Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tym myciem okiem to nie polecam. Moja Luna czasami stara mi sie pomóc w sprzątaniu i najczęściej wylizuje okno balkonowe i lustra. Niestety efekt nie jest zadawalający bo zostają smugi hihihi :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak smugo zostaja, to ja sie nie pisze. Taki sam efekt bedzie jak TZ umyje :eviltong:

Hmmm to moze ja z dzieckiem na spacer wysle, a ja bede mogla skupic sie na porzadkach :cool3: Nikt nie powinien miec checi podejsc i dziecka jej zwinac ;)

Posted

Ja mam na szybach TAKIE WZORY, że mi wszyscy zazdroszczą :evil_lol: Nieraz tylko muszę je wytrzeć bo już Kapsel przez okno nic nie widzi i musi stawać na krześle, żeby coś zobaczyć :evil_lol:
Dziwne, że ja się na niego wogóle nie gniewam :lol: ale jak by to ktoś inny zrobił :mad::mad::mad:

Posted

Swieta swieta i po swietach, a ja chyba 10 kilo ciezsza :mdleje:

Tak leniwie wygladal u nas poniedzialkowy poranek :cool3:

Modelka sie nawet do zdjecia ustawila

Zaczyna sie targanie za fafle :evil_lol:

Te ale wyjdz juz z kadru, co? :diabloti:

Posted

[quote name='Bailando']Ona jest po prostu boska :)
Chyba BĄKska :evil_lol: Nie wiem co na zjadla ale od rana przegania nas swoimi gazami z pokoju do pokoju :grab:

A mam dowod, ze Mamba czasem wyglada jak elegancka panienka, z naciskiem na czasem :siara:

Posted

A tak wogole, to junior konczy dzisiaj 3 miechy :grins:

Oni sie chyba coraz bardziej lubia :cool3:

No co, to tylko pelna pielucha, nie uciekaj... :evil_lol:

Nie rozumiem czemu zwiala...:niewiem:

Posted

To już trzy miesiące??? :crazyeye: Ale zleciało :multi: To już nie noworodek, tylko niemowlak, gratulacje! :multi::lol:

Martusiu trzymaj te zdjęcia swoich dzieciaczków, bo są przecudne :loveu:Teraz czyhać trzeba na jakiś konkurs foto i wysyłać :lol:

Posted

[quote name='Kapsel']To już trzy miesiące??? :crazyeye: Ale zleciało :multi: To już nie noworodek, tylko niemowlak, gratulacje! :multi::lol:[/QUOTE]
Ja nie wiem gdzie ten czas uciekl :shake: To juz trzy miesiace bez snu :grab:;)

[quote name='Kapsel']Martusiu trzymaj te zdjęcia swoich dzieciaczków, bo są przecudne :loveu:Teraz czyhać trzeba na jakiś konkurs foto i wysyłać :lol:[/QUOTE]
Hehehe znajac Twoje talenty Alinko, to zaraz cos wyszperasz konkursowo - dzieciaczkowego :user::evil_lol:

PS dzisiaj Mamba mnie ugryzla w.....ŁOKIEĆ i nie moge ruszac prawa reka :mad:

Posted

Boski ten Twój maluszek. Tak poza tym to super, że Mamba go akceptuje i nie musisz się bać że coś mu zrobi. Ja mam obawy jak to będzie u nas jak kiedyś pojawi się jakiś maluszek bo moja Luna jak widzi dzieci to aż się rwie do nich.

Posted

[quote name='Bailando']Boski ten Twój maluszek.[/QUOTE]
Tata twierdzi, ze to po nim. Ja natomiast, ze po mnie to odziedziczyl. Tacy to skromni jestesmy :evil_lol:

[quote name='Bailando']Tak poza tym to super, że Mamba go akceptuje i nie musisz się bać że coś mu zrobi. Ja mam obawy jak to będzie u nas jak kiedyś pojawi się jakiś maluszek bo moja Luna jak widzi dzieci to aż się rwie do nich.[/QUOTE]
Moja wariatke tez sie rwie do dzieciakow i skacze ale jak sie przynosi wlasnego maluszka do domu, to pies szybko lapie nowa sytuacje, szczegolnie jak dostaje jasne sygnaly co wolno a co jest absolutnie zakazane ;) Oczywiscie takie lezenia obok siebie odbywaja sie pod czujnym okiem rodzica. Szalaput potrafi uwalic sie na Alku i nawet tego nie zauwazy. No bo skad on ma wiedziec, ze do glowy doczepiona jest reszta cialka, podstepnie ukryta pod kocykiem/kolderka :mad:

Posted

[quote name='Moniek193']Ale świetnie, że mały wychowuje się z Mambą :loveu: Oby go tylko swoją boksiową głupotą nie pozarażała, bo potem oboje Ci będą tak na łóżku leżeć: http://lh5.ggpht.com/_uYMyo48e7dU/S7pTyd5RBgI/AAAAAAAACYY/jxttLvbyiLk/P1090001.JPG :D :D
Ooooo kogo ja spowrotem widze u nas :hand:

Co do zarazania glupota, to niestety maly jest juz skazony genetycznie przez rodzicow. Jak dojdzie do tego wychowanie z boksiolkiem, za jakis czas na bank bedzie fota dwoch wariatow na kanapie :mdleje:

Posted

dzoanna napisał(a):
boska dziewczynka:) piekna jest!

Ciiiiiiiiii nie chwal jej tak, bo sie rozbestwi :eviltong: A tak serio to dziekujemy za mile slowa :-)

Pomimo, ze nikt nie pyta i tak napisze co tam u nas slychac :eviltong:

Synus grzeczny, w przeciwienstwie do swojej kudlatej siostry, ktora chyba wiosne poczula i rozrabia w chalupie :mad: Od dzis znow dostaje encorton i clemastium na to swoje drapanie. Biedna miala dwa tyg przerwy i juz cala w strupkach a my w jej siersci :mdleje: Dodatkowo probujemy nowe kropelki na siersc i problemy skorne - Efa Olie. Zobaczymy czy sa tak dobre jak mowia.

Jak sie wylecze z paskudnego przeziebienia, to w sobote jadziemy spotkac sie z mama i siostra Mamby :multi: Troche sie boje tego spotkania, bo juz dzisiaj moj TZ uslyszal, ze to nasza wina, ze mamba taka alergiczka, bo "zle karmilismy". Czy to mozliwe, zeby to byla wina karmienia?

No i na koniec niepokojace wiesci. Podobno Mambula ostatnie dwie noce miala maly atak. Nie widzialam na wlasne oczy, tylko TZ opisywal, a wiadomo jak to jest z opisami facetow. W skrocie mala miala jakby bezdech, a pozniej zaczynaly jej drzec przednie lapy. Po krotkiej chwili jakby sie budzila i szla spac dalej... Nie wiem co o tym myslec, dla mnie za duzo jakby i chyba, a niestety trwa to za krotko, zeby cokolwiek nagrac, no i to zawsze srodek nocy :shake:

Posted

ageralion napisał(a):

Jak sie wylecze z paskudnego przeziebienia, to w sobote jadziemy spotkac sie z mama i siostra Mamby :multi: Troche sie boje tego spotkania, bo juz dzisiaj moj TZ uslyszal, ze to nasza wina, ze mamba taka alergiczka, bo "zle karmilismy". Czy to mozliwe, zeby to byla wina karmienia?

No i na koniec niepokojace wiesci. Podobno Mambula ostatnie dwie noce miala maly atak. Nie widzialam na wlasne oczy, tylko TZ opisywal, a wiadomo jak to jest z opisami facetow. W skrocie mala miala jakby bezdech, a pozniej zaczynaly jej drzec przednie lapy. Po krotkiej chwili jakby sie budzila i szla spac dalej... Nie wiem co o tym myslec, dla mnie za duzo jakby i chyba, a niestety trwa to za krotko, zeby cokolwiek nagrac, no i to zawsze srodek nocy :shake:

Bez przesady nie sądzę, że to wina karmienia że ma alergię :razz: Oj, faceci, jak to źle odżywiana? To co owies dostawała? Trzeba jej badania zrobić co ją uczula :roll:
Jeśli chodzi o drżenie łap, to tutaj trudno ocenić, mój Kapsel często biegnie podczas snu, często ma drgawki, cały chodzi, mruczy, warczy czasami szczeka, ale co jest Mambie??? :razz:

Posted

Pawel wiele razy widzial jak mamba biega przez sen i mowil, ze to nie to... Nie wiem, musiala bym zobaczyc te drgawki. Boje sie, ze to jednak moga byc poczatki epilepsji... Pocieszam sie, ze lagodnych jej objawow sie nawet nie leczy...

Posted

ageralion napisał(a):
Pawel wiele razy widzial jak mamba biega przez sen i mowil, ze to nie to... Nie wiem, musiala bym zobaczyc te drgawki. Boje sie, ze to jednak moga byc poczatki epilepsji... Pocieszam sie, ze lagodnych jej objawow sie nawet nie leczy...

hmmm, ale z tego wynika że to tylko podczas snu?

Posted

Tak, w nocy ataku zadnego nie miala... a nie, raz miala drgawki rano, ktore widzialam i wygladaly jak koszmarne dreszcze.

Jeszcze jedno, weterynarz wykluczyl zatrucie, bo krew byla badana pod tym katem...

Posted

Martusiu, niedługo ciepełko się zrobi, musicie sobie zaplanować wycieczkę do dobrego specjalisty, jak nie w Szczecinie to gdzie indziej, może Poznań? Hania zna dobrego specjalistę, jak będziecie chcieli namiary to napisze lub zadzwonię do niej. Myślę że innego wyjścia nie ma bo zawsze Was będzie dręczyć to że w początkach choroby nic nie zrobiliście... :-(

Posted

pies może być uczulony na jakiś składnik w karmie i to także tej drogiej i bardzo dobrej. To, że Mamba ma alergię nie świadczy o tym, że jest źle karmiona.
A może jest uczulona na jakieś chemikalia czy detergenty ? albo pyłki roślin ?

te drgawki, to trochę niepokojące, ale nie mam pojęcia co to może być...

Posted

Ona jest uczulona na pokarmy i trawy. Duzo lepiej z nia jest na karmie bosch ryba z ziemniakami. Jak kosza trawy, to nawet jej encorton nie pomaga, tak mocno dostaje w kosc... Niestety nie stac mnie na testy :(

Te drgawki zaczely sie niedawno, tez mnie matwia...

Posted

ojej, czyli jest uczulona na kilka składników... pewnie dlatego tak ciężko to przechodzi. Karma rybna to bardzo dobre rozwiązanie dla alergików. Gorzej z pyłkami, cięzko uchronić przed nimi psa. A w zimie też ma takie problemy alergiczne ?