Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zdjęcia ze stópkami -cud miód!:loveu:

u nas też ciągle problemy skórne. etnie od 4 miesięcy leczymy gronkowca, paciorkowce, teraz znów bakterię e-coli! załamać się można.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']zdjęcia ze stópkami -cud miód!:loveu:

u nas też ciągle problemy skórne. etnie od 4 miesięcy leczymy gronkowca, paciorkowce, teraz znów bakterię e-coli! załamać się można.[/QUOTE]
Ale to tak na raz ma czy jedno po drugim? To dziadostwo to od drapania sie wdaje? Mamba coraz wiecej przezedzen siersci ma... pewnie niedlugo znow zesrobiny pojda... i ja przy pokazji z torbami tez...

Posted

zaczęło się od ropnego zapalenia skóry i bakterii e coli u lecterka(*), doszedł gronkowiec, potem gronkowca i paciorkowce dostała etna. potem okazało się że gronkowiec etny zmienił się na inny gronkowiec, teraz jest e-coli i jeszcze coś(nie pamietam co, bo telefonicznie się tylko dowiedziałam a nazwa łacińska)
nie wiem skąd dziadostwo się bierze, może z ziemi(mieszkamy od 6 mies. na wsi, psy wychodzą na pole, które kiedyś było uprawiane, może od naturalnych "nawozów"? ja już sama nie wiem) w każdym razie leczenie długotrwałe i dość kosztowne niestety

Posted

my gronkowca leczyliśmy 8 miesięcy ... co 3 tygodnie zeskrobina ... antybiotyki non stop, a później jedno ozonowanie i spokój

jeśli chodzi o kurz ... nie zalecam kąpania bo częstymi kąpielami zmyjesz warstwę ochronną i będzie problem

Posted

Skandal z tymi dziadostwami i tyle!!! :wallbash::motz::tard:

Zeby nie marudzic juz tak na maxa, bo powiecie ze sie zrzedliwa na stare lata robie, to napisze, ze dziisaj widzialam matkie i siotre Mamby :multi:

Tara (mama) jest wieksza niz moja lobuzica i bardziej pregowana. Szczekaja tak samo, pyski maja podobne, tylko moja smuklejsza :evil_lol: Kruszynka (siostra) jest mniejsza od Mambuli i mniej przebojowa, taka troche niesmiala z niej laseczka ale to moze z powodu, ze byla najmniejsza i naslabsza z miotu :eviltong: Tara ma "kurzajki" i zmiane nowotworowa na lapie, to mnie juz wcale nie cieszy :shake: Suczka ma 6 lat...

Ogolnie pod koniec wizyty lezalam na glebie a Tara mnie wycalowywala :evil_lol: obiecalam wpasc z Mambula, wtedy foteczki porobie...

Posted

[quote name='Kapsel']Marta, a nie wkurza Cię to, że pełno sierści będzie miał synek na śpioszkach? Nie drażni Cię to?[/QUOTE]
Baaaaaardzo mnie to wkurza. Siersc jest powbijana doslownie we szystko, zaczynajac od kanap, pokrowcow, dywanow, obrusow, konczac na bieliznie osobistej :angryy:

Posted

[quote name='ageralion']Baaaaaardzo mnie to wkurza. Sierść jest powbijana dosłownie we wszystko, zaczynając od kanap, pokrowcow, dywanow, obrusow, konczac na bieliznie osobistej :angryy:[/QUOTE]
No tak wkurza, ale jest to wpisane w codzienność bycia z psem i zdanie sobie sprawy z tego prawda? Strzepnie się i przechodzi do porządku dziennego. Taka prawda. Nie wydziwia się i nie szczeka na psa, nie krzyczy odejdź bo sierść zostawisz, prawda?
Przepraszam, ale nienawidzę gości, którzy nie lubią zwierząt i z sierści robią aferę demonstracyjnie otrzepując się W MOIM DOMU, wiedząc doskonale,ze są u mnie dwa boksery i wiedząc że ich nie ogolę przed ich wizytą :angryy:

Posted

[quote name='Kapsel']No tak wkurza, ale jest to wpisane w codzienność bycia z psem i zdanie sobie sprawy z tego prawda? Strzepnie się i przechodzi do porządku dziennego. Taka prawda. Nie wydziwia się i nie szczeka na psa, nie krzyczy odejdź bo sierść zostawisz, prawda?
Przepraszam, ale nienawidzę gości, którzy nie lubią zwierząt i z sierści robią aferę demonstracyjnie otrzepując się W MOIM DOMU, wiedząc doskonale,ze są u mnie dwa boksery i wiedząc że ich nie ogolę przed ich wizytą :angryy:[/QUOTE]
Se trzepac mozesz dowoli... doskonale wiesz, ze ta siersc sie wydlubuje z pomiedzy wlokien materialu :diabloti: A takich gosci sie poprostu wiecej nie zaprasza. Jak nie pasuje, wiedza gdzie sa drzwi...

Posted

[quote name='ageralion']Baaaaaardzo mnie to wkurza. Siersc jest powbijana doslownie we szystko, zaczynajac od kanap, pokrowcow, dywanow, obrusow, konczac na bieliznie osobistej :angryy:[/QUOTE]

a jakby tak zamienic i przemalowac na czarne :hmmmm:to nic widac nie bedzie:evil_lol:

Posted

[quote name='chita']a jakby tak zamienic na czarne :hmmmm:to nic widac nie bedzie:evil_lol:[/QUOTE]
Mamba ma wlosy koloru czarnego, brazowego i bialego... mam nakazac jej wybiorczo siersc wbijac w materialy, co by sie kolorystycznie zgadzalo? :diabloti:

Posted

[quote name='ageralion']Se trzepac mozesz dowoli... doskonale wiesz, ze ta siersc sie wydlubuje z pomiedzy wlokien materialu :diabloti: A takich gosci sie poprostu wiecej nie zaprasza. Jak nie pasuje, wiedza gdzie sa drzwi...[/QUOTE]
Dokładnie, ale sami przyleźli i moja córka Marta tez im w tym dzisiaj wtórowała, ale mnie wkurzyła :angryy: ale jej nie mogę powiedzieć patrz tam są drzwi....

Sierść się wbija owszem we wszystko, ostatnio nawet w lodówce była, ale ja to mam w nosie, tyle lat juz się przyzwyczaiłam, nie mówią o samochodzie... niektórzy przestali prosić o podwiezieni i bardzo dobrze, bo przynajmniej spokój mam!

Zdjęcia dzieciaczków Twoich poprawiają mi humor w każdej sytuacji.
I o więcej, więcej i więcej bardzo proszę.

Posted

[quote name='Kapsel']Dokładnie, ale sami przyleźli i moja córka Marta tez im w tym dzisiaj wtórowała, ale mnie wkurzyła :angryy: ale jej nie mogę powiedzieć patrz tam są drzwi....

Sierść się wbija owszem we wszystko, ostatnio nawet w lodówce była, ale ja to mam w nosie, tyle lat juz się przyzwyczaiłam, nie mówią o samochodzie... niektórzy przestali prosić o podwiezieni i bardzo dobrze, bo przynajmniej spokój mam!

Zdjęcia dzieciaczków Twoich poprawiają mi humor w każdej sytuacji.
I o więcej, więcej i więcej bardzo proszę.[/QUOTE]
U mnie nawet siostra i ojciec alergicy nie marudza, a Twoja Marta tak? Normalnie nic, tylko przez kolano i... :diabloti:

Posted

[quote name='ageralion']U mnie nawet siostra i ojciec alergicy nie marudza, a Twoja Marta tak? Normalnie nic, tylko przez kolano i... :diabloti:[/QUOTE]
Tak zrobię mimo jej 31 lat...... normalnie starzeje się i chyba dlatego taka marudząca :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Kapsel']Tak zrobię mimo jej 31 lat...... [/QUOTE]
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='Kapsel']normalnie starzeje się i chyba dlatego taka marudząca :diabloti::diabloti::diabloti:[/QUOTE]
To pogoda taka :eviltong:

Jak TZ wroci, to wstawie fotki siostry Mamby, bo mi sie wlasnie przyznal, ze pstryknal telefonem :cool3:

Posted

A jeszcze mi cos przyszlo do glowy w temacie tych wlosow i gosci. Wyobraz sobie ile mnie osob odwiedzalo, kiedy oprocz zawlosienia, moje mieszkanie przechodzilo atak zasikania i zasmierdzenia przez gronkowca, goscie w butach chodzili.... najlepsze meliny sie chowaly :evil_lol: Poznalam wtedy, kto przychodzi do mnie, bo poprostu mnie lubi, anie bo sie nudza w domu :eviltong:

Posted

[quote name='ageralion']A jeszcze mi cos przyszlo do glowy w temacie tych wlosow i gosci. Wyobraz sobie ile mnie osob odwiedzalo, kiedy oprocz zawlosienia, moje mieszkanie przechodzilo atak zasikania i zasmierdzenia przez gronkowca, goscie w butach chodzili.... najlepsze meliny sie chowaly :evil_lol: Poznalam wtedy, kto przychodzi do mnie, bo poprostu mnie lubi, anie bo sie nudza w domu :eviltong:[/QUOTE]
O widzisz, taka selekcja i próba prawdziwych przyjaciół i znajomych to strzał w dziesiątkę! Dużo Ci takich prawdziwych znajomych zostało?

Posted

[quote name='Kapsel']O widzisz, taka selekcja i próba prawdziwych przyjaciół i znajomych to strzał w dziesiątkę! Dużo Ci takich prawdziwych znajomych zostało?[/QUOTE]
Nie :shake: Ale dzieki temu mam miejsce na nowych, fajniejszych i szczerszych :eviltong:

Obiecane fotki Kruszynki :cool3: Jakies te siostry niepodobne :eviltong:
[IMG]http://lh4.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S93Q6XfJzSI/AAAAAAAAEa4/sazLITQ43Ps/DSC00464.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S93Q7PWUInI/AAAAAAAAEa8/tHr1xAM3qgw/DSC00465.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S93Q76stJZI/AAAAAAAAEbA/Zr0tqeseFHs/DSC00466.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='Kapsel']To naprawdę jej siostra rodzona? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/QUOTE]
Tak, rodzona z tego samego miotu. Byla najmniejsza i najspokojniejsza. Wszystkie siostry sa biale. Jedna miala brazowa latke, druga nie miala wogol elat, i dwie maly czarne latki, no i czarna owca Mamba :diabloti:

Posted

[quote name='ageralion']Tak, rodzona z tego samego miotu. Byla najmniejsza i najspokojniejsza. Wszystkie siostry sa biale. Jedna miala brazowa latke, druga nie miala wogol elat, i dwie maly czarne latki, no i czarna owca Mamba :diabloti:[/QUOTE]
Czarna owca................ ale nie oddałabyś jej pewnie za 10 białych, prawda???:cool3:

Posted

Nie wiem dlaczego, dopiero dzisiaj tu trafiłam :oops: - ale za nic w świecie nikt mnie stąd nie wykurzy :evil_lol::diabloti:

Zdjęcia z bobaskiem - niesamowite :crazyeye::loveu:
Mambula jest przepiękna!!!

Posted

[quote name='agnieszka32']Nie wiem dlaczego, dopiero dzisiaj tu trafiłam :oops: - ale za nic w świecie nikt mnie stąd nie wykurzy :evil_lol::diabloti:

Zdjęcia z bobaskiem - niesamowite :crazyeye::loveu:
Mambula jest przepiękna!!![/QUOTE]
Kogo me oczy widza? :crazyeye: No ja tym bardziej nie wiem czemu tak dlugo do nas szlas :roll: