fioneczka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Fionusia była na RC Hypoalergenic później RC Skin Support ... jedna i druga nie dawały efektu ... Fioneczka nie chciała jeść suchego, wciskaliśmy na siłę, w trzy tygodnie poleciała na wadze tak że żal było na nią patrzeć powiem Ci że jak sobie przypomnę to wszystko to wyć mi się chce ta RC to dieta weterynaryjna i można tylko u weta kupić Quote
fioneczka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Soema napisał(a):RC jest jakiś bez kurczaka? tak obydwa o których pisałam Quote
Soema Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 fioneczka napisał(a):tak obydwa o których pisałam To pewne? Bo ja pamiętam jak w Fundacji był alergik (kurczak) on był na innej karmie dla alergików, a w DT dostał RC i od razu dostał wysypki itd... Quote
fioneczka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Soema napisał(a):To pewne? Bo ja pamiętam jak w Fundacji był alergik (kurczak) on był na innej karmie dla alergików, a w DT dostał RC i od razu dostał wysypki itd... z tego co wiem hypoallergenic to dieta wet ... że tak napiszę, tam nic nie ma skin support to karma na bazie łososia chyba w każdym bądź razie ryby jeśli chodzi o dokładny skład trzeba poczytać w necie Quote
Soema Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 fioneczka napisał(a):z tego co wiem hypoallergenic to dieta wet ... że tak napiszę, tam nic nie ma skin support to karma na bazie łososia chyba w każdym bądź razie ryby jeśli chodzi o dokładny skład trzeba poczytać w necie Ryż, hydrolizowany izolat białka sojowego, tłuszcz zwierzęcy, celuloza oczyszczona, sole mineralne, oleje roślinne (w tym olej z ogórecznika), pulpa buraczana, hydrolizowana wątróbka drobiowa, tran, fruktooligosacharydy (FOS), zeolit, L-tyrozyna, chelatowane pierwiastki śladowe, tauryna, DL-metionina, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę), witaminy. nie wiem, czy to się liczy - RC Hypoalergenic. Quote
ageralion Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 U nas i tak USG pokaze czy narazie nie przejdziemy na karme dla psow z problememi drog moczowych, piasku i kamieni... Quote
Yana Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 fioneczka napisał(a):Fionusia była na RC Hypoalergenic później RC Skin Support ... jedna i druga nie dawały efektu ... Fioneczka nie chciała jeść suchego, wciskaliśmy na siłę, w trzy tygodnie poleciała na wadze tak że żal było na nią patrzeć powiem Ci że jak sobie przypomnę to wszystko to wyć mi się chce ta RC to dieta weterynaryjna i można tylko u weta kupić weterynaryjne karmy RC można też kupić w Krakvecie my wprawdzie nidny nie mieliśmy do czynienia z takim poważnym stanem alergicznym, ale w przypadku czasowej nietorerancji pokarmowej dobrze strawdziła się Eucanuba z ryb (na bazie suma) Quote
Bailando Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Martuś współczuję... wiem co to znaczy jeździć po wet i tak do końca nie wiedzieć co jest i jak pomóc. Mam nadzieję, że wszytsko się wyjaśni. Quote
ageralion Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 My wlasnie po USG, ktore nie pokazalo zadnych nieprawidlowsci :multi: Mamba nacpana spi na fotelu... Quote
Kapsel Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 ageralion napisał(a):My wlasnie po USG, ktore nie pokazalo zadnych nieprawidlowsci :multi: Mamba nacpana spi na fotelu... W takim układzie mamusia bardzo szczęśliwa i jak mamusia szczęśliwa.... to my też :multi::multi::multi: Quote
ageralion Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Pancia padnieta, bo sie zestresowala u weta i ciezko doprowadzic do domu 25kg slaniajacego sie na nogach psa... jak dotarlam do drzwi, to bylam mora jak...pies :evil_lol: PS moj syn wazy 7700, a nie ma jeszcze 4mc :mdleje: Quote
Yana Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 to gratulujemy zdrowej córeczki i okazałego syneczka ;-) Quote
fioneczka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ageralion napisał(a):My wlasnie po USG, ktore nie pokazalo zadnych nieprawidlowsci :multi: Mamba nacpana spi na fotelu... ufffffffff Quote
Bailando Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Super Martuś, chociaż Ty masz dobre wieści :) Bardzo się cieszę :) Quote
ageralion Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Poranne wylegiwanie na kanapie :evil_lol: Quote
fioneczka Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S9tEuueZZ6I/AAAAAAAAEYU/tqlR11cxB-o/000_0594.JPG wymiękłam ... tak słodkiego zdjęcia dawno nie widziałam śliczne dzieciaki :loveu: Quote
chita Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 witamy:lol:wpadlam po banerku:loveu: i juz chyba zostane:cool3: cudasne dzieciaki:loveu::loveu: poczytam chetnie bo niestety u nas alergia to teraz niestety tez temat na topie:shake: o ktorym ja nie mam pojecia ... a to http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S9tEuueZZ6I/AAAAAAAAEYU/tqlR11cxB-o/000_0594.JPG bez komentarza:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Kapsel Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Marta, te Twoje zdjęcia wymiatają wszystko. Są najpiękniejsze jakie kiedykolwiek widziałam. Są boskie po prostu. Coś pięknego!!! Balsam na duszę :loveu::loveu::loveu: Quote
fioneczka Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Marta dzięki za odwiedzenie wątku Fionusi i dobre słowa odpisałam Ci tam słówko życzę Wam wytrwałości w "walce" z alergią ... znajdziecie czego niunia nie może jeść i będzie git ;) Quote
ageralion Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 chita napisał(a):witamy:lol:wpadlam po banerku:loveu: i juz chyba zostane:cool3: cudasne dzieciaki:loveu::loveu: poczytam chetnie bo niestety u nas alergia to teraz niestety tez temat na topie:shake: o ktorym ja nie mam pojecia ... a to http://lh3.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S9tEuueZZ6I/AAAAAAAAEYU/tqlR11cxB-o/000_0594.JPG bez komentarza:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Witam witam :) Alergia to temat rzeka i do tego nic konkretnego zakladac nie mozna :( Czemu zwierzaki nie moga powiedziec jasno co je boli :( Kapsel napisał(a):Marta, te Twoje zdjęcia wymiatają wszystko. Są najpiękniejsze jakie kiedykolwiek widziałam. Są boskie po prostu. Coś pięknego!!! Balsam na duszę :loveu::loveu::loveu: Piekne, bo modele wdzieczni ;) Quote
Moniek193 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Genialne http://lh4.ggpht.com/_1pBGizGCSbk/S9tEtF2si2I/AAAAAAAAEYI/z-BnfNFXnGU/000_0591.JPG :D Quote
ageralion Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 To jeszcze kilka duszo balsamow wstawie ;) Cierpliwa starsza siostra... Quote
ageralion Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 fioneczka napisał(a):Marta dzięki za odwiedzenie wątku Fionusi i dobre słowa odpisałam Ci tam słówko życzę Wam wytrwałości w "walce" z alergią ... znajdziecie czego niunia nie może jeść i będzie git ;) Dopiero zobaczylam Twoj wpis. Jesli pozwolisz, to czasem opre sie na Twoich doswiadczeniach... Ja sie zaczynam zstanawiac czy Mambidlo nie ma tez alergii na kurz... Mysle o czestszych kapielach ale z drugiej strony moge jej wysuszyc skore i tez sie bedzie drapala... narazie widze ppprawe stanu siersci (albo krople dzialaja albo biotyna) chociaz dalej sie sypie (linienie?)... Quote
Recommended Posts