tylko napisac, ze niedlugo pojde z torbami, bo sobie syn wymyslil, ze bedzie spal ale tylko przy wlaczonej suszarce do wlosow :mdleje: Momentalnie zasypia, a jak ja wylacze to jest ryk na cala dzielnice... wiec sobie od 2h susze podloge... super nie? :angryy: A Mamba ma faze "bez pana nie moge zyc" i lezy kupka nieszczescia na fotelu, jesc nie chce, pisc nie chce i czeka na powrot TZ z pracy... ja wiem, ze 4 miesiace miala go w domu ale zeby az tak rozpaczac?? no przeciez ja jestem w domu, ta co ja rozpieszcza, karmi, czesze, tula i wszystko co mozliwe :mad: buuuuuu :-( Bo zawsze tak jest że córcie wolą ojców :multi: choc zazwyczaj mało przy nich robią :diabloti: A małemu to szum suszarki nagraj na płycie i będzie z głowy! :evil_lol: Quote
fioneczka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 ageralion napisał(a):A ja chcialam tylko napisac, ze niedlugo pojde z torbami, bo sobie syn wymyslil, ze bedzie spal ale tylko przy wlaczonej suszarce do wlosow :mdleje: Momentalnie zasypia, a jak ja wylacze to jest ryk na cala dzielnice... wiec sobie od 2h susze podloge... super nie? :angryy: a więc wiem jak obniżyć koszty użytkowania suszarki ... dzisiaj jak będziesz suszyła podłogę to nagraj suszącą suszarkę :diabloti: jutro będziesz mogła odtworzyć dźwięk i koszta zmaleją :evil_lol: no i suszarka Ci się nie przegrzeje :eviltong: ageralion napisał(a):A Mamba ma faze "bez pana nie moge zyc" i lezy kupka nieszczescia na fotelu, jesc nie chce, pisc nie chce i czeka na powrot TZ z pracy... ja wiem, ze 4 miesiace miala go w domu ale zeby az tak rozpaczac?? no przeciez ja jestem w domu, ta co ja rozpieszcza, karmi, czesze, tula i wszystko co mozliwe :mad: buuuuuu :-( jest sposób żeby Mamba miała fazę "bez pani nie mogę żyć" ... musicie się zamienić ... Ty idź do pracy a TZ niech z dzidzią siedzi i piesia czesze, tuli itp :p Quote
Bailando Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Maruś tak to jest. Moja Luna też woli Pana niz mnie :( jak on wraca do domu to skacze i się cieszy zaczyna szczekać i zaraz biegnie po zabawkę a ja jak wracam z pracy to ... no własnie cisza i spokój :) ale ma to swoje zalety ... A szum suszarki nagraj albo włącz radio u ustaw na szumy to ponoć też pomaga i zawsze to trochę taniej. Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Kapsel napisał(a):A małemu to szum suszarki nagraj na płycie i będzie z głowy! :evil_lol: fioneczka napisał(a):a więc wiem jak obniżyć koszty użytkowania suszarki ... dzisiaj jak będziesz suszyła podłogę to nagraj suszącą suszarkę :diabloti: jutro będziesz mogła odtworzyć dźwięk i koszta zmaleją :evil_lol: no i suszarka Ci się nie przegrzeje :eviltong: Ze ja na to nie wpadlam :splat:Tylko skad ja mam wziac dyktafon :hmmmm: fioneczka napisał(a):jest sposób żeby Mamba miała fazę "bez pani nie mogę żyć" ... musicie się zamienić ... Ty idź do pracy a TZ niech z dzidzią siedzi i piesia czesze, tuli itp :p Wtedy to juz zupelnie o mnie zapomni, bo tylko pan i pan i pan... ale juz niedlugo bedzie faza "bez pana nie moge zyc, o karmiacej tez nie ma", bo powrot do pracy sie szykuje :placz: ja chce psa, ktory to mnie bedzie kochal, a nie tego samolubnego TZa :eviltong: Quote
Soema Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,103076826,103076826,szum_suszarki_do_wlosow_mp3_gdzie_kupic_.html :grins: na telefon nie możesz?? Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='Soema']http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,103076826,103076826,szum_suszarki_do_wlosow_mp3_gdzie_kupic_.html :grins: :roflt::roflt::roflt: [quote name='Soema']na telefon nie możesz?? Moge ale TZa, bo moj to niestety taka kupa troche :shake: Quote
fioneczka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Soema']http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,103076826,103076826,szum_suszarki_do_wlosow_mp3_gdzie_kupic_.html :grins: na telefon nie możesz?? wymiękłam :roflt: Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 http://allegro.pl/item1020980141_plyta_cd_sen_bobasa_suszarka_las_itp.html 50zl sama plyta plus 20zl przesylki popie.....lo :???: dobra, to trza pokombinowac z tym dyktafonem :diabloti: Quote
Bailando Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [FONT=Tahoma]Możesz poszukać mp3 na Internecie i ściągnąć za darmo albo spróbuj z radiem. Mojej szwagierce udało się zastąpić suszarkę radiem i też pomagało :) [/FONT] Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Bailando napisał(a):[FONT=Tahoma]Możesz poszukać mp3 na Internecie i ściągnąć za darmo albo spróbuj z radiem. Mojej szwagierce udało się zastąpić suszarkę radiem i też pomagało :) [/FONT] Wy to macie glowy :multi: ja chybva od niewyspania mam debilizm normalnie :eviltong: Zara bede szukac, bo narazie geba usmiechnieta mnie przywitala :cool3: PS ja nie wiem jak ale mamby klaki nawet w smoczku znalazlam :-o Quote
Evelynkaa Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Suszarką "suszyła" koleżanka jak mały miał kolki i przechodziło, bo ciepłe powietrze a potem też się przyzwyczaił do hałasu i faktycznie ustawiała radio na szum i też spał :) Spróbuj może akurat... Quote
ageralion Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 No to ja sie pochwale. Wczoraj pierwszy raz bylam sama z dzieciaczkami na spacerze :multi: i nawet mam obie rece i plecy cale. Wozek zyje i zadnego z dzieciakow nie zgubilam :ylsuper: Nie wiem tylo dlaczego niektorzy ludzie patrzyli na mnie z politowaniem, a inny jak na wariatke :niewiem: do tego uslyszalam tekst "Teraz mlodziez to ma pociag do agresywnych psow"... i to chyba bylo o Mambie :hmmmm: Musze jej chyba kupic kaganiec skoro taka agresywna... co powiecie na taki??? :cool3: Zlagodzi jej wyglad, nie? http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/22/41/89/1022418991 A to dla TZa, za pyskowanie :diabloti: http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/34/68/63/1034686320 Quote
agaga21 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 ageralion napisał(a):No to ja sie pochwale. Wczoraj pierwszy raz bylam sama z dzieciaczkami na spacerze :multi: i nawet mam obie rece i plecy cale. Wozek zyje i zadnego z dzieciakow nie zgubilam :ylsuper: coś ty! dopiero teraz się z dwójka wybrałaś? ja od początku chodziłam z kamilkiem i z lecterkiem, bo mąż dopiero o 19 do domu wracał. tylko pierwsze 2 tygodnie była u nas moja mama do pomocy. a kagańce przednie:evil_lol::evil_lol: Quote
ageralion Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 agaga21 napisał(a):coś ty! dopiero teraz się z dwójka wybrałaś? ja od początku chodziłam z kamilkiem i z lecterkiem, bo mąż dopiero o 19 do domu wracał. tylko pierwsze 2 tygodnie była u nas moja mama do pomocy. Moj kundel niestety byl bardzo niespacerowy. Nasze pozrywane plecy, nadgarstki i inne czlonki skutecznie nas zniechecaly do dalszych wypadow niz trawniki pod blokiem i auto, ktorym pies jechal na wybieg... Az pojawil sie wozek :evil_lol: i powoli udalo sie ja poskromic na tyle, ze zaczela chodzic z nami dalej i dalej. No i wczoraj po raz pierwszy bylam sama :multi: 4 miesiace TZ byl w domu, bo reke zlamal (niezla desperacja aby z synem przebywac, nie?:evil_lol:) wiec obylo sie bez mam i tesciowych :roll: Karma przyszla dzisiaj. Mamba wyjadala ja z kubla, wiec chyba nie bedzie tak zle z apetytem. A ze znow zaczynam jej liczyc zebra, to ryz juz na gazie i bedziemy tuczyc chudzielca :razz: Quote
agaga21 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 zamiast ryzu spróbuj z makaronem, jest bardziej kaloryczny ;) Quote
Recommended Posts