Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fionusia była na RC Hypoalergenic później RC Skin Support ... jedna i druga nie dawały efektu ... Fioneczka nie chciała jeść suchego, wciskaliśmy na siłę, w trzy tygodnie poleciała na wadze tak że żal było na nią patrzeć
powiem Ci że jak sobie przypomnę to wszystko to wyć mi się chce

ta RC to dieta weterynaryjna i można tylko u weta kupić

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fioneczka napisał(a):
tak obydwa o których pisałam

To pewne? Bo ja pamiętam jak w Fundacji był alergik (kurczak) on był na innej karmie dla alergików, a w DT dostał RC i od razu dostał wysypki itd...

Posted

Soema napisał(a):
To pewne? Bo ja pamiętam jak w Fundacji był alergik (kurczak) on był na innej karmie dla alergików, a w DT dostał RC i od razu dostał wysypki itd...

z tego co wiem hypoallergenic to dieta wet ... że tak napiszę, tam nic nie ma
skin support to karma na bazie łososia chyba w każdym bądź razie ryby

jeśli chodzi o dokładny skład trzeba poczytać w necie

Posted

fioneczka napisał(a):
z tego co wiem hypoallergenic to dieta wet ... że tak napiszę, tam nic nie ma
skin support to karma na bazie łososia chyba w każdym bądź razie ryby

jeśli chodzi o dokładny skład trzeba poczytać w necie

Ryż, hydrolizowany izolat białka sojowego, tłuszcz zwierzęcy, celuloza oczyszczona, sole mineralne, oleje roślinne (w tym olej z ogórecznika), pulpa buraczana, hydrolizowana wątróbka drobiowa, tran, fruktooligosacharydy (FOS), zeolit, L-tyrozyna, chelatowane pierwiastki śladowe, tauryna, DL-metionina, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę), witaminy.

nie wiem, czy to się liczy - RC Hypoalergenic.

Posted

fioneczka napisał(a):
Fionusia była na RC Hypoalergenic później RC Skin Support ... jedna i druga nie dawały efektu ... Fioneczka nie chciała jeść suchego, wciskaliśmy na siłę, w trzy tygodnie poleciała na wadze tak że żal było na nią patrzeć
powiem Ci że jak sobie przypomnę to wszystko to wyć mi się chce

ta RC to dieta weterynaryjna i można tylko u weta kupić

weterynaryjne karmy RC można też kupić w Krakvecie

my wprawdzie nidny nie mieliśmy do czynienia z takim poważnym stanem alergicznym, ale w przypadku czasowej nietorerancji pokarmowej dobrze strawdziła się Eucanuba z ryb (na bazie suma)

Posted

ageralion napisał(a):
My wlasnie po USG, ktore nie pokazalo zadnych nieprawidlowsci :multi: Mamba nacpana spi na fotelu...

W takim układzie mamusia bardzo szczęśliwa i jak mamusia szczęśliwa....
to my też :multi::multi::multi:

Posted

Pancia padnieta, bo sie zestresowala u weta i ciezko doprowadzic do domu 25kg slaniajacego sie na nogach psa... jak dotarlam do drzwi, to bylam mora jak...pies :evil_lol:

PS moj syn wazy 7700, a nie ma jeszcze 4mc :mdleje:

Posted

Marta, te Twoje zdjęcia wymiatają wszystko. Są najpiękniejsze jakie kiedykolwiek widziałam. Są boskie po prostu. Coś pięknego!!! Balsam na duszę :loveu::loveu::loveu:

Posted

Marta dzięki za odwiedzenie wątku Fionusi i dobre słowa
odpisałam Ci tam słówko

życzę Wam wytrwałości w "walce" z alergią ... znajdziecie czego niunia nie może jeść i będzie git ;)

Posted

chita napisał(a):
witamy:lol:wpadlam po banerku:loveu: i juz chyba zostane:cool3: cudasne dzieciaki:loveu::loveu:
poczytam chetnie bo niestety u nas alergia to teraz niestety tez temat na topie:shake: o ktorym ja nie mam pojecia ...

a to http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S9tEuueZZ6I/AAAAAAAAEYU/tqlR11cxB-o/000_0594.JPG bez komentarza:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Witam witam :) Alergia to temat rzeka i do tego nic konkretnego zakladac nie mozna :( Czemu zwierzaki nie moga powiedziec jasno co je boli :(

Kapsel napisał(a):
Marta, te Twoje zdjęcia wymiatają wszystko. Są najpiękniejsze jakie kiedykolwiek widziałam. Są boskie po prostu. Coś pięknego!!! Balsam na duszę :loveu::loveu::loveu:

Piekne, bo modele wdzieczni ;)

Posted

fioneczka napisał(a):
Marta dzięki za odwiedzenie wątku Fionusi i dobre słowa
odpisałam Ci tam słówko

życzę Wam wytrwałości w "walce" z alergią ... znajdziecie czego niunia nie może jeść i będzie git ;)

Dopiero zobaczylam Twoj wpis. Jesli pozwolisz, to czasem opre sie na Twoich doswiadczeniach... Ja sie zaczynam zstanawiac czy Mambidlo nie ma tez alergii na kurz... Mysle o czestszych kapielach ale z drugiej strony moge jej wysuszyc skore i tez sie bedzie drapala... narazie widze ppprawe stanu siersci (albo krople dzialaja albo biotyna) chociaz dalej sie sypie (linienie?)...